Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Κρόκ ψάξτο λίγο μήπως μετά τα χειρουργεία ή γενικώς έχς διαφορά μήκους στα ποδάρια.
Στη θκιάμ περίπτωση (από σοβαρό τραυματισμό) είχα 3mm διαφορά.
Εκτός ότι νιώθω καλύτερα πάνω στο σύνολο, έχω λίγο πχιο αποδοτικό πάτημα.
Πάντως ο Υμηττούλης για να πάει ευχάριστα πρέπει να βγάζεις 250+ βατούλια με ~80rpm, αλλιώς καταπονείται το σύστημα στις επαναλήψεις

Reaction score
25.545
Να σου πω πιστεύω το πελματογραφημα θα έδειχνε διαφορές σε μήκος ειδικά όταν πατάς και τα δύο πόδια μαζί. Εγώ πιθανότατα θέλω σφήνες να σηκωθούν τα πέλματα απ έξω αλλά καααααποιανστιγμη θα δω πως θα το ψάξω.
Σήμερα ο υμηττούλης βγήκε εύκολα με χαμηλό κπ χωρίς ιδιαίτερη κούραση αργό γκαντεμς βέβαια αλλά δεν καταπονηθηκα θα λεγα .
Νομίζω άμα τον δουλέψω πιο εντατικά θα μπορώ να ανεβαίνω με πιο φυσιολογικό γκαντεμς με 39/30 (ναι με πρώτη) και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Να έρχεται και ζαμπ από δω με όρεξη να κάνουμε 2πλο ή τριπλό

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Αρέ πχιο πελματογράφημα?
Πάνε πάρε ένα ζευγάρι φθηνές στρινγκάτες παντόφλες
IMG_20240120_121229.jpg
IMG_20240120_121258.jpg
IMG_20240120_121321.jpg

Είναι ολοφάνερο στη θκιάμ περίπτωση προς τα που γέρνει το καράβι, ίσως και παραπάν από 3mm, αλλά εκεί νιώθω καλά πάν στο ποδήλατο, επίσης σταμάτησε να μουδιάζει η πατούσα στο μακρύτερο ποδάρι στο σημείο που πατάς, είχα και αυτό το θέμα.

Reaction score
25.545
Αρέ πχιο πελματογράφημα?
Πάνε πάρε ένα ζευγάρι φθηνές στρινγκάτες παντόφλες View attachment 319453 View attachment 319454 View attachment 319455

Είναι ολοφάνερο στη θκιάμ περίπτωση προς τα που γέρνει το καράβι, ίσως και παραπάν από 3mm, αλλά εκεί νιώθω καλά πάν στο ποδήλατο, επίσης σταμάτησε να μουδιάζει η πατούσα στο μακρύτερο ποδάρι στο σημείο που πατάς, είχα και αυτό το θέμα.
Και από αυτό έχω κάνει , δεν έχει τέτοιες διαφορές

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.649
Βλέπω ότι η αλυσίδα στο ηλεκτρικό της συζύγου έχει χαλαρώσει λιγάκι μετά 2 χρόνια καθημερινής χρήσης. Γίνεται να αφαιρέσω έναν κρίκο ή πρέπει να πάμε για καινούργια; Φθορά δεν βλέπω να έχει, δεν υπάρχει ντεραγιέ, οι ταχύτητες είναι εσωτερικό σασμάν Nexus.

Reaction score
4.587
Πως τεντώνει η αλυσίδα δηλαδή σε αυτό το ποδήλατο, τραβάς τον τροχό προς τα πίσω; Σίγουρα κάποιο τρόπο θα έχει, μπορεί να μην είναι η αλυσίδα που χαλάρωσε αλλά να μίκρυνε η απόσταση δίσκου από πίσω γρανάζι.

Πήγαινε σε έναν ποδηλατά να τη μετρήσει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Μετά από αρκετό διάστημα δοκιμών με τα νέα ρουλεμάν της enduro είπα να γράψω τις εντυπώσεις. Είναι σαφώς καλύτερα από τα ντεμέκ κεραμικά της moquai, ενώ αρχικά ήταν μια χαρά και η κύλιση ήταν σμούθ, έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα ρουλεμάν γωνιακής επαφής της enduro.
Το ακτινικό του πράγματος δεν είναι κατάλληλο για εφαρμογή στη μεσαία τριβή, κατά το πάτημα με μπόλικα βάτ τα ρουλεμάν λόγο διάταξης ζορίζονται και παραμορφώνονται μέσα στο σώμα της μεσαίας τριβής, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη γρήγορη φθορά αλλά και θόρυβο, ήταν στιγμές που ο θόρυβος από τα ρουλεμάν ήταν τόσο έντονος που σταματούσα το πάτημα μην εκραγούν.
Τα angular contact της enduro δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, μια που τα έβαλα πάνω με τη αρχική προφόρτιση και δεν ξανά ασχολήθηκα, τσέκαρα μετά από αρκετές προπονήσεις αν χρειάζονται περαιτέρω προφόρτιση και είναι απλά μια χαρά, με τα κεραμικά κάθε λίγο και λιγάκι μάζευα μπόσικα, μέχρι που τα έπαιξαν...
Αρα για εμένα το σώμα της moquai είναι άριστο και με τη προσθήκη των ρουλεμάν της enduro έχεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεσαίας τριβής.
Μετά από αυτή τη εμπειρία παράγγειλα επιπλέον ένα ζευγάρι και για το mtb.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992

Έρχεται η ώρα να αλλάξω λαστιχα. Όχι πως αυτά που έχω έχουν κάνει σοβαρά χιλιόμετρα, αλλά έχουν αρχίσει και ξερενονται ελαφρα. Τι λέτε, να πάω στα 32 χιλιοστα?

Αυτό με τα ρουλεμάν είναι μεγαλη μαγκιά. Μπράβο σου Χρήστο, που το έψαξες και βρηκες την άκρη. Μεγάλη ψαγμενια. Θα μπορούσες να μου προτείνεις για την δίκη μου ποια θα χρειαζόμουν? Να έμπαιναν σε μια μελοντικη παραγγελία

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.231
Γνώμη μου είναι να πας έως 28mm ελαστικό για πολλούς και διάφορους λόγους.
Στόχος στα road είναι η αντίσταση κύλισης και η ταχύτητα, από εκεί και πέρα όσο ανεβαίνει η διάσταση ελαστικού χάνεις σε όλα τα παραπάνω και κερδίζεις σε άνεση. Τη διάσταση ελαστικού πρέπει να τη υποστηρίζει και αντίστοιχα η διάσταση στο στεφάνι, αλλιώς υπάρχει δυσμορφία όταν φουσκώσει το ελαστικό με τα ανάλογα αρνητικά αποτελέσματα.

Tyre-rim-comparison.jpg

Ρουλεμάν Εδώ

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Ευχαριστω Χρήστο! Ξερω πως αυτό που λες είναι εγγύηση. 2 ρουλεμάν λογικά, θα τα βάλω στην επόμενη παραγγελία!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas