ΣΤΡΩΝΟΥΝ τα καλωδια ; π.χ. των ηχειων ;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Να διευκρινησουμε ......

Ως "στρωσιμο" εννουμε την ηχητικη διαφοροποιηση ενος καλωδιου μετα απο καποιες (αρκετες ,40 -100 η και παραπανω) ωρες .

Πως μπορουμε να αντιληφθουμε το "στρωσιμο" ενος καλωδιου :
Απλα αντιστρεφουμε το καλωδιο μεταξυ των συσκευων που διασυνδεουμε . Επειτα συγκρινουμε τα δυο ακουσματα . Πριν και μετα .
Τα παραπανω τα γραφω γιατι καποιος μπορει να υποθεσει οτι με την παροδο των ωρων του "στρωσιματος" συνηθιζουμε τον ηχο .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Κώστας Κόγιας said:
Όχι, δεν στρώνουν.
Εχεις πειραματιστει με τον τροπο που αναφερω παραπανω Κωστα η με καποιο αλλο τροπο ;
Θα μας περιγραψεις σε παρακαλω τα μηχανηματα και τα καλωδια με τα οποια πειραματιστηκες ;

Reaction score
1
LUXMAN said:
Να διευκρινησουμε ......

Ως "στρωσιμο" εννουμε την ηχητικη διαφοροποιηση ενος καλωδιου μετα απο καποιες (αρκετες ,40 -100 η και παραπανω) ωρες .

Απλα αντιστρεφουμε το καλωδιο μεταξυ των συσκευων που διασυνδεουμε . Επειτα συγκρινουμε τα δυο ακουσματα . Πριν και μετα .
Τα παραπανω τα γραφω γιατι καποιος μπορει να υποθεσει οτι με την παροδο των ωρων του "στρωσιματος" συνηθιζουμε τον ηχο .
Τώρα συγχέεις του θέμα της ύπαρξης ή μη κατευθυντικότητας του καλωδίου με το θέμα της μεταβολής της συμπεριφοράς του μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος.

Για να ελέγξεις αυτό που αναφέρεις, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το "στρωμένο" καλώδιο με καινούργιο. Όχι ότι έχει καμία επιστημονική αξία η δοκιμή αυτή ..

Και τα δύο θέματα βέβαια ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού.

Και παρά την απουσία οποιασδήποτε επιστημονικής εξήγησης για το αντίθετο, τα ίδια και τα ίδια θέματα ανασύρονται διαρκώς, όχι μόνο εδώ αλλά και παγκόσμια..

Σε σχετικό καλωδιοsite, διάβασα για την ύπαρξη ειδικής συσκευής "στρωσίματος" καλωδίων. Η σχετική υπηρεσία μάλιστα κοστίζει αρκετά.

Reaction score
5
LUXMAN said:
Να διευκρινησουμε ......

Και αφού αλλάζει ο ήχος ανάλογα με την κατεύθυνση και τις ώρες που τα συνδέουμε γιατί οι κατασκευαστές προνόησαν να μας βάζουν κατεύθυνση στα καλώδια? Αυτά με το βελάκι δεν στρώνουν? Η στρώνουν πάντα προς το καλύτερο?

Και είσαι τόσο σίγουρος για την ακουστική σου μνήμη ώστε να συγκρίνεις και μάλιστα το ίδιο καλώδιο μετά από 40-100 ώρες? Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει αλλάξει κάποια παράμετρος όπως είναι η ποιότητα του ρεύματος ατμοσφαιρική πίεση υγρασία η διάθεση σου ώστε αυτός ο τρόπος να είναι εντελώς αναξιόπιστος?

Και τελικά όταν λέμε στρώσιμο εννοούμε βελτίωση υποβάθμιση τι? Βελτιώσει σε ποιο σύστημα και υποβάθμιση σε ποιο?

Reaction score
3
Εχουν γίνει προσωπικά απο εμένα δοκιμές με ίδια καλώδια όπου το ένα έχει παίξει πάρα πολλές ώρες και το άλλο σχεδόν καθόλου.
Η διαφορά ήταν περίπου ένα 25% καλύτερη και ποιοτικότερη στο δουλεμένο.
ΟΙ μεγαλύτερες διαφορές ήταν στα άκρα του ακουστικού φάσματος και λιγότερο στην μεσαία περιοχή.

Εαν διαβάσετε και τις εσώκλειστες οδηγίες του κατασκευαστή,θα δείτε ότι κανένας δεν μιλάει για κάτω απο 300 ώρες στρωσίματος.

Υπάρχει και το σχετικό μηχάνημα το οποίο κάνει αυτήν την δουλειά και μάλιστα ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα,δεν χρεώνει αυτήν την παροχή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.968
LUXMAN said:
Κώστας Κόγιας said:
Όχι, δεν στρώνουν.
Εχεις πειραματιστει με τον τροπο που αναφερω παραπανω Κωστα η με καποιο αλλο τροπο ;
Θα μας περιγραψεις σε παρακαλω τα μηχανηματα και τα καλωδια με τα οποια πειραματιστηκες ;
Μπορώ να σας κάνω επίδειξη σε όποια μηχανήματα θέλετε, με όποια καλώδια έχετε στρωμένα, αρκεί να έχετε και ένα ίδιο μοντέλο, αλλά άστρωτο. Και βεβαίως, με ΤΥΦΛΟ ΤΕΣΤ, ώστε κάθε στιγμή να ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποιό καλώδιο ακούτε. Αν το τεστ δεν είναι τυφλό, εγώ προσωπικά μπορώ να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι όχι απλώς ο Μέγας Ναπολέων, αλλ' ακόμη και ο Νίκος Γκάλης...

Άκυρο το παρόν μήνυμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.618
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Κανόνισε την ημερομηνία και τον τόπο. 8)
Κανόνισέ το εσύ, σε συννενόηση με τον Κώστα ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται, για την ημερομηνία. Στο γνωστό μέρος, με τις αναγκαίες χωροταξικές επεμβάσεις (πανί κλπ).

Reaction score
0
Εγώ θα καταθέσω απλά την εμπειρία μου. Μετά το τεστ για τα καλώδια ρεύματος που κάναμε αποφάσισα να "επενδύσω" σε καλώδια ρεύματος που δοκιμάσαμε στο τέστ και μου άρεσαν. Λοιπόν στην αρχή όταν έβαλα τα καινούργια καλώδια απογοητεύτηκα, δεν πίστευα στα αυτιά μου. Κάποιος φίλος που ήταν στο τεστ μου είπε να κάνω λίγο υπομονή και ευτυχώς τον άκουσα. Το άκουσμα μετά από 200 ώρες παιξιματος δεν έχει σχέση με το αρχικό.

Λοιπόν με βάση την εμπειρία μου λέω ότι τα καλώδια (τουλάχιστον του ρεύματος που έχω δοκιμάσει) στρώνουν. Δεν έχω το γνωστικό υπόβαθρο να το υποστηρίξω ούτε να αντικρούσω αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Απλά κατέθεσα την εμπειρία μου.

Reaction score
2
Ενδιαφερομαι και εγω....
Μπορει να μας βοηθησει και ο Γιαννης ο Μιχαηλος απο την Orpheus Audio, ωστε να στρωσουμε ενα σετακι καλωδια με το cable toaster της Nordost και να εχουμε παραλληλα και ενα αστρωτο......
Κανονιστε ημερομηνια.

V

VaD

Guest
Να ρωτήσω κάτι κε Κόγια; (Κώστα αν μου επιτρέπεις , γιατί ακούγεται κάπως το κε Κόγια)
Με την άνοδο της θερμοκρασίας , δεν επέρχονται κανενός είδους μεταβολές στη μοριακή δομή των μετάλων;

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.627
mygiakis said:
Εγώ θα καταθέσω απλά την εμπειρία μου. Μετά το τεστ για τα καλώδια ρεύματος που κάναμε αποφάσισα να "επενδύσω" σε καλώδια ρεύματος που δοκιμάσαμε στο τέστ και μου άρεσαν. Λοιπόν στην αρχή όταν έβαλα τα καινούργια καλώδια απογοητεύτηκα, δεν πίστευα στα αυτιά μου. Κάποιος φίλος που ήταν στο τεστ μου είπε να κάνω λίγο υπομονή και ευτυχώς τον άκουσα. Το άκουσμα μετά από 200 ώρες παιξιματος δεν έχει σχέση με το αρχικό.

Λοιπόν με βάση την εμπειρία μου λέω ότι τα καλώδια (τουλάχιστον του ρεύματος που έχω δοκιμάσει) στρώνουν. Δεν έχω το γνωστικό υπόβαθρο να το υποστηρίξω ούτε να αντικρούσω αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Απλά κατέθεσα την εμπειρία μου.
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]Καλό χειμώνα Ανδρέα, έτσι είναι, οι άσχετοι φυσικά δεν ακούν διαφορές οι δε παντογνώστες δεν είχαν ποτέ τα μηχανήματα για να τις ακούσουν, από τις πραγματικές εμπειρίες βγαίνουν τα συμπεράσματα.[/size][/size][/size]

Reaction score
297
Τα ψευδοδιλήμματα ήταν πάντα η καταφυγή και η παραμυθία του κάθε πονηρού.
Τυπικό παράδειγμα το "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τον μπιν Λάντεν" του Γεωργίου Βοός.

Υπόθεση εργασίας 1: δεν στρώνουν
Μεθοδολογία 1: -
Συμπέρασμα 1: το σύστημα ακούγεται optimum από την 1η μέρα

Υπόθεση έργασίας 2: στρώνουν
Μεθοδολογία 2: μετά από μερικές μέρες παιξίματος, έστρωσαν
Συμπέρασμα 2: το σύστημα ακούγεται optimum από την 8η (ο αριθμός στην τύχη) μέρα

Συμπέρασμα των 1+2: χ3στήκ@με 8)

Reaction score
5
Μάλιστα υπάρχει και ειδικό μηχάνημα για το στρώσιμο. Θα ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο αυτό το μηχάνημα κάνει την διαδικασία του στρωσίματος, και δεύτερον αν αυτό το μηχάνημα ασκεί θερμότητα πάνω στα καλώδια σε σημείο ώστε να αλλοιώνεται η θωράκιση επένδυση του καλωδίου ώστε να προκύψουν διαφορές.
Και η απορία μου είναι, αφού δεν χρεώνεται το στρώσιμο θα έχει αμελητέο φαντάζομε κόστος. Γιατί τότε τα καλώδια δεν έρχονται στρωμένα όταν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό στις τιμές που πωλούνται τέτοια καλώδια?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.092
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300