Την σήμερον ημέρα..........

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Την σήμερον ημέρα..........

Πρωτον και κυριον, τα 3 τελευταια σπιτια που εχω κατοικησει τα επελεξα με γνωμωνα να μην εχω +12db sta 60 Hz :roflmao: (και δεν χρειαζομαι software για να το δω αυτό.... :whistling: )
Εννοείς ότι το Hi-Fi είναι μόνο για τους έχοντες....γιατί δεν νομίζω ότι αυτοί που νοικιάζουν σπίτια έχουν τέτοιες προτεραιότητες, ειδικά αν δεν ζουν μόνοι τους....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οταν πηρα τα περισσοτερα απο τα μηχανηματα, ημουν δεν ημουν παντρεμενος, παιδια δεν ειχα και εκεινη την εποχη κατι περισσευε.... Οσο για το φοιτητη, ας κοιταξει να σπουδασει πρωτα και μετα να ασχοληθει με το HiFi, οπως εκανα κι εγω.....

Αλλά ας μην το γυρισουμε στη πολιτικη...

Reaction score
1.720

μη Χρηστο ...μη!!! οχι πολιτικη!!! εδω δεν τα βρισκουμε με τις κλασεις των ενισχυτων θα τα βρουμε ολοι μαζι εκει!!! :roflmao:

Y

Yiannis_B

Guest

Οταν πηρα τα περισσοτερα απο τα μηχανηματα, ημουν δεν ημουν παντρεμενος, παιδια δεν ειχα και εκεινη την εποχη κατι περισσευε.... Οσο για το φοιτητη, ας κοιταξει να σπουδασει πρωτα και μετα να ασχοληθει με το HiFi, οπως εκανα κι εγω.....

Αλλά ας μην το γυρισουμε στη πολιτικη...
Ας κρίνει ο καθένας όπως νομίζει αυτή την τοποθέτηση. :headbang:

Y

Yiannis_B

Guest

...άλλα ρωτάς και άλλα μαθαίνεις....:roflmao:

Y

Yiannis_B

Guest

Τα Mission που είχα φοιτητής, θα έπαιζαν απείρως καλύτερα με ένα ICE και ψηφιακή ισοστάθμιση, από το ανεμικό Marantzάκι μου....:whistling:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Παντως μερικοι τοχουν μεσα τους και τους τρωει ρε παιδι μου.... δεν μπορουν χωρις το υπονουμενο.... (οχι τιποτα ειναι και καποιας ηλικίας.....), ας ειναι.....

Τι λεγαμε? α, για τα 60 Hz.... ναι... για πειτε πως το διορθωσατε λοιπον?

Y

Yiannis_B

Guest

Τα διαιρέσαμε δια τρία και βγήκαν εκτός φάσματος. :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062

Πιστευω οτι το 80% απο αυτα που χανουμε ειναι στην ηχογραφηση και μονο ενα 20% στην αναπαραγωγη (με καλο συστημα και στησιμο βεβαια...)
Ρε συ Γιαννη να μπω και να ξαναγραφω αυτα που εχουν χιλιουποθει΄;

Τελικα το ζητουμενο πιο ειναι; να ακουσουμε κατι που να περνα εστο και εξω απο το μεγαρο!!

Ε λοπον το μονο για μενα που πλησιαζει σε φυσηκοτητα τα διαφορα οργανα ειναι το τελευταιο που εκανα αναφορα με τα LAMM!!
Οσο α μετρας και να ισοσταθμηζεις τον χωρο σου αυτη την μεγαλοπρεπεια και φυσηκοτητα δεν!!!!!!!!!! οσο για τα αβιαστα δυναμικα δε πα να εχεις και 5 κιλαβατ με α/β , με class d , me class A με τιποτα δεν τα πιανεις!!!! το μονο που μπορεις να πλησιασεις ειναι στις χροιες !!! τιποτα αλλο!!
Ο Χρηστος λεει πως το 80% της ποιοτητας που χανεται οφειλεται στην ηχογραφηση, ο Τακης λεει πως ο λαμ την ξαναβρισκει την χαμενη ποιοτητα...

Ωχ Θεε μου... (αναστεναγμος)

... δε σχολιαζω ΠΟΥ τη βρισκει ο λαμ, ουτε τις μετρησεις του λαμ. Ειναι τοσο απλα και σαφη αυτα τα θεματα που δε χρειαζονται αλλα σχολια απο μενα.

Οσο για τα ¨αβιαστα δυναμικα¨, η κουβεντα παει μακρια, αλλα οσον αφορα την ηχογραφηση αυτη καθ΄αυτη, τα δυναμικα που ¨χωραει¨ ειναι μετρημενα κουκια, εντελως συγκεκριμενα για καθε αποθηκευτικο μεσο και για καθε φορματ. Επισης, μετρημενα κουκια ειναι και τα δυναμικα της ζωντανης μουσικης.

Η ασυμπιεστη αναπαραγωγη των δυναμικων αυτων απο ενα ηχοσυστημα, επισης εξαρταται απο ...μετρημενα κουκια (και τα κουκια σε αυτη την περιπτωση δεν περιοριζονται μονο στα κιλοβατ). Ειναι μεν πολυπλοκο θεμα, αλλα εχει μελετηθει και εχει αναλυθει επιστημονικα (στο χαρτι) και εχει αποδειχθει με μετρησεις (στην πραξη) ΠΛΗΡΩΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ.

Τελος, να υπενθυμισω πως αναλογα software με αυτα που χρησιμοποιουνται στην ηχογραφηση για να συμπιεσουν τα δυναμικα ωστε να χωρεσουν στο αποθηκευτικο μεσο (οταν αυτο χρειαζεται), υπαρχουν και για την ακριβως αναποδη διεργασια. Για το TransientControl κατι σας ειπα, ετσι δεν ειναι; ε;

http://mhsecure.com/metric_halo/products/hardware/transientcontrol.html

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Χαρά στο κουράγιο σου........τζάμπα γράφεις .:frown:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Ρε παιδια, ακουτε και λιγο ζωντανα unpluged συναυλίες, για ονομα του Θεου! και αφηστε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ που (λετε) οτι κατεχετε.... και θα διαπιστωσετε τι χανεται κατα την ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ...

Αφηστε για λιγο το Google ησυχο.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062

Τελος παντων, η αληθεια ειναι πως τη σημερον ημερα η χρηση software αποτελει σημαντικο και αναποσπαστο εργαλειο της υπαρχουσας τεχνολογιας και τεχνογνωσιας στην πιστη αναπαραγωγη (οπως και στην πιστη ηχογραφιση - η οποια δε μας ενδιαφερει διοτι δεν ειμαστε ηχοληπτες).

Η εποχη που το καλυτερο στερεο στην πολη ηταν το πικαπ με τον προ-προ του και τον προ του και τον ενισχυτη και 2 ηχεια, εχει περασει.

Δε διαφωνω πως το παραπανω μπορει ακομα να εχει τη γοητεια της απλοτητας του και την μαγεια του και τους φαν του, οπως επισης δεν διαφωνω πως μπορει να προσφερει μεγαλη ευχαριστηση στην ακροαση μουσικης (οπως αλλωστε και το i-pod και το λαμπατο ραδιοφωνο του 60, αλλα και ενα τιβολι) αλλα πλεον υπαρχουν αλλες τεχνολογιες, αλλες πρακτικες, πληρως εμπεριστατωμενες και διεξοδικα αποδεδειγμενες για τα σαφη τους και αναμφισβητητα πλεονεκτηματα στην υψηλη πιστοτητα αναπαραγωγης.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
βρε συ, επιμένεις να γράφεις την απαγορευμένη λέξη "software" (φτου κακά :biggrin:)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τελος παντων, η αληθεια ειναι πως τη σημερον ημερα η χρηση software αποτελει σημαντικο και αναποσπαστο εργαλειο της υπαρχουσας τεχνολογιας και τεχνογνωσιας στην πιστη αναπαραγωγη (οπως και στην πιστη ηχογραφιση - η οποια δε μας ενδιαφερει διοτι δεν ειμαστε ηχοληπτες).

Η εποχη που το καλυτερο στερεο στην πολη ηταν το πικαπ με τον προ-προ του και τον προ του και τον ενισχυτη και 2 ηχεια, εχει περασει.

Δε διαφωνω πως το παραπανω μπορει ακομα να εχει τη γοητεια της απλοτητας του και την μαγεια του και τους φαν του, οπως επισης δεν διαφωνω πως μπορει να προσφερει μεγαλη ευχαριστηση στην ακροαση μουσικης (οπως αλλωστε και το i-pod και το λαμπατο ραδιοφωνο του 60, αλλα και ενα τιβολι) αλλα πλεον υπαρχουν αλλες τεχνολογιες, αλλες πρακτικες, πληρως εμπεριστατωμενες και διεξοδικα αποδεδειγμενες για τα σαφη τους και αναμφισβητητα πλεονεκτηματα στην υψηλη πιστοτητα αναπαραγωγης.
Α ρε κιαρατά.... δε θαρθεις καποια στιγμη απο το σπιτι..... (να μου ανταποδωσεις τη δικη μου επίσκεψη...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062
Απάντηση: Re: Την σήμερον ημέρα..........

Ρε παιδια, ακουτε και λιγο ζωντανα unpluged συναυλίες, για ονομα του Θεου! και αφηστε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ που (λετε) οτι κατεχετε.... και θα διαπιστωσετε τι χανεται κατα την ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ...

Αφηστε για λιγο το Google ησυχο.....
Χρηστο μου, φιλε μου, καλε μου φιλε.
Εχουμε ακουσει πως ακουγεται στην πραγματικοτητα το οοποιοδηποτε φυσικο οργανο, απο ενα απλο σαξοφωνο μονο του, ενα κλαρινο, ενα τουμπερλεκι, μια τουμπα, ενα βιολοντσελο, ενα ακορντεον, ενα βιολι παλιατζουρα, ενα οργανο σε καθεδρικο ναο, μεχρι την μπαντα της πυροσβεστικης στις παρελασεις η την φιλαρμονικη της βιεννης. Μη νομιζεις πως δεν εχουμε ακουσει λαιβ, σε μενα πχ στο σπιτι καθε μερα παιζει λαιβ η κορη μου πιανο, ενα καλο πιανο μαλιστα, που ρυθμιζεται καθε εξαμηνο. Παντα, οταν παμε να κανουμε αμεση συγκριση με το τι ακουμε στο στερεο, μας πιανουν τα κλαμματα, φυσικο ειναι, ιδιως για μενα που τα ηχεια μου (τα μαγκνεπαν) ειναι πολυ κακα ηχεια με πολυ μεγαλους και αξεπεραστους περιορισμους για αποδοση πραγματικα υψηλης πιστοτητας. Ολα αυτα ειναι γνωστα. Οπως και αλλα πολλα. Ας ειναι καλα ο γκουγκλης... δηλαδη, δε συμφωνω με το πιστευε και μη ερευνα, θελω το ψαξιμο, την ερευνα, γι΄αυτο σου λεω την αναζητηση στο google μη την υποτιμας, μας ανοιγει τα ματια και τους οριζοντες! Καλες οι ακροασεις καλωδιων, καλυτερη ομως η γνωση...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.062

Α ρε κιαρατά.... δε θαρθεις καποια στιγμη απο το σπιτι..... (να μου ανταποδωσεις τη δικη μου επίσκεψη...)
θα ειναι και μεγαλη μου χαρα!
αρκει να υπαρχει καμια μπυρα διαθεσιμη! :)
ολα τα υπολοιπα, ειναι ...τριτευουσας σημασιας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.877
Members
38.253
Νεότερο μέλος
Dpsimaris