Τι είδαμε, τι θα δούμε

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.279
Μα χαρακτηρίζεις μια ταινία πάρα πολύ καλή και βάζεις 6,5/10; :D

Θέλω το top 10, 20, ή και παραπάνω αν είναι πολλές, των καλύτερων ταινιών, όλων των εποχών... για σένα! :whistling:

Άνοιξε θέμα μέχρι το μεσημέρι, αλλιώς ανοίγω εγώ.:rolleyes:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.062
Μα χαρακτηρίζεις μια ταινία πάρα πολύ καλή και βάζεις 6,5/10; :D
Ξέρεις ότι το άριστα για μένα είναι 8, άντε 8,5. Και το Captain Phillips, όσο καλό κι αν ήταν, είχε πολλά στοιχεία που βοηθούν στις βραβεύσεις, άρα το απομακρύνουν από το γούστο μου.
Οπότε το 6,5 για μία ταινία εκτός των προτιμήσεών μου είναι πάρα πολύ καλός βαθμός (για μένα).

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.201
Ξέρεις ότι το άριστα για μένα είναι 8, άντε 8,5. Και το Captain Phillips, όσο καλό κι αν ήταν, είχε πολλά στοιχεία που βοηθούν στις βραβεύσεις, άρα το απομακρύνουν από το γούστο μου.
Οπότε το 6,5 για μία ταινία εκτός των προτιμήσεών μου είναι πάρα πολύ καλός βαθμός (για μένα).
Να το επαναβαθμολογήσουμε μετά τα βραβεία oscar μήπως;:D
Αν δεν πάρει oscar 8! Αν πάρει 5!:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.062
Να το επαναβαθμολογήσουμε μετά τα βραβεία oscar μήπως;:D
Αν δεν πάρει oscar 8! Αν πάρει 5!:p
:lolsign:

Ας κάνει ό,τι θέλει. Μετά τη θέαση δεν ξανασχολούμαι με καμία ταινία. Σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Reaction score
249
Night watch (1997) συμπαθητικο μπορουσε και καλυτερα
Cannibal Holocaust (1980) οπως λεμε "blue is the warmest color" καμια σχεση

melina

Cargo 200
Reaction score
43.518
12 years a slave (2013) , 8+/10

Έχεις μια δυνατή ιστορία, το αποδίδεις όσο ωμά χρειάζεται και χωρίς φιοριτούρες τύπου ταραντίνο, παίρνεις και καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και έτσι καταλήγεις με μια πάρα πολύ καλή ταινία. So simple.

Reaction score
249
Out of the fournace καλουτσικη συνολικα τετριμμενο θεμα καλες ερμηνειες
In fear μετρια συνολικα ξεκινησε καλα

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.361
Ragnarok, περιπετεια φαντασιας, καλουτσικο αν κ το ...τεντωνουνε λιγο στο τελος..

The best offer, μια απ τις πολυ καλες που ειδαμε τελευταια!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.267
Υπόθεση:Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, η ιστορία γύρισε σελίδα με τη δολοφονία του πρόεδρου Κένεντι στο Ντάλας. Εμείς παρακολουθούμε σε σχεδόν αληθινό χρόνο ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, ακριβώς μετά το μεγάλο γεγονός: γιατρούς και νοσοκόμες στο νοσοκομείο Πάρκλαντ, τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Ντάλας, τον κάμεραμαν που τράβηξε το μοιραίο βίντεο, τους πράκτορες που δεν μπόρεσαν να προλάβουν τον Όσβαλντ και τον αντιπρόεδρο Τζόνσον που έπρεπε να αναλάβει την προεδρία μέσα σε λεπτά.

http://www.imdb.com/title/tt2345112/

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.267
:lolsign:

Ας κάνει ό,τι θέλει. Μετά τη θέαση δεν ξανασχολούμαι με καμία ταινία. Σαν να μην υπήρχε ποτέ.
εγω πιστευω το αντιθετο..
μια ταινια τη θεωρω πετυχημενη αν μετα το τελος σε κανει να την (ξανα)σκευτεις αυτά που ειχε να σου πει...
και όχι απαραίτητα να ειναι αληθινη ιστορια.
θυμαμαι το Minority Report που λεγαμε ότι σε λιγα
χρονια θα τα βλέπουμε αυτά (με τις οθονες τις περιεργες)και να που σιγα σιγα εμφανιζοντε...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.518
Thanks for Sharing (2012) 5/10

Καιρό είχαμε να δούμε τον Tim Robbins.
Μια ταινία με κεντρικό θέμα τις εξαρτήσεις θα μπορούσε να είναι ταινιάρα.
Σε αυτή εδώ την περίπτωση έχουμε μια γλυκανάλατη σούπα.
Αυτός ο Rufallo δεν βλέπεται με τίποτα, η Gwyneth μέτρια, ο Tim τα ίδια. Σκηνοθεσία αδιάφορη.

κατάφερα και είδαι και τον Τιτανικό, ολόκληρο, μόνος μου :showingbiceps:
Εντάξει, μια φορά τη βλέπεις, περνάς ψιλοευχάριστα και χαλαρά την ώρα σου και μετά την ξεχνάς. 17 χρόνια πριν προφανώς θα ήταν και πολύ εντυπωσιακή ως υπερπαραγωγή, ως εκεί.

Reaction score
249
I Frankenstein καλα εφφε υποθεση γιουχου μετριο συνολικα
9 months stretch γαλλικη συμπαθητικη ταινια με μερικες πολυ καλες στιγμες

Reaction score
16.586
μια ταινια τη θεωρω πετυχημενη αν μετα το τελος σε κανει να την (ξανα)σκευτεις αυτά που ειχε να σου πει...
...
Συμφωνώ μ αυτο που γράφεις.Μονο που για να σε απασχολήσει με το νόημα της μια ταινία και πέρα απο τη θέαση της,προϋπόθεση ειναι ν αγγίξει "πράγματα" που ήδη εχεις μεσα σου,ν αγγίξει χορδές που κάνουν τις θύμισες σου να παλλονται,να ταράξει το ήδη υπάρχον πρωτογενές "υλικό" πλεόνασμα ...: Ν αναρωτιέσαι,ν αποζητας,να επιζητας,ν αποφαίνεσαι,να θέλεις να ικανοποιήσεις τη "δίψα"σου....Αυτά ειναι μερικά στοιχεία που καθόλου δεν μπορούν να θεωρηθούν ως δεδομένα για όλους μας.Υπαρχουν και οι προτεραιότητες...

Δυο ταινίες μου ρθαν αυθόρμητα στο μυαλό θέλοντας ν απαντήσω τωρα πάνω στο σχόλιο σου και αυτές ειναι:

Dogville που είδα πολυ πρόσφατα και

The End Is My Beginning - das Ende ist mein Anfang που διηγείται τη ζωή του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου ανταποκριτή του Spiegel,Corriere della Sera και της La Repubblica στην Ασία,Tiziano Terzani.

" Oταν μαθαίνεις κατι απο έναν ηλικιωμένο και απορροφήσεις αυτο που γνωρίζει αυτός,τότε το ξέρεις κι εσυ σαν νέος άνθρωπος.Ειναι κατι σαν Το ξεκίνημα για να συνεχίσεις."- Folco Terzani

Ο Τiziano Terzani αιφνιδιάστηκε στο απόγειο της καριέρας του απο τον καρκίνο ενώ έκανε αλλα σχέδια για τη ζωή του.Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε απομονωμένος σχεδόν στα Απεννινα Ορη στην orsigna της Τοςκανης εώς να πεθάνει σε ηλικία 66 χρόνων.

Είχαν προηγηθεί επτά χρόνια αναζήτησης για θεραπεία σε όλο τον κόσμο,πριν ομολογήσει ειρωνικά στον εαυτό του πως αυτο που έψαχνε τελικά δεν ήταν ενα φάρμακο κατα του καρκίνου,αλλα πολυ περισσότερο κατα της ανθρώπινης θνησιμότητας.

"Το μονο καινούριο που μπορεί πλέον να μου συμβεί ειναι ο Θάνατος."

image.jpg

Αριστουργηματική η ερμηνεία απο τον Μπρούνο Γκανζ και μια απο τις ωραιότερες συνεντεύξεις που εχω παρακολουθήσει στα έξτρα του DVD του Tiziano λίγες μέρες πριν φύγει.

Στα ιταλικά υπάρχει ολόκληρη η συνέντευξη στο y t.

Προτείνω να τη βρείτε οπως μπορείτε και να την παρακολουθήσετε.Ιςως ανακαλύψετε κατι που θα φορά και στον εαυτό σας.

Tiziano Terzani - Anam, il Senzanome - Parte 1/7

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.062
Εδώ είναι η μεγάλη μου διαφορά με τους περισσότερους σινεφίλ. Αν μία ταινία έχει να μου πει κάτι δεν θα τη δω καν. Δεν με απασχολεί καθόλου ο κινηματογράφος=τέχνη, μόνο το θέαμα/εφέ/υπερβολή/ψυχαγωγία. :)

Reaction score
16.586
Εδώ είναι η μεγάλη μου διαφορά με τους περισσότερους σινεφίλ. Αν ταινία έχει να μου πει κάτι δεν θα τη δω καν. Δεν με απασχολεί καθόλου ο κινηματογράφος=τέχνη, μόνο το θέαμα/εφέ/υπερβολή/ψυχαγωγία. :)

Όλες οι ταινίες έχουν κατι να πουν.Τουλαχιστον αυτός ειναι ο σκοπός των δημιουργών τους.

Πως ξέρεις αν μια ταινία έχει να πει κατι σ εσενα προσωπικά,αν αρνείσαι εκ προοιμίου να τη δεις?!

Δεν βλέπεις λοιπόν αυτές που νομίζεις πως έχουν κατι να σου πουν και βλέπεις αυτές που θεωρείς πως δεν έχουν κατι να σου πουν...,σου λένε ομως με τον τροπο τους: Αλλα πράγματα .....διαφορετικά απο αυτά που "φοβάσαι" πως θα σου πουν....,ανώδυνα,ευχάριστα,υπερβολικά,εφετζιδικα,αδιάφορα ....

Ακόμα και τον Ποπαυ να δεις,θα σου πει πως το σπανάκι ειναι δυναμωτικο!Ασχετα αν εσυ εχεις άλλη άποψη.

Η αγωγή της ψυχής για να την μνημονεύσουμε κι αυτήν,την καημένη, συντελείται τη στιγμη εκείνη που λιγότερο περιμένεις να σου συμβεί: Μπορεί να σου συμβεί βλέποντας Αστερίξ η βλέποντας Heat.Γιατί,μήπως ο Νονός δεν είχε δίδαγμα?:rolleyes:

Πες μου με τι τρέφεις την ψυχή σου να σου πω τι θα σε ψυχαγωγησει.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σινεφίλ.Στην τύχη το αφήνω τι θα δω και στη διάθεση της στιγμής.Ετσι εχω περάσει και πολυ καλα και λιγότερο καλα.Αλλα ετσι ειναι η ζωή...:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.435
Members
38.316
Νεότερο μέλος
anthas