Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Reaction score
0
Καλημέρα,

ο δέκτης μου βγάζει "No Signal" σε όλους τους δουφόρους που έχω στο setup μου (Hotbird 13E, Astra 19E, Hellasat 39E και TurkSat 42E). Έχω δοκιμάσει διάφορα firmwares, αλλά τζίφος...Επίσης να πω πως Έχω έναν τετραπλό διακόπτη Diseqc για να λαμβάνω και τους 4 δορυφόρους. Με μια Skystar 2 HD και έναν Humax 2000 όλα δουλεύουν ρολόι...Ακόμα, το terrestrial κομμάτι του δέκτη δουλευει μια χαρά...
έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Λέτε να έχει πρόβλημα το satellite tuner;

Ευχαριστώ,

Κωνσταντίνος

Reaction score
114
Απάντηση: Τεράστιο Πρόβλημα με Opticum 9600 HD TS Combo

Aπ οτι ειχα μιλησει στο παρελθον με καποιον που ειχε και ασχολιοταν με τον συγκεκριμενο δεκτη, μου ειχε αναφερει τη δυσλειτουργια του λογισμικου να συνεργαστει με Diseq αλλα και με μοτερ.
Απο εκει που τον αγορασες, πιθανον να γνωριζουν το προβλημα,οποτε μπορεις να τους ρωτησεις.
Επισης,ρωτα στο φορουμ του δεκτη.

Reaction score
0

Thanks για την απάντηση. Σε ποιο φόρουμ αναφέρεσαι συγκεκριμένα;

Reaction score
114

Code:
http://www.ijachouf.com/forum/.php

Reaction score
114

Aν μπορεις, για να αποκλεισεις το ενδεχομενο προβληματος στον δεκτη,πηγαινε εκει που εχεις το κατοπτρο και βγαλε τον διακοπτη.
Ενωσε το καλωδιο κατευθειαν στο lnb χωρις να παρεμβαλεται ο διακοπτης.
Και δοκιμασε ετσι για εναν δορυφορο.
Επισης,τσεκαρε απο το μενου του δεκτη,ολους τους δορυφορους, μηπως καποιοι απο αυτοι ειναι επιλεγμενοι σε πορτες απο το software που εχεις περασει και ετσι σου μπερδευονται ολα.

Reaction score
0

Thanks για τη βοήθεια johnny78. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να ενώσω το καλώδιο κατευθείαν από το lnb στο δέκτη παρκάμπτοντας τον διακόπτη...Θα το δοκιμάσω και εύχομαι να δουλέψει...Πάντως είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να συνεργαστεί ο συγκεκριμένος δέκτης με Diseqc ή με moter...

Reaction score
1

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση η συγκεκριμένη μάρκα να μην έχει κάνει προσπάθεια να διορθώσει αν θέλετε την λειτουργία κίνησης disec1.2 αν όντος ισχύει κάτι τέτοιο :110:

Reaction score
0

Εμένα να δεις...Μέχρι στιγμής είμαι πλήρως απογοητευμένος...

Reaction score
68

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει το DiSEqC 1.0 στο δέκτη; Τουλάχιστον απαράδεκτο για την opticum...

Reaction score
0

Φίλε Σεραφείμ, ή αυτό που λες συμβαίνει ή έχει πρόβλημα το satellite tuner του δέκτη μου

Reaction score
68

Φίλε Σεραφείμ, ή αυτό που λες συμβαίνει ή έχει πρόβλημα το satellite tuner του δέκτη μου
Πιθανά είναι και τα δύο. Ίσως να μη συνεργάζεται με το διακόπτη DiSEqC που τώρα έχεις. Ας δούμε όμως τι θα γίνει δοκιμάζοντάς τον με ένα lnb.

Reaction score
0

Θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα και θα σας ενημερώσω.

Reaction score
0

Κάτι άλλο που μου προκαλεί πολύ άσχημη εντύπωση, είναι πως έχω στείλει email στο support της Opticum από την προηγούμενη εβδομάδα και δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση...Έστω μια τυπική απάντηση ρε παιδί μου....

Update: Μόλις μου απάντησε....

Reaction score
114

Επισης,τσεκαρε απο το μενου του δεκτη,ολους τους δορυφορους, μηπως καποιοι απο αυτοι ειναι επιλεγμενοι σε πορτες απο το software που εχεις περασει και ετσι σου μπερδευονται ολα.
Αυτο το τσεκαρες ?

Reaction score
0

Ασφαλώς (ήταν και πολλοί οι άτιμοι...), δεν είχα σήμα από κανένα δορυφόρο....

Reaction score
114

Ασφαλώς (ήταν και πολλοί οι άτιμοι...), δεν είχα σήμα από κανένα δορυφόρο....
Εννουσα οτι καποιοι 'ασχετοι' δορυφοροι μπορει να ηταν επιλεγμενοι απο μονοι τους σε πορτες Α,Β,C,D και εσυ να εβαζες αυτους που ηθελες στις ιδιες πορτες και να γινοταν μπερδεμα.

Reaction score
0

Οχι, δεν ήταν τίποτα επιλεγμένο...Έχω φάει μεγάλη ήττα με το συγκεκριμένο δέκτη...Το θετικό πλέον είναι ότι μιλάω με το support και κοιτάνε το πρόβλημα μου....Έτσι νομίζω δηλαδή...

Reaction score
0

Α, ξέχασα να πω πως ένα άλλο θετικό είναι πως με βοηθάτε κι εσείς...Σας ευχαριστώ και πάλι...

Reaction score
114

Eγω παντως θα ηθελα και περιμενα να δω καποιον κατοχο του δεκτη να επιβεβαιωνει το προβλημα η' να το διαψευδει,ωστε να βγαζαμε καποιο συμπερασμα.
Θυμαμαι οταν ειχα ανοιξει το θεμα σε αλλο φορουμ ειχε ενδιαφερθει αρκετος κοσμος και τον ειχε αγορασει μαλιστα.
Περιεργο.....

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members