Ποδήλατο

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Θέλεις ΠΟΛΥ ένα ποδήλατο, ή θέλεις ένα πολυποδήλατο; :geek: :gamer:

Γμτ. Άνοιξαν οι ουρανοί εδώ κάτω, έτσι στα ξαφνικά! Πάει η απογευματινή βολτούλα >:(🌧⛈

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις... 8-)
Σώτο ο 8000 δισκοβραχιονας σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές δεν έχει καλή μετατόπιση της αλυσίδας στους δίσκους.
Αρκετές φορές είχα αστοχίες μέχρι να ανεβάσει, ακόμα και με καινούριους δίσκους.
Παρόλο που έχει 8 πριτσίνια που τσακώνουν τη αλυσίδα στη περιστροφή του δίσκου, το ανέβασμα και η μετατόπιση ήταν χάλια.

Reaction score
25.656
από που; ( ο δίσκος)

(καλά πιο όμορφος δεν παίζει να είσαι από μένα με τίποτα, αλλά είσαι καλός το παραδέχομαι)

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Σώτο ο 8000 δισκοβραχιονας σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές δεν έχει καλή μετατόπιση της αλυσίδας στους δίσκους.
Αρκετές φορές είχα αστοχίες μέχρι να ανεβάσει, ακόμα και με καινούριους δίσκους.
Παρόλο που έχει 8 πριτσίνια που τσακώνουν τη αλυσίδα στη περιστροφή του δίσκου, το ανέβασμα και η μετατόπιση ήταν χάλια.
Εδώ και καιρό, από τότε που έβαλα τους βραχίονες των 165mm, έχω βέβαια τον 7000, και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ιδιαίτερο θέμα, αλλά ίσως έχει να κάνει και με τις αλυσίδες, με τις διαφορές που έχουν. Άλλης μάρκας όμως δεν έχω χρησιμοποιήσει, οπότε δεν μπορώ να πω. Ϊσως είναι καλύτερο, αλλά μόνο με δοκιμή θα φανεί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
Δεν είχα ποτέ 105 σειρά, όλες οι παραπάνω εμπειρίες είναι κυρίως με ultegra.
O προηγούμενος που είχα ήταν ο 6700, δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα, από τότε που πήγα στο 8000 ξεκίνησαν αυτά τα προβλήματα, με αποκορύφωση το τελευταίο που μάγκωνε τη αλυσίδα.
Τα δόντια των shimano δίσκων έχουν μικρό προφίλ σε σχέση με αυτό που έβαλα, κάπου εκεί παίζει η ματσολιά...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Α, αυτό μου θυμίζει το αντίθετο τους, στον δισκοβραχίονα του MTB, στον οποίο τα δόντια έχουν αρκετά ψηλό προφίλ (βοηθά για να μην φεύγει εύκολα η αλυσίδα,... δεν το ήξερα, σε ένα βιντεάκι που έκανε σύγκριση κατάλαβα τις διαφορές με παλιότερες εκδόσεις).

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Εντωμεταξύ πήρα τελευταία και ένα φακό, ειδικά για το ποδήλατο, όχι γενικής χρήσης όπως πριν (μου χάλασε ένας άλλος που ειχα και κράτησα αυτόν που είχα για το ποδήλατο στο σπιτι). Αρκετά δυνατός, αν και δεν έχει χρειαστεί ακόμα να τον χρησιμοποιήσω σε πλήρη λειτουργία.

Olight RN 1500

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
Καλός φαίνεται, μύρισε και η olight φρέσκο αίμα και έχει μπει δυναμικά στο χώρο του ποδηλάτου

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Η βάση τύπου garmin που δίνει δεν κρατά και πολύ σφιχτά τον φακό, αλλά με μία πατεντούλα (πρόσθετη ταινία μέσα της) έστρωσε. Η δεύτερη (πάλι garmin) που έχει με στήριγμα gopro είναι Οκ όμως, την έχω βάλει στο mtb αυτή...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Δεν φαίνεται να έχει πολύ ευρεία δέσμη, αλλά πάντως είναι μάλλον καλύτερη από του απλού που είχα πριν (είναι και πιο δυνατός βέβαια). Δεν τον έχω όμως δοκιμάσει σε πραγματικά σκοτεινές συνθήκες, μόνο σε σούρουπο μέχρι τώρα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.640
@bretsos Αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα (μετατόπιση αλυσίδας, όμως, στον πίσω εκτροχιαστή). Στην περίπτωσή μου, οφειλόταν στα φθαρμένα καλώδια (εσωτερικά κι εξωτερικά). Αντικαταστάθηκαν στο πρόσφατο service κι όλα ΟΚ. Εσύ, έλεγξες τα καλώδια; Είναι ΟΚ;

Στον μπροστινό εκτροχιαστή δεν είχα θέμα, έχω Ultegra 6800. ΟΚ, δεν "πατάω" τόσο δυνατά όσο εσύ, ούτε κάνω τόσα πολλά χιλιόμετρα, απλώς το αναφέρω.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.986
Δεν έχει καλώδια ο Χρήστος, είναι ασύρματος (μάλλον πιο σωστά: ηλεκτρικός, Di2, γιατί καλώδια υπάρχουν στην περίπτωση του)! Λειτουργούν όλα με τη σκέψη και μόνο 8-)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
@bretsos Αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα (μετατόπιση αλυσίδας, όμως, στον πίσω εκτροχιαστή). Στην περίπτωσή μου, οφειλόταν στα φθαρμένα καλώδια (εσωτερικά κι εξωτερικά). Αντικαταστάθηκαν στο πρόσφατο service κι όλα ΟΚ. Εσύ, έλεγξες τα καλώδια; Είναι ΟΚ;

Στον μπροστινό εκτροχιαστή δεν είχα θέμα, έχω Ultegra 6800. ΟΚ, δεν "πατάω" τόσο δυνατά όσο εσύ, ούτε κάνω τόσα πολλά χιλιόμετρα, απλώς το αναφέρω.
Έχω di2 εγώ καλέ, όσο για το πάτημα όντως ισχύει, όσο πχιο πολλά τα βατ τόσο πιο γρήγορα τα τρώς όλα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.640
Δεν έχει καλώδια ο Χρήστος, είναι ασύρματος (μάλλον πιο σωστά: ηλεκτρικός, Di2, γιατί καλώδια υπάρχουν στην περίπτωση του)! Λειτουργούν όλα με τη σκέψη και μόνο 8-)
:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Έχω di2 εγώ καλέ, όσο για το πάτημα όντως ισχύει, όσο πχιο πολλά τα βατ τόσο πιο γρήγορα τα τρώς όλα.
A, ναι μωρέ, το ξέχασα.

Πάντως, το σχόλιο για τα καλώδια (για όσους έχουν!) ισχύει! Κάθε 2 χρόνια θέλουν επιθεώρηση ή/και αντικατάσταση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

A, ναι μωρέ, το ξέχασα.

Πάντως, το σχόλιο για τα καλώδια (για όσους έχουν!) ισχύει! Κάθε 2 χρόνια θέλουν επιθεώρηση ή/και αντικατάσταση.
Κάθε χρόνο είναι κανονικά, εφόσον το ποδήλατο χρησιμοποιείται και δεν το έχεις ως κρεμάστρα ή εικαστικό δρώμενο στο χώρο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON