Πώς μπορώ να εξηγήσω στους φίλους μου ότι ασχολούμαι με τον ήχο χωρίς να το κάνω να ακούγεται ηλίθιο?

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.407
Reaction score
45.008
Τι να τους πούμε ρε φίλε; Ότι έχουμε χαλάσει περισσότερα λεφτά από ότι διαθέτει μια μικρομεσαία οικογένεια για αυτοκίνητο σε ηχοσύστημα και περιμένεις να μην μας κοιτάνε σαν χαζούς;
Στις κομπλεξάρες αυτό ακριβώς τους λέω, βάζοντας και μπόλικη σάλτσα, όλοι αυτοί συνήθως θα ρωτήσουν πρώτα τη αξία και πότε δεν θα ξεστομισουν ένα μεγειά, καλορίζικο, καλοτάξιδο κλπ.
Ειδικά στις μικρές κοινωνίες φοριέται πολύ, ο άλλος είχε βάλει στοίχημα για τη τιμή ενός φορητού ενισχυτή/dac που άκουγα μουσική με on ear ακουστικά, ήταν με τα φιλαράκια και σηκώθηκε να με ρωτήσει, δεν ξέρω την εκτίμηση που έκανε, σίγουρα όμως ήταν πολύ μακριά η τιμή που του είπα. Γύρισε στα φιλαράκια τους είπε τη τιμή και μετά με κοιτούσαν όλοι τους λες και ήμουν εξωγήινος :roflmao:
Δεν βλέπω το λόγο να κάτσω να μιλήσω σοβαρά με όλους αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, οπότε επιλέγω να στέλνω ψυχρολουσίες.
Πολλές φορές κάνω και το αντίθετο, εκεί που ο άλλος περιμένει να ακούσει μια υψηλή τιμή, του λέω ακριβώς το αντίθετο.
Παλιότερα απολάμβανα συζητήσεις με γνώστες του χώρου, πλέον ούτε αυτό με νοιάζει, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να απολαμβάνω το σύστημα όταν είμαι σε mode, και αυτό έχει αραιώσει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, όταν όμως συμβαίνει το απολαμβάνω πραγματικά.
 

Μηνύματα
6.511
Reaction score
280
Να πεις στους φίλους σου ότι σε κάλεσαν από το BBC για να αξιολογήσεις τα νέα ηχεία αναφοράς που σχεδιάζουν στο Λονδίνο , ως monitors νέας γενιάς κατασκευσμένα από υλικά νανοτεχνολογίας . Σε επέλεξαν ανάμεσα σε 700 άτομα που όλοι ακούν ποιοτική (σοβαρή) μουσική και επίσης πέρασες με επιτυχία και το πιο δύσκολο test , εκείνο που καλείσαι να ξεχωρίσεις τις διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικά καλώδια ρεύματος για τον ήχο, αξίας από 10 - 3000 λίρες αγγλίας.
Επίσης πες στους φίλους σου ότι είσαι μοναδικός στο να ξεχωρίζεις τις πιο μικρές διαφορές στον ήχο και την τελευταία φορά που δοκίμσαν τις ικανότητές σου , κατάφερες να ξεχωρίσεις, σε τυφλή δοκιμή (ΑΒΧ) , σε ποιο καλωδιο ηχείου είχαν απλώσει ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας στα πρώτα 30 cm, στη συνέχεια στο μισό και στο ένα μέτρο , κι εσύ κατάφερες να αντιληφτείς τις διαφορές σε κάθε περίττωση.
Ωστόσο , επειδη οι αμοιβές που θα λαμβάνεις σε κάθε συνεργασία με το BBC εφεξής θα είναι πολύ υψηλές , σκέφτεσαι να αγοράσειις πολύ σύντομα ένα εξοχικό σπίτι την Άνδρο, το οποίο με δικά τους έξοδα θα διαμορφωθεί καταλλήλως για ακρόαση μουσικής και έλεγχο μηχανημάτων αρχικά ήχου και αργότερα εξιπλισμού εικόνας. Μάλλιστα για την εικόνα, αναζητούν αντίστοιχα και κορίτσια κατά προτίμηση φίλες σου, τα οποία θα ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία και τη φωτογραφία με πολυ καλές αμοιβές και δυνατότητα σνεργασίας σε Αθηνα & Λονδίνο, κατά περίτωση.
 
Last edited:




Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.281
Μηνύματα
2.895.149
Members
38.022
Νεότερο μέλος
Tsarou
Top