- Reaction score
- 26.115
Να πάω να ρίξω πινεζες;

Ναι είναι απογοητευτικό......
Πάντως η ματαιοδοξία καλά κρατεί ακόμα και στις virtual πλατφόρμες...
Γενικά οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με το αθλητισμό είμαστε κομπλεξάρες, άμα ειδικά είσαι και καλός σε αυτό, το κόμπλεξ παίρνει διαστάσεις αρρώστιας...Ναι είναι απογοητευτικό...

Το tradeinn το έχετε δοκιμάσει; Αξιόπιστο;
Έχει απίστευτη τιμή το Direto XR-T.

Έχω καταφέρει να εξαερώσω πλήρως το πίσω σύστημα, θα δοκιμάσω το σύστημα αυτό για μπροστά. Γιατί ομως;Ακολουθεί tip για λίγους και καλούς!!
Όσο καλή εξαέρωση να κάνεις στα φρένα της shimano δεν θα καταφέρεις ποτέ να βγάλεις όλο τον αέρα μέσα από το κύκλωμα. Δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα, είναι όμως γεγονός.
Εγώ τώρα επειδή είμαι λίγο ψυχάκιας στο θέμα φρένου (αλλά και γενικότερα) ψάχνω εδώ και καιρό λύση.
Θα με πεις τώρα, δεν λειτουργούν τα φρένα?
Λειτουργούν κανονικά, αλλά πάντα στα πρώτα πατήματα η διαδρομή των μανετώνε έχουν πολύ αυξημένη διαδρομή, κάποιες φορές αν το ποδήλατο μείνει καιρό στάσιμο στα πρώτα πατήματα οι μανέτες πλησιάζουν το τιμόνι.
Το εναρκτήριο λάκτισμα για όλο αυτό ήρθε ένα πρωινό που κατέβαινα το βουνό για να πάω στη δλειά, κατεβαίνω ένα τσιμεντόδρομο με αρνητική κλίση 16% και στο πρώτο stop βγαίνω πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, βλέπω έρχετε λεωφορείο, έρχομαι με ταχύτητα, τσιμπάω αρχικά τα φρένα και περνάει η πρώτη μαχαιριά, τα πατάω τέρμα και ενώ το λεωφορείο έρχετε τα φρένα δεν έχουν ακόμα πίεση, οι μανέτες έχουν φτάσει στο τιμόνι και εγώ έχω ξεκινήσει το πάτερ υμών.
Ο οδηγός (μέγα γάτα) με βλέπει, πέφτει στα φρένα και στρίβει λίγο τη πορεία του λεωφορείου ώστε να μου δώσει χώρο να χωθώ και εγώ στη πορεία, ετσι και έγινε. Αφού με γαμωστάυρισε, συνεχίσαμε όλοι τη πορεία μας, εγώ βέβαια με μια ικανοποιητική ποσότητα κακάκια στο pad...
Η λύση εντέλει είναι πολύ απλή, για ένα ολόκληρο βράδυ θα πρέπει να μείνουν οι μανέτες καλά πατημένες, βάλε φαντασία πως θα το κάνεις, εγώ έκανα αυτό View attachment 349588
Τη επόμενη μέρα κάνε εξαέρωση and the problem solved.
50€![]()

Edit.Ακολουθεί tip για λίγους και καλούς!!
Όσο καλή εξαέρωση να κάνεις στα φρένα της shimano δεν θα καταφέρεις ποτέ να βγάλεις όλο τον αέρα μέσα από το κύκλωμα. Δεν ξέρω που οφείλεται το πρόβλημα, είναι όμως γεγονός.
Εγώ τώρα επειδή είμαι λίγο ψυχάκιας στο θέμα φρένου (αλλά και γενικότερα) ψάχνω εδώ και καιρό λύση.
Θα με πεις τώρα, δεν λειτουργούν τα φρένα?
Λειτουργούν κανονικά, αλλά πάντα στα πρώτα πατήματα η διαδρομή των μανετώνε έχουν πολύ αυξημένη διαδρομή, κάποιες φορές αν το ποδήλατο μείνει καιρό στάσιμο στα πρώτα πατήματα οι μανέτες πλησιάζουν το τιμόνι.
Το εναρκτήριο λάκτισμα για όλο αυτό ήρθε ένα πρωινό που κατέβαινα το βουνό για να πάω στη δλειά, κατεβαίνω ένα τσιμεντόδρομο με αρνητική κλίση 16% και στο πρώτο stop βγαίνω πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, βλέπω έρχετε λεωφορείο, έρχομαι με ταχύτητα, τσιμπάω αρχικά τα φρένα και περνάει η πρώτη μαχαιριά, τα πατάω τέρμα και ενώ το λεωφορείο έρχετε τα φρένα δεν έχουν ακόμα πίεση, οι μανέτες έχουν φτάσει στο τιμόνι και εγώ έχω ξεκινήσει το πάτερ υμών.
Ο οδηγός (μέγα γάτα) με βλέπει, πέφτει στα φρένα και στρίβει λίγο τη πορεία του λεωφορείου ώστε να μου δώσει χώρο να χωθώ και εγώ στη πορεία, ετσι και έγινε. Αφού με γαμωστάυρισε, συνεχίσαμε όλοι τη πορεία μας, εγώ βέβαια με μια ικανοποιητική ποσότητα κακάκια στο pad...
Η λύση εντέλει είναι πολύ απλή, για ένα ολόκληρο βράδυ θα πρέπει να μείνουν οι μανέτες καλά πατημένες, βάλε φαντασία πως θα το κάνεις, εγώ έκανα αυτό View attachment 349588
Τη επόμενη μέρα κάνε εξαέρωση and the problem solved.
50€![]()
Κόψε και ξανά ρίξε, συνεχίζω να μη καταλαβαίνω τι εννοείςΓιατί να δουλεύει το λάστιχο λεω;

Γιατί κλάνει το γατί, δουλεύει λέμε... Ωχουυυυ!!Έχω ψωνίσει κάποια στιγμή, δεν είχα κάποιο πρόβλημα
Έχω καταφέρει να εξαερώσω πλήρως το πίσω σύστημα, θα δοκιμάσω το σύστημα αυτό για μπροστά. Γιατί ομως;
Περίεργο αυτό να χρειάζεσαι διπλο, τριπλό πάτημα για να δουλέψουν τα φρένα. Μάλλον δεν γινόταν σωστά η εξαέρωση, γιατί προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω τέτοιο θέμα με φρένα, να χρειάζεται δηλαδή διπλο, τριπλό πάτημα, μετά από εξαέρωση (πράγμα που κάνω σπάνια έτσι κι αλλιώς, δεν είναι κάτι που βλέπω να χρειάζεται συχνά). Και τώρα δηλαδή που τα πατάω για δοκιμή μέσα στο σπίτι, είναι απολύτως 'σκληρά', μετά το 'μπόσικο' που έχει η μανέτα στην αρχή του πατήματος.

Τα έχω κάνει όλα αυτά, με σύριγγες, με πίεση στη μανέτα ώστε όταν ανοίγεις από τις δαγκάνες να φεύγει το υγρό με πίεση, μέχρι και αγιασμό έριξα, δεν δούλεψε τίποτα.Εγώ γαι εξαερωση πίσω είχα βάλει συρριγα κάτω και κεσεδακι πάνω. Τραβα ρουφα πολλές φορές και αλλαγή κλίσης στο σκελετό να φεύγει ο αέρας από παντού. Με το μπροστά αν και το κάνα αυτό και δείχνει πιο εύκολο δεν έκατσε το ίδιο καλά.