Τεστ καλωδιων ρεύματος και UPS - Τι είδαμε

Reaction score
164
Finder, ορισμένα πράγματα φτάνουν τόσο κοντά στην τελειότητα, που δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. :lol:

Reaction score
2
unforgiven said:
Finder, ορισμένα πράγματα φτάνουν τόσο κοντά στην τελειότητα, που δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. :lol:
Μην κοιτας εσυ...

Εσυ ξερεις να διαλεγεις λογω πειρας :) οι υπολοιποι ομως εντυπωσιαστηκαν , για αυτο σου υποκληθηκαν :) και αφου τις διαφορες απο καλωδια δεν , ας μας πουνε μασαμπουκιασματος :lol:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
finder said:
Δηλαδη διαφορα 0 απο οτι καταλαβαινω.

Γλιτωσε ο Ανδρεας απο την απορια " λετε να γινουμε σαν τα μουτρα τους ?" αν και δεν μας εχει πει τις εντυπωσεις του ακομα.
Oπως είχα γράψει... Αργούν πολύ μέχρι να γίνουν χαι-εντάδες... :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
To "κακο" με την εικονα ειναι πως ειναι αποκαλυπτικη.Σε αντιθεση με τον ηχο δεν χρειαζεται να χρησιμοποιεις την φαντασια σου , ολα ειναι εκει , μπροστα σου.
Το ιδιο και οι διαφορες που μπορει να προκυψουν απο χρησεις , η/και συνδυασμους , διαφορετικων οπτικων συστηματων.Συνηθως αποκαλυπτονται με την μια στο εμπειρο ματι και με λιγη υπομονη ακομα και στο απειρο.Δεν θελει δα και τοση σοφια για να δει κανεις τις διαφορες απο εικονα σε εικονα.

Περιμενα το χθεσινο τεστ με ιδιαιτερη ανυπομονησια.
Ηταν κατι το διαφορετικο και η περιεργη φυση μου με "ετρωγε" για το τι θα βλεπαμε τελικα.
Στην πρωτη εναλλαγη απο το καλωδιο συσκευασιας στο ULTRALINK ACPC νομισα πως κατι ειδα.Πισω στο απλο καλωδιο και οτι νομισα πως ειδα ειχε χαθει.
Με το XLO UNLIMITED μια απο τα ιδια περιπου.
Αρχιζω και σκεφτομαι πως εαν ειναι να "βγαλω" τα ματια μου προκειμενου να δω μικρες εως ανυπαρκτες λεπτομερειες , ισως δεν αξιζει τον κοπο.
Ακολουθει ο συνδυασμος Exact με το XLO UNLIMITED.
Εδω κατι βλεπω.
Συγκεκριμενα στο κεφ.10 και καθως ο φακος αποθανατιζει το λιμανι της Αβανας , η καμερα κινειται απαλα απο αριστερα προς τα δεξια.
Η κινηση ειναι σαφως πιο ομαλη απο οτι με το καλωδιο συσκευασιας.
Ομως...
Ομως παιζουμε με εναν βιντεοπροβολεα της ταξης των 2000 ευρω περιπου και χρησιμοποιουμε αλλα 4000 ευρω περιπου για να βελτιωσουμε την κινηση?
Δηλαδη ενα συνολο 6000 ευρω για να εχουμε την εξαιρετικη- για τα χρηματα της - εικονα του Optoma HD72 με καλυτερη κινηση?

Σταθειτε!
Εχω μια αλλη προταση να κανω.
Με αυτα τα χρηματα κοιταζω πρωτα την βαση μου.
Μην ξεχνατε πως κτιζουμε πανω σε σωστες βασεις παντα!
Και η βαση στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ο βιντεοπροβολεας.
Παω και δινω -με αυριανες και καθολου μακρινες συνθηκες- 4500-5000 ευρω και αγοραζω τον Pearl η τον HD81(και με scaler) και στα υπολοιπα προσθετω και λιγα ακομα για μια Stewart και ειμαι βασιλιας!Και το εννοω!!!

Καποιος εγραψε σε ενα απο τα προηγουμενα μηνυματα(θαρρω ο unforgiven) πως "δεν θα γινω ποτε hi endας"
Ξερετε κατι?
Ουτε και εγω!
Μπορει να μεινω παραδοσιακα παραδοπιστος στην λατρεια της αυθεντικης μεθεξης που μου προκαλει ενα αναβαθμισμενο τεχνολογικα οπτικο μεσο.Αυτο μου αρκει.
Αποφασισα πως δεν θα ξεκινησω κανενα ταξιδι με την βοηθεια πνευματικων η και υλικων , αμφιβολλου τελικου αποτελεσματος , βοηθηματων.
Ολα αυτα στον ψηφιακο οφθαλμολαγνο χωρο που βαδιζει το 90% απο εμας.
Διοτι στον αναλογικο(βλ.CRT) με τα αναλογα κυκλωματα...μμμ...εχω καποιες αμφιβολιες :wink:

Περα απο ολα αυτα τα πεζα πολλες ευχαριστιες σε οσους συνετελεσαν να γινει ακομα μια πρωτοποριακη δοκιμη απο το AVSite . Ιδιαιτερα στον Μαρινο και τον Αργυρη.
Ευχομαι , μεσω αυτης της ιστοσελιδας ,να μπορεσουμε να δουμε περισσοτερα πανω στο θεμα αλλα θα ηθελα να παρακαλεσω ανοιχτα και τον Μαρινο εαν γινεται να παραχωρησει καποιο καλωδιο σε μελη τα οποια θα ηθελαν να "προχωρησουν" περισσοτερο το θεμα.
Θα ηθελα π.χ. να δω τις αντιδρασεις σε εναν LCD χαμηλου κοστους... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τώρα που ολοκληρώθηκε το καρε να κάνω δύο-τρεις παρατηρησούλες?
1. Αφού σαφώς θεωρείτε παράλογο να έχει 2000€ ο προβολέας και 1000€ το καλώδιο ρεύματος γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στο test καλύτερος προβολέας? Μην ξεχνάτε ότι this is hi end. Επίσης στο hi end δεν ισχύει ο λόγος κόστος/απόδοση, οπότε κακώς αναφέρετε το όφελος σε σχέση με την τιμή. Το θέμα είναι όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο που τίποτε άλλο δεν μπορεί να σου δώσει κάτι επιπλέον να σου το δώσει το καλώδιο ρεύματος. Αν μπορεί καλώς, αν δεν μπορεί πάλι καλώς.
2. Και στον ήχο, περισσότερο με IC ασχολείται ο κόσμος παρά με ρεύματα. Εκεί είναι μεγαλύτερες οι διαφορές. Και εκεί πρέπει να ψαχτεί αρκετά παραπάνω το θέμα.
3. Επειδή κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα :lol:, χαϊεντάς δεν είναι όποιος ασχολείται με μαντζούνια παντός είδους, με περίεργα-ακριβά καλώδια ή με μαγικά φίλτρα, αλλά όποιος έχει/ασχολείται με συσκευές που έχουν απόδοση πολύ πάνω του μέσου όρου και συνεπώς λίγο ή πολύ και αντίστοιχου κόστους. Αν δηλαδή κάποιος από εσάς αγοράσει έναν ruby, τότε προφανώς και είναι χαϊεντάς αφού η συσκευή του είναι στο πολύ υψηλό κομάτι της αγοράς. Με άλλα πράγματα ασχολείται ο κάτοχος του ruby και με άλλα ο κάτοxoς του χιτάτσι μου...

kisses

Reaction score
164
Δηλαδή, να ρωτήξω κάτι... Αφού δεν έκανε κάτι το καλώδιο στον προβολέα του διχίλιαρου, θα έκανε στου δεκαπενταχίλιαρου;
Στην εικόνα τα πράγματα απέχουν ακόμα από το απόλυτο. Και στην εικόνα υπάρχει μέτρο σύγκρισης: Του δίνεις μαύρο, μετράς αν βγάζει μαύρο. Του δίνεις μπλε, μετράς αν βγάζει μπλε. Αν τα βγάζει, είσαι οκ από χρώμα. Δεν πρόκειται ποτέ κανένας να πειράξει την εικόνα για να τη φέρει στα γούστα του, πχ το μαύρο να μπλεδίζει, το κίτρινο να πρασινίζει, οι μεσαίες περιοχές της γκάμας να είναι τονισμένες κτλ... Χαϊεντάδες δεν θα γίνουμε ποτέεεεε :lol:
Τι είναι τα IC που ασχολείστε και που κάνουν τις διαφορές; :?: Να τα πειράξουμε στον προβολέα του Καφάτου την άλλη φορά. Να φέρω κολητήρι; :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
unforgiven said:
Δηλαδή, να ρωτήξω κάτι... Αφού δεν έκανε κάτι το καλώδιο στον προβολέα του διχίλιαρου, θα έκανε στου δεκαπενταχίλιαρου;
Μα δεν είπα αυτό. Είπα ότι όσο χαζό είναι να έχω ένα στερεο των 100€ και ένα καλώδιο των 200€ τόσο ηλίθιο είναι και το αντίστοιχο στην εικόνα. Αυτά είναι ακριβά γούστα και προορίζονται για συγκεκριμένο κοινό που δεν θα αγοράσει αυτόν τον προβολέα αλλά έναν άλλον. Είναι λάθος ουσιαστικό...

unforgiven said:
Στην εικόνα τα πράγματα απέχουν ακόμα από το απόλυτο. Και στην εικόνα υπάρχει μέτρο σύγκρισης: Του δίνεις μαύρο, μετράς αν βγάζει μαύρο. Του δίνεις μπλε, μετράς αν βγάζει μπλε. Αν τα βγάζει, είσαι οκ από χρώμα. Δεν πρόκειται ποτέ κανένας να πειράξει την εικόνα για να τη φέρει στα γούστα του, πχ το μαύρο να μπλεδίζει, το κίτρινο να πρασινίζει, οι μεσαίες περιοχές της γκάμας να είναι τονισμένες κτλ... Χαϊεντάδες δεν θα γίνουμε ποτέεεεε :lol:
Παρόλα αυτά όλοι ονειρευμόμαστε έναν καλύτερο προβολέα που θα προσεγγίζει λίγο παραπάνω το απόλυτο. Όπως ακριβώς και στον ήχο.

unforgiven said:
Τι είναι τα IC που ασχολείστε και που κάνουν τις διαφορές; :?: Να τα πειράξουμε στον προβολέα του Καφάτου την άλλη φορά. Να φέρω κολητήρι; :lol:
Είναι τα καλώδια διασύνδεσης μεταξύ συσκευών, τα interconnect. Τα πανάκριβα DVI, HDMI και component που χρησιμοποιούν οι hi end προβολάκηδες τα ξέχασες?... :wink:

Reaction score
164
A! Ιντερκονέκτ! Λέω και εγώ!
Εκεί υποστηρίζω ότι θα δούμε διαφορά ανάμεσα σε ένα του κιλού και ένα της προκοπής. Έχω τις επιφυλάξεις μου αν αρχίσουμε να μιλάμε για επιστρώσεις μη ιονισμένου βουργουνδίου που επεξεργάστηκε με νερό από τις Άλπεις, με επάλειψη μουστάρδας με σπόρους παπαρούνας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
unforgiven said:
Έχω τις επιφυλάξεις μου αν αρχίσουμε να μιλάμε για επιστρώσεις μη ιονισμένου βουργουνδίου που επεξεργάστηκε με νερό από τις Άλπεις, με επάλειψη μουστάρδας με σπόρους παπαρούνας...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Να σου πω ένα μυστικό?
Αυτά δεν τα λένε οι χαϊεντάδες. Οι μ@λάκες τα λένε. :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οχι , δεν μπορεις! :lol:

Η μαλλον σε δευτερη σκεψη μπορεις αλλα λυπησου με , θα σου απαντησω αυριο :wink:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ειμαι στην διαθεση σας και για επομενη δοκιμη σε LCD προβολεα (γιατι οχι και σε CRT ;) οπως επισης και για επομενη δοκιμη σε παϊδακια :D :D !!

Δεν διαφωνω με τον Αντρεα στο προτερο συμπερασμα του ειδικα στο σημειο της αθροισης κοστους προβολεα και line conditioner ( 5000 ευρω) . Ομως η εξομαλυνση στην κινηση για τα δικα μου ματια ηταν τερατωδης που με κανει ν αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος αισθητα φθηνοτερος που να προσεγγισει αυτη τη βελτιωση με αισθητα χαμηλοτερο κοστος π.χ. 1000 ευρω . Προσωπικα θα πληρωνα ευχαριστως 1000 ευρω για τετοια βελτιωση στην κινηση και στην υφη των χρωματων ( πιο "ζωντανα" ) .

Για λογους δεοντολογιας δεν θ αναφερθω στα καλωδια ρευματος .

Ευχαριστως να παραχωρησω για το λιγοτερο μια εβδομαδα σε οποιον ενδιαφερομενο , μελος του AVSITE , ενα η και δυο καλωδια ρευματος ετσι ωστε η συμβιωση μαζι τους να φανερωσει η οχι ,τις υπαρκτες η ανυπαρκτες επιπτωσεις στην ποιοτητα της εικονας . Ιδιαιτερη αξια θα ειχε να τα δοκιμασουν και οι συμμετεχοντες στην δοκιμη της Τεταρτης .

Reaction score
164
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αυτά δεν τα λένε οι χαϊεντάδες. Οι μ@λάκες τα λένε. :lol: :lol:
Μου ήρθε τώρα κάτι να πω, αλλά δεν το λέω γιατί θα μαζευτούν οι νότιοι και θα βαράνε! :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αφού σαφώς θεωρείτε παράλογο να έχει 2000€ ο προβολέας και 1000€ το καλώδιο ρεύματος γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στο test καλύτερος προβολέας? Μην ξεχνάτε ότι this is hi end. Επίσης στο hi end δεν ισχύει ο λόγος κόστος/απόδοση, οπότε κακώς αναφέρετε το όφελος σε σχέση με την τιμή. Το θέμα είναι όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο που τίποτε άλλο δεν μπορεί να σου δώσει κάτι επιπλέον να σου το δώσει το καλώδιο ρεύματος. Αν μπορεί καλώς, αν δεν μπορεί πάλι καλώς.
Nικο , υπηρξε κοινη αποφαση να χρησιμοποιησουμε βιντεοπροβολεα της μικρομεσαιας περιοχης τιμης , εκει ακριβως δηλαδη που κινειται η μεγαλη πλειοψηφια των αγοραστων.
Η προταση μου να δοκιμασουμε και στον Infocus 777 δεν εγινε αποδεκτη.Και εδω που τα λεμε θα περιμενα περισσοτερα αποτελεσματα σε μηχανημα ακομα χαμηλοτερης τιμης.
Εαν στο hi end δεν ισχυει η σχεση ποιοτητας/τιμης στους βιντεοπροβολεις ισχυει και βασιλευει!

Και στον ήχο, περισσότερο με IC ασχολείται ο κόσμος παρά με ρεύματα. Εκεί είναι μεγαλύτερες οι διαφορές. Και εκεί πρέπει να ψαχτεί αρκετά παραπάνω το θέμα
Με τα καλωδια συνδεσεων - η στην δικη μας περιπτωση σηματος - εχουν ασχοληθει πολλοι.Το ρευμα ηταν το αγνωστο και ειδικα στο κατα ποσο μπορει να βελτιωσει η οχι την εικονα.

Επειδή κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα , χαϊεντάς δεν είναι όποιος ασχολείται με μαντζούνια παντός είδους, με περίεργα-ακριβά καλώδια ή με μαγικά φίλτρα, αλλά όποιος έχει/ασχολείται με συσκευές που έχουν απόδοση πολύ πάνω του μέσου όρου και συνεπώς λίγο ή πολύ και αντίστοιχου κόστους. Αν δηλαδή κάποιος από εσάς αγοράσει έναν ruby, τότε προφανώς και είναι χαϊεντάς αφού η συσκευή του είναι στο πολύ υψηλό κομάτι της αγοράς. Με άλλα πράγματα ασχολείται ο κάτοχος του ruby και με άλλα ο κάτοxoς του χιτάτσι μου...
Δεν θελω να μπω στην παγιδα της αναλυσης του ορου hi end η hi endας.Οπως τα περισσοτερα πραγματα μπορει η ερμηνεια να αλλαζει αναλογα με το τι θα υπονοει αλλα και με τον τροπο που θα ειπωθει.
Εαν π.χ. πω:"Εισαι ΠΑΟΚ ρε" ναι μεν δηλωνει την φιλαθλη προτιμηση σου αλλα μπορει να ειναι και περιπαικτικο(φαντασου να πω:"Εισαι γαυρος ρε :lol:)
Εαν ο υποτιθεμενος κατοχος του Ruby δεν ασχοληθει με μια καλη οθονη και εναν καλο scaler αλλα με καλωδια ρευματος τοτε...κακο δικο του :wink:

Δεν διαφωνω με τον Αντρεα στο προτερο συμπερασμα του ειδικα στο σημειο της αθροισης κοστους προβολεα και line conditioner ( 5000 ευρω) . Ομως η εξομαλυνση στην κινηση για τα δικα μου ματια ηταν τερατωδης που με κανει ν αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος αισθητα φθηνοτερος που να προσεγγισει αυτη τη βελτιωση με αισθητα χαμηλοτερο κοστος π.χ. 1000 ευρω . Προσωπικα θα πληρωνα ευχαριστως 1000 ευρω για τετοια βελτιωση στην κινηση και στην υφη των χρωματων ( πιο "ζωντανα" ) .
Μαρινο , δεν μπορω να μιλησω για την διαφορα στην υφη των χρωματων διοτι εκει που νομιζα πως την ειδα... μετα δεν την εβλεπα.
Βελτιωση στην κινηση μπορει να επιτυχει κανεις με ενα scaler ακομα και της σχετικα χαμηλης κατηγοριας τιμης(1000-1500 ευρω) ασε που μπορεις επανω να συνδεσεις ολες τις πηγες σου και να το χρησιμοποιησεις και σαν switcher αλλα και upconverter σηματος.

Ευχαριστως να παραχωρησω για το λιγοτερο μια εβδομαδα σε οποιον ενδιαφερομενο , μελος του AVSITE , ενα η και δυο καλωδια ρευματος ετσι ωστε η συμβιωση μαζι τους να φανερωσει η οχι ,τις υπαρκτες η ανυπαρκτες επιπτωσεις στην ποιοτητα της εικονας . Ιδιαιτερη αξια θα ειχε να τα δοκιμασουν και οι συμμετεχοντες στην δοκιμη της Τεταρτης .
Μαρινο , σου ειμαι απολυτα υποχρεος.
This is the AVSite spirit!!! :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Η προταση μου να δοκιμασουμε και στον Infocus 777 δεν εγινε αποδεκτη.
Εαν στο hi end δεν ισχυει η σχεση ποιοτητας/τιμης στους βιντεοπροβολεις ισχυει και βασιλευει!
Εντάξει δεν είπα ότι φταις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος. Απλά είπα ότι είναι εντελώς παράδοξο να τεστάρουμε ένα καλώδιο που κοστίζει 1000€ με ένα προβολέα που κοστίζει 2000€. Εντελώς όμως. Άρα παράδοξα ή παράλογα ήταν και τα όποια αποτελέσματα. Αν οι διαφορές ήταν τεράστιες, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, ακόμη και τότε, θα υπήρχε περίπτωση να δώσει κάποιος τα 1000€ για το καλώδιο αντί να τα δώσει για καλύτερο μηχάνημα και να πάει από τα 2000€ στα 3000€? Όχι βέβαια. Συνεπώς τι νόημα είχε?

Δεν κατάλαβες τι εννοώ ρε φίλε. Η σχέση απόδοσης/τιμή ισχύει παντού. Το hi end επίσης. To hi end δεν είναι ένας τομέας όπως οι βιντεοπροβολείς. Είναι το άνω άκρο, σε ότι κι αν ασχοληθείς. Εμείς αναφερόμαστε μόνον στον ήχο. Άρα η σχέση απόδοσης/τιμής σταματάει να ισχύει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομείς, όταν φτάνεις σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εκτός κι αν μου πεις ότι οι διαφορές από τον προβολέα των 20.000€ με αυτόν των 25.000€ δικαιολογούν απολύτως την τιμή τους. :shock: Από ένα σημείο και μετά, τα πλεονεκτήματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πληρώνεις και αυτό ισχύει παντού, δυστυχώς. Εμ αυτό είναι το κ@λοχάιέντ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Δεν θελω να μπω στην παγιδα της αναλυσης του ορου hi end η hi endας.
Εγώ νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι αυτός ο... χαϊεντάς ακόμη κι αν είναι τέτοιοι. Εκτός κι αν με πείσεις ότι ο κάτοχος μιας οθόνης προβολής των 5000€ δεν είναι χαϊεντάς. :lol: Οι περισσότεροι νομίζουν ότι χαϊεντάς είναι αυτός που ασχολείται με καλώδια (δηλαδή εσείς που ήδη έχετε ασχοληθεί με ακριβά IC στους προβολείς χαϊεντάδες είστε). Συνεπώς πολύ λανθασμένα αναρωτιέστε αν θα γίνετε σαν τα μούτρα τους γιατί (κάποιοι) είστε ήδη. :wink:

- ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΪΕΝΤΑΔΕΣ...
Άντε περαστικά σας. :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το λες επειδή μας απαρνήθηκε και αλλάζει τους προβολείς σαν τα πουκάμισα. :twisted: :mrgreen: :lol: :lol:

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:

Το καρέ δεν ολοκληρώθηκε.
Περίμενε λιγάκι... :p :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521