Ποδήλατο

Reaction score
17.424
Υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν βλέπω και κανένα σοβαρό λόγο να τα επιλέξεις. Ούτε πολύ φθηνότερα είναι, ούτε πολύ καλύτερα. Άσε που μπορείς να κάνεις και λάθος με τις συμβατότητες, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις αν ταιριάζουν ή όχι με τα αντίστοιχα κωδικά που έχουν τα Shimano.

ΥΓ. Από ό,τι πρόσεξα το ποδήλατο έχει ρότορες ice tech; Να περιμένεις κάποια χαρακτηριστικά τικ τικ τικ σε βαρύ φρενάρισμα, (πχ σε απότομη στροφή όταν κατεβαίνεις με αρκετά χμ), που ψιλοπαραμορφώνονται από την θερμοκρασία και ακουμπάνε στα τακάκια αμέσως μετά το τέλος του φρεναρίσματος για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσουν (στο μπροστινό κυρίως αυτό το φαινόμενο)! Αυτός είναι ένας λόγος που δεν χρησιμοποιώ ice tech ρότορες ( ο άλλος είναι το σάντουιτς, του αλουμινίου στο κέντρο και λεπτό στρώμα σίδερο - ή κάτι παρόμοιο - ως επιφάνεια φρεναρίσματος).

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
Τα μεταλλικά τακάκια έχουν σε αναλογία πολύ μεταλλικό ρινισμα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερο φρενάρισμα επειδή δαγκώνουν και έχουν καλύτερη τριβή με τους δίσκους. Κερδίζεις σε απόδοση, χάντς σε δίσκους επειδή φθείρονται σχετικά γρήγορα.
Στη θέση σου θα δοκίμαζα μεταλλικό τακακι μπροστά και risen πίσω για καλύτερο έλεγχο στο μπλοκάρισμα. Και τα δγιό όμως με ψύκτρες γιατί στο κατήφορο η κούρσα αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, άρα και υψηλές θερμοκρασίες κατά τη πέδηση.
Απ'οσο έχω ασχοληθεί οι αφτερ μάρκετ κατασκευαστές (όπως swiss stop κλπ) δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο σε απόδοση, στα rim η shimano δεν το έχει με τα τακάκια, στα δισκόφρενα τα καταφέρνει μια χαρά!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
Σώτο, έχοντας περάσει αρκετός χρόνος από τότε που ήρθα σε επαφή με τη τεχνολογία ice Tech έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ναι ισχύει η παραμόρφωση στις θερμοκρασίες, αλλά άμα είναι όλα σωστά κεντραρισμένα σταμάτουν πολύ γρήγορα οι μηχανικοί θορυβοι. Το θετικό που βρίσκω είναι πως κρατάνε σταθερή τη λειτουργική θερμοκρασία και σε έντονο φρενάρισμα-πολύωρο δεν χάνεις σε αίσθηση και απόδοση.

Reaction score
17.424
Εμένα με ενοχλούν όμως ακόμα κι αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα που κάνει τικ τικ, τικ! Άσε που με εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο αν περάσουν σε βίντεο που γράφω εκείνη τη στιγμή (όπως σε ένα πριν κανά δυο χρόνια στα Φαλάσαρνα). Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό κοινούς δίσκους της Shimano, και μια χαρά - άψογα θα έλεγα - κάνουν την ίδια δουλειά, χωρίς τα τικ τικ! Και δεν μπορείς να πεις ότι δεν κατεβαίνω μεγάλες κατηφόρες ε; :geek: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
Σωστά τα λες, στη περίπτωση όμως που ανεβάσουν υπερβολικές θερμοκρασίες αυτοί οι δίσκοι θα αλλάξει η βαφή του μετάλλου και θα χαθεί μία και έξω η αίσθηση και η απόδοση. Στους ice Tech αποκλείεται το φαινόμενο αυτό.
Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα προϊόντα στη αγορά, κατά το γουμάρ και το σαμάρ που λέν και στο χωριόμ.

Reaction score
24.192
σκέφτομαι τούτα δω για καθημερινά όταν δεν έχω νυχτερινό δρομολόγιο ή για μέσα στην πόλη που θες να σε βλέπουν περισσότερο από το να βλέπεις πχ

συνδέονται με γαρμιν , ανάβουν μαναχάτς ρυθμίζουν κάνουν ράνουν αυτόνουν τα αυτά

ααα επίσης το θκομ έχει resin L05a , σε αυτό το σχήμα δεν βρίσκω μεταλλικά , δεν βιαζόμαστε αλλά έστω.
επίσης τι διαφορά έχουν οι dura ace δίσκοι από τους ultegra; ίδιο βάρος , ίδια διάμετρο, icetech λέει τι σκατά , στη γυαλάδα μόνο αλλάζν;

αα επίσης χρηστου, αν θες αλυσίδα 11άρα μην παρς, πάρε 12 άρα να κάνουμε τράμπα.

Reaction score
17.424
Ε πώς δεν έχουν διαφορά, όνομα που χρεώνεται με αρκετά παραπάνω λεφτά! :geek:

Τα τακάκια είναι απλά η νέα σειρά (στο όνομα δηλαδή), δεν υπάρχει διαφορά ουσιαστική με την προηγούμενη, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις μεταλλικά L05, βάλε όποια βρεις (σειράς L03 ή L04). Τις συμβατότητες τις αναφέρουν εξάλλου...

Reaction score
1.256
Ανεξαρτήτως κόστους, θα χρησιμοποιούσατε τέτοιου είδους τροχούς και αν ναι για road, gravel ή MTB?
Υποθέτω ότι είναι πιο άκαμπτοι από τους "κοινούς" τροχούς, το θέμα είναι πόσο (αναλόγως εμπειρίας & ποδηλάτου) το καταλαβαίνει ο καθένας.

elite.jpg
blktec.png

Reaction score
17.424
Πιθανό να χρησιμοποιούσα, αν αποδεικνυόταν ότι έχουν μεγαλύτερη αντοχή... στο σπάσιμο των ακτίνων! Δεν μου αρέσει καθόλου να μου σπάνε οι ακτίνες στο δρόμο, πράγμα που μου έτυχε τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια, ευτυχώς όχι πολύ μακριά από το σπίτι (κάποια χιλιόμετρα μεν, αλλά σε εύκολο δρόμο και χωρίς ανηφοροκατηφόρες). Αλλά αν συμβεί πολλά χιλιόμετρα μακριά, και σε μέρος που δεν κυκλοφορεί άνθρωπος (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι δρόμοι εδώ, με ελάχιστη κίνηση); Το ξορκίζω! Οπότε τέτοιους τροχούς θα χρησιμοποιούσα στο δρόμο, αλλά το κόστος τους νομίζω είναι απαγορευτικό...

Reaction score
1.256
.... Οπότε τέτοιους τροχούς θα χρησιμοποιούσα στο δρόμο, αλλά το κόστος τους νομίζω είναι απαγορευτικό...
Οι Elite είναι λίγο πάνω απ' το χιλιάρικο, θέλω να πιστεύω το σετ. Οι Blktec πλησιάζουν τα πέντε χιλιάρικα. Θυμήθηκα και τους Bike Ahead, έχουν περισσότερα μοντέλα και αρχίζουν από 3600€.

Reaction score
17.424
Οι Elite είναι αυτοί στο Aliexpress; Λίγο κάτω από 1000 δολάρια τους δίνει (είναι σε έκπτωση όπως γράφει), αλλά δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοεί στις διαστάσεις με το 36Χ28... και το "Wheel Depth: 36mm depth 28mm". Τι είναι αυτό, εξωτερικό και εσωτερικό του στεφανιού; ή μήπως εννοεί εξωτερικό βάθος (προφίλ) 36mm και εσωτερικό πλάτος 28mm; Γιατί τους βλέπω πολύ φαρδείς για road, πάνω τους έχουν βάλει και λάστιχο gravel.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
Ζάντες δεν πήρες? Fulcrum... λάθος κατάλαβα μάλλον...
Ναι βρε, ευχαριστώ, δεν κατάλαβα τι εννοούσες.
Ρε σείς δίνετε τόσα λεφτά στα ποδήλατα ;
Λεφτά κύρ Γιάννη έχουμε, η δόξα μας λείπε!!

Άστα τώρα αυτά, έχεις μήπως καμιά άποψη για αυτούς τους τροχούς?
Με ενδιαφέρει η αγορά τους. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
Ανεξαρτήτως κόστους, θα χρησιμοποιούσατε τέτοιου είδους τροχούς και αν ναι για road, gravel ή MTB?
Υποθέτω ότι είναι πιο άκαμπτοι από τους "κοινούς" τροχούς, το θέμα είναι πόσο (αναλόγως εμπειρίας & ποδηλάτου) το καταλαβαίνει ο καθένας.

View attachment 304771
View attachment 304772
Μη τους κοιτάς ντίπ, ένας τροχός πρέπει να φλεξάρει ώστε να αντέχει σε βάθος χρόνου. Τούτοι οι τροχοί που χαρακτηρίζεται ως one-piece carbon wheels είναι απίστευτα ακαμπτοι κάνοντας τη εμπειρία πάνω στο ποδήλατο απόλυτη, δεν καταφέρνουν να αντιγράψουν σωστά το οδόστρωμα και μεταφέρουν όλους τους κραδασμούς στο αναβάτη. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζουν και αστοχίες με τη μορφή κράκ στις ακτίνες, κυρίως στη επαφή με το στεφάνι. Είναι κυριολεκτικά πεταμένα λεφτά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.328
επίσης τι διαφορά έχουν οι dura ace δίσκοι από τους ultegra; ίδιο βάρος , ίδια διάμετρο, icetech λέει τι σκατά , στη γυαλάδα μόνο αλλάζν;
Δεν έχουν καμία διαφορά λειτουργική οι δίσκοι ultegra vs Dura-Ace, είναι ακριβώς το ίδιο πράμα, η τιμή μόνο αλλάζει...

Reaction score
5.614
σκέφτομαι τούτα δω για καθημερινά όταν δεν έχω νυχτερινό δρομολόγιο ή για μέσα στην πόλη που θες να σε βλέπουν περισσότερο από το να βλέπεις πχ

συνδέονται με γαρμιν , ανάβουν μαναχάτς ρυθμίζουν κάνουν ράνουν αυτόνουν τα αυτά

ααα επίσης το θκομ έχει resin L05a , σε αυτό το σχήμα δεν βρίσκω μεταλλικά , δεν βιαζόμαστε αλλά έστω.

αα επίσης χρηστου, αν θες αλυσίδα 11άρα μην παρς, πάρε 12 άρα να κάνουμε τράμπα.
Αυτουνο για πισω δεν εχει ασυρματα κλπ αλλα σε γλιεπουν απο παντου και απο το πλαι(αμα θες στο δανειζω και για δοκιμη)

Για μπροστα κατι τετοιο

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent