Προ-βλήματα με σαμπ γουφερ.

Reaction score
119
Καλησπέρα έχω θέμα με τα σαμπ. Έχω ένα coda δωδεκάρι και ένα δεκάρι. Παίζουν μαζί στη μουσική και στις ταινίες . Στις ταινίες Είναι οκ στη μουσική κάτι με ενοχλεί εκεί κάτω χαμηλά. Και αποφάσισα να αγοράσω Με 750 ευρώ να πάρω ένα svs1000 σαμπ (ήμουν αποφασισμένος) . Αλλά έκανα τι μα.........ια να ρωτήσω έναν νταχαρι τη γνώμη του και λέει πάρε δυο. οκ βρε μεγάλε του λέω τι δυο με 750 πέφτουμε σε πιοτιτα . Λοιπόν, ο λογισμός μου. Έλεγα να λειτουργήσω το δωδεκάρι κόντα που έχω με το svs 1000 σε συνδυασμό με τα quad 11 l signatur η με ένα ζεύγος audio spectrum cm 2000 που έχω. Ο χώρος Είναι 50 με 55 τετραγωνικά αυτή τη στιγμή το δεκάρι Είναι ανάμεσά στα 2 ζεύγη ηχείων και το δωδεκάρι σχεδόν στο μέσο του πλαϊνού τοίχου. Ποιο κοντά στη θέση ακρόασής . Γνωρίζω ότι 2,3,4,5, ..... σαμπ είναι καλύτερά. Αλλά κατά την τώρα αναπαραγωγής το δεκάρι με 100 w max σε χαμηλές ακροάσεις ακούγετε . Ανεβάζοντας έντασή εξαφανίζετε και ακούω μόνο το δωδεκάρι 150 w max μέχρι να φτάσει και Αυτό τα όριά του . Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι το svs με το δωδεκάρι κόντα το οποίο με ικανοποιεί σε έντασή και λέω στα όριά του κόντα δε θα βοηθήσει αρκετά το svs ? Αγοραζοντας 2 μικροτέρα σαμπ με όριο τα 750 μαχ (δεν πάει παραπάνω με τίποτα.) Πέφτουμε σε watt και σε μέγεθος πάμε σε οχτάρια και το πολύ κανένα δεκάρι για τα χρήματά που έχω. ( Μόνο καινούργια Θέλω ). Φοβάμαι μήπως δεν θα ακούγονται από ένα σημείο έντασής και έπειτα όπως και το δεκάρι κόντα. Ζητώ λοιπόν τη βοήθειά σας να λύσω το προ-βλήμα που εν μέρη όπως ανέφερα παραπάνω φταίει και άλλος για την ανακατωσούρα. (Νομίζω ότι έγραψα όλα όσα σκέφτομαι για το θέμα.) Ευχαριστώ ...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.127
ναι τέτοια ώρα...να κατς να τα λύσεις μόνος σου...όρεξη σε είχαμε

Reaction score
30.210
Αφού το ξέρεις τι θα σου πούνε. Πούλα τα κάνε οικονομία και πάρε 2 12' ίδια :hi:

Reaction score
2.764
Τα βλέπετε έτσι συμπεριφορά στελέχους.:p
Τα βλέπουμε, αλλά δεν βρέθηκε άλλος διαχειριστής να θέλει να δουλέψει τζάμπα .
Μα κι εσύ τον Νταχάρι άκουσες;
Ας πρόσεχες. Τωρα τρέχεις μόνος σου.

Reaction score
11.523
Ε, μα συγνώμη τώρα και εσύ Κυριακή 22:00 ανοίγεις θέμα και περιμένεις απάντηση;
Περίμενε τώρα σιγά-σιγά να πάει Δευτέρα απόγευμα που θα έχουνε σχολάσει από τις δουλειές τους οι περισσότεροι να ασχοληθούνε.
Παρασκευή, βία Σάββατο πρωί τα ανοίγουμε αυτά τα θέματα, να γίνει χαμός μες στο Σαββατοκύριακο.

Reaction score
2.205
Καλησπέρα έχω θέμα με τα σαμπ. Έχω ένα coda δωδεκάρι και ένα δεκάρι. Παίζουν μαζί στη μουσική και στις ταινίες . Στις ταινίες Είναι οκ στη μουσική κάτι με ενοχλεί εκεί κάτω χαμηλά. Και αποφάσισα να αγοράσω Με 750 ευρώ να πάρω ένα svs1000 σαμπ (ήμουν αποφασισμένος) . Αλλά έκανα τι μα.........ια να ρωτήσω έναν νταχαρι τη γνώμη του και λέει πάρε δυο. οκ βρε μεγάλε του λέω τι δυο με 750 πέφτουμε σε πιοτιτα . Λοιπόν, ο λογισμός μου. Έλεγα να λειτουργήσω το δωδεκάρι κόντα που έχω με το svs 1000 σε συνδυασμό με τα quad 11 l signatur η με ένα ζεύγος audio spectrum cm 2000 που έχω. Ο χώρος Είναι 50 με 55 τετραγωνικά αυτή τη στιγμή το δεκάρι Είναι ανάμεσά στα 2 ζεύγη ηχείων και το δωδεκάρι σχεδόν στο μέσο του πλαϊνού τοίχου. Ποιο κοντά στη θέση ακρόασής . Γνωρίζω ότι 2,3,4,5, ..... σαμπ είναι καλύτερά. Αλλά κατά την τώρα αναπαραγωγής το δεκάρι με 100 w max σε χαμηλές ακροάσεις ακούγετε . Ανεβάζοντας έντασή εξαφανίζετε και ακούω μόνο το δωδεκάρι 150 w max μέχρι να φτάσει και Αυτό τα όριά του . Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι το svs με το δωδεκάρι κόντα το οποίο με ικανοποιεί σε έντασή και λέω στα όριά του κόντα δε θα βοηθήσει αρκετά το svs ? Αγοραζοντας 2 μικροτέρα σαμπ με όριο τα 750 μαχ (δεν πάει παραπάνω με τίποτα.) Πέφτουμε σε watt και σε μέγεθος πάμε σε οχτάρια και το πολύ κανένα δεκάρι για τα χρήματά που έχω. ( Μόνο καινούργια Θέλω ). Φοβάμαι μήπως δεν θα ακούγονται από ένα σημείο έντασής και έπειτα όπως και το δεκάρι κόντα. Ζητώ λοιπόν τη βοήθειά σας να λύσω το προ-βλήμα που εν μέρη όπως ανέφερα παραπάνω φταίει και άλλος για την ανακατωσούρα. (Νομίζω ότι έγραψα όλα όσα σκέφτομαι για το θέμα.) Ευχαριστώ ...
Κατ αρχην να ξεκαθαρισουμε οτι δεν θα επρεπε να "ακουγεται" κανενα απο τα sub σου. Το σωστο θα ηταν να εξαφανιζονται και να νομιζεις οτι το μπασο βγαινει απο τα ηχεια σου.

Εχω δοκιμασει ο ιδιος συνδυασμο διαφορετικων sub και παρ ολο που καταλαβαινω τι λες, πιστευω οτι σε καθε περιπτωση αν εχει γινει σωστη ενσωματωση το επιπλεον sub εχει θετικη επιδραση ακομα κι αν δεν ειναι ανταξιο του πρωτου.

Ο χωρος σου ειναι μεγαλος και το SVS 1000 (ειτε αναφερεσαι στο SB1000 ειτε στο PB1000) θα πεσει λιγο ακομα κι αν παρεις δυο.

Απο τη στιγμη που εισαι σχετικα ικανοποιημενος ηδη απο τα Koda που δεν κατεβαινουν κατω απο τα 40Hz ισως να ηταν καλυτερα να πας σε ενα Wharfedale SW15 το οποιο δεν κατεβαινει μεν πολυ χαμηλα (περιπου 30Ηz) αλλα λογω του 15 ιντσου θα φορτιζει ομορφα τον χωρο και θα ειναι απειρως καλυτερο απο τα Koda που εχεις τωρα.
Σε αυτην την περιπτωση αν κρατησεις και τα δυο koda ισως να ειναι καλυτερα να τα βαλεις το ενα διπλα απο το αλλο η το ενα πανω στο αλλο και να παιζουν μαζι σαν ενα. Κατα τη γνωμη μου αυτο το Wharfedale για οποιον εχει το χωρο να το τοποθετησει (ειναι τεραστιο) ειναι το καλτερο Value For money sub που κυκλοφορει στην Ελληνικη αγορα κατω απο 600ευρω.
Επισης αν χρειαστει να παρεις και δευτερο, δεν θα "ματωσεις". Θα σου κοστισει μολις 350 ευρω παραπανω απο οσο ειχες υπολογισει για το ενα η κανενα 200αρι αν πουλησεις και τα δυο Koda.

Οσον αφορα τα SVS, παρ ολο που δεν αμφισβητω την ποιοτητα τους, δεν παυουν να ειναι sub που εχουν γινει διασημα χαρη στα Αμερικανικα reviews οπου δικαιολογημενα τα βγαζουν παντα σαν τα πιο value for money sub στην κατηγορια τους αλλα με τιμες Αμερικης, οχι τιμες Ελλαδας.
Προσωπικα, θεωρω πως αν δεν εχεις χρηματα για πολυ καλο sub, ειναι προτιμοτερο να παρεις sub που να αποδιδει καλα απο τα 30Hz και πανω παρα να παρεις sub που κατεβαινει στα 20Hz αλλα δεν εχει kick στην δευτερη οκταβα (βλεπε φτηνα SVS)

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.920
Δεν είδα πουθενά πληροφορίες για την ενσωμάτωση των σαμπς, crossovers, software, μετρήσεις κτλ.
Δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Reaction score
119
Φίλε spzach όταν εννοώ ακούγετε εννοώ ακούω το μπάσο από τα "ηχεία" αλλά σε μεγάλη ένταση αρχίζουν τα τριξίματα χτυπήματα από το μικρό κόντα . οπότε με περιορίζει σε ένταση . Συνήθως το κλείνω και συνεχίζω μέχρι να ξεκινήσει το δωδεκάρι να τρίζει το οποίο με κόβει και αυτό και χαμηλώνω την ένταση άλλα εγώ Θέλω να ζεστάνω λίγο τα μηχανήματά και να διασκεδασω λίγο τη γειτονιά και τις γριές. φίλε dimifoot σ εαυτό το σπιτ δεν έχει τέτοια μαραφέτια του ακατονόμαστου, λάθος Ίσως μεν άλλα προ το παρών με την τοποθέτησή που έχω η χαμηλές ακούγονται καλά και ισορροπημένα σε όλο το χώρο έκτος από τη πίσω αριστερή γωνία του δωματίου ( κουζίνα ) οπού υπάρχει μπουμαρισμα ΄? εάν Είναι σωστός χαρακτηρισμός οπού ενοχλεί Μονό οποίον μαγειρεύει εκείνη τη στιγμή. Το δωδεκάρι για να το τοποθετήσω πήγα γονατιστός Αθήνα και γύρισα. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κανω.

Reaction score
4.841
Πάρε ένα minidsp και φώναξε κάποιον να τα ρυθμίσει όλα μαζί μαζί με τα ηχεία

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.128
Δηλαδή, το δωμάτιο είναι περίπου 7x8 μέτρα, έχεις τοποθετήσει τα ηχεία στη μια στενή πλευρά και κάθεσαι απέναντι, στην άλλη πλευρά, και ακούς τα ηχεία από απόσταση 7 μέτρων; Έχω καταλάβει σωστά;

Reaction score
119
Ακούω περίπου στα 4 με 4.5 μέτρα ο χώρος είναι 7 μέτρα φάρδος επί 9 .5 μέτρα μήκος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.128
Αν ήμουν στη θέση σου, θα τοποθετούσα το μεγάλο sub κάπου ανάμεσα στα ηχεία, και θα τα πλησίαζα στα 3 μέτρα, για ακούω επαρκές μπάσο. Το άλλο sub θα το παρόπλιζα, ή θα το πουλούσα.

Από την απόσταση που ακούς - και μάλιστα δυνατά, ένα 12άρι γούφερ δεν επαρκεί.

Reaction score
119
Οπότε εάν κρατήσω το κόντα το δωδεκάρι να προβώ στην αγορά ενός ακόμη σαμπ 12 ιντσών άλλης εταιρείας θα είμαστε καλά;
Η στην τιμή των 750 δύο μικρότερα σε watt και διάσταση ίδιας εταιρείας ;( Όσο για την απόσταση γίνεται όπως και η αλλαγή των θέσεων.)
Ο κ. Ντάχαρης μίλησε για δύο ίδια και με προβλημάτισε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.128
Συγγνώμη, νόμιζα πως 12άρι είναι το svs. Δοκίμασε πρώτα το svs, μιας που αυτό έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παίζει πιο καλά (δεν φτάνουν μόνον οι ίντσες και τα βατ). Μετά άλλαξέ το με το Koda, και κρίνε τί χάνεις - τί κερδίζεις. Πάντως, ελάττωσε την απόσταση ακρόασης.

Reaction score
119
Οκ άρα πάω για ένα σαμπ 12 svs η κάποιο από δώδεκα και πάνω . Εκτός από svs τι άλλο να δω για αγορά; Υπάρχει καποιο άλλης εταιρείας αντίστοιχο με το svs; Ψάχνω στο διαδίκτυο βρίσκω κάποια άλλα αλλά με μόνο με τα στοιχεία στο χαρτί .. ..... υπάρχει κάποιος που έχει κάποιο σαμπ στην τιμή του svs που να το ξέρει; Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για να ψάξω.

Reaction score
411
Οκ άρα πάω για ένα σαμπ 12 svs η κάποιο από δώδεκα και πάνω . Εκτός από svs τι άλλο να δω για αγορά; Υπάρχει καποιο άλλης εταιρείας αντίστοιχο με το svs; Ψάχνω στο διαδίκτυο βρίσκω κάποια άλλα αλλά με μόνο με τα στοιχεία στο χαρτί .. ..... υπάρχει κάποιος που έχει κάποιο σαμπ στην τιμή του svs που να το ξέρει; Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για να ψάξω.
Καλυτερα μην κανεις καμμια κινηση μεχρι να καταφερεις να ενσωματωσεις σωστα τουλαχιστον ενα απο αυτα που εχεις. Οταν λεω σωστα εννοω να ακους στις σταθμες που θελεις και ο χαμηλο να ερχεται απο την σκηνη που δημιουργειται. Μετα δες αν θες παραπανω χαμηλα κλπ αφου ομως εχεις μαθει τα βασικα αλλιως θα πετας λεφτα αδικα. Στην θεση σου θα επαιρνα το svs και θα δοκιμαζα να το βαλω διπλα απο ενα απο τα ηχεια μου και απο την μεσα και απο την εξω πλευρα. Κατα προτιμηση το δεξι . Ρυθμισε αρχικα την ενταση με το cross ψηλα και οταν βρεις την ενταση ρυθμισε το cross. Λογικα θα πρεπει να ειναι ικανοποιητικο το αποτελεσμα οσον αφορα τον μη εντοπισμο του. Τωρα με μκρορυθμισεις μπορεις να το φερεις καλυτερα. Αστο ενα διαστημα ετσι δοκιμασε το με διαφορετικα σεναρια και οταν νομισεις οτι πλεον εχεις καταλαβει τι παιζει βλεπεις για δευτερο κλπ . Μην πας να τα κανεις ολα μαζι με οτι ακους δεν γινεται. Πρωτα τα βασικα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.432
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot