Τεστ καλωδιων ρεύματος και UPS - Τι είδαμε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Τελικα ο "νορμαλ" της οικογενειας Τσαρουχα ειναι μαλλον ο μεγαλος
:lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Να συμπληρώσω το καρέ λοιπόν!

Καλή η προσπάθεια παιδιά μου
Εύγε
και πρωτοποριακή
ξανα-εύγε

Η δικιά μου άποψη είναι άλλη όμως

Αν είναι να μιλάμε για χαιεντισμό και περίεργα καλώδια ρεύματος, δε μιλάμε για τη μάζα και τους προβολείς των 2000 ευρώ. Είναι σα να δοκιμάζεις τρελά καλώδια ρεύματος σε φορητό ραδιοσιντί!

Στήστε ένα ρούμπι και βγάλτε τα μάτια σας.

Όλοι δεν είναι χαιεντάδες
Οι πολλοί απλά ακούνε μουσική ή βλέπουνε ταινίες
Τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους ....χαιεντάδες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Έχω βέβαια την υποψία πως τα διακοπτικά τροφοδοτικά των προβολέων δε πολυχαμπαριάζουν από το καλώδιο ρεύματος. Ούτε τα ψηφιακά, γενικά. Αλλά ποτέ δε ξέρεις.....

Πιθανά να επηρεάζεται η φωτεινότητα της λάμπας, οπότε αν είναι δυνατό να μετρηθεί αυτό, καλό θα ήταν να έχουμε και μια μέτρηση.

Τυπικά μια απλή λάμπα πυράκτωσης αν μπει σε "καλό ρεύμα" αυξάνει τη φωτεινότητά της.

Μάλλον το UPS θα έχει μεγαλύτερη διαφοροποίηση στην εικόνα από ότι ένα καλώδιο ρεύματος.

Η αρχή των crazy-δοκιμών πάντως έγινε! Άντε, καλή συνέχεια............

Reaction score
14
costas EAR said:
Να συμπληρώσω το καρέ λοιπόν!

Καλή η προσπάθεια παιδιά μου
Εύγε
και πρωτοποριακή
ξανα-εύγε

Η δικιά μου άποψη είναι άλλη όμως

Αν είναι να μιλάμε για χαιεντισμό και περίεργα καλώδια ρεύματος, δε μιλάμε για τη μάζα και τους προβολείς των 2000 ευρώ. Είναι σα να δοκιμάζεις τρελά καλώδια ρεύματος σε φορητό ραδιοσιντί!

Στήστε ένα ρούμπι και βγάλτε τα μάτια σας.

Όλοι δεν είναι χαιεντάδες
Οι πολλοί απλά ακούνε μουσική ή βλέπουνε ταινίες
Τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους ....χαιεντάδες
Κώστα εδώ μιλάμε για διαφορές και όχι για χαιεντισμό.

Αν υπάρχουν διαφορές αυτές θα είναι ξεκάθαρες με μηχανάκια που έχουν τροφοδοτικά της πλάκας.
Φορητά ραδιοσιντί δηλαδή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Ξέρω ότι μιλάτε για διαφορές. Αλλά υπάρχουν διαφορές και "διαφορές".

Κάποτε θα καταλάβετε ότι αυτές οι "διαφορές" δεν υπάρχουν στα "φορητά ραδιοσιντί".
Και επειδή δεν θα υπάρχουν στα "φορητά ραδιοσιντί" θα υποθέσετε (κακώς) ότι δεν υπάρχουν γενικώς.
Υπάρχουν, αλλά σε άλλα μηχανάκια, αυτά που δε παίρνουν οι πολλοί.

Το λέω για να γλυτώσετε χρόνο, όχι τίποτε άλλο.........

Reaction score
0
οποτε θελετε κανουμε και μια δοκιμη καλωδιου και σε πηγη τσαμπα η δοκιμη και ντελιβερι στον ιδιο χωρο
μετα κρινουμε παλι τα καλωδια

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Προσωπικά δεν παρατήρησα κάποια ουσιαστική διαφορά.
Έννοώ κάποια που να δημιουργεί μια αποθορυβοποιηση στην εικόνα από τυχόν προβλήματα δικτύου, κάποια που να δίνει μεγαλύτερη φωτεινότητα ή κάποια άλλη που να αποδεικνύεται εύκολα με παρατηρηση γυμνού οφθαλμού ακόμη και με Patterns.

Όμως δεν το βάζω κάτω, γνωρίζω οτι τα καλά καλώδια και φίλτρα ρευματος προσφέρουν.
Οχι σε όλους αλλά σε μερικούς προσφέρουν και μάλιστα αρκετά.

Για παραδειγμα ένας πολύ καλός φίλος (και πελάτης μου) με 9άρη CRT αγόρασε εδώ και καιρό, φίλτρο ρεύματος.
Υπήρχαν κάποιοι θόρυβοι σαν κόκκοι στην εικόνα, κάποια ξαφνικά κύματα, κάποιες εμφανείς παρεμβολές.

Αγόρασε λοιπόν χωρίς να μου το πει (γιατι σε συνομιλία μας του είχα πει οτι δεν πίστευα στα καλώδια) ένα φίλτρο και πραγματικά η διαφορα ήταν εκρηκτική ως προς το αποτέλεσμα.

Όμως μιλάμε για CRT. Μιλάμε για πλήρως αναλογικά στάδια από το τροφοδοτικό ώς την εκπομπή του φωσφόρου.
Οποιαδήποτε "βρωμιά" περάσει θα βγεί στην επιφάνεια της οθόνης, είτε είναι βόμβος 50Hz, είτε προβλημα γείωσης ακόμη και η μικρότερη αυξομείωση ισχύς.

Πετάω λοιπόν το μπαλάκι σε εσάς τους δύο τρελαμένους αφού θα σας χρειαστώ κατ'ίδίαν Monieurs Argiris & Luxman ώστε και να δούμε τι βελτίωση θα δώσει στον Max.

Θα διαφωνίσω όμως ώς προς την βελτιωση κίνησης της εικόνας.
Τουλάχιστον οτι ήταν θεαματική.
Για να πω την αλήθεια δεν μπορεσα να εντοπίσω τις μικροδιαφορές.
Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν αλλά επειδή νομίζω οτι γνωρίζω τι σημαίνει βελτίωση κίνησης και πόσο απέχει αυτη που είδαμε από αυτη που μπορεί να αποδοθεί με "άλλα κόλπα", και για αυτό δεν νομίζω οτι είναι άξια μνείας.

Στα ψηφιακά προβολικά θα δούμε τις λιγότερες διαφορές που θα ήταν δυνατό να παρατηρήσουμε σε αλλαγές καλωδίων ρεύματος, αλλά δεν παύει κάποιος που τα προσέχει όλα (καλή οθόνη, ρυθμίσεις, καλά καλώδια εικόνας) να βάλει και ένα καλό καλώδιο, χωρίς φυσικά να πέσει σε υπερβολές

Reaction score
0
μεγαλο ευγε και παλι για την συνολικη σου παρουσια θα ηταν καλο να κανουμε μια δοκιμη με καποια πηγη εκει η διαφορα ειναι ακομα μεγαλυτερη σε σχεση με τον προβολεα καθως επισεις δεν ειδαμε τι κανει καποιο φιλτρο ρευματος μπορω να φερω και καλωδια και φιλτρα το exact power δεν φιλτραρει το ρευμα απλα το φτιαχνει και προσταυτευει απο διακυμανσεις Σε επιπεδα θορυβου ειναι απαραιτητο ζευγαρι power conditioner και φιλτρο Αν λειπει το ενα απο τα δυο χανουμε πανω απο 50% το συνολικου αποτελεσματος
Ολα αυτα μα live δοκιμη βεβαια

Reaction score
14
costas EAR said:
Κάποτε θα καταλάβετε ότι αυτές οι "διαφορές" δεν υπάρχουν στα "φορητά ραδιοσιντί".
Και επειδή δεν θα υπάρχουν στα "φορητά ραδιοσιντί" θα υποθέσετε (κακώς) ότι δεν υπάρχουν γενικώς.
Υπάρχουν, αλλά σε άλλα μηχανάκια, αυτά που δε παίρνουν οι πολλοί.

Το λέω για να γλυτώσετε χρόνο, όχι τίποτε άλλο.........
Μέχρι να μεγαλώσουμε ...κάτι θα έχουμε καταλάβει και εμείς.

Αλλά αφού μέχρι τότε δεν μας βλέπω να παίρνουμε από τα μηχανάκια που παίρνουν οι λίγοι...(γιατί δεν έφτασαν για όλους) ...μάλλον δεν θα πρέπει να μας απασχολούν οι διαφορές που ακούνε αυτοι (οι λίγοι) μιας και δεν έχουμε (μέχρι να μεγαλώσουμε δηλαδή) τα χρήματα να τις ...αγοράσουμε! :p

Γιατί εμείς είμαστε ακόμη πολύ...μωρά! :p :lol:

Ουα! 8) :roll:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.276
Μπα, μέχρι να μεγαλώσουμε, δε θα καταλάβουμε τίποτα!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αλλά να μην είμαστε απαισιόδοξοι, εντάξει?

Μέχρι να πάρουμε 9άρη CRT δεν έχει σημασία το καλώδιο ρεύματος, γιατί απλά δεν έχει "διαφορά", αλλά μπορούν κάλιστα να μας απασχολούν οι διαφορές που βλέπουν αυτοί (οι λίγοι) άσχετο αν δεν έχουμε (μέχρι να μεγαλώσουμε δηλαδή) τα χρήματα να τις ...αγοράσουμε, γιατί μπορεί κάποτε... να γίνουμε πλούσιοι και να τις αποκτήσουμε! 8)

Ακόμη και τα πολύ... μωρά κάποτε μεγαλώνουν! :p

Ουά δις! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ομοίως και τα του ήχου φυσικά....

Reaction score
0
μια ερωτηση σε οσους αισθανονται μωρα
αν σας χαριζαν ενα καλωδιο ακριβο θα το παιρνατε τωρα η θα το αφηνατε για οταν μεγαλωσετε τοτε που και λεφτα θα ειχατε και ολως τυχαιος θα βλεπατε αυτα που τωρα ισως δεν θελετε τωρα να δειτε

Reaction score
14
argiris said:
μια ερωτηση σε οσους αισθανονται μωρα
αν σας χαριζαν ενα καλωδιο ακριβο θα το παιρνατε τωρα η θα το αφηνατε για οταν μεγαλωσετε τοτε που και λεφτα θα ειχατε και ολως τυχαιος θα βλεπατε αυτα που τωρα ισως δεν θελετε τωρα να δειτε

Ουά παρόν. :p

Δεν με απασχολεί το θέμα.
Όταν οι διαφορές θα είναι κατακλυσμιέες ίσως. Όσο δεν είναι...προσωπικά δεν μου καίγεται καρφάκι.
Όσο με ενδιαφέρει να αποκτήσω Jeep που καίει το εισόδημα 2 φτωχών οικογενειών το μήνα για να κινούμαι
στα.... Εξάρχεια ενώ δεν έχω που να το παρκάρω και το χρωστάω κιόλας, άλλο τόσο με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με καλώδια που ζητάνε ξιπασμένα απίστευτα ποσά για αυτό που...υποτίθεται (στο 90%) των περιπτώσεων ότι δίνουν.
Ο κόπος του να μετακινήσω τα μηχανήματα μου από τις θέσεις τους και η μία εβδομάδα στο κρεββάτι από μέση,
δεν αξίζουν ούτε την δαπάνη ούτε την..."διαφορά".
Κι ακόμη δεν έχουμε πει τίποτα για ..."βελτίωση". :p :wink:

Φίλτατε Κώστα Αυτιά, δεν είναι θέμα πλούτου. Θέμα αντίληψης είναι.
Αν και μωρό ακόμη....αντιλαμβάνομαι ήδη...ποιά προιόντα μου χρειάζονται...και πόσο πραγματικά αξίζουν.
Χωρίς να χρειάζεται να αγοράσω τον 9άρη CRT (πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ) για τον απλούστατο λόγο...
...ότι δεν τον χρειάζομαι.
Το τι είναι απαραίτητο να αποκτάται για ψυχοθεραπευτικούς λόγους από τον υπόλοιπο κόσμο ...δεν με απασχολεί. :) :wink:

Reaction score
2
Εγώ το ξαναλέω με σοβαρό κίνδυνο να γίνω γραφικός. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ και ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ. Το αρχικό θέμα ήταν το κατά πόσο είναι ασφαλή τα step-wave UPS που κυκλοφορούν στην αγορά για τα τροφοδοτικά των προβολικών και αν επηρεάζουν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα. Επίσης, ο argiris ανέφερε πως μόνο το PANAMAX είναι κατάλληλο για προβολείς, λόγω του ότι είναι Sin-wave (δηλαδή η εναλλασόμενη κυματοφορφή του είναι καθαρό ημίτονο και όχι τύπου "ladder"). Με ένα απλό ψάξιμο όμως θα δει κανείς οτι υπάρχουν ΠΑΡΡΑ ΠΟΛΛΑ UPS που δίνουν Sin-wave, απλώς είναι λίγο ακριβότερα (ξεκινούν απο 260-280 και ανεβαινουν αναλογα την ισχύ) , προφανώς λόγω των πιο sofisticated ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούν για να μετατρέψουν το DC ρεύμα της μπαταρίας σε αγνό ημιτονοειδές εναλλασόμενο.
Και στην τελική αφού μιλάμε ουσιαστικά μόνο για line-interactive και όχι online δεν ξέρω πόσο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η κυματομορφή, εφ όσον όταν δεν έχουμε διακοπή ρεύματος το ρεύμα η τάση ΔΕΝ προέρχεται από το UPS αλλά από την ΔΕΗ. Το UPS αναλαμβάνει από την στιγμή που διακοπεί η παροχή της ΔΕΗ. Εκεί όμως ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η όποια οπτική παραμόρφωση γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ UPS NA MAΣ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ. Εμείς το θέλουμε απλώς να μας δώσει το χρόνο να κλεισουμε τον προβολέα.
Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Reaction score
0
οχι απλα καποιες φορες ασυνειδητα η θελοντας βλεπουμε κατι η δεν βλεπουμε καποια παραγματα που υπαρχουν η δεν υπαρχουν .Και μονο η ψυχολογικη κατασταση της στιγμης μας επηραεαζει αναλογα .Οπως ειχα πει τι να το κανουμε το οποιοδηποτε προιον αν δεν μας γεμιζει το ματι .Οχι στη θεωρια αλλα μονο στην πραξη κανουμε κατι αποδεκτο

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
...δεν είναι θέμα πλούτου. Θέμα αντίληψης είναι. Αν και μωρό ακόμη....αντιλαμβάνομαι ήδη...ποιά προιόντα μου χρειάζονται...και πόσο πραγματικά αξίζουν.
Μέχρι εδώ είσαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος που απλά αρκείσαι στην μετριότητα. Φυσικά και δεν είναι ελάττωμα αυτό.

preve said:
Το τι είναι απαραίτητο να αποκτάται για ψυχοθεραπευτικούς λόγους από τον υπόλοιπο κόσμο ...δεν με απασχολεί. :) :wink:
Από εδώ και πέρα το χαλάς. 8)
Εικάζεις ότι η άποψή σου για το σύμπαν είναι και η μοναδική ορθή, θεωρώντας τις επιλογές των άλλων, αποτελέσματα κλινικής αγωγής και μάλιστα χωρίς ιατρική συνταγή. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι και ο μέγας Ναπολέον (αυτός που είναι κλεισμένος στο Δαφνί), θεωρεί εαυτόν έναν λογικότατο και συγκρατημένο άνθρωπο και όλους τους υπόλοιπους τρελούς για δέσιμο. :lol: :lol:

Νικόλα μου, επειδή είμαι σίγουρος ότι έχεις παρεξηγήσει το νόημα όλων αυτών, θα προσπαθήσω να το κάνω πιο "λιανά" παρακάτω, αλλά θα σου συνιστούσα κιόλας (αν μου επιτρέπεις φυσικά), να αφήνεις ικανό χώρο σε όποιον το επιθυμεί, να εκφράζει την άποψή του ή ακόμη καλύτερα την εμπειρία του για τα δρώμενα, χωρίς να τον τοποθετείς στην κατηγορία ψυχασθενών. Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν όποιος διαφωνεί μαζί μας να είναι ανισόρροπος, δεύτερον γιατί με την παραπάνω στάση δεν θα ασχολούνται μαζί μας και πολλοί και τρίτον γιατί η κατηγορία με τους ψυχασθενείς, πίστεψέ με, είναι πλήρης. Δεν χωράνε άλλοι βρε παιδί μου... :lol:
Εντελώς φιλικά μην με παρεξηγήσεις ε?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Επί του θέματος τώρα.
Αν και όπως εξήγησα, το συγκεκριμένο test κατά την γνώμη μου έγινε σε λανθασμένη βάση, νομίζω ότι είναι πολύ καλό ως αρχή και προτείνω να συνεχίσετε να το ψάχνετε. Η λογική της έρευνας είναι η πεμπτουσία του χόμπυ μας. Όπως σωστά κάποιοι έθεσαν, ένα hi end καλώδιο είναι φιαγμένο για ένα hi end κοινό, αλλιώς υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτά τα χρήματα για να βελτιωθεί. Συνεπώς πρέπει να δοκιμαστεί και με έναν προβολέα αντίστοιχου βεληνεκούς, σε ένα δηλαδή πολύ καλό set up και φυσικά σε έναν CRT. Στα πολύ καλά συστήματα (που δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και ακριβά), οι βελτιώσεις είναι πολύ δύσκολες. Εκεί μόνον έχουν τεράστια αξία οι διαφορές που μπορεί να προκύψουν πχ από ένα καλώδιο ρεύματος, (αν προκύψουν και αν αυτές είναι καλές). Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζουν και τα χρήματά τους...

- Βεβαίως αν το εντελώς "upper" κομάτι της βιντεοπροβολής (το hi end...) και μαζί με αυτό όλοι οι πιθανοί τρόποι βελτίωσης της εικόνας, δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ, φυσικά τζάμπα ασχολείστε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm