Πόσο κατεβαίνει;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Μήπως είστε υπερβολικά αυστηροί;

Μιας και νοιώθω την πολύ ωραία αίσθηση του "ανήκειν" σε μια ομάδα αν και όχι ως κάποιο ιδιαίτερο/σπουδαίο από άποψη γνώσεων μέλος αλλά σαν μάλλον μαθητευόμενος (και μάλιστα όχι από τους διαπρεπείς),

θα ήθελα να διατυπώσω την παρατήρηση πως θα ένοιωθα πολύ άσχημα αν (ακόμη και σε μη αμφισβητούμενο κατα γενική ομολογία λάθος μου) δεχόμουν τα ειρωνικά σχόλιά σας. Ίσως να ήταν και αιτία να διακόψω την συμμετοχή μου στις συζητήσεις.

Με όλο το θάρρος που μου δίνουν οι μέχρι τώρα ακριβές και δυσεύρετες απαντήσεις/συμβουλές σας σε όλα τα ερωτήματά μου ζητώ συγγνώμη απο τον GeorGe (που δεν γνωρίζω!) γιατί εξ'αιτίας του ερωτήματός μου (και στην προσπάθειά του να με διαφωτίσει) δέχθηκε ειρωνικά σχόλια.

Θα χαρώ αν κάνω λάθος και τα παραπάνω σχόλια ήταν πειράγματα φιλικής ατμόσφαιρας στα οποία ο GeorGe δεν πρόλαβε να απαντήσει ακόμη...
Νόμιζα ότι δε θα χρειαζόταν να διευκρινίσουμε ότι το όλο ύφος ήταν στα πλαίσια μιας παρέας που κάνει ΚΑΙ χαβαλέ.

Από την άλλη... το μήνυμα του George το διάβασες καλά?
Είναι αυτό ύφος ατόμου με τεράστια κενά γνώσεων-καταστάσεων που ενδιαφέρεται να μάθει το κατιτίς?

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη τις γνώσεις κάποιον άλλων και κάλο είναι να τις αναζητούμε χωρίς υπεροψία και ξερολισμό.

Reaction score
19
Εδω είμαστε να πούμε τα πάντα. Είχα καιρό να το ανοίξω. Λοιπόν. Το 17 μέτρα προήλθε από τα 340m/s που είναι η ταχύτητα του ήχου και τα 20Ηz. Αν διαιρέσεις αυτά τα 2 νούμερα, βγάζεις το μήκος κύματος της συγκεκριμένης συχνότητας το οποίο είναι περίπου 17 μέτρα. Ακούω τις ενστάσεις σας, αλλά ένας ένας και με συγκεκριμένα σοβαρά link στο Internet. Για να μην λέει ότι θέλει ο καθ' ένας. Γιατί είναι πολύ εύκολο να ειρωνεύεται όποιος θέλει και να κρύβεται μετά πίσω από το πλήθος χωρίς να μπορεί να αποδήξει τα λεγόμενά του..

Ακούω λοιπόν. Που έκανα λάθος και τι έχει να πει ο κάθε ένας σας. Και είμαι έτοιμος να δεχτώ τα πάντα με ανοιχτό μυαλό. Με συγκεκριμένα link όμως όχι αερολογίες!!

Reaction score
19
Νόμιζα ότι δε θα χρειαζόταν να διευκρινίσουμε ότι το όλο ύφος ήταν στα πλαίσια μιας παρέας που κάνει ΚΑΙ χαβαλέ.

Από την άλλη... το μήνυμα του George το διάβασες καλά?
Είναι αυτό ύφος ατόμου με τεράστια κενά γνώσεων-καταστάσεων που ενδιαφέρεται να μάθει το κατιτίς?

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη τις γνώσεις κάποιον άλλων και κάλο είναι να τις αναζητούμε χωρίς υπεροψία και ξερολισμό.
Φυσικά και ενδιαφέρομαι να μάθω!! Τι είναι αυτά που λες... Δεν μπορείς να με κρίνεις από μια παράγραφο. Αν έχω κάνει λάθος σε κάτι είμαι έτοιμος να το πάρω πίσω. Αυτή την στιγμή κιόλας

Reaction score
19
Καλό θα ήταν όμως, εκτός από ειρωνία και κριτική, να πρόσθεται κάτι και κάποιος από αυτούς που κοροϊδεύουν και το θεωρούν ΧΑΒΑΛΕ. Όχι τίποτ' άλλο, για να μπορέσω να πάρω πίσω και κάτι από αυτά που έχω πει. Να παραδεχτώ τα λάθη μου δηλαδή.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Πόσο κατεβαίνει;

Αναφερόταν σε άλμα τριπλούμ μάλλον..:119::119::119:
Εξήγησα παραπάνω τι εννοούσα με τα 17 μέτρα. Προφανώς δεν το ήξερες ή δεν το κατάλαβες. Δεν θέλω να σχολιάσω καμία από τις 2 περιπτώσεις.

Το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι η παρατήρηση που έκανες ήταν πολύ έξυπνη!! Αλήθεια έχεις κι άλλες τέτοιες? Να γελάσουμε λίγο ρε παιδάκι μου όχι τίπτ' άλλο.:135:

Και για να κάνουμε μια αρχή και να αρχίσω να μαθαίνω από τις πλούσιες γνώσεις σου, τι ακριβώς είναι το άλμα τριπλούν?

Reaction score
25.288
αυτα που αναφερεις ειναι υπεραπλουστευμενα και αγνοεις κατι πολυ σημαντικο.
την συνεισφορα του χωρου ακροασης.
τα ηχεια δεν δουλευουν μονα τους, τα μεγαφωνα τους φορτιζονται απο μια καμπινα και ολο το ηχειο φορτιζει εναν χωρο.
το τι θα ακουσεις απο αυτο το συνολο αυτο ειναι η λυση μιας πολυπλοκης μαθηματικης συναρτησης που σε καθε σημειο του χωρου εχει διαφορετικη λυση.
στο ηλεκτρικο σημα , προσθετουμε τη συναρτηση μεταφορας του ηχειου και εκει πανω αυτη του χωρου.
λινκ δεν εχω , απλα ετσι ειναι.

το αποτελεσμα ειναι το γνωστο:
το ιδιο συστημα αποδιδει εντελως διαφορετικα απο χωρο σε χωρο (ακομα και αν οι χωροι αυτοι εχουν τις ιδιες διαστασεις - διαφορετικα υλικα) αλλα ακομα και στον ιδιο χωρο απλα μετακινοντας τα ηχεια η και την θεση ακροασης.
δεν αποκλειει ο μικρος χωρος την αναπαραγωγη ηχων χαμηλων συχνοτητων ( η συγκριση του μηκους κυματως με το μεγεθος του δωματιου για μενα ειναι ατυχης, αλλως πως εξηγηστε την υπαρξη 25hz (αν οχι 20 - να μην το χοντρυνω) στο χωρο του αυτοκινητου - δε παρνει αμφισβητηση, μετρηθηκαν και ακουστηκαν) και απο την αλλη δεν ειναι απαραιτητα θετικη η συνεισφορα ενος μεγαλου χωρου στο χαμηλο (υπο προυποθεσεις μεχρι που παιρνεις και τα @@ μου επι του θεματος)
αν το παραπανω ηθελες να πεις , μαλλον χρησιμοποιησες λαθος τροπο.

η αναφορα σε μοναδες με πολυ μικρη επιφανεια (που παρολα αυτα αναπαραγουν υπο συνθηκες ηχους πολυ χαμηλων συχνοτητων) ειναι ενδιαφερουσα αλλα δε μπορει να χρησιμοποιηθει ωστε να δειξει οτι τα ηχεια του πισιου πχ κατεβαινουν στους 30.
δηλαδη κατεβαινουν πλην ομως ειναι μη χρησιμα. στην σταθμη που θα τα αναπαραξουν θα πρεπει η να τα κολλησουμε στα αυτια μας η να τα κανουμε array χρησιμοποιωντας καμια 40αρια ανακαναλι ωστε να πετυχουμε την επιθυμητη σταθμη.

Reaction score
19
"αυτα που αναφερεις ειναι υπεραπλουστευμενα και αγνοεις κατι πολυ σημαντικο.
την συνεισφορα του χωρου ακροασης."

Ανέφερα τον χώρο, όχι όμως σε σχέση με την ικανότητα του ηχείου να αποδίδει τις χαμηλές συχνότητες διότι ο χώρος δεν παίζει καμία σημασία στο αν ενα ηχείο έχει ικανότητα να αποδίδει κάποιες συχνότητες, αλλά τον ανέφερα σαν αποτέλεσμα στην ακρόαση (το πόσο ποιοτική είναι), σε σχέση με τις διαφορετικές συχνότητες και το μήκος κύματός τους. Διάβασε αυτά που έχω γράχει και θα το δείς.

"τα ηχεια δεν δουλευουν μονα τους, τα μεγαφωνα τους φορτιζονται απο μια καμπινα και ολο το ηχειο φορτιζει εναν χωρο.
το τι θα ακουσεις απο αυτο το συνολο αυτο ειναι η λυση μιας πολυπλοκης μαθηματικης συναρτησης που σε καθε σημειο του χωρου εχει διαφορετικη λυση.
στο ηλεκτρικο σημα , προσθετουμε τη συναρτηση μεταφορας του ηχειου και εκει πανω αυτη του χωρου.
λινκ δεν εχω , απλα ετσι ειναι."

Δεν διαφονώ.

"το αποτελεσμα ειναι το γνωστο:
το ιδιο συστημα αποδιδει εντελως διαφορετικα απο χωρο σε χωρο (ακομα και αν οι χωροι αυτοι εχουν τις ιδιες διαστασεις - διαφορετικα υλικα) αλλα ακομα και στον ιδιο χωρο απλα μετακινοντας τα ηχεια η και την θεση ακροασης.
δεν αποκλειει ο μικρος χωρος την αναπαραγωγη ηχων χαμηλων συχνοτητων ( η συγκριση του μηκους κυματως με το μεγεθος του δωματιου για μενα ειναι ατυχης, αλλως πως εξηγηστε την υπαρξη 25hz (αν οχι 20 - να μην το χοντρυνω) στο χωρο του αυτοκινητου - δε παρνει αμφισβητηση, μετρηθηκαν και ακουστηκαν) και απο την αλλη δεν ειναι απαραιτητα θετικη η συνεισφορα ενος μεγαλου χωρου στο χαμηλο (υπο προυποθεσεις μεχρι που παιρνεις και τα @@ μου επι του θεματος)
αν το παραπανω ηθελες να πεις , μαλλον χρησιμοποιησες λαθος τροπο."

Αυτό ακριβώς είπα. Τα 25Hz και τα 20Ηz υπάρχουν αν μπορεί φυσικά να τα βγάλει το ηχείο. Αν διαβάσεις καλά και προσεκτικά αυτά που έγραψα θα διαβάσεις τα ίδια πράγματα. Και χρησιμοποίησα κι όλας το παράδειγμα των ακουστικών που μπορούν και αναπαράγουν χαμηλές συχνότητες και μπορούμε να τις ακούσουμε. Και είπα επίσης ότι τα ακουστικά θεωρούνται από πολλούς ο καλύτερος τρόπος ακρόασης ενώς συστήματος γιατί ακούγονται καθαρά και χωρίς αντανακλάσεις όλες οι συχνοτητες. Και ανέφερα και πως πρέπει να είναι ο χώρος για να μπορέσουν να ακουστούν σωστά οι χαμηλές συχνότητες.

"η αναφορα σε μοναδες με πολυ μικρη επιφανεια (που παρολα αυτα αναπαραγουν υπο συνθηκες ηχους πολυ χαμηλων συχνοτητων) ειναι ενδιαφερουσα αλλα δε μπορει να χρησιμοποιηθει ωστε να δειξει οτι τα ηχεια του πισιου πχ κατεβαινουν στους 30.
δηλαδη κατεβαινουν πλην ομως ειναι μη χρησιμα. στην σταθμη που θα τα αναπαραξουν θα πρεπει η να τα κολλησουμε στα αυτια μας η να τα κανουμε array χρησιμοποιωντας καμια 40αρια ανακαναλι ωστε να πετυχουμε την επιθυμητη σταθμη.

Το είπα παραπάνω. Μήλησα για τα ακουστικά. Δεν χρειάζεται να κολήσεις τα αυτιά σου διότι το ηχιτικό κύμα μόλις βγαίνει από το ηχείο, έχει την μέγιστη ένταση και κάνει μια ημιτονοηδή ταλάντωση. Αποσβαίνει δηλαδή και στην συνέχεια ξανακερδίζει σε ένταση ημιτονοηδώς. Η απόσταση της μιας κορυφής (μέγιστη ένταση) από την επόμενη, λέγεται μήκος κύματος. Αυτό το βρίσκεις αν διαιρέσεις την ταχύτητα του ήχου με την συχνότητα που θέλεις να ακούσεις. Τα 20Hz για παράδειγμα έχουν μέγιστη ακουστική ένταση κάθε 17 μέτρα! Και μέσα σε ένα δωμάτειο, κάνουν ταλαντώσεις στους τοίχους, τα πατώματα κτλ..... Τα ακούς από παντού. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όπου και να είσαι. Απλά αν ο χώρος είναι μικρός, είναι κακό να αναπαράγονται, γιατί ταξιδεύουν σε μεγάλη απόσταση και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις υψηλές συχνότητες, με τα αποτελέσματα που ανέφερα. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το πρώτο πράγμα που ακούμε από μακρυά από ένα αυτοκίνητο με sub είναι οι χαμηλές συχνότητες, ενώ οι επιβάτες ακούνε τα πάντα

Reaction score
19
Και αυτό σαν απάντηση σε αυτούς που ανέφεραν κάτι για την ενέργια των ηχιτικών κυμάτων. Να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε όμως έτσι?

Όπως φαίνεται καθαρότατα από τα 2 link παρακάτω, η ενέργεια των ηχιτικών κυμάτων δεν εξαρτάται από την συχνότητα, αλλά εξαρτάται μόνο από την ένταση που παίζουν ανά τετραγωνικό μέτρο (W/m2) και φυσικά την ταχύτητα του ήχου. Έχοντας λοιπόν ένα sub και τα δύο μεγέθη είναι σταθερά. Και η ένταση που παίζουν όλες οι συχνότητες και η ταχύτητα του ήχου. Κάνω κάποιο λάθος? Και μην μου πείτε ότι έχουν 3-4 db διαφορά γιατί κανένα ηχείο δεν είναι γραμμικό, γιατί αυτός που θα το πει πρώτος θα είναι μεγάλος καραγκιόζης και συγνώμη για την έκφραση, αλλά ειπώθηκαν πολλά και τώρα είναι η σειρά μου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_energy_density
http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_intensity

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Ακούς τις χαμηλές συχνότητες σε ένα αυτοκίνητο απλά επειδή οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές και επειδή έχουν έτσι ρυθμίσει το σύστημα που τα μπάσα είναι 20 db επάνω. Στα 17 μέτρα (17,233 για την ακρίβεια) δεν έχεις μέγιστη ένταση των 20 κύκλων αλλά καθόλου. Είναι το σημείο που συναντάει το ημίτονο το μηδέν. Δηλαδή αν βρίσκεσαι μακρύα από τη πηγή του ήχου ακούς μόνο χαμηλές και καθόλου υψηλές? Αυτό ακούς όταν πας σε συναυλία ή σε κάποιο club?

Reaction score
19
Θα απαντηθούν όλα και στο τέλος θα δούμε ποιός είναι αυτός που θα μάθει τα περισσότερα από εδω μέσα. Συγνώμη αλλά τα έχω πάρει πολύ άσχημα στο κρανίο.

Ακούω και άλλες απαντήσεις σε αυτά που είπα.... τεκμηριωμένες όμως όχι αερολογίες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Όσο για το αν άκουσες τους 20 κύκλους από τα ηχεία του υπολογιστή σου έχω να σου πω μόνο να κοιτάξεις τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής τους και μετά να προβληματιστείς για το τι πραγματικά άκουσες...

Reaction score
19
Ακούς τις χαμηλές συχνότητες σε ένα αυτοκίνητο απλά επειδή οι υψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές και επειδή έχουν έτσι ρυθμίσει το σύστημα που τα μπάσα είναι 20 db επάνω. Στα 17 μέτρα (17,233 για την ακρίβεια) δεν έχεις μέγιστη ένταση των 20 κύκλων αλλά καθόλου. Είναι το σημείο που συναντάει το ημίτονο το μηδέν. Δηλαδή αν βρίσκεσαι μακρύα από τη πηγή του ήχου ακούς μόνο χαμηλές και καθόλου υψηλές? Αυτό ακούς όταν πας σε συναυλία ή σε κάποιο club?
Λάθος κάνεις. Το μήκος κύματος είναι η απόσταση μεταξύ δυο ίδιων σημείων.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelength

Άρα στα 17 μέτρα θα ακούς μέγιστο ξανά. Από το ηχείο το μήκος κύματος ξεκινάει με την μέγιστη ένταση. Είναι δυνατόν να ξεκινάει μια συχνότητα από την πηγή παραγωγής της με μηδενική ένταση??????? Τα διαγράμματα που φτιάχνουν στο Internet τα βάζουν τα κύματα να ξεκινάνε από το μηδέν για να το απλουστεύσουν!!! Τι είπες πάλι.....

Στα club και στις συναυλίες αν έχεις προσέξει, υπάρχουν κάτι μεγάαααλες κονσόλες, που έχουν επάνω equalizer και ο ρόλος τους είναι για να ενισχύουν και να χαμηλώνουν την ένταση πολλών μα πάααρα πολλών συχνοτήτων. Γι' αυτό τον λόγο ακούς όλες τις συχνότητες. Διότι δεν παράγονται με την ίδια ένταση από την πηγή τους.

Ποιός το λέει αυτό με την ρύθμιση των χαμηλών συχνοτήτων ότι είναι 20db πάνω στα αυτοκίνητα? Ότι θέλεις λες πάλι και μάλον δεν έχεις μπει μέσα σε αυτοκίνητο με sub και ούτε έχεις ακούσει ένα να έρχεται από μακρυά προς τα εσένα για να δεις την διαφορά!!!!!!

Τι θα πει ακριβώς κατευθυντικές συχνότητες? Μπορείς να το εξιγήσεις? Και θα ήθελα να μου βρεις ένα link στο Internet που να δίχνει και ποιές είναι οι κατευθύνσεις τους. Είναι Βορινές, Ανατολικές, Δυτικές, τι ακριβώς είναι? Ότι θέλουμε λέμε πάλι.....

Reaction score
19
Όσο για το αν άκουσες τους 20 κύκλους από τα ηχεία του υπολογιστή σου έχω να σου πω μόνο να κοιτάξεις τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής τους και μετά να προβληματιστείς για το τι πραγματικά άκουσες...
Δεν έχω να προβληματιστώ για τίποτα. Εσύ πρέπει να προβληματιστείς και να εξηγήσεις πως 2 ακουστικά ψίρες, που έχουν μικρότερα ηχιάκια από αυτά του υπολογιστή μου μπορούν να αναπαράγουν τα 20Hz. Και μετά να σκεφτείς για ποιό λόγο δεν μπορούν τα ηχεία του υπολογιστή να αναπαράγουν τα 20Hz και να το εξηγήσεις δίνοντας αποδήξεις και συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αερολογίες και ειρωνίες όπως έκανες πριν.

Reaction score
19
Και για να μην δυσκολεύεσαι, εδώ είναι τα χαρακτιριστικά των ηχιτικών κυμάτων. Δεν βλέπω πουθενά διαχωρισμό σε κατευθυντικές συχνότητες ή μη.

Είναι η παράγραφος
"Sound wave properties and characteristics"
http://en.wikipedia.org/wiki/Sound

Reaction score
19
Και συνεχίζω...

Εσύ που ξέρεις τα πολλά και ειρωνευόσουν πριν για την ανάλυση που έκανα και με είπες και ξερόλα κι όλας χωρίς να με γνωρίζεις πές μου σε παρακαλώ τι θα πει κατευθυντικές συχνότητες?

Τα ηχιτικά κύματα είναι μηχανική μετάδωση ενέργειας. Η ενέργεια αυτή ώς μηχανικά μεταδιδόμενη, χτυπάει στο τύμπανο του αφτιού, το διεγήρει και μας κάνει να ακούμε. Ή κάπως έτσι τέλοσπάντων. Να μην το αναλύσω παραπάνω. Έχουν συγκεκριμένα χαρακτιριστικά (αναφέρονται στο link που έδωσα παραπάνω) και μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο από μια πηγή παραγωγής. Αν οι υψιλές συχνότητες είχαν κατευθυντικότητα προς ένα σημείο διαφορετικό από αυτό των χαμηλών συχνοτήτων χαθήκαμε όλοι διότι πολύ απλά θα ακούγαμε τα μισά απ' όσα μας έλεγε ο διπλανός μας.

Σκέφτεσαι? Μπορείς να προφέρεις τα γράμματα που συνήθως οι συχνότητές τους είναι χαμηλότερες? Το "σ" για παράδειγμα είναι υψιλή συχνότητα. Ενώ το "μ" είναι χαμηλή και το "α" είναι μεσαίες.
Άρα αντί να άκουγες "Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" θα άκουγες... Άστο καλύτερα. :116:

Πάντως χαβαλέ κάνουμε έτσι? Δεν πιστεύω να παρεξηγήσαι? Μια παρέα είμαστε...

Reaction score
19
Πάντως θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με αυτές τις προτάσεις
Θυμίζω ότι οι προτάσεις ήταν ότι "όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα τόσο ποιό γρήγορα αποσβαίνει...."

Και εξηγώ με αποδήξεις πάντα:
Ξέρεται γιατί τα ηχιτικά κύματα χάνουν την ενέργιά τους όπως ταξιδεύουν? Όπως εξίγησα παραπάνω, τα ηχιτικά κύματα είναι μηχανική μετάδοση ενέργιας. Αυτό μπορείτε να το δείτε σε οποιοδήποτε έντυπο ή site θέλετε. Είναι κοινώς αποδεκτό. Το χάσιμο της ενέργειάς τους λοιπόν οφήλεται στην τριβή!! Άρα, στο κενό μπορούν να ταξιδέψουν επ' αόριστον. Το ξέρεται αυτό. Άρα το συμπέρασμά μας είναι ότι όσες περισσότερες ταλαντώσεις κάνουν ανά μονάδα χρόνου (αυτό μετριέται σε Hz), τόσο αυξάνεται και η τριβή, άρα τόσο ποιό γρήγορα αποσβαίνουν. Εδώ εισέρχονται και οι υπόλοιποι παράγοντες που λέγονται μήκος κύματος, ένταση κτλ. για να δούμε πόσο μακρυά θα πάει ένα κύμα, αλλά δεν χρειάζεται να το εξηγήσω είναι αυτονόητο. Μπορούμε να κρατήσουμε τα πάντα σταθερά και να αλλάξουμε μόνο την συχνότητα (με την συχνότητα αλλάζει και το μήκος κύματος). Αυτό γίνεται και παρακάτω... Διαβάστε...

Αυτός είναι ένας υπολογιστής που υπολογίζει με βάση τα στοιχεία που του βάζεις (τις περοβαλλοντολογικές συνθήκες) το χάσιμο σε db ανά χιλιόμετρο συγκεκριμένων συχνοτήτων. Αλλάξτε την συχνότητα να δείτε τι γίνεται....

http://www.csgnetwork.com/atmossndabsorbcalc.html

Κουφαθήκαμε?? Είδαμε λοιπόν επιστιμονικά και πρακτικά, για ποιό λόγο οι χαμηλές συχνότητες ταξιδεύουν ποιό μακρυά από τις υψιλές και για ποιό λόγο σε ένα αυτοκίνητο με sub από μακριά δεν μπορούμε να ακούσουμε τις υψιλές συχνότητες. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο βέβαια, αλλά ας τα αφήσουμε για την ώρα. Αυτά φτάνουν και περισσεύουν.

Reaction score
19
Μέχρι τώρα έχω την αίσθηση ότι απάντησα σε όλα και απέδειξα ότι δεν έχω κάνει κανένα λάθος. Μπορεί να χρησιμοποίησα απλοηκές εκφράσεις για να πω κάποια πράγματα και μπορεί να εκφράστηκα και λάθος σε κάποια σημεία, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με αυτό που είπα αρχικά.

Περιμένω λοιπόν την επόμενη ένσταση στην ανάλυσή μου και είμαι πάντα έτοιμος να παραδεχθώ οποιοδήποτε λάθος μπορεί να έχω κάνει, αρκεί να στιρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και όχι σε αερολογίες και ειρωνίες.

Θα ήθελα να ζητήσω και συγνώμη για να ορθογραφικά μου, αλλά είμαι πρωτοδεσμίτης....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας