Ποδήλατο

Reaction score
17.433
Σώτο και τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό με τη 11άρα. Κάπου όμως θα χάσεις και κάπου θα κερδίσεις.
Ξερω κάποιους που έχουν ετσά ποδήλατα μόνο για αγώνες ανάβασης, για αγώνες που έχουν πλαλτό έχουν άλλο ποδήλατο με διπλό δίσκο μπροστά.
Μα το ξέρω ότι μπορείς να βάλεις μονό μπροστά με 11αρα (σε γκράβελ πχ, επίσης μόλις παρουσίασε σειρά GRX 12αρα η shimano), αλλά έχεις μειωμένο εύρος ταχυτήτων ή τεράστια βήματα από κάποιες σχέσεις σε κάποιες άλλες. Γι αυτό λέω για 15 (που περίπου είναι οι χρήσιμες σε ένα σύστημα Χ2), απλά το βλέπω πολύ δύσκολο να βγει (στενεύουν πολύ τα γρανάζια και η αλυσίδα, ή θα χρειαστεί πλήρης επανασχεδιασμός των hubs και γενικά των ποδηλάτων για να λειτουργεί σωστά).
Εμένα δεν λέει ούτε καλημέρα ούτε γκουχου
Αυτό μου το έκανε πριν μερικές ημέρες (το είχε ξανακάνει λίγο πιο πίσω, αλλά σε μικρότερο βαθμό) και δεν έλεγε με τίποτα να ανοίξει όταν το έβγαλα από τον φορτιστή! Έλα καλό μου, έλα χρυσό μου, λέω να του βροντήξω καμιά να πάει καλιά του... αλλά η επιμονή νίκησε! Κράτησα πατημένο το κουμπί on/off για κανένα 5λεπτο συνέχεια, και συνήλθε! :geek: :roflmao:

---
Α, επίσης τις τελευταίες ημέρες έχω σύστημα 52-34 (έβαλα τον παλιό 34αρι δίσκο της 105) με 11-36 (η κασέτα της Sram που είχα ήδη)! Όχι θα αφήνω τις ανηφόρες να με παιδεύουν (ή τη shimano να μου λέει ότι το μάξιμουμ χωρητικότητας είναι 16 και δεν μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο, 52-34 ας πούμε). :gamer:

Το καλό με αυτό είναι όχι ότι χρειάζεται το 34x36 συχνά, αλλά πάει πολύ πιο ομαλά στις επόμενες ταχύτητες, το 32αρι γρανάζι πχ τώρα είναι ταμάμ! Βγάζει τα πάντα, ακόμα και το 28αρι πάει άνετα! (με την αλυσίδα να μην είναι στα άκρα).

Last edited:

Reaction score
24.196
Και τι εργαλεία είπαμε θέλω για δισκόφρενα; Το απλό bleed kit της Shimano και υγρά φρένων;

Reaction score
17.433
Ναι, πάρε αυτό, μια χαρά είναι, πάρε και έξτρα υγρό να έχεις, όχι μόνο το μπουκαλάκι που έχει το κιτ. Έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι είναι κάτι που θα χρειαστείς συχνά, τελευταία φορά νομίζω μπορεί να είναι και 2 χρόνια που το έκανα.

Δες (αν δεν έχεις δει ήδη) μερικά βίντεο στο yt για τη διαδικασία (έχουν κάποιες παραλλαγές, ο καθένας το κάνει λίγο διαφορετικά), και θα τελειώσεις όταν χρειαστεί άνετα και γρήγορα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Ναι με αυτά είσαι καλυμμένος, άμα πάρς από το bike πες να βάλω και εγώ μερικά πράματα

Reaction score
24.196
Πθενα , έχω να πάω Τανάγρα αύριο για afw23 ίσα ίσα να προλάβω να ρίξω ένα τρεξιματάκι για να μην ξεχαστούμε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Screenshot_2023-09-03-14-15-49-089_com.strava-edit.jpg

Στα Βίλια και στο μαγαζί που φαίνεται έφαγα τη καλύτερη καρυδοπιτα με παγωτό.
Το αλογάκι της Παναγίας έκανε προπόνηση μαζίμ σήμερα, δεν με άφηνε με τίποτα, με αγάπησε :roflmao:
1000005458-01.jpeg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.715
Στα Βίλια και στο μαγαζί που φαίνεται έφαγα τη καλύτερη καρυδοπιτα με παγωτό.
Έχω θείο γλυκατζή που πάει συχνά για μπάνιο στη Ψαθά και στο Πόρτο Γερμενό. Το μαγαζί αυτό (Αλκυονίδες) είναι υποχρεωτική στάση για λουκουμάδες και ρεβανί.

Για αλογάκια της Παναγίας δεν ξέρω. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Βασικά η θχιά που έχει το μαγαζί με το πρότεινε ως σπεσιαλιτέ, έχει όντως μεγάλη ποικιλία σε γλυκά, κάνει και αξιοπρεπές εσπρέσο οπότε αξίζει αν πάει κάποιος εκεί σαπάν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Ρε τι κάνετε? :o
Screenshot_2023-09-04-23-41-07-842_com.strava-edit.jpg

Δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά τα πράματα... 59 ώρες εγώ με το ποδήλατο κάπου... Δεν πρόκειται να ξανά κάνω ποδήλατο μετά από αυτό... Ποτές!!

Screenshot_2023-09-04-23-44-47-748_com.strava-edit.jpg

Reaction score
24.196
Εγώ πάλι δεν είναι να κάνω καθόλου χωρίς να έχω ανέβει ντιπ στο ποδήλατο.
Θέλουν λίγη εξαερωση τα φρένα και ίσως κάποια γραμμάρια λάδι αλλά δεν υπάρχει πουθενά διαθεσιμοντο κιτ ούτε στο bik24, για δύο μέρες εντωμεταξύ θα πλανταξ να βρέχει, την Κυριακή πετάγομαι στα ξένα, για τέλος του μήνα το βλέπω.
Χρηστου τακάκια έχουμε αποψη;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Ζκούρσα θα βάνς από αυτά με τη ψύκτρα. Τα μεταλλικά έχουν καλύτερη απόδοση. Τα risen έχουν ικανοποιητική απόδοση και δεν τρώνε δίσκους. Στο mtb έχω risen, ζκούρσα θα έβαζα μεταλλικά. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Reaction score
17.433
Μεταλλικά βάζω συνήθως κι εγώ στην κούρσα, αλλά και τα άλλα μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, στο βρεγμένο νομίζω είναι που τρίζουν περισσότερο όμως... :geek:

Κι ένα βιντεάκι από το Σάββατο που κατέβηκα (μάλλον ανέβηκα-κατέβηκα-ανέβηκα-κατέβηκα :lolsign:) Σούγια... 8-)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Στο βρεγμένο τρίζουν όλα Σώτο, λιγότερο τα μεταλλικά και επίσης δεν χάνουν τη απόδοση. Τα risen στο βρεγμένο χάνουν αρκετή απόδοση και τριζοκοπάνε. Λόγο υψηλότερης ταχύτητας θεωρώ και εγώ πως τα μεταλλικά είναι ταμάμ για κούρσα. Ίσως άμα γουστάρει κάποιος να παίζει μεταλλικά μπροστά και risen πίσω

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.329
Εδώ είναι η επιφάνεια τριβής από risen τακάκια, βλέπουμε ότι έχει ελάχιστα έως ντίπ μεταλλικά ρινίσματα η πάστα, αν ήταν μεταλλικά η επιφάνεια του δίσκου θα ήταν φουλ στις γρατσουνιές,άρα και πχιο αποδοτικό φρενάρισμα.
IMG_20230905_084249.jpg

Reaction score
17.433
Αυτά,

L04C με πτερύγια

και K04S χωρίς (δεν έχουν κάποια διαφορά, υποτίθεται ότι με τα πτερύγια υπάρχει καλύτερη ψύξη, στην πράξη δεν ξέρω από που πρέπει να κατεβαίνεις και για πόσα χιλιόμετρα πατώντας φρένο, για να δεις την όποια διαφορά)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent