Ποδήλατο


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Με το wiggle τι ισχυει βρε παιδια?
θέλω να πάρω ξανά αυτά τα aero bib της dhb που πολύ με άρεσαν, πληρώνουμε τελωνείο?
Στη σελίδα τους δεν λέει κάτι, μόνο κόστος για μεταφορικά .
 

Μηνύματα
21.516
Reaction score
15.544
Συνεχίζουν να πουλάνε εκτός ΗΒ, και στην ΕΕ; Γιατί είχαν σταματήσει, αλλά τον Μάρτιο τους αγόρασε η Fraser και μπορεί να ξεκίνησαν πάλι. Στο site έχει βέβαια τώρα τα κόστη για αποστολές σε χώρες της ΕΕ (Ελλάδα 9,99 λίρες λέει). Πριν από τα προβλήματα και την πώληση, τα κόστη ΦΠΑ και τελωνείου τα κρατούσαν με την αγορά ενός προίόντος, τώρα τι κάνουν, δεν έχω ιδέα! Έχω έτσι κι αλλιώς να αγοράσω 2-3 χρόνια κάτι από εκεί (οι τιμές μετά το Brexit δεν ήταν συμφέρουσες για ΕΕ). :oops: :geek:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Τι διάολο, δεν θα ενημέρωναν αν περνούσαν τελωνείο. Αυτά τα Bib τα έχω βολευτεί και μόνο από αυτούς μπορώ να τα προμηθευτώ.

Edit.
Τώρα που το ξανά σκέφτομαι μάλλον έχς δίκιο. Είχαν πριν δγιό χρόνια γύρω στα 50€, μάλλον η τιμή του τελωνείου έχει περάσει στο προϊόν
 
Last edited:


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Κρόκ έχω ένα jersey από αυτούς και είναι σκλί μαύρο. Δε με λές, έχς πάρει συ από αυτούς bib, τα νούμερα που γράφει ο πίνακας μεγεθών είναι σωστά?
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Σ'ωραίος, πάλι καλά που το επισήμανες γιατί τη είχα ξεχάσει τη επιλογή αυτή, ως αντάλλαγμα θα σε αφήσω να με περάσεις τη επόμενη φορά :lolsign:
 



Μηνύματα
896
Reaction score
1.087
Να θέσω ένα ερώτημα το οποίο με "ταλανίζει" από την ημέρα που σκέφτηκα για προπονητήριο που δένει με τον άξονα και βάζεις την αλυσίδα σε κασέτα (όλα τα αξιόλογα δηλαδή). Όταν "δένεις" στην ουσία το πίσω τμήμα του πλαισίου πόσο επικίνδυνο είναι να επέλθει σταδιακά "κόπωση" του πλαισίου ειδικά στο πίσω μέρος με την πάροδο του χρόνου; Άλλες δυνάμεις έχουμε όταν είναι σταθερά δεμένο και άλλες όταν είσαι δρόμο. Δεν έχουν υπολογιστεί οι δυνάμεις όταν είναι σταθερά δεμένο από τους κατασκευαστές...
Η πρώτη απάντηση του "βασανιστή" ήταν "Προσοχή στο πλαίσιο, ζορίζεται!".
Μερικοί ποδηλάτες χρησιμοποιούν άλλο ποδήλατο για indoor προπόνηση και άλλο για να βγαίνουν έξω.
Γνώμες;
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Είναι ερωτήματα που με έχουν απασχολήσει και εμένα στο παρελθόν.
Καταρχάς υπάρχουν πλαίσια που βγαίνουν με πιστοποίηση για να κουμπωσουν σε home trainer, κατ'εμέ αυτή η πιστοποίηση είναι να είχαμε να λέγαμε...
Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή, αν είσαι βαρύς αναβάτης απαγορεύεται να κουμπώσεις σταθερά το πλαίσιο και να το πιέζεις, δεν έχει να κάνει με το υλικό κατασκευής, ότι δήποτε στρεσάρεται για ώρα υπό αυτές τις συνθήκες σε βάθος χρόνου θα υποστεί θραύση.
Θα μου πεις τώρα, "και ποιό είναι το όριο στο βάρος"
Δεν υπάρχει γιατί έχει να κάνει με τη δύναμη του αναβάτη, όσα περισσότερα βάτ βγάζει ο αναβάτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η καταπόνηση, ειδικά αν είσαι και βαρύς.
Όλοι όσοι ασχολούνται με indoor trainer έχουν πάνω το παλιό τους ποδήλατο, το ίδιο κάνω και εγώ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το λυπάμαι και ότι το έχω για θυσία.
Αν είσαι πολύ προσεκτικός κυρίως στο πως ανεβαίνεις ή πως κατεβαίνεις, αν είσαι αναβάτης με πολύ δύναμη και τη τιθασεύεις ρυθμίζοντας τη αντίσταση και βγάζοντάς την γραμμικά και όχι άτσαλα, τότε δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Επειδή παίρνω μέρος σε διάφορους εικονικούς αγώνες εκεί γίνεται σφαγή, πατάμε όλοι δίχως αύριο, παρόλα αυτά και υπό αυτές τις συνθήκες προσπαθώ να μη καταπονώ το πλαίσιο με ορθοπέταλο, sprint και τέτοια. (γιαυτό συνήθως με περνάνε στη γραμμή τερματισμού :biggrin:)
Άλλωστε το πλαίσιο δεν είναι χάρτινο, έχει υποστεί δοκιμές με προσομοίωση δυνάμεων πριν βγει στη αγορά.

Οπότε μπορείς άφοβα να κουμπώσεις το ποδήλατο πάνω σε trainer, αρκεί να είσαι προσεκτικός, εκεί έχω καταλήξει προσωπικά.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Και κάτι τελευταίο, όσο μεγαλύτερο το πλαίσιο τόσο μεγαλύτερη η παραμαμόρφωση από τις δυνάμεις, γιαυτό οι περισσότεροι επιλέγουν οριακά μικρότερα πλαίσια αναλογικά με το ύψος, επειδή εντέλει είναι πχιο ελαφρύ και πχιο άκαμπτο.
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
15.422
Reaction score
47.523
Άνετα!! :lolsign:
Μόλις το είδα έπεσα κάτω από μια καρέκλα που καθόμουν στο πάγκο της κουζίνας από τα γέλια!!
Κι όμως όσο απίστευτο και αν είναι, υπάρχουν άνθρωποι που θα το αγοράσουν, τραγικό!!

Και κάτι ακόμα, πως γίνεται το ντεραγιέ να στοιχίζει 250€ και το cage της Ceramic speed 2.792,61€?
 
Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.519
Reaction score
21.298
@Drioannis Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι smart roller! :biggrin:

Προσωπικά, μόνο σε roller κάνω προπονήσεις, με το (ένα) ποδήλατο που έχω. Αυτό που έχω κάνει, επίσης, είναι να έχω δύο sets τροχών - ένα με λάστιχα για το roller κι ένα με λάστιχα για το δρόμο. Αυτό με τα λάστιχα για roller είναι μονίμως "φορεμένα" στο ποδήλατο κι όταν κανονίσω ποδηλασία εκτός σπιτιού, απλώς αλλάζω set τροχών.
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
684
Reaction score
1.991
Η αλήθεια είναι πως με τέτοιο καιρό που έχει ποια, ή τρελές ζεστές ή τρελό άστατο, αρχίζω και διαβάζω τις εσωτερικές βόλτες σας με..λίγο (το τονίζω το λίγο) ενδιαφέρων παραπάνω. Δεν … ακόμα :whistling:


Η πρώτη μου κούρσα, αγορά όταν ήμουν 17 ετών από ποδηλαταδικο στην Πατησίων. Δόθηκε σε θείο στο χωριό που όσο έβρισκε λαστιχα το κυκλοφορούσε!!

Ήταν ωραίο.. Εεε..στράβωναν λίγο στις λακούβες οι ζάντες.. υπέφερα να τις επαναφέρω.. ήταν καλό.

IMG_0196.jpeg


Τεράστια πρόοδο από τότε στο σήμερα. Που η γνώση του σήμερα από παιδιά όπως ο Χρήστος ή ο Σώτος ή όλα τα παιδιά. Άλλες εποχές ωραίες σε αυτό το τομέα.

Ερχετε η ώρα να αλλαχτούν τα ελαστικά στο canyon, έχει τα continental 5000. Πάω για τα ίδια ή προτείνετε κάτι άλλο? (Να αλλάζονται παρακαλω αν έχω κλατάρισμα.. :idk: :smile:)
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.110
Μηνύματα
2.929.317
Members
38.135
Νεότερο μέλος
Γιώργος Λυμπεροπουλος
Top