Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Για πες!!
Να φέρω το ποδήλατο τη άλλη φορά να τους πάρω το κομ τους πέτσακες?

Reaction score
16.636
Ε τίποτα, είναι ελαφρά κατηφόρα, χωρίς πολλή κίνηση, πας άνετα, εκτός από μια δυο στροφές που θέλει προσοχή γιατί δεν έχει ορατότητα (μια συγκεκριμένη κυρίως). Κάπου έχω ένα βίντεο... από το 15 λεπτό και πέρα είναι το κομμάτι από Μεσκλά μέχρι Φουρνέ. Αλλά και από την αρχή είναι ωραίο, η κατάβαση πάνω από Θέρισο, Ζούρβα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Πολύ ωραίο κομμάτι φαίνεται, όπως είδα όμως θέλει αναγνωριστικό ώστε να τη κατέβεις με ασφάλεια αλλιώς θα έχουμε δράματα και κλάματα.
Ασε που με τα δισκόφρενα έχω πλέον μεγάλο θέμα στις καταβάσεις, δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ και μου το έχει γυρίσει σε φοβία.
Ανήφορο όμως πρέπει να είναι καλή φάση!!

Reaction score
16.636
Ανήφορο είναι επίσης ωραίο, και από τις δυο μεριές, είτε από Μεσκλά ανέβεις και κατέβεις από Θέρισο (ή μπορείς να πας και Δρακόνα - Μαλάξα) ή από Θέρισο προς Ζούρβα... Το κομμάτια από Μεσκλά - Φουρνέ, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από επικινδυνότητα όμως, θέλει λίγη απλά προσοχή στις μια - δυο στροφές που λέω. Ούτε κλίση μεγάλη έχει ούτε γενικά πολλές απότομες στροφές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Ναι βρε, εννοώ χρειάζεται να μάθεις τις γρήγορες γραμμές ώστε να μπεις και να βγεις γρήγορα, αλλιώς θα πρέπει να είσαι στα φρένα με καμιά δυσάρεστη κατάληξη σαν αυτή του Σαφά

Reaction score
16.636
Πάντα νομίζω πρέπει να έχεις μελετήσει, να έχεις κάνει διαδρομές σε κάθε δρόμο, πριν πας για κάποια μεγάλη ταχύτητα. Αν πηγαίνεις για πρώτη φορά να το κάνεις, πας γυρεύοντας. Δεν ξέρω τι κάνει ο Σάφα, αλλά φαντάζομαι δεν είναι και τόσο ξεκουρδισμένο το μυαλό του, ώστε να μην έχει κάνει πρώτα κάποιες δοκιμές, και να πηγαίνει έτσι ντουγρού με όλη την ταχύτητα για πρώτη φορά σε κάθε διαδρομή του! Ας πούμε δεν φαντάζομαι κάτι τέτοιο στον δρόμο από Θέρισο μέχρι Περιβόλια, να πας να σπάσεις ρεκόρ χωρίς να ξέρεις τον δρόμο, και πόσες απότομες στροφές έχει, τελείως τυφλές, στενές, με τα βράχια από τη μια μεριά και το χαντάκι από την άλλη, και αυτοκίνητα να βρεθούν απότομα μπροστά σου! :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Στο Θέρισο πάω για μάσα, ωραία μάσα έχτε εκεί σαπάν.
Άκου να δεις τι με φοβίζει στα δισκόφρενα.
Δεν έχουν σταθερή απόδοση, όσο είναι κρύα είναι νωχελική η απόδοση και απαιτεί περισσότερη πίεση στη αντλία, όταν ζεστάνουν γίνονται άμεσα και απότομα στη αίσθηση. Αυτή η συμπεριφορά με έχει κάνει ανασφαλή και δεν τα εμπιστεύομαι σε δυνατές καταβάσεις. Με τη τεχνολογία που φέρουν, κρυώνουν πολύ γρήγορα στη διαδικασία μιας κατάβασης και ξανά μανά όλη αυτή η ιδιοτροπία στη απόδοση, αίσθηση και πληροφορία.
Ενώ τα rim brakes είχαν σταθερή απόδοση σε όλα τα παραπάνω

Reaction score
16.636
Δεν έχω συναντήσει τέτοια θέματα, τώρα αν κατέβαινα και με... 80-90 χμ, ίσως ήταν διαφορετικά! :roflmao: :geek:

Παρεμπιπτόντως, δεν θυμόμουν ποια ακριβώς ημέρα είχα κάνει τη διαδρομή στο βίντεο, αλλά πρόσεξα τώρα στην αρχική φωτό ότι οι σημαίες δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου ήταν μεσίστιες, οπότε το έψαξα και ήταν τις ημέρες που είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Ναι βρε, για γρήγορα σε μιλάω, στο καθημερινό προβλεπόμενο φρενάρισμα η απόδοση ειναι σταθερή.
Η μ@λακία ξεκινά όταν στη προσπάθεια να επιβραδύνεις δυνατά για να επιλέξεις γραμμή και έχοντας έλεγχο από το μπροστινό, μπλοκάρει ξαφνικά το πίσω και σε πετάει εκτός γραμμής αφού τα αφήνεις στιγμιαία.

Reaction score
16.636
Εγώ πάντως τα πολύ απότομα τα αποφεύγω, προτιμώ να το τσιμπάω ακόμα και μέσα στην στροφή, ελαφρότατα βέβαια!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Δεν ξέρω τι άλλο να πω, σταματώ τη γκρίνια εδώ.
Το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω μεταλλικά τακάκια, ίσως λειτουργήσουν καλύτερα σε όλο αυτό

Reaction score
16.636
Οι δίσκοι που έχεις στο ποδήλατο είναι αυτοί, οι ice, οι σάντουιτς; ή έχεις κάτι άλλο, δεν θυμάμαι. Εγώ τέτοιους πάντως δεν ξαναβάζω, και μόνο για το τικ, τικ, τικ, μετά το φρενάρισμα σε στροφή. Βέβαια με τις δαγκάνες νέου τύπου που έχω βάλει κι εγώ, που έχουν μεγαλύτερο διάκενο, ίσως να μην το κάνουν, αλλά και πάλι δεν τους συμπαθώ πλέον!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.500
Έχω τις δαγκάνες που έβαλες, με risen τακάκια, campagnolo AFS 03 δίσκοι, 160mm μπροστά, 140mm πίσω.
Οι iceTech που λες ακυρώθηκαν ως επιλογή για τους λόγους που ανάφερες

Last edited:

Reaction score
1.132
Πολύ ωραίο κομμάτι φαίνεται, όπως είδα όμως θέλει αναγνωριστικό ώστε να τη κατέβεις με ασφάλεια αλλιώς θα έχουμε δράματα και κλάματα.
Ασε που με τα δισκόφρενα έχω πλέον μεγάλο θέμα στις καταβάσεις, δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ και μου το έχει γυρίσει σε φοβία.
Ανήφορο όμως πρέπει να είναι καλή φάση!!
Είναι εξαιρετική προπόνηση, όπως με έχουν πληροφορήσει ειδικοί του είδους. με σχετικά καλή άσφαλτο και μικρή κίνηση. Στα Μεσκλά έχει και μία ωραία πηγή με νερό να ξαποστάσεις. Εάν έχεις τις αντοχές συνεχίζεις και παραπάνω όπου έχει πιο μεγάλη ανηφορική κλίση για πιο δυνατή προπόνηση.

Reaction score
1.132
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα έμβολα από τη δαγκάνα. Το κάνω συχνά και στη μηχανή μου και τα έμβολα γυρνάνε όπως πρέπει πίσω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.018
Members
38.278