Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.318
Καλύπτει κενά ρε συ, ας πούμε στη θκιάμ περίπτωση από 10 speed σε 11 speed βρήκα ένα επιπλέον πάτημα στο ανήφορο που πριν δεν υπήρχε. Επίσης προστίθενται νέες τεχνολογίες όπως το Hyperglide+, επειδή το ζω στο mtb είναι φοβερή τεχνολογία, ανεβάζεις ταχύτητα χωρίς να κόβεις το πάτημα, στο ανήφορο ειδικά βοηθάει πολύ ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή.

Reaction score
2.324
Εκκλησία έκλεψες... :thumbsup:

Με τα tri-bars τι έγινε; Τα εφάρμοσε ο ευτυχής κάτοχος;
Όταν το κάνει θα παίξει φώτο - υπόσχεση
Δλδ με - 50gr θα τους φας όλους?
Ασε μας κουκλίτσα μου :roflmao: :lolsign:

Όπως στα είπε ο Σάκης, στα mtb που γνωρίζω σπάνε και τη πετάς όλη όπως είναι.
Στη κούρσα και στα shimano συστήματα είναι μονόδρομος η da, ελαφριά και αξιόπιστη. Έχω πάνω από 50.000χλμ με da κασέτες και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.
Σάκη δώσε κάνα λίνκ να δω τιμές από deda που λες να γελάσω λίγο. Αν θυμάμαι το θκόμ το πήρα κάπου στα 850€
Αυτό που μου είχε γυαλίσει είχε 2κ. https://dedacciaistrada.it/atleta-team-replica-frame-dedacciai

Τα άλλα τα κατέβασε πάλι αρκετά τώρα που το είδα... παίζανε κοντά στα 3 όλα

Reaction score
4.587
Καλύπτει κενά ρε συ, ας πούμε στη θκιάμ περίπτωση από 10 speed σε 11 speed βρήκα ένα επιπλέον πάτημα στο ανήφορο που πριν δεν υπήρχε. Επίσης προστίθενται νέες τεχνολογίες όπως το Hyperglide+, επειδή το ζω στο mtb είναι φοβερή τεχνολογία, ανεβάζεις ταχύτητα χωρίς να κόβεις το πάτημα, στο ανήφορο ειδικά βοηθάει πολύ ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή.
Δε μίλησα για μετάβαση από 10αρα σε 11αρα αλλά για 11αρα σε 12αρα. Αν κι εσύ δεν είσαι μέσα στο 98% που έγραψα θα σου πω.

Στη δική μου περίπτωση που παίζω με 11-28 μου προσθέτει το 16αρι γρανάζι, δεν θα πάω δηλαδή από 15 σε 17 αλλά από 15 σε 16 και μετά σε 17. Κλάιν άνετα ζω με την 11αρα σειρά.

Αν πάμε όμως στην αγαπημένη του λαού 11-32 κασέτα τότε το γρανάζι που προστίθεται είναι το 14 και εκεί είναι αστείο, ποιος σε αυτή την κατηγορία αναβατών το χρειάζεται τόσο ώστε να πληρώσει 300-400€ περίσσότερα?

Reaction score
24.189
Και με λιγότερα ζεις άνετα, δεν είται θεμα, ούτε χρειάζεσαι 6000 ποδήλατο για να προπονηθείς, ούτε καν garmin δεν θες, ούτε ποδήλατο 7.5 κιλών αντί των 8.5, ούτε αρκετά άλλα.
Αντίθετα δεν είναι καν δεδομένο ότι όσοι κάνουν χρήση επιπλέον επιλογών σε εξοπλισμό τον αξιοποιούν προς όφελος της προπόνησης τους.
Μια δικαιολογία πχ για να πας σε 12αρα είναι ότι θα μπορούσες να συνδυάσεις μια 11-28 (σχεδόν) με ένα έξτρα γρανάζι για τις ανηφόρες που δεν βγάζεις με αυτήν.
Σε hiend καταστάσεις το να έχεις όλα τα γρανάζια από 11 μέχρι 19 διαθέσιμα μπορεί όντως να είναι κρίσιμα για κάποιους, αλλά γενικά μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα καλούδια αν είναι πραγματικά χρήσιμα για 100 χρήστες απευθύνονται σε άλλους 10000 που απλά γουστάρουν να τα έχουν (επειδή τα χρησιμοποιούν οι 100 πρωτοι).
Επιπλέον επειδή είναι ένα χομπυ και αυτό, αναλόγως το ποσό το επιτρέπει η τσέπη του καθενός, κάποια έξοδα δεν γίνονται ποτέ με ορθολογικο τρόπο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.318
Στη δική μου περίπτωση που παίζω με 11-28 μου προσθέτει το 16αρι γρανάζι, δεν θα πάω δηλαδή από 15 σε 17 αλλά από 15 σε 16 και μετά σε 17. Κλάιν άνετα ζω με την 11αρα σειρά.
Αυτό ακριβώς, πχ τη πάρνηθα πλέον τη ανεβαίνω με μια ταχύτητα κάτω.
Ξεχνάς όμως αυτό που επισήμανα και για μένα είναι πολύ σημαντικό, οι νέες τεχνολογίες που έρχονται κάθε φορά. Έρχετε ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων, πχιο άκαμπτο πλατό, ελαφρύτερη μετάδοση κλπ. Όταν κάποιος έχει απαιτήσεις όλα τα παραπάν δίνουν ένα μικρό μπούστ.
Τώρα όσον αφορά το 98% (θκός ποσοστό) μπορεί όλα αυτά να μη έχουν σημασία, όταν όμως φθαρεί η σειρά που έχεις τώρα θα μπορείς να περάσεις σε 12 speed με όλα αυτά τα καλούδια σε λογική τιμή. Έτσι το βλέπω ιγώ!!

ΥΓ. Μέχρι τότε και εφόσον ακολουθείς τη δίαιτα της μπάμιας, ίσως να έχεις δυναμώσει και να εκμεταλλεύεσαι το κενό που τώρα σου φαίνεται αχρείαστο ;)

ΥΓ. 2
Τα καινούρια μου γάντια στα έδειξα?

Reaction score
4.587
Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρόκειται για μάρκετινγκ που σαν αποτέλεσμα έχει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών και δεν αντιδρά κανείς. Ξεκινά από τον τύπο με άρθρα "έρχεται η νέα επαναστατική 12αρα σιμάνο" και κανείς δε λέει "στα @@ μας".

Από τη στιγμή που βγαίνει η μηχανική 12αρα 105 αυτομάτως μας τελειώνει η 11αρα οπότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε πολύ ακριβότερο προϊόν που δε χρειαζόμαστε.

@bretsos οι τεχνολογικές βελτιώσεις που αναφέρεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες αλλά σε τιμές σταθερές, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα άλλα προϊόντα (αυτοκίνητα, υπολογιστές κτλ).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.318
Όταν το κάνει θα παίξει φώτο - υπόσχεση

Αυτό που μου είχε γυαλίσει είχε 2κ. https://dedacciaistrada.it/atleta-team-replica-frame-dedacciai

Τα άλλα τα κατέβασε πάλι αρκετά τώρα που το είδα... παίζανε κοντά στα 3 όλα
Μπορείς να τα βρεις και φθηνότερα και μάλιστα από Ελλάδα, ξέρεις από πού φαντάζομαι...
Ωστόσο μετά από τόσο καιρό έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το dedacciai vertigine πλαίσιο που επέλεξα, τίμιο σε όλα του!!
Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρόκειται για μάρκετινγκ που σαν αποτέλεσμα έχει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών και δεν αντιδρά κανείς. Ξεκινά από τον τύπο με άρθρα "έρχεται η νέα επαναστατική 12αρα σιμάνο" και κανείς δε λέει "στα @@ μας".

Από τη στιγμή που βγαίνει η μηχανική 12αρα 105 αυτομάτως μας τελειώνει η 11αρα οπότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε πολύ ακριβότερο προϊόν που δε χρειαζόμαστε.

@bretsos οι τεχνολογικές βελτιώσεις που αναφέρεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες αλλά σε τιμές σταθερές, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα άλλα προϊόντα (αυτοκίνητα, υπολογιστές κτλ).
Ένα δίκιο το έχς σε όλα τα παραπάν, αλλά όχι ότι όλα μένουν σταθερά και μόνο τα ποδηλατικά αυξάνονται. Πήρα σήμερα ντομάτες από μανάβικο με 3.20 το κιλό :roflmao:
Απλά στα ποδηλατικά το έχουν βγάλει τα μάτια... Και σε αυτό συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.816
Ωωωω! Καλές βόλτες, καλοτάξιδο!

Άντε, σιγά σιγά, να μεγαλώσεις και να γίνεις ένας μεγάλος @xfader! :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.318
Screenshot_2023-09-01-19-16-46-223_com.android.vending-edit.jpg

Ενεργοποίησε και τα dfly από τις μανέτες για τη ασύρματη λειτουργία του garmin

Screenshot_2023-09-01-19-23-07-256_com.shimano.etubeprojectmobile.droid.phone-edit.jpg

Last edited:

Reaction score
24.189
Ευχαριστώ!

Είπες γαρμιν και θυμήθηκα ότι πρέπει να πάρω καινούριο γιατί το 530 πέθανε...

Reaction score
17.404
Εγώ δεν καταλαβαίνω την ανάγκη για 12αρα σειρά στο 98% των χρηστών.
Εγώ θα καταλάβαινα μία 15αρα Χ1 ας πούμε, ώστε να καταργηθεί το μπροστινό ντεραγιέ, και να μην υπάρχουν επικαλυπτόμενες σχέσεις στο μικρό και μεγάλο δίσκο. Βέβαια λίγο δύσκολο το βλέπω το 15αρι... για την ώρα! 8-)

Είμαι ένας μικρός κροςφειντερ από σήμερα...
View attachment 304246 View attachment 304247
Καλές χφέιντερ διαδρομές Πάνο!! 8-)

-----

Εντωμεταξύ... poor man's "di2"... Κινέζικη; γιατί όχι! Και με επιλογή 10, 11 ή και 12 ταχύτητες in1 (τουλάχιστον στην έκδοση που του έστειλαν τώρα, γιατί η δοκιμαστική είχε πρόβλημα με την μπαταρία)

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.318
Σώτο και τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό με τη 11άρα. Κάπου όμως θα χάσεις και κάπου θα κερδίσεις.
Ξερω κάποιους που έχουν ετσά ποδήλατα μόνο για αγώνες ανάβασης, για αγώνες που έχουν πλαλτό έχουν άλλο ποδήλατο με διπλό δίσκο μπροστά.

Reaction score
17.404
Ευχαριστώ!

Είπες γαρμιν και θυμήθηκα ότι πρέπει να πάρω καινούριο γιατί το 530 πέθανε...
Εμένα κρατάει ακόμα, αλλά πρέπει να το φορτίζω συνέχεια... αν το ξεχάσω 1 μέρα, την επόμενη βόλτα καπούτ η μπαταρία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent