Την σήμερον ημέρα..........

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.899
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

...
@skaloumbakas: Καμία αντίρρηση, αλλά γιατί θα πρέπει οι extreme καταστάσεις να αποτελούν το μόνο παράδειγμα. ...
Γιώργο, για πολλούς λόγους. Μια πλήρης κλασσική ορχήστρα συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική. Πρώτον, παράγει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν μόνο φυσικούς ήχους, δεύτερον, είναι πολύπλοκη και επομένως δύσκολη στην αναπαραγωγή της (δύσκολη δουλειά για τους ενιεχυτές τάσης και τα ηχεία), τρίτον, έχει εκ φύσεως πολύ μεγάλη δυναμική περιοχή, και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως είναι ορθά ηχογραφημένη, κάτι όχι αυτονόητο.

Βεβαίως, το κλασσικό ρεπερτόριο δεν είναι το μόνο, αλλ' αποτελεί εργαλείο επαρκές για να κρίνει κανείς και να διαλέγει, όχι για να ακούει μουσική. Μουσική μπορεί να ακούει όποια θέλει.

Μιας που το ανέφερες, μια ορχήστρα electric blues είναι ικανή βεβαίως για πολύ μεγάλη δυναμική περιοχή, αλλά εκτός της φωνής και κάποιας ακουστικής κιθάρας, όλοι οι άλλοι ήχοι της δεν είναι φυσικοί, και επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς, διότι είναι αδύνατο για τον ακροατή να προσδιορίσει πόση από τη συνολική παραμόρφωση προέρχεται από το όργανο του μουσικού, και πόση από το δικό του σύστημα. Βεβαίως, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, προστίθεται και η παραμόρφωση του μικροφώνου και των ηχογραφικών μέσων, αλλ' αυτή είναι αφ' ενός πολύ χαμηλή πλέον (κάτι που δεν ίσχυε παλαιότερα), αφ' ετέρου δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς. Αντιθέτως, σε μια κλασική ορχήστρα απλώς δεν υπάρχουν παραμορφώσεις οργάνων.

Για να σου πω ένα παράδειγμα, ο "σωστός" τρόπος εγγραφής ηλεκτρικού μπάσου σε μια blues ηχογράφηση είναι με σύλληψη του ήχου του από το μεγάφωνου του ενισχυτή του, κάτι που εκ πρώτης όψεως ακούγεται απλό, αλλά στην πράξη είναι δύσκολο. Θα πρέπει κάποιος να ιδρώσει πολύ για να βρει blues ηχογράφηση καλύτερη από του Bill Sims, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να πάρει μια ιδέα του στυλ "για να δούμε πώς ακούγεται κι αυτό το CD σ' αυτό το σύστημα", αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, διότι η τεχνοτροπία εμπεριέχει παραμόρφωση. Αντιθέτως, κριτήριο μπορεί να αποτελέσει μια ορθή -το τονίζω και πάλι- ηχογράφηση αυτού του οργάνου ας πούμε.

Κοινώς, αν κάποιος θέλει να κρίνει ένα σύστημα ακούγοντας το Money for nothing, είναι μακριά νυχτωμένος. Για να βρεις ποιο σου επιτρέπει να ακούς την παραμόρφωση της τεχνοτροπίας όσο γίνεται πιο καθαρά, πρέπει να το εξετάσεις πόση είναι η δική του παραμόρφωση.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703

Οποτε......σε ενα χ ψ δωματιο με τις οποιες δυσκολιες του (γωνιες-υψος,μακρος,ανομοιομορφιες )ποια ειναι τελικα η ουσιαστικοτερη προταση ωστε καποιος να ακουει την μουσικη του χωρις προβληματα?

:thumbsup:
Η χαλιναγώγηση αυτών που θέλουμε, αυτών που μπορούμε να αποκτήσουμε, αυτών που μπορούν να χωρέσουν.
Γιατί να επιθυμώ ένα τεράστιο ηχείο, με ανάγκη τεράστιου ενισχυτή, σε ένα χώρο 30 τ.μ. όπου είναι πηγμένος από έπιπλα και στριμώχνω το σύστημα κάπου που βολεύει;
Τότε, όχι μονο ψηφιακές διορθώσεις θα χρειαστώ αλλά και όλα τα υπόλοιπα παραφερνάλια, για να μπορέσω να το ευχαριστηθώ.
Όχι μόνο "νερό στο όνομα του μηχανήματος" θα πιω, όχι μόνο στην τάδε βάση "τεμενάδες" θα κάνω αλλά θα γίνω τόσο γραφικός, που θα φτάσω σε σημείο χλευασμού από τους "άλλους" και υποστηριζόμενος από τους "μεν" που είχαν ίδια συμπεριφορά μ' εμένα στην κτήση του συστήματος τους

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Το μονο παντως που μπορω να κανω ειναι να βαλλω τα 802 επανω σε εναν ξυλινο ντακο και να τα κανω διμετρα......4 ομως με τιποτις Κωστακη μας γιατι θα πρεπει να βαλλω τα mids και τα τβιτερ στην κρεββατοκαμαρα του αδερφου μου ......στον πανω οροφο......:roflmao:
Multi-room εγκατάσταση με ΔΥΟ ηχεία. :roflmao:

Y

Yiannis_B

Guest

Το ρίξατε πάλι σε 4μετρα ηχεία και hi-endιες.

Από την άλλη, την σήμερον ημέρα, κυκλοφορούν κάτι DQEX και κάτι LYNGDORF για τα συμβατικά παθητικά ηχεία που έχετε σπίτι σας, αν δεν θέλετε να μπλέξετε με software.

Που κατά την γνώμη μου θα βοηθήσουν περισσότερο από την οποιοδήποτε κάρτα ήχου, τύπου metric.

Και για να πούμε και μερικά πράγματα που μάλλον έχουν περάσει στο ντούκου, σε σχέση με την metric, για πείτε μας ρε παληκάρια, τι το άξιο προσοχής μπορεί να κάνει αυτή η κάρτα στην ψηφιακή ισοστάθμιση?

Το μόνο που βλέπω να έχει είναι PEQ...σιγά τ'αυγά δηλαδής. :sneaky:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909

Ωχ ! τώρα άγγιξες ευαίσθητες χορδές.Μην τους την σπας παλκάρμ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Από την άλλη, την σήμερον ημέρα, κυκλοφορούν κάτι DQEX και κάτι LYNGDORF για τα συμβατικά παθητικά ηχεία που έχετε σπίτι σας, αν δεν θέλετε να μπλέξετε με software.

Που κατά την γνώμη μου θα βοηθήσουν περισσότερο από την οποιοδήποτε κάρτα ήχου, τύπου metric.

Και για να πούμε και μερικά πράγματα που μάλλον έχουν περάσει στο ντούκου, σε σχέση με την metric, για πείτε μας ρε παληκάρια, τι το άξιο προσοχής μπορεί να κάνει αυτή η κάρτα στην ψηφιακή ισοστάθμιση?

Γιατι δεν την ψαχνεις περισσοτερο......αφου την εχεις στο σπιτι βρε........:tongue:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Να σου πω κάτι που βρήκα εγώ χρήσιμο: το reverb. Έχει πλάκα πως κάνει ένα μικρό δωμάτιο να ακούγεται μεγαλύτερο!

Reaction score
8.905

Μου αρέσει (με αυτά που διαβάζω) που είμαστε όλοι αγαπημένοι :cool:....εντέλει και στα κοτόπουλα έπεσε κρίση...:biggrin:

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν το κατέχω το pro-audio, αλλά έχω την εντύπωση ότι ακόμη και ας πούμε ότι τα PEQ της metric είναι κορυφαίας διαφάνειας, αυτό είναι αποτέλεσμα του hardware ή του software?

Γιατί βλέπω το ChannelStrip 3 να έχει 200 δολάρια. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από άλλο hardware?

https://www.mhsecure.com/mhdirect/product.php?productid=59&cat=0&page=1

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Μόνο PEQ έχει αλλά σκέψου κι αυτούς που για PEQ έχουν τα καλώδια. Μεγάλη εξέλιξη.

Σοβαρά τώρα για εμένα τα μεγάλα ατού της Metric είναι οι απίστευτοι προενισχυτές μιρκοφώνου (δεν ξέρω αν παίζουν καλύτεροι), το αψεγάδιαστο A/D - D/A και φυσικά το πολύ καλό software για studios ενώ παίζει και άψογα το ρόλο ψηφιακού cross. Η περισσότεροι εδώ (κι εγώ αν την αγοράσω) περισσότερο ως DAC θα την χρησιμοποιήσουν πάντως. Δεν είναι φτιαγμένη ως Room Correction device και το PEQ μπορεί άνετα να κάνει μεγάλη ζημιά στον ήχο αν ο χρήστης δεν ξέρει τι κάνει.

Πάντως σαν 8 κάναλο DAC δεν είναι ακριβή έστω κι αν δεν χρησιμοποιήσει κάποιος κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι για να πάρεις 8 κανάλια από PC θες και Lynx ή RME και κάνουν 700 ευρώ. Μετά θες και MAC για να τη ρυθμίσεις ή αν θελήσεις να αλλάξεις κάτι. Τέλως πάντων σε σχέση με το τι χρεώνουν ένα σωρό high-end εταιρείες για διάφορα το κόστος της είναι χαμηλό.

Δεν ξέρω εγώ τη συμπαθώ την κοπέλα πάντως και αν μου περίσσευαν τώρα θα την αγόραζα με ενισχυτές μικροφώνου για τις μετρήσεις μου και ως DAC γιατί το cross και τα φίλτρα θα τα έφτιαχνα αλλού.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.632

Γιώργο, για πολλούς λόγους. Μια πλήρης κλασσική ορχήστρα συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική. Πρώτον, παράγει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν μόνο φυσικούς ήχους, δεύτερον, είναι πολύπλοκη και επομένως δύσκολη στην αναπαραγωγή της (δύσκολη δουλειά για τους ενιεχυτές τάσης και τα ηχεία), τρίτον, έχει εκ φύσεως πολύ μεγάλη δυναμική περιοχή, και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως είναι ορθά ηχογραφημένη, κάτι όχι αυτονόητο.

[...]

Κοινώς, αν κάποιος θέλει να κρίνει ένα σύστημα ακούγοντας το Money for nothing, είναι μακριά νυχτωμένος. Για να βρεις ποιο σου επιτρέπει να ακούς την παραμόρφωση της τεχνοτροπίας όσο γίνεται πιο καθαρά, πρέπει να το εξετάσεις πόση είναι η δική του παραμόρφωση.
Κώστα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Διαβάζοντάς την, έβγαλα το συμπέρασμα ότι πέραν του μύθου "ακούω τα ηχεία στο μαγαζί πριν τα αγοράσω" (ο οποίος - εξ όσων έχω διαβάσει στο avsite - έχει πιο πολλές τρύπες κι απο κεφαλογραβιέρα), υπάρχει και ο μύθος "πάρε τη μουσική που σου αρέσει και άκου τα ηχεία στο μαγαζί με αυτήν". Κατάλαβα κάτι λάθος και ίσως αδικώ κάποιους ή όχι;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μου αρέσει (με αυτά που διαβάζω) που είμαστε όλοι αγαπημένοι :cool:....εντέλει και στα κοτόπουλα έπεσε κρίση...:biggrin:
Το ναχουμε διαφορες στις απόψεις μας ειναι λογικο και επόμενο (ακομα και τα αυτιά μας εχουν διαφορές το ενα απο το άλλο....)
Το να χαλαμε ομως τη ζαχαρενια μας ειναι μ@λ@κία..... τοχω μαθει καλά κι εγώ το μαθημα μου.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.074

Το software της μετρικ είναι λίγα μόνο ΚΒ. Δε κάνει τίποτα. Όλα γίνονται από το hardware.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.074

...έβγαλα το συμπέρασμα ότι πέραν του μύθου "ακούω τα ηχεία στο μαγαζί πριν τα αγοράσω" (ο οποίος - εξ όσων έχω διαβάσει στο avsite - έχει πιο πολλές τρύπες κι απο κεφαλογραβιέρα), υπάρχει και ο μύθος "πάρε τη μουσική που σου αρέσει και άκου τα ηχεία στο μαγαζί με αυτήν". Κατάλαβα κάτι λάθος και ίσως αδικώ κάποιους ή όχι;
Μη το φωνάζεις μόνο... Αυτά τα λες κρυφά, χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Βρε τι καλα παιδακια ειναι αυτα........φτου σας βρε........ατιμουλικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!:roflmao:

Εαρ....στης 19 του μηνα.....θα παμε για μπυρες μετα το φαι η πριν?

Τι λες?????

:biggrin:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Γενικως παντως ενα ονειρο παμε να πιασουμε που τελικα με τα σπιτικα που εχουμε δεν πιανεται με τιποτις ....τι να λεμε τωρα!!!!
μην ξεχναμε και τους παραδες βεβαιως βεβαιως!!!!!!!
Σε θαυμάζω ρε Βλασσάρα γιατί ΚΑΙ γουστάρεις τα όμορφα του χόμπυ ΚΑΙ είσαι συνηδειτοποιημένος παίχτης, το ότι δηλαδή είναι άπιαστο όνειρο όλα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι η χρηματική αφαίμαξη..

Γι αυτό θα δώσω μια φιλική συμβουλή, για όσους αναζητούν το τέλειο, το ιδανικό, το super, το σηκομαροτριχομετροκαλύτερο όλων!
Πουλάμε τα μηχανήματά μας και με τα μπικικί νοικιάζουμε την ορχήστρα της αρεσκείας μας και τη φέρνουμε στο χώρο μας, όποτε γουστάρουμε να ακούσουμε σε "pure mode".

Ούτως ή άλλως, τόσες ώρες που είμαστε εδώ μέσα γράφοντας, διαβάζοντας και αντιγράφοντας από τον Γούγλη, το μόνο που δεν κάνουμε είναι να ακούμε μουσική.

Όπως και να το δεις, άλλο είναι να ακούς Καβάκο live και άλλο από μηχάνημα. Άσε που παρακάμπτεις καβλώδια, equalization, πηγές, Ντάκια και όλες τις π@π@ρες.

Ένα μικρό πρόβλημα μόνο υπάρχει:
"Τι θα κάνουμε με τους πεθαμένους?":biggrin:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.888
Members
38.255
Νεότερο μέλος
grMarios