Πώς μπορώ να εξηγήσω στους φίλους μου ότι ασχολούμαι με τον ήχο χωρίς να το κάνω να ακούγεται ηλίθιο?

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.407
Reaction score
45.011
Τι να τους πούμε ρε φίλε; Ότι έχουμε χαλάσει περισσότερα λεφτά από ότι διαθέτει μια μικρομεσαία οικογένεια για αυτοκίνητο σε ηχοσύστημα και περιμένεις να μην μας κοιτάνε σαν χαζούς;
Στις κομπλεξάρες αυτό ακριβώς τους λέω, βάζοντας και μπόλικη σάλτσα, όλοι αυτοί συνήθως θα ρωτήσουν πρώτα τη αξία και πότε δεν θα ξεστομισουν ένα μεγειά, καλορίζικο, καλοτάξιδο κλπ.
Ειδικά στις μικρές κοινωνίες φοριέται πολύ, ο άλλος είχε βάλει στοίχημα για τη τιμή ενός φορητού ενισχυτή/dac που άκουγα μουσική με on ear ακουστικά, ήταν με τα φιλαράκια και σηκώθηκε να με ρωτήσει, δεν ξέρω την εκτίμηση που έκανε, σίγουρα όμως ήταν πολύ μακριά η τιμή που του είπα. Γύρισε στα φιλαράκια τους είπε τη τιμή και μετά με κοιτούσαν όλοι τους λες και ήμουν εξωγήινος :roflmao:
Δεν βλέπω το λόγο να κάτσω να μιλήσω σοβαρά με όλους αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, οπότε επιλέγω να στέλνω ψυχρολουσίες.
Πολλές φορές κάνω και το αντίθετο, εκεί που ο άλλος περιμένει να ακούσει μια υψηλή τιμή, του λέω ακριβώς το αντίθετο.
Παλιότερα απολάμβανα συζητήσεις με γνώστες του χώρου, πλέον ούτε αυτό με νοιάζει, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να απολαμβάνω το σύστημα όταν είμαι σε mode, και αυτό έχει αραιώσει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, όταν όμως συμβαίνει το απολαμβάνω πραγματικά.
 

Μηνύματα
6.513
Reaction score
284
Να πεις στους φίλους σου ότι σε κάλεσαν από το BBC για να αξιολογήσεις τα νέα ηχεία αναφοράς που σχεδιάζουν στο Λονδίνο , ως monitors νέας γενιάς κατασκευσμένα από υλικά νανοτεχνολογίας . Σε επέλεξαν ανάμεσα σε 700 άτομα που όλοι ακούν ποιοτική (σοβαρή) μουσική και επίσης πέρασες με επιτυχία και το πιο δύσκολο test , εκείνο που καλείσαι να ξεχωρίσεις τις διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια ρεύματος για τον ήχο, αξίας από 10 - 3000 λίρες αγγλίας.
Επίσης πες στους φίλους σου ότι είσαι μοναδικός στο να ξεχωρίζεις τις πιο μικρές διαφορές στον ήχο και την τελευταία φορά που δοκίμσαν τις ικανότητές σου , κατάφερες να ξεχωρίσεις, σε τυφλή δοκιμή (ΑΒΧ) , σε ποιο καλωδιο ηχείου είχαν απλώσει ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας στα πρώτα 30 cm, στη συνέχεια στο μισό και στο ένα μέτρο , κι εσύ κατάφερες να αντιληφτείς τις διαφορές σε κάθε περίττωση.
Ωστόσο , επειδη οι αμοιβές που θα λαμβάνεις σε κάθε συνεργασία με το BBC εφεξής θα είναι πολύ υψηλές , σκέφτεσαι να αγοράσειις πολύ σύντομα ένα εξοχικό σπίτι την Άνδρο, το οποίο με δικά τους έξοδα θα διαμορφωθεί καταλλήλως για ακρόαση μουσικής και έλεγχο μηχανημάτων αρχικά ήχου και αργότερα εξιπλισμού εικόνας. Μάλλιστα για την εικόνα, αναζητούν αντίστοιχα και κορίτσια κατά προτίμηση φίλες σου, τα οποία θα ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία και τη φωτογραφία με πολυ καλές αμοιβές και δυνατότητα σνεργασίας σε Αθηνα & Λονδίνο, κατά περίτωση.
 
Last edited:



Μηνύματα
3.887
Reaction score
3.073
Πήγα κάποτε σ'ενα audiophile και είχε προ τελικό naim , έπιπλο πανάκριβο και ηχεία atc και στην κορυφή ένα tablet να παίζει youtube (εποχή προ spotify)
 

Μηνύματα
13.727
Reaction score
6.706
Καλημέρα σας, έχω ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση πιστεύω σήμερα και θέλω να το συζητήσουμε μαζί όλοι. Το θέμα έχει ως εξής, όπως λέει και ο τίτλος, ''Πώς μπορώ να εξηγήσω στους φίλους μου ότι ασχολούμαι με τον ήχο χωρίς να το κάνω να ακούγετε ηλίθιο?'' κρατήστε στο νου σας ότι είμαι γεννημένος στις αρχές των 2000' οπότε είναι άτομα που εκτός από αν κάποιο οικογενειακό μέλος επίσης ασχολείται ο μόνος τρόπος να μάθει για αυτό το πράγμα είναι μέσω των ακουστικών. οπότε είναι διαφορετικό κοινό από το κοινό που είναι ποιο διαδεδομένο στο χόμπι. Αλλά όχι μόνο, έχω πάθει το ίδιο και με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αρκετές φορές.

Συνήθως θα μιλάω με κάποιον για Χόμπι και θα θέλω να το πω ότι ασχολούμαι με το χόμπι του ήχου και συνειδητοποιώ πως δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω ώστε ο άλλος να το καταλάβει και να μην του ακουστεί ηλίθιο. Ίσως προσπαθήσω να του εξηγήσω με το λέγοντας ''ασχολούμαι με την αναπαραγωγή μουσικής'' που ίσως τους μπερδεύει περισσότερο και με ρωτάνε αν παίζω μουσική η είμαι DJ η κάτι, οπότε προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι όχι, απλά απολαμβάνω μουσική. που δεν νομίζω πως βοηθάει γιατί νομίζω μπερδεύονται περισσότερο ''τι ? απλά ακούς μουσική δηλαδή? '' και πραγματικά καταλαβαίνω το ότι είναι μπερδεμένοι αλλά δεν ξέρω πώς να τους το εξηγήσω πραγματικά, ίσως πω κάτι σαν '' ξέρεις όταν πας σε κάποιο καλό εστιατόριο και τρως καλό φαγητό και έχεις μια εμπειρία? φαντάσου κάτι σαν αυτό αλλά με μουσική'' τους βλέπω ότι πάλι δεν έχουν καταλάβει και μου λένε απλά ''ΟΚ κουλ'' και πραγματικά δεν ξέρω πως να το εξηγήσω χαχαχα.
Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα σε κανέναν.......ασχολήσου με αυτό που σε ευχαριστεί και άσε τους άλλους στο δικό τους (κακόηχο) σύμπαν.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.122
Reaction score
39.257
..αρχικα, για λογους ευταξιας, χρειαζεται να αναλογιστουμε (και να ψηφιαστουμε?) πως μπηκες σε αυτο το χωρο του οντιο, τις οντιοφιλίαζ, και κατ'επεκταση του χαλι εντ.
κατ'επεκταση μετα, που αποσκοπει αυτη η φαρσα.
και βεβαια στη μεχρι τωρα πορεια σου, πως το αντιλαμβανεσαι σαν πραμα/ τι το ενδιαφερων βρισκεις σε αυτο/ τι νομιζεις οτι ειναι , και τι πραματικα ειναι.
nevertheless που λενε συμφωνω οτι ειναι ενα σχεδον ασκοπα πανακριβο αθλημα και δεν θα το προτεινα ακομα και σε ενα φιλο μου που με ρωτησε του ειπα μακρια! Χαχα
 


Μηνύματα
6.513
Reaction score
284
Πήγα κάποτε σ'ενα audiophile και είχε προ τελικό naim , έπιπλο πανάκριβο και ηχεία atc και στην κορυφή ένα tablet να παίζει youtube (εποχή προ spotify)
Σήμερα ο ίδιος φίλος σου πιθανόν να έχει κρατήσει μόνο τα ATC , να έχει ανεβάσει στο πατάρι τα NAIM, μετά από την αλλαγή των πυκνωτών που έκανε το λάθος να εμπιστευτεί σε γνωστό συνεργείο στερεοφωνικών της Αθήνας (ονόματα δεν λέμε ) , θα έχει εγγραφεί σε κάποια συνδρομητική streaming πλατφόρμα και θα έχει ένα λευκό ζευγάρι Bluetooth ακουστικών για να ακούει μουσική όταν αθλείται ή κάνει ποδήλατο.
Το να ακούει ο φίλος σου πικάπ το βλέπω απίθανο, εκτός κι αν έχει παντρευτεί αυθεντική μελαχροινή γυναίκα από το σόι της Ειρήνης Παππά, είτε κρητικιά με βαμμένα ίσια ξανθά μαλλιά και extentions που τα ανανεώνει κάθε φορά που ο φίλος σου αλλάζει βελόνα στο πικάπ.
 


Μηνύματα
756
Reaction score
540
Θα μπορούσες βέβαια απλά να ασχοληθείς με κάτι πιο υγιές (ναρκωτικά, ποτ@νες) και το παλιό σου χόμπι να είναι απλά μια παλιά, μαύρη κι άραχνη, γωνιά της ψυχής σου που δεν θες να συζητάς.
 



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.122
Reaction score
39.257
του κατ δι λογκ στορυ σορτ
:king:να εγω δηλαδη αμα πω στους φιλους μου "ειμαι χαιφιντελοτετχοιος ! " θα μου πουν" παλι δε γ..... " :angel:
 

Μηνύματα
6.513
Reaction score
284
όχι ναρκωτικά φίλε μου .
Καλύτερα να καλλιεργείς φαρμακευτική κάναβη και το βράδι να βλεπεις ταινίες immersive, ή ακόμα καλύτερα να ασχοληθείς με παραγωγή immersive chocolate https://cocoa-amore.co.uk/workshops/.
 

Μηνύματα
4.155
Reaction score
3.802
Σκέψου να πεις κάτι όπως το ανέκδοτο με τον προγραμματιστή που λέει "πιανίστας σε μπ@@ρδέλο" .....
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.283
Μηνύματα
2.895.240
Members
38.022
Νεότερο μέλος
Tsarou
Top