- Reaction score
- 21.968
Όχι, δεν στρώνουν.
Εχεις πειραματιστει με τον τροπο που αναφερω παραπανω Κωστα η με καποιο αλλο τροπο ;Κώστας Κόγιας said:Όχι, δεν στρώνουν.
Τώρα συγχέεις του θέμα της ύπαρξης ή μη κατευθυντικότητας του καλωδίου με το θέμα της μεταβολής της συμπεριφοράς του μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος.LUXMAN said:Να διευκρινησουμε ......
Ως "στρωσιμο" εννουμε την ηχητικη διαφοροποιηση ενος καλωδιου μετα απο καποιες (αρκετες ,40 -100 η και παραπανω) ωρες .
Πως μπορουμε να αντιληφθουμε το "στρωσιμο" ενος καλωδιου :
Απλα αντιστρεφουμε το καλωδιο μεταξυ των συσκευων που διασυνδεουμε . Επειτα συγκρινουμε τα δυο ακουσματα . Πριν και μετα .
Τα παραπανω τα γραφω γιατι καποιος μπορει να υποθεσει οτι με την παροδο των ωρων του "στρωσιματος" συνηθιζουμε τον ηχο .
Και αφού αλλάζει ο ήχος ανάλογα με την κατεύθυνση και τις ώρες που τα συνδέουμε γιατί οι κατασκευαστές προνόησαν να μας βάζουν κατεύθυνση στα καλώδια? Αυτά με το βελάκι δεν στρώνουν? Η στρώνουν πάντα προς το καλύτερο?LUXMAN said:Να διευκρινησουμε ......
Ως "στρωσιμο" εννουμε την ηχητικη διαφοροποιηση ενος καλωδιου μετα απο καποιες (αρκετες ,40 -100 η και παραπανω) ωρες .
Πως μπορουμε να αντιληφθουμε το "στρωσιμο" ενος καλωδιου :
Απλα αντιστρεφουμε το καλωδιο μεταξυ των συσκευων που διασυνδεουμε . Επειτα συγκρινουμε τα δυο ακουσματα . Πριν και μετα .
Τα παραπανω τα γραφω γιατι καποιος μπορει να υποθεσει οτι με την παροδο των ωρων του "στρωσιματος" συνηθιζουμε τον ηχο .
Μπορώ να σας κάνω επίδειξη σε όποια μηχανήματα θέλετε, με όποια καλώδια έχετε στρωμένα, αρκεί να έχετε και ένα ίδιο μοντέλο, αλλά άστρωτο. Και βεβαίως, με ΤΥΦΛΟ ΤΕΣΤ, ώστε κάθε στιγμή να ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποιό καλώδιο ακούτε. Αν το τεστ δεν είναι τυφλό, εγώ προσωπικά μπορώ να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι όχι απλώς ο Μέγας Ναπολέων, αλλ' ακόμη και ο Νίκος Γκάλης...LUXMAN said:Εχεις πειραματιστει με τον τροπο που αναφερω παραπανω Κωστα η με καποιο αλλο τροπο ;Κώστας Κόγιας said:Όχι, δεν στρώνουν.
Θα μας περιγραψεις σε παρακαλω τα μηχανηματα και τα καλωδια με τα οποια πειραματιστηκες ;
Κανόνισέ το εσύ, σε συννενόηση με τον Κώστα ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται, για την ημερομηνία. Στο γνωστό μέρος, με τις αναγκαίες χωροταξικές επεμβάσεις (πανί κλπ).Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:Κανόνισε την ημερομηνία και τον τόπο. 8)
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]Καλό χειμώνα Ανδρέα, έτσι είναι, οι άσχετοι φυσικά δεν ακούν διαφορές οι δε παντογνώστες δεν είχαν ποτέ τα μηχανήματα για να τις ακούσουν, από τις πραγματικές εμπειρίες βγαίνουν τα συμπεράσματα.[/size][/size][/size]mygiakis said:Εγώ θα καταθέσω απλά την εμπειρία μου. Μετά το τεστ για τα καλώδια ρεύματος που κάναμε αποφάσισα να "επενδύσω" σε καλώδια ρεύματος που δοκιμάσαμε στο τέστ και μου άρεσαν. Λοιπόν στην αρχή όταν έβαλα τα καινούργια καλώδια απογοητεύτηκα, δεν πίστευα στα αυτιά μου. Κάποιος φίλος που ήταν στο τεστ μου είπε να κάνω λίγο υπομονή και ευτυχώς τον άκουσα. Το άκουσμα μετά από 200 ώρες παιξιματος δεν έχει σχέση με το αρχικό.
Λοιπόν με βάση την εμπειρία μου λέω ότι τα καλώδια (τουλάχιστον του ρεύματος που έχω δοκιμάσει) στρώνουν. Δεν έχω το γνωστικό υπόβαθρο να το υποστηρίξω ούτε να αντικρούσω αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Απλά κατέθεσα την εμπειρία μου.