Ποδήλατο

Reaction score
1.094
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ροπόκλειδα, έχω ενσωματωμένο, γεννήθηκα με χέρι-ροπόκλειδο.
Δεν κάνω πλάκα, έχω 2 ροπόκλειδα δεν χρησιμοποιώ κανένα, τα έχω και κάθονται.
Ανάλογα το σημείο και το υλικό που σφίγγω βάζω και τη ανάλογη δύναμη. Όσον αφορά τα ρουλεμάν του λαιμού, και όλα τα σημεία του ποδηλάτου που στρεσάρονται δεν αρκεί μια σύσφιξη αρχικά και τέλος, μετά από κάθε προπόνηση απαιτείται έλεγχος.
Αυτό με τα ροπόκλειδα είναι για αρχάριους που φοβούνται μη σπάσουν το κάρπον, ιγω δεν έχω τέτοιους φόβους, τους έχω ξεπεράσει προ πολλού ;)
Το ροπόκλειδο για εμένα είναι απολύτως απαραίτητο για τη μηχανή μου αλλά και το ποδήλατό μου...έχω 3 ροπόκλειδα και σύντομα θα πάμε στα 4. Επαγγελματίες έχον διαλύσει σε προηογύμενες μηχανές μου βίδες, ελαιολεκάνες κλπ

Reaction score
15.703
Δεν χρειάζεται κανένα ροπόκλειδο πάντως για το σφίξιμο της βίδας της κουκουνάρας, ίσα ίσα να πάρει τα μπόσικα από τα ρουλεμάν του λαιμού, και λίγο παραπάνω για να αισθάνεσαι άνετα και πιο σταθερά. Όχι πολύ σίγουρα γιατί θα καταστρέψεις και τα ρουλεμάν και το πόσο εύκολα κινείται το τιμόνι. Για τα υπόλοιπα χρησιμοποιώ κι εγώ συνήθως ροπόκλειδο (έχω δύο, ένα μέχρι 20nm και ένα δεύτερο ως 60nm ή κάπου εκεί, για ποδήλατο δεν θέλει πουθενά παραπάνω έτσι κι αλλιώς), εκτός από περιπτώσεις που έχω μάθει πόσο θέλουν και με το χέρι (και μπορώ να το υπολογίσω σε ποια θέση είναι το κλειδί - πόσες στροφές ας πούμε - και πόσο θέλει σφίξιμο, πχ το μπουλονάκι που σφίγγει το παλουκοσέλουκο, ή και την ίδια την σέλα επειδή δεν είναι carbon τα trails για να το φοβάμαι).

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Το ροπόκλειδο για εμένα είναι απολύτως απαραίτητο για τη μηχανή μου αλλά και το ποδήλατό μου...έχω 3 ροπόκλειδα και σύντομα θα πάμε στα 4. Επαγγελματίες έχον διαλύσει σε προηογύμενες μηχανές μου βίδες, ελαιολεκάνες κλπ
Για πάνω από 30 χρόνια κάνω δλειές σε όσες μοτοσυκλέτες πέρασαν και ότι άλλο φανταστείς μαναχός, πότε δεν έχω κλωτσήσει σπείρωμα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
το μπουλονάκι που σφίγγει το παλουκοσέλουκο, ή και την ίδια την σέλα επειδή δεν είναι carbon τα trails για να το φοβάμαι).
Τα carbon rails ήταν τα μόνα που με φόβιζαν, επειδή είναι λειψά και φορτίζονται με το βάρος του αναβάτη. Εντέλει τον ξεπέρασα και αυτό το φόβο.

Reaction score
15.703
Είχα καιρό να γράψω βιντεάκι και να ανεβάσω στο YT. Από την χθεσινή έξοδο (Βατόλακκο - Σκονίζο - Ντερέ και πίσω), ο άδειος δρόμος στο τέλος της σεζόν, Πλατανιάς - Χανιά. Έχω ένα ακόμα να ανεβάσω, αλλά κι αυτό θέλει ώρες...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Το σκουλήκι της λάσπης με έφαγε στη γραμμή τερματισμού...😤
Ο πρώτος πρέπει να ήταν ξάδερφος του μπουγάτσα... Ότι ήθελε μας έκανε, μας κορόιδευε και εμείς σαν κορόιδα πατούσαμε από πίσω :roflmao:

1000002066.jpg
1000002067.jpg

Τώρα που χειμώνιασε είναι γ@μω το trainer, τέλος η λίμνη ιδρώτα κάτ απ'το ποδηλατο, με τους ανεμιστήρες στο φουλ φυσικά

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Δεν έχω ομάδα αφού!! :biggrin:

Σε αυτούς τους επίσημους αγώνες πάντως βρίσκεις πολλούς μπάμιες, ο άλλος τις προάλλες πάτησε 300 μέτρα πριν το τερματισμό 16w/kg και τα κράτησε έως το τερματισμό... Εγώ από πίσω έφτασα με το ζόρι 12w/kg και μόλις έπεσε το μάτι μου πόσο πατούσε ο μπροστά έκοψα εντελώς, κατέβασα δίσκο και πήγα και τερμάτισα ρολάροντας ενώ με περνούσαν οι άλλοι σφαίρα. Μιλάμε γαλάκτωσε το μυαλόμ, δεν είχα συναντήσει μέχρι στιγμής τέτοια θεριό...
Δεν θα πάρω όμως rocker plate, θα δείτε τι θα πάθετε!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki