Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Reaction score
10
Βεβαίως και βγάζει. Ότι η tidal είναι αστεία, τα προιόντα της είναι εύηχα(όχι σωστά) και επίσης πουλάνε όσο γουστάρουν. Πάλι καλά που υπάρχουν θύματα.
Βεβαίως και να συμφωνήσω μαζί σου, αρκεί να μου πεις που τα άκουσες και με τι συνοδά ή έστω που βρήκες κάποιες μετρήσεις τους.

Reaction score
4.242
Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Εγω Μιχαλη να σε ρωτησω μονο κατι. Πιστευεις οτι ενα παθητικο φιλτρο μπορει να ειναι καλυτερο απο το ενεργο? Γιατι ενα σωρο προβληματα ξεκινουν απ αυτον τον τομεα. Και να το προεκτεινω στα Τινταλ. Εαν παιξουν με εξωτερικο κροσοβερ πιστευεις οτι θα παιξουν χειροτερα?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Εγω Μιχαλη να σε ρωτησω μονο κατι. Πιστευεις οτι ενα παθητικο φιλτρο μπορει να ειναι καλυτερο απο το ενεργο? Γιατι ενα σωρο προβληματα ξεκινουν απ αυτον τον τομεα. Και να το προεκτεινω στα Τινταλ. Εαν παιξουν με εξωτερικο κροσοβερ πιστευεις οτι θα παιξουν χειροτερα?
Το μεγάλο τους ηχείο βγαίνει με ενεργό crossover.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Mήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος, να το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά;
Ηχογραφουσαμε στο πολυκαναλο, μετα καναμε remix και το περνουσαμε σε 2 καναλο μπομπινοφωνο για να δημιουργηθει η master tape και μετα να δοθει στο στουντιο κοπης του δισκου LP.

Οταν ακουγαμε μετα το δισκο που μας εστελνε το στουντιο κοπης με το πικαπ μας Fons/sme/stanton δεν ειχε σχεση με τη master tape. Ηταν ολα συμπιεσμενα, χωρις ακρα , χωρις δυναμικα και χωρις την αμεσοτητα και ποιοτητα της master tape.

Εφταιγαν σε μεγαλο βαθμο οι ρυθμισεις , τα φιλτρα και οι παρεμβασεις του studio επεξεργασιας και κοπης του δισκου προκειμενου να ειναι πιο ευκολη η χαραξη του (''εκοβαν'' τις χαμηλες ωστε να μην ειναι εντονη σε πλατος και διαμορφωση η χαραξη του αυλακιου που στις χαμηλες ειναι πολυ πιο εντονη απο τις μεσαιες και υψηλες) οπως και οι υψηλες ωστε να χαραχτει πιο ευκολα το ταλαιπωρο το αυλακι.

Γιαυτο ακουμε το ιδιο δισκο LP αλλά απο διαφορετικες εταιρειες εκτυπωσης και χωρες, και ακουγονται χειροτερα:141: η καλυτερα. :107:

Ευθυνοταν επισης και το απλα καλο πικαπ που δεν ηταν πχ ΕΜΤ η καποιο αλλο υψηλης ποιοτητας ωστε να μας δωσει με μεγαλυτερη ακριβεια την πληροφορια του δισκου.

Reaction score
660

εγω εχω ακουσει το μεγαλυτερο ηχειο τους σε εκδοση με εξωτερικο ενεργο crossover και ενεργη διενισχυση. Το συγκεκριμενο ειναι ισως το καλυτερο συστημα στον πλανητη (και παρα πολυ ακριβο) και βρισκεται στημενο στην Αθηνα σε σπιτι γνωστου.... Οι λιγοι τυχεροι που το εχουν ακουσει απλα γελανε με οτιδηποτε αλλο υπαρχει στημενο οπουδηποτε.... Αυτο δε σημαινει οτι και οι εκδοσεις με παθητικο crossover δεν παιζουν της παναγιας τα ματια...

Reaction score
660
Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Βεβαίως και βγάζει. Ότι η tidal είναι αστεία, τα προιόντα της είναι εύηχα(όχι σωστά) και επίσης πουλάνε όσο γουστάρουν. Πάλι καλά που υπάρχουν θύματα.
καταρχην αποκαλεις θυματα εμας που εχουμε μπει σε διαδικασια να αγορασουμε *Tidal και αυτο δειχνει ποσο ασχετος εισαι με το συγκεκριμενο αθλημα της υψηλης πιστοτητας. Αλλα απο τη στιγμη που θεωρεις το Audio Spectrum ηχειο (και οχι κουβα που ειναι στην πραγματικοτητα) εχεις το ακαταλογιστο να εκφερεις αποψη ακομη και για ενα Tidal....

Reaction score
777
Βρε παιδιά μήν είστε ισοπεδωτικοί.
κάποια πράματα τα φτιάχνουν επιστήμονες και οφείλουμε να σεβόμαστε τα πτυχία τους, τις γνώσεις τους και τις γκ@βλες τους.

είτε αυτό λε΄γεται adam είτε b&w είτε tidal.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Να ανοιξουμε ενα καινουργιο λινκ "ποιο ειναι το καλυτερο ηχειο" και να αφησουμε αυτο το λινκ να ρολαρει ........λιγο πιο ηπια.Οξυνωνται τα πνευματα επικινδυνα.

Αναμασιονται τα ιδια επιχειρηματα χωρις ουσιαστικο λογο πλεον.Ας κρατησει ο καθενας την γνωμη του.Για αυτο αλλωστε υπαρχει και Tidal & B&W και ενα σωρο αλλες εταιρειες .

Reaction score
777
για να μήν μείνουμε στις μάρκες...πιστεύω οτι ο ίαρ το περιέγραψε αρκετά καλά.όχι άριστα αλλα αρκετά καλά.
αυτό γιατί πολύ απλά όταν εγώ βλέπω φωτογραφία απο επαγγελματική μηχανή αυτή πάντα θα είναι καλή ακόμα και με λιγες ρυθμίσεις.αντιθέτως στις κόμπακ το αποτέλεσμα είναι μέτριο.
αντιθέτως στον ήχο το μόνιτος ποτέ δεν προκαλεί εντύπωση εν αντιθέση με ένα πειραγμένο ηχείο στα χαμηλά και στα ψηλά.

επίσης έλεος πια με το χρηματικό του θέματος.τόσες μερσεντές γύρω σας..ποτέ δέν αναρωτηθήκατε ποιός σκάει το 40άρι για να πάρει τη λαμαρίνα?τα βινύλια σας ενόχλησαν?

Reaction score
4.242
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Το μεγάλο τους ηχείο βγαίνει με ενεργό crossover.
Παντως το γεγονος οτι τοσο η Tidal οσο και η B&W εχουν τα κορυφαια τους ηχεια να παιζουν με ενεργη ενισχυση κατι λεει.

Στην ουσια επιβεβαιωνουν την αποψη του αφεντικου της ATC οτι κατασκευαστικα τα ενεργα εχουν καποια πολυ σημαντικα πλεονεκτηματα (το σημαντικωτερο ενδεχομενως οτι το παθητικο φιλτρο εκ κατασκευης εχει προβληματα που μεχρι και σημερα δεν λυθηκαν).

Απλα ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει απο τεχνικα και προτιμαει τους δικους του ενισχυτες. Βεβαια κατα κανονα τα ενεργα δαπεδου παραειναι ακριβα για τον μεσο αγοραστη.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Παντως το γεγονος οτι τοσο η Tidal οσο και η B&W εχουν τα κορυφαια τους ηχεια να παιζουν με ενεργη ενισχυση κατι λεει.

Στην ουσια επιβεβαιωνουν την αποψη του αφεντικου της ATC οτι κατασκευαστικα τα ενεργα εχουν καποια πολυ σημαντικα πλεονεκτηματα (το σημαντικωτερο ενδεχομενως οτι το παθητικο φιλτρο εκ κατασκευης εχει προβληματα που μεχρι και σημερα δεν λυθηκαν).

Απλα ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει απο τεχνικα και προτιμαει τους δικους του ενισχυτες. Βεβαια κατα κανονα τα ενεργα δαπεδου παραειναι ακριβα για τον μεσο αγοραστη.

Τα παθητικα crossover εχουν εχουν προβληματα που δεν μπορει να λυθουν. Αλλά παρολα αυτα αρκετα παθητικα ηχεια μπορει να ακουστουν πολυ καλα εαν ειναι ''κουρδισμενα'' απο καλα αυτια , εμπειρα και με γνωσεις, με μερακι και παθος, και χρησιμοπουν αριστα υλικα.(περα απο τις καμπινες και τις μοναδες)

Τα ενεργα ηχεια (οχι βεβαια όλα , αλλά αρκετα) λογω ενεργου crossover δεν εχουν τα προβληματα των παθητικων αρκει και αυτα να ειναι κουρδισμενα απο καλα αυτια και να χρησιμοποιυν αριστους ενισχυτες και υλικα πραγμα που δεν συμβαινει σε αρκετα απο αυτα.

Αν βλεπαμε τους ενισχυτες καποιων ενεργων ηχειων...δε θα τους αγοραζαμε ..., οπως και αν βλεπαμε τα υλικα των crossovers καποιων πολλων παθητικων ηχειων... επισης δεν θα τα αγοραζαμε...

Παιδια τιποτα δεν ειναι τελειο σε αυτη τη ζωη.

Ολα καπου πασχουν και ολα κατι καλο εχουν. Τα περισσοτερα καλα μας ενδιαφερουν ,εαν υπαρχουν σε ενα προιον γιατι τιποτα δεν ειναι τελειο.Ουτε εμεις και ουτε τα αυτια μας.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

καταρχην αποκαλεις θυματα εμας που εχουμε μπει σε διαδικασια να αγορασουμε *Tidal και αυτο δειχνει ποσο ασχετος εισαι με το συγκεκριμενο αθλημα της υψηλης πιστοτητας. Αλλα απο τη στιγμη που θεωρεις το Audio Spectrum ηχειο (και οχι κουβα που ειναι στην πραγματικοτητα) εχεις το ακαταλογιστο να εκφερεις αποψη ακομη και για ενα Tidal....

Επειδή αποκάλεσα όσους αγοράζουν tidal θύματα αποδειχνείει οτι εγώ είμαι άσχετος με το θέμα. Πως γένειν αυτό?? Και επίσης τα audio spectrum μια χαρά ηχεία είναι για τα λεφτά τους. Αν μου δείξεις tidal με τα λεφτά του audiospectrum το ξανασυζητάμε. Ούτε ένα μεγάφωνο δεν παίρνεις.Τι συγκρίνεις??

Αν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά για ηχεία δεν θα έπαιρνα audio spectrum (τίμια ηχεία άλλα μέχρι εκεί). Τα b&w 800 diamond στα λεφτά αυτά είναι σαφώς καλύτερα από τα tidal όσο και να χτυπιέσαι μην σου θίξουμε το ηχείο σου .

Υ.Γ Το θέμα της υψηλής πιστότητας και η κατασκευή μηχανημάτων δεν είναι ούτε άθλημα ούτε χόμπυ. Είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα όπως είναι η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας και η κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Τα άλλα όλα είναι για τους hi-endάδες..

Reaction score
4.242
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

..... Τα b&w 800 diamond στα λεφτά αυτά είναι σαφώς καλύτερα από τα tidal όσο και να χτυπιέσαι μην σου θίξουμε το ηχείο σου .

Υ.Γ ........Είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα όπως είναι η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας και η κατασκευή ενός αυτοκινήτου. ..
Αυτο μπορεις να το αποδειξεις επιστημονικα και τεχνικα?

Reaction score
498
Σε αυτό το χόμπυ όλες σχεδόν οι αντιπαραθέσεις είναι αποτέλεσμα πιο πολύ υπέρμετρου εγωισμού παρά αντιπαράθεση ουσίας..

Χρησιμοποιούμε όλοι τις λέξεις "καλύτερο","ορθότερο",είμαστε όλοι τόσο σίγουροι για την άποψή μας περισσότερο κι από τους ίδιους τους μηχανικούς που τα σχεδιάζουν..

Όλα τα "μόνιτορ" ακούγονται διαφορετικά,όπως και κάθε ηχείο εξάλλου, άρα προς τί η κόντρα για το ποιό ηχείο είναι καλύτερο?Με ποια κριτήρια ακριβώς?Και να μετράνε σχεδόν το ίδιο ακούγονται διαφορετικά..

Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ..

Και αυτή η κόντρα με τα λεφτά που στοιχίζουν τα μηχανήματα κάποτε πρέπει να σταματήσει.Εγώ συμφωνώ με τον Κώστα τον Έαρ πως είναι μηχανήματα για πλουσίους τα περισσότερα high-end.Αυτό είναι το target group.Κι αν τα αγοράζουν άνθρωποι που δεν τους περισσεύουν κακώς τα αγοράζουν και για αυτούς καλά κάνει και φωνάζει ο Κόγιας (άσχετα αν δεν συμφωνώ με διάφορα που γράφει) μπας κι έρθει κανείς στα ίσια του..Αλλά το ίδιο θα έλεγα και για τον φούρναρη της γειτονιάς μου που αγόρασε Rolex και Cayenne με δάνεια και τώρα ψάχνει να την πουλήσει γιατί δεν μπορεί να δώσει την δόση..Όσοι έχουνε λεφτά ας κάνουνε όσα λάθη θέλουνε,δεν τους λυπάμαι και καθόλου γιατί στο κάτω κάτω δεν θα επηρεαστεί η βιωσιμότητά τους.Αλλά όπως έχω γράψει και στο παρελθόν συνήθως τα κορυφαία ακούσματα έρχονται με ακριβά μηχανήματα..That's life...Και όποιος τα καταφέρει με λιγότερα είναι μάγκας,κι εγώ μαζί του θα είμαι..:126:..

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

Τα παθητικα crossover εχουν εχουν προβληματα που δεν μπορει να λυθουν. Αλλά παρολα αυτα αρκετα παθητικα ηχεια μπορει να ακουστουν πολυ καλα εαν ειναι ''κουρδισμενα'' απο καλα αυτια , εμπειρα και με γνωσεις, με μερακι και παθος, και χρησιμοπουν αριστα υλικα.(περα απο τις καμπινες και τις μοναδες)

Τα ενεργα ηχεια (οχι βεβαια όλα , αλλά αρκετα) λογω ενεργου crossover δεν εχουν τα προβληματα των παθητικων αρκει και αυτα να ειναι κουρδισμενα απο καλα αυτια και να χρησιμοποιυν αριστους ενισχυτες και υλικα πραγμα που δεν συμβαινει σε αρκετα απο αυτα.

Αν βλεπαμε τους ενισχυτες καποιων ενεργων ηχειων...δε θα τους αγοραζαμε ..., οπως και αν βλεπαμε τα υλικα των crossovers καποιων πολλων παθητικων ηχειων... επισης δεν θα τα αγοραζαμε...

Παιδια τιποτα δεν ειναι τελειο σε αυτη τη ζωη.

Ολα καπου πασχουν και ολα κατι καλο εχουν. Τα περισσοτερα καλα μας ενδιαφερουν ,εαν υπαρχουν σε ενα προιον γιατι τιποτα δεν ειναι τελειο.Ουτε εμεις και ουτε τα αυτια μας.
Μία νηφάλια άποψη ανθρώπου, (ολοφάνερα), γνώστη!

(Πάντως πολύ μου την σπάνε αυτοί οι πενηντάρηδες!:142:)

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

"(Πάντως πολύ μου την σπάνε αυτοί οι πενηντάρηδες!)"

Ιδιως οταν κανουν κριτικη στην Asus:111::142::143::135:

Reaction score
11

@ Μαnos58

"Ιδιως οταν κανουν κριτικη στην Asus"

Διευκρινιστικό:

To πρόβλημα ξέρεις δεν το έχω εγώ αλλά όσοι εκ των πενηντάρηδων, (και σαραντάρηδων, τριαντάρηδων....), δηλώνουν από την μία ότι πάνε "by the book", λαμβάνοντας υπ' όψη τους τις προδιαγραφές των μηχανημάτων δηλαδή, ενώ από την άλλη βρίσκουν μπροστά τους ένα πάμφθηνο dac σε μορφή κάρτας για 170€, που ρίχνοντας εκατοντάδες η και χιλιάδες ευρώ, δεν μπορούν να το ξεπεράσουν αλλά ούτε και να το φθάσουν με βάση, τουλάχιστον, τα specs που έχουν εγκλωβιστεί να λένε ότι σέβονται!

Ένας σπαστικός πενηντάρης, (και βάλε)! (ε, χμ! δεκαπεντάρης ήθελα να πω!)

:142:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Στης ATHENS PRO AUDIO...τα λημερια !!!

@ Μαnos58

"Ιδιως οταν κανουν κριτικη στην Asus"

Διευκρινιστικό:

To πρόβλημα ξέρεις δεν το έχω εγώ αλλά όσοι εκ των πενηντάρηδων, (και σαραντάρηδων, τριαντάρηδων....), δηλώνουν από την μία ότι πάνε "by the book", λαμβάνοντας υπ' όψη τους τις προδιαγραφές των μηχανημάτων δηλαδή, ενώ από την άλλη βρίσκουν μπροστά τους ένα πάμφθηνο dac σε μορφή κάρτας για 170€, που ρίχνοντας εκατοντάδες η και χιλιάδες ευρώ, δεν μπορούν να το ξεπεράσουν αλλά ούτε και να το φθάσουν με βάση, τουλάχιστον, τα specs που έχουν εγκλωβιστεί να λένε ότι σέβονται!

Ένας σπαστικός πενηντάρης, (και βάλε)! (ε, χμ! δεκαπεντάρης ήθελα να πω!)

:142:
καμία απάντηση απο τους ειδήμονες των μετρήσεων σε αυτή την τόσο εύλογη απορία?????:137:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

τα νεαροτερα αφτχια προτιμουν τινταλια. τα μεσηλικα ενεργα. και τα υπερηλικα λαμπες κ κορνες. τυχαιο? τυχαιο.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.196
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88