- Reaction score
- 17.424
Μα το ξέρω ότι μπορείς να βάλεις μονό μπροστά με 11αρα (σε γκράβελ πχ, επίσης μόλις παρουσίασε σειρά GRX 12αρα η shimano), αλλά έχεις μειωμένο εύρος ταχυτήτων ή τεράστια βήματα από κάποιες σχέσεις σε κάποιες άλλες. Γι αυτό λέω για 15 (που περίπου είναι οι χρήσιμες σε ένα σύστημα Χ2), απλά το βλέπω πολύ δύσκολο να βγει (στενεύουν πολύ τα γρανάζια και η αλυσίδα, ή θα χρειαστεί πλήρης επανασχεδιασμός των hubs και γενικά των ποδηλάτων για να λειτουργεί σωστά).Σώτο και τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό με τη 11άρα. Κάπου όμως θα χάσεις και κάπου θα κερδίσεις.
Ξερω κάποιους που έχουν ετσά ποδήλατα μόνο για αγώνες ανάβασης, για αγώνες που έχουν πλαλτό έχουν άλλο ποδήλατο με διπλό δίσκο μπροστά.
Αυτό μου το έκανε πριν μερικές ημέρες (το είχε ξανακάνει λίγο πιο πίσω, αλλά σε μικρότερο βαθμό) και δεν έλεγε με τίποτα να ανοίξει όταν το έβγαλα από τον φορτιστή! Έλα καλό μου, έλα χρυσό μου, λέω να του βροντήξω καμιά να πάει καλιά του... αλλά η επιμονή νίκησε! Κράτησα πατημένο το κουμπί on/off για κανένα 5λεπτο συνέχεια, και συνήλθε!Εμένα δεν λέει ούτε καλημέρα ούτε γκουχου
![Geek :geek: :geek:](/forum/images/smilies/basic/geek.png)
![Roflmao :roflmao: :roflmao:](/forum/images/smilies/basic/roflmao.png)
---
Α, επίσης τις τελευταίες ημέρες έχω σύστημα 52-34 (έβαλα τον παλιό 34αρι δίσκο της 105) με 11-36 (η κασέτα της Sram που είχα ήδη)! Όχι θα αφήνω τις ανηφόρες να με παιδεύουν (ή τη shimano να μου λέει ότι το μάξιμουμ χωρητικότητας είναι 16 και δεν μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο, 52-34 ας πούμε).
![Gamer :gamer: :gamer:](/forum/images/smilies/traditional/gamer.gif)
Το καλό με αυτό είναι όχι ότι χρειάζεται το 34x36 συχνά, αλλά πάει πολύ πιο ομαλά στις επόμενες ταχύτητες, το 32αρι γρανάζι πχ τώρα είναι ταμάμ! Βγάζει τα πάντα, ακόμα και το 28αρι πάει άνετα! (με την αλυσίδα να μην είναι στα άκρα).
Last edited: