Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

Reaction score
9.548
Τι ηρέμησες ; Χειροτέρεψες. Όλο βιντεάκια βάζεις και ψάχνεις ακόμη πιο βαθιά. Απλώς είσαι σε αυτή την περίοδο την ενδιάμεση που λέει η Τ.Ν. .... θα τα χώσεις χοντρά σε λίγο καιρό, σε βλέπω εγώ. :D :D
Εδώ πήγα πρόσφατα στην έκθεση του Μονάχου και δεν μου δημιουργήθηκε η επιθυμία για αγορές. :biggrin:
Ηρέμησα σου λέω. Εδώ με πιάνει ο ύπνος κατά την ακρόαση. Απίστευτο που κάποιοι δεν θα ζήσουν αυτή την εμπειρία.
Θα μου πεις, αν ακούγεται σαν κομπρεσέρ στον χώρο τους που να κλείσουν μάτι :lolsign:

Reaction score
4.786
Εδώ πήγα πρόσφατα στην έκθεση του Μονάχου και δεν μου δημιουργήθηκε η επιθυμία για αγορές. :biggrin:
Ηρέμησα σου λέω. Εδώ με πιάνει ο ύπνος κατά την ακρόαση. Απίστευτο που κάποιοι δεν θα ζήσουν αυτή την εμπειρία.
Θα μου πεις, αν ακούγεται σαν κομπρεσέρ στον χώρο τους που να κλείσουν μάτι :lolsign:
Έχεις μπερδέψει τους ήχους με την μουσική. Κλασική περίπτωση βλάβης.
:lolsign:

Reaction score
22.314
Δεν είχε πολυκάναλα για αυτό. Αλλιώς θα σού λεγα εγώ. :D

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.654
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα, μετά από 20 χρόνια αποφάσισα να αλλάξω ΑV, παρασυρόμενος από τα νέα φορμάτ ήχου, τεχνολογίες, πχ. wifi, hdmi κλπ.
Εντέλει ηχητικά δεν υπήρξε ιδιαίτερη διαφορά, ένα σκαζμό παράδες έδωσα και έμεινε στο ράφι να με κοίτα και να τον κοιτάω, ταινίες της προκοπής δεν βγαίνουν, άρα τι έκανα?
Μία τρύπα στο νερό, μια χαρά έκανα τη δλειάμ και με τον προηγούμενο AV.

Reaction score
9.548
Δεν είχε πολυκάναλα για αυτό. Αλλιώς θα σού λεγα εγώ. :D
Είχε ένα πολυκαναλο κάτσε καλά made in Germany. :biggrin:
Άμα ήταν να σπρώξω λεφτά πάντως, θα ήθελα να είναι made in Germany αιντε και λίγο in Japan.

Reaction score
22.314
Έχεις μπερδέψει τους ήχους με την μουσική. Κλασική περίπτωση βλάβης.
:lolsign:
Δεν φταέι ο Ν.Κ. ... όλοι οι audio people έτσι είναι .... τους πηγαίνουνε γ@μι@ντας στις υποσχέσεις και στην ελπίδα ... απο το δικάναλο, στο πολυκάναλο ... μια βόλτα και απο τις "λάμπες" πρίν .... απο τα μικρά ηχεία στα μεγάλα ... απο το damping factor και το zero feedback ... απο τα 15 KHz στα 20 μετά στα 100 ... απο τα Α καλώδια στα Β .... μετά ήρθε και ο χώρος στο κόλπο ... απο τα 1-2 sub στα 4 και μετά στα 14 ... μετά atmos ...μετά να βάλουμε και στο αυτοκίνητο ... μετά ηχεία καβουρντιστήρια που μετράνε καλά αλλά δεν παίζουν μουσική ... μετά οι ριβιουερς και όλοι αυτοί .... και 1002 άλλα .... δεν τελειώνει ποτέ η ιστορία, σε έχουν hooked σαν πρεζόνι με ψευδοεπστημονικά ή και μισοεπιστημονικά ή και φιλοσοφικά ανόητες και ατέρμονες αναζητήσεις. :D

Τα παιδιά τα δικά τους πάντως μια χαρά θα σπoυδάσουν και αυτοί θα έχουν χρήματα όπως λέει και ο gid. :D
Είχε ένα πολυκαναλο κάτσε καλά made in Germany. :biggrin:
Άμα ήταν να σπρώξω λεφτά πάντως, θα ήθελα να είναι made in Germany αιντε και λίγο in Japan.
Εγώ τα έχω μισά Γερμανία, μισά Ιταλία.

Με τον Μέρτς τώρα και την Κάλας και τους ενδιαφέροντες πατεράδες , παππούδες και οικογένειες τους λέω να τα δίνω πλέον στο μέλλον μόνο στους Κινέζους. :D

Last edited:

Reaction score
501
Εδώ με πιάνει ο ύπνος κατά την ακρόαση.
το ίδιο πάθαινε κι ένα φιλαράκι κατά την περίοδο που έκανε χρήση ουσιών,
το ξεπέρασε σχετικά ευκολα

Reaction score
9.548
Εγώ τα έχω μισά Γερμανία, μισά Ιταλία.
Ελπίζω τα ηχεία να είναι γερμανικα. Οι Ιταλοί δεν βγάζουν ηχεία, μουσικά όργανα βγάζουν που τα πουλάνε ως ηχεια:biggrin:
το ίδιο πάθαινε κι ένα φιλαράκι κατά την περίοδο που έκανε χρήση ουσιών,
το ξεπέρασε σχετικά ευκολα
Marlboro, ΚΙΤ περιμένω να γράψει και ο Kanakiani για να σας περιλάβω όλους μαζι :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.550
Το συγκεκριμένο thread που μας βάζει όλους σε μια εσωτερική αναζήτηση λειτουργεί και ως ένας τρόπος εξωτερικευσης μιας ψυχολογικής επιβεβαίωσης σε ολα αυτα που κάνουμε κατά καιρούς με την συνεχή αλλαγή συστημάτων. Κάποιοι το φτάσανε εκει που δεν πάει άλλο άλλοι συνεχίζουν και δοκιμάζουν. Άλλοι σιωπηρά οπότε το κάνουν για την πάρτη τους άλλοι με θόρυβο γιατί θέλουν να δείξουν τι κάνουν και συνήθως να επιβεβαιωθούν απο τους άλλους για την κίνηση. Πόσες φορές νιωσατε ομορφα εδώ στο site όταν σας λένε μπράβο σε μια αγορα; Όλα αυτά ειναι στην ψυχοσύνθεση του καθε ανθρώπου. Η μαγκιά για μένα ειναι να μπορέσει καποιος να πει τέλος ως εδώ ειναι και το λέω για να τα ακούω και εγω. Το έχω καταφέρει με τα ηχεία μου το θέμα ειναι να τα καταφέρω και με τα υπόλοιπα. Καλή Κυριακή σε όλους και καλό μήνα.
H κατα(π)ληκτική φράση του αγαπητού μας hawkwind παραπέμπει έντονα στον καπνιστή που έλεγε πόσο εύκολο ήταν να κόψει το κάπνισμα αφού ... το είχε κάνει τόσες φορές... :sneaky:
δεν εκανα παραπονο για να μου πεις αν μου κανουν οι απαντησεις, και εν τιαυτη περιπτωση ειδες τοσες πολλες εσυ κ

περιμενω απλή απάντηση του τύπου , π.χ φίλε έχεις πρόβλημα , φίλε δεν ακούς σωστά, φίλε και εγώ το πέρασα η το περνάω , η ακόμη καλύτερα φίλε έκανα αυτό και εκείνο και το ξεπέρασα.
Και ναι θα ήθελα μια απάντηση σωστή μήπως και βοηθήσει είτε εμένα η κάποιο άλλο και ξεπεραστεί αυτό που κάποιοι αρέσκονται αλλά κάποιοι κουράστηκαν.
Σαφώς και εκτιμώ κάθε απάντηση από τον κάθε ένα.
Δεν υπάρχει κάτι αφύσικο σε όσα περιγράφεις... Ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη με κάθε νέο απόκτημα κι ενδορφίνες για τα κέντρα ανταμοιβής σε κάθε ικανοποιητική ακρόαση αλλά με την πάροδο του χρόνου συμβαίνει κορεσμός στους αντίστοιχους υποδοχείς οπότε χρειάζονται ανώτερες και συχνότερες διεγέρσεις. Δεν είναι τόσο ζήτημα εθισμού όσο... ερεθισμού.

Η ανώτερη ανταμοιβή για κάθε ωραία εκδοχή setup είναι μια αναστολή της... αυτοτιμωρίας καθότι δεν πρέπει να μας φταίνε κάποια ΄΄κακή μοίρα΄΄ ή ΄΄κακές παρέες΄΄ αλλά να κατέχουμε όσα αποφασίζουμε και πράττουμε.

Αν θέλεις να αισθάνεσαι λιγότερες τύψεις και με μικρότερο βαθμό κορεσμού σε κάθε βήμα πήγαινε να συνθέσεις πολυκαναλικό προσθέτοντας σταδιακά ηχειακά κανάλια, τεμάχια sub και διατάξεις ακουστικής φροντίδας.
Αν ήθελε κάποιος να δει ποια αφοσίωση σε χόμπι δεν έχει εκ των πραγμάτων τέλος και πόσο ανώτερα κεφάλαια παίζονται στο κάθε νέο hype που δημιουργείται από ειδικούς και μη ας εξετάσει τα αθλητικά παπούτσια για δρομείς.

Reaction score
9.548
Δεν φταέι ο Ν.Κ. ... όλοι οι audio people έτσι είναι .... τους πηγαίνουνε γ@μι@ντας στις υποσχέσεις και στην ελπίδα ... απο το δικάναλο, στο πολυκάναλο ... μια βόλτα και απο τις "λάπμες" πρίν .... απο τα μικρά ηχεία στα μεγάλα ... απο το damping factor και το zero feedback ... απο τα 15 KHz στα 20 μετά στα 100 ... απο τα Α καλώδια στα Β .... μετά ήρθε και ο χώρος στο κόλπο ... απο τα 1-2 sub στα 4 και μετά στα 14 ... μετά atmos ...μετά να βάλουμε και στο αυτοκίνητο ... μετά ηχεία καβουρντιστήρια που μετράνε καλά αλλά δεν παίζουν μουσική ... μετά οι ριβιουερς και όλοι αυτοί .... και 1002 άλλα .... δεν τελειώνει ποτέ η ιστορία, σε έχουν hooked σαν πρεζόνι με ψευδοεπστημονικά ή και μισοεπιστημονικά ή και φιλοσοφικά ανόητες και ατέρμονες αναζητήσεις. :D
Σήμερα είδα ένα βιντεακι από μια συζήτηση για την ακουστική των χώρων που έγινε στην έκθεση του Μοναχου.
Επειδή λένε οι χώροι ακρόασης πλέον ακολουθούν μια μοντέρνα αισθητική πολλοί αναγκάζονται να ακούν το στέρεο χαμηλά και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να τους ψήσεις να αποκτήσουν ένα σαμπ 😀
Είδες? Ακόμη ένας λόγος για να πάρεις σαμπ

Reaction score
22.314
Ναι τα ηχεία είναι Γερμανικά .... έχω πεί .... είμαι υπέρ των ουδέτερων ηχείων και να "χρωματίζω" όσο θέλω και επιθυμώ με τα άλλα. :D
Σήμερα είδα ένα βιντεακι από μια συζήτηση για την ακουστική των χώρων που έγινε στην έκθεση του Μοναχου.
Επειδή λένε οι χώροι ακρόασης πλέον ακολουθούν μια μοντέρνα αισθητική πολλοί αναγκάζονται να ακούν το στέρεο χαμηλά και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να τους ψήσεις να αποκτήσουν ένα σαμπ 😀
Είδες? Ακόμη ένας λόγος για να πάρεις σαμπ
Σκατά χώρους ακρόασης έχουν κάνει. Την εξαφανίσαν την ενέργεια και δυσανάλογα κιόλας. :D

Τα αφηγήματα .... και στο audio και σε άλλους χώρους (απο επιστημονικούς μέχρι και σχεδόν όλους τους επιχειρηματικούς -καταναλωτικούς - πωλήσεων κλπ) που τις τελευατίες δεκαετίες έχουν δανειστεί έξυπνα απο την πολιτική ... δίνουν και παίρνουν. Και γαιτί όχι ; Αφού το ¨κόλπο" πιάνει στα πάντα και για τα πάντα. Το ιντερνετ και η προπαγάνδα βοηθάνε πολύ. Δεν θα κρατήσει πολύ ακόμη το παραμύθι - πάρτυ ... σε όλα. Ήδη έχει πεθανει. Και αυτοί που νόμισαν ότι βγήκαν κερδισμένοι ...θα τα χάσουν.

Last edited:

Reaction score
67
θα σας αναφερω οσο πιο απλα μπορω!
ρωτω λοιπον, ποια ειναι η αιτια που καθε φορα ενω χαμογελαμε απο την αποδοση των συσκευων μας, μετα απο καποιο χρον διαστημα απογοητευομαστε και ξαναρχιζουμε το ψαξιμο.
ποια ειναι αυτη η δικλειδα που μας οδηγει σε αυτη την ενεργεια?
ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης, ειναι θεμα αχαριστιας, φταιει παραχος που τροφοδοτει ρευμα μη ικανο να δουλεψουν οι συσκευες μας?
τι απο ολα, η και ολα!
ρωτω λοιπον, ποια ειναι η αιτια που καθε φορα ενω χαμογελαμε απο την αποδοση των συσκευων μας, μετα απο καποιο χρον διαστημα απογοητευομαστε και ξαναρχιζουμε το ψαξιμο.
ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης, ειναι θεμα αχαριστιας, φταιει παραχος που τροφοδοτει ρευμα μη ικανο να δουλεψουν οι συσκευες μας?
τι απο ολα, η και ολα!
Ειναι απλο ρε συ.

Κατ'αρχας απλα δουλεψες (η κληρονομησες) και πηγες και τα σκασες για να παρεις καποια μηχανηματα. Λογικο να μη τα αισθανεσαι κτημα σου. Η ολη διαδικασια συνετελεσθει μεσω τριτων. Αλλο να αγορασεις τοματα απο την λαικη κι αλλο να ψαξεις να βρεις το σπορο, να ρωτησεις, να μαθεις, να σκυψεις να κουραστεις, να ποτισεις. Ενα το κρατουμενο. Ποια ντοματα θα ευχαριστηθεις περισσοτερο?
Αγορασες, δε δημιουργησες. Αρα δεν εχεις την απαιτουμενη συνδεση ωστε να αγαπησεις.

Η ολη προσεγγιση ειναι περισσοτερο συναισθηματικη παρα λογικη. Ο τροπος με τον οποιο δουλευει το μυαλο μοιαζει με μια μαθηματικη θεωρια. Βασιζεται σε αξιωματα και κατοπιν με επαγωγη και αναγωγη βγαζεις συμπερασματα. Ελα ομως που στον ανθρωπα τα αξιωματα ειναι κρυμμενα πισω απο συναισθηματα στο υποσυνειδητο. Εκει για να παιξεις καλη μπαλιτσα με την παρτη σου πρεπει να εχεις κανει τις βουτιες σου προς τα μεσα, να χεις δει του κω... σου την οπη επι το λαικοτερον... και επισης να γουσταρεις πολυ την διαδικασια. Να αγαπας αυτη την εξερευνηση. Οχι επειδη πρεπει. Με αλλα λογια, δε γνωριζεις ποιος εισαι και αρα και τι θες και τι ψαχνεις. Επομενο ειναι λοιπον καποια στιγμη να ξενερωσεις μια, δυο, τρεις.....Μετα ερχεται το φαινομενο της χιονοστοιβαδας.

Δευτερον, η γνωση πισω απο τα κριτηρια επιλογης. Αγορασες γουρουνι στο σακι. Ακομα κι αν τα εχεις ακουσει τα μηχανακια. Κατεεις απο τεχνολογια ενισχυτων, ηχειων, (καλωδιων, πολυ σημαντικο) κλπ? Ξερεις τι ακριβως αγορασες? Πιθανως οχι. Οποτε τα πηρες βασισμενος σε περιορισμενη εμπειρια και γνωση και καθως η εμπειρια και η γνωση επαυξανονται αρχιζουν να σου φαινονται "λιγα".

Φτιαχτε ηχεια να σωθειτε, αμην!

Reaction score
2.470
Το σημαντικό και ΔΥΣΚΟΛΟ στην ζωή είναι πότε βάζεις ΤΕΛΟΣ σε κάτι.

Συνεργασία – συνεταιρισμό – επένδυση -σχέση – γάμο - εξωσυζυγική σχέση – ποτό – τσιγάρο – ουσίες. - εμμονές -γλέντι - ξενύχτι κλπ.

Για να «μπεις» σε κάτι είναι εύκολο , για να "βγεις" θέλει σοφία και δύναμη.
(κυρίως το βγάλσιμο σε επενδύσεις είναι μεγάλο ταλέντο και καταλήγεις πολύ πλούσιος αν το έχεις .. Πάντα υπάρχει ευκαιρία να μπείς να αγοράσεις κλπ . .. το βγές είναι φοβερό ταλέντο). Γενικά το ΤΕΛΟΣ.

Το "χόμπυ" μας είναι μία εμμονή ουσιαστικά - πρέπει να εντοπίσεις το σημείο καμπής που σε φθείρει περισσότερο από ότι σε χαροποιεί.

Δεν πειράζει – κανείς δεν είναι τέλειος.

Last edited:

Reaction score
22.314
Marlboro, ΚΙΤ περιμένω να γράψει και ο Kanakiani για να σας περιλάβω όλους μαζι :biggrin:
[/QUOTE]
Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι έχεις ηρεμήσει και δεν φανατίζεσαι πλέον με audio κόντρες στην διαδικτυακή "πραγματικότητα" της ζωής. :D :D Your mind ...makes it real. Μόρφιους. :D

Reaction score
9.548
Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι έχεις ηρεμήσει και δεν φανατίζεσαι πλέον με audio κόντρες στην διαδικτυακή "πραγματικότητα" της ζωής. :D :D Your mind ...makes it real. Μόρφιους. :D
[/QUOTE]

Εχω ηρεμήσει σου λέω από την στιγμή που έφτιαξα το πολυκάναλο.:biggrin:

1748888146886.jpeg

Reaction score
22.314
Ήρθε η ώρα για κατάλληλο για την περίπτωση άσμα Ν.Κ., νομιζω. Με το θάνατο θα ληθούν όλα τα προβλήματα των audio people και γενικά όλων. :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.592
τι απο ολα, η και ολα!
Λοιπόν Τζόννυ, μιας που είμαστε συνομήλικοι, ας σου γράψω δυό λόγια. Το πρόβλημα που αντιπετωπίζεις -κι εσύ, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του πλανήτη- ανακύπτει λόγω της διαχείρισης της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη της ευχαρίστησης και της απόλαυσης, εκκρίνεται από κάποια κύτταρα του εγκεφάλου και ανιχνεύεται από άλλα, τους λεγομένους υποδοχείς ντοπαμίνης. Αυτή είναι η ορμόνη που προκαλεί τη δυμανική της συμπεριφοράς που ονομάζουμε επιθυμία.

Δες ποια πράγματα προκαλούν την έκκριση ντοπαμίνης -και επομένως ευχαρίστηση και απόλαυση- στον εγκέφαλό σου:
  1. Καφεΐνη (καφές, τσάι)
  2. Σάκχαρα (αμυλούχα τρόφιμα, δηλ. ο,τιδήποτε παρασκευάζεται με ζύμη, φύλλο ή σφολιάτα, πατάτες, ρύζι, φρούτα, τυποποιημένοι ή χειροποίητοι χυμοί, γλυκά, αναψυκτικά, μέλι, γάλα)
  3. Νικοτίνη (τσιγάρα και πούρα, συσκευές ατμού)
  4. Αλκοόλ
  5. Street drugs (οπιοειδή πρόσθετα στο τσιγάρο, κοκαΐνη, ηρωίνη, LSD και άλλα παραισθησιογόνα, ισχυρά παυσίπονα)
  6. Αδρεναλίνη (επικίνδυνα σπορ, τρέξιμο με το αυτοκίνητο, μοτοκρός κλπ.)
  7. Σεξ
  8. Πορνό
  9. Τζόγος
  10. Ήχος και θέαμα (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος κλπ.). Σ’ αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν το hi-fi και το home cinema.
  11. Ταξίδια
  12. Σπορ
  13. Κοινωνικά δίκτυα (όλες οι πλατφόρμες που περιλαμβάνουν τη διαδικασία αποδοχής και έγκρισης, ή απόρριψης, το “λάικ”).
Νομίζω πως δεν παρέλειψα κάποιο σημαντικό. Κάποιοι απ' αυτούς τους τρόπους επιφέρουν, ούτως ειπείν, έκκριση “λογικής” ποσότητας ντοπαμίνης, ενώ τα street drugs προσφέρουν καταιγιστική έκκριση, τόση ευχαρίστηση, που φθείρουν πολύ γρήγορα τους υποδοχείς ντοπαμίνης, οπότε, για την ίδια ευχαρίστηση απαιτείται περισσότερη ντοπαμίνη. Επιπροσθέτως, επιζητώντας ο εγκέφαλος αυτήν την ευχαρίστηση ξανά και ξανά, βάζει το άτομο σε αυτοκαταστροφική περιδίνηση, με βαρύτατες επιπτώσεις για το ίδιο και τον περίγυρό του. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον αυτά τα ναρκωτικά είναι υπό διωγμό, ενώ το αλκοόλ είναι περιορισμένο μόνο στους ενήλικες, αλλά όχι σε όλες τις χώρες, ενώ η καφεΐνη είναι η πλέον διαδεδομένη διασκέδαση, εδώ και αιώνες. Ο παγκόσμιος τζίρος της υπολείπεται μόνον αυτού της ενέργειας.

Όταν κάνεις κάποιο ή κάποια απ’ αυτά τα πράγματα, ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη και νιώθεις την ευχαρίστηση που νιώθεις. Με το πέρασμα του χρόνου (λεπτά, ώρες ή και ημέρες, αναλόγως της πράγματος που προκάλεσε τη ντοπαμίνη), αυτή μειώνεται, και όταν ο εγκέφαλος νιώσει την έλλειψή της προκαλεί την επιθυμία, οπότε ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Άλλα πράγματα προκαλούν ευχαρίστηση που κρατάει λίγο, όπως η νικοτίνη, όπου μετά την πάροδο μισής ώρας το πολύ, ο εγκέφαλος προκαλεί την επιθυμία για ακόμα ένα τσιγαράκι, ενώ άλλα, όπως ένα ταξίδι ή οι διακοπές, ασκούν πολυσύνθετη έκκριση ντοπαμίνης που διαρκεί πολύ. Το γεγονός είναι, πως η παρουσία της στον εγκέφαλο σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, σε κάνει ευδιάθετο, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει λόγω της έλλειψής της.

Δες τη λίστα και σημείωσε ποια από αυτά τα πράγματα απολάμβανες στο παρελθόν. Στη συνέχεια, σημείωσε χωριστά ποια από αυτά απολαμβάνεις σήμερα. Λόγω ηλικίας, πιθανότατα, αυτά που απολαμβάνεις σήμερα είναι σημαντικά λιγώτερα, και προφανώς έχεις κολλήσει στο hi-fi. Δώσε πολύ μεγάλη σημασία στο σεξ, διότι είναι σημαντικό λόγω ηλικίας, αφού κατά πάσα πιθανότητα, η γυναίκα σου θα είναι πλέον σε εμμηνόπαυση εδώ και χρόνια, οπότε η ερωτική της επιθυμία θα είναι στο μηδέν. Μια λύση είναι η κατάλληλη ορμονοθεραπεία. Μια άλλη λύση είναι να βρεις και άλλη γυναίκα, σε αναπαραγωγική ηλικία, κάτι του οποίου η δυσκολία αυξάνει συν τω χρόνω. Όταν ήμασταν 35ρηδες, αυτό ήταν εύκολο, σήμερα κρίνε μόνος σου πόσο δύσκολο είναι. Κρίνε και διάλεξε.

Επίσης, δώσε πολύ μεγάλη σημασία στο αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι δηλητήριο, και το πρώτο πράγμα που σου καταστρέφει, είναι ο εγκέφαλος.

Η ευχαρίστηση, η απόλαση, το εγκεφαλικό ερέθισμα που νιώθεις, εξαρτάται από δύο πράγματα, την ποσότητα ντοπαμίνης που εκκρίνεται, και την ευαισθησία των υποδοχέων, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την υγεία τους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την ένταση της χρήσης, την ηλικία και τη συντήρησή τους. Δηλαδή, για την ίδια αίσθηση απόλαυσης, ο φθαρμένος υποδοχέας χρειάζεται πολλαπλάσια ποσότητα ντοπαμίνης, και επομένως πολλαπλάσια κατανάλωση του μέσου που την προκαλεί. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί κάποιοι πέφτουν σε περιδίνηση, καταναλώνοντας όλο και μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των προϊόντων ντοπαμίνης.

Πέραν, λοιπόν, της πολιτικής ορθής χρήσης των προϊόντων ντοπαμίνης που πρέπει να ακολουθείς, για να είναι ο εγκέφαλός σου υγιής, πρέπει να τηρείς κάποια πολιτική ορθής συντήρησης. Αν είσαι διαβητικός, αν παίρνεις χάπια για τη χοληστερίνη, αν παίρνεις χάπια για οποιαδήποτε άλλη νευροεκφυλιστική νόσο, αν πίνεις αλκοόλ συχνότερα από ένα ουίσκυ την εβδομάδα, αν έχεις λιπαρό συκώτι, αν τρως ανάλατο φαγητό, δεν έχεις υγιή εγκέφαλο. Η υγεία του εγκεφάλου προϋποθέτει κρέας μαζί με το λίπος του, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά (αλλά όχι γάλα), και συγχρόνως σχεδόν πλήρη αποχή από τα φρούτα, τις αμυλούχες τροφές, καθώς και ο,τιδήποτε έχει ζάχαρη ή αλκοόλ. Ασχέτως τί σου λέει ο γιατρός σου. Ειρήσθω εν παρόδω, δε, αν ο γιατρός σου κάνει λόγο για κακή χοληστερίνη, είναι εχθρός της υγείας σου και πρέπει να τον αλλάξεις. Αν θέλεις, μπορώ να σου συστήσω έναν που δεν θα είναι εχθρός της υγείας σου, νάτος. Πιθανόν δεν είναι ο μόνος, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, για να βρεις γιατρό που να μην είναι εχθρός της υγείας σου, πρέπει να ψάξεις επίμονα.

Πέραν της ορθής διατροφής, η υγεία του εγκεφάλου σου προϋποθέτει και σωματική άσκηση. Όχι περπάτημα. Το περπάτημα είναι μεν προτιμώτερο από το να σαπίζεις στον καναπέ βλέποντας τροχό της τύχης και “ειδήσεις”, αλλά δεν επαρκεί. Πρέπει να λαχανιάζεις. Και να δίνεις πρώτιστη προτεραιότητα στα πόδια.

Επί του πρακτέου, βρίσκεσαι σε τρίστρατο. Συνεχίζεις όπως είσαι, μην αλλάζοντας τίποτε. Θα πληρώνεις κάθε τόσο για κανα κουρλοκαβλώδιο, κανα αντικραδασμικό, κάποια καινούργια συσκευή, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τη βαριέσαι και θα σε τρώει το μαράζι. Κι άντε πάλι απ’ την αρχή. Και η γυναίκα σου θα μαραζώνει, αποστραγγισμένη από οιστρογόνα και τεστοστερόνη όπως κι εσύ (οι σεξουαλικές ορμόνες παράγονται από τη χοληστερόλη, και ορμόνη που άγει την ερωτική επιθυμία είναι η τεστοστερόνη, σε αμφότερα τα φύλα).

Άλλως πως, μπορείς να διευρύνεις τη γκάμα των original dopamine agosists, κάνοντας καινούργια και δύσκολα πράγματα, πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ, αφού προηγουμένως λύσεις το πρόβλημα της ορθής διατροφής και της σωματικής άσκησης. Μια λύση είναι η μοτοσυκλέτα, κανονική μοτοσυκλέτα με συμπλέκτη, τα σκούτερ είναι μόνον για να εξυπηρετούν, όχι να σε προεκτείνουν, είναι απλά στο χειρισμό, γυρίζω γκάζι φεύγω, τραβάω μανέτες φρενάρω. Θα σε δυσκολέψει το recalibrating του εγκεφάλου στα νέα δεδομένα, ταχύτητα συν καινούργιοι χειρισμοί συν κίνδυνος, αλλά αυτό θα του κάνει καλό και η απόλαυση είναι και μετά, έχει κάποια διάρκεια. Αν ακούς Καζαντζίδη και Μπιθικώτση και Γαβαλά, μάθε μπουζούκι. Αν ακούς άλλα πράγματα, μάθε σαξόφωνο. Μάθε χορό. Ξεκίνα να παίζεις μπιλιάρδο, ή σκάκι. Γιου γκετ δε πίκτσιουρ.

Επίσης, έχει σημασία να μην απολαμβάνεις πολλά πράγματα μαζί, συγχρόνως, όπως για παράδειγμα να ακούς μουσική, να καπνίζεις, να πίνεις αλκοόλ και να τρως και ξερά σύκα. Η αθροισμένη χρήση επιφέρει βέβαια ισχυρότερη ευχαρίστηση, αλλά μετά, η πτώση της ντοπαμίνης θα πέσει πολύ κάτω από τη λεγόμενη base line, το επίπεδο ηρεμίας ας το πούμε, πράγμα που θα σε οδηγήσει σε απεγνωσμένη αναπλήρωσή της, επιδεκνύοντας την ανάλογη συμπεριφορά.

Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος, ακόμη και χρόνια. Όσοι τα ανακάλυψαν και τα εφαρμόζουν, έχουν λύσει το πρόβλημα της υγιούς μακροζωίας, και φυσικά της ντοπαμίνης, και δεν γυρίζουν πίσω για κανένα λόγο. Μπορείς να τα διασταυρώσεις, αν ισχύουν ή όχι, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία (προφανώς ψυχολόγο), που γνωρίζει, και έχει τη διάθεση να σου πει.

Να γιατί δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνον εθελοντές. Βάλτα κάτω, αποφάσισε και πράξε.

Αυτά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.470
Members
38.457
Νεότερο μέλος
citizen$