D
Deleted member 23222
Guest
Έτοιμο το δείπνο...

Σε χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού βρίσκεσαι Βαγγέλη μου;Θα σας δώσω μια εικόνα λοιπόν....
Χοιρινό, δεν υπάρχει, παρά μόνο κτψ Δανίας συσκευαμένο, τιμή περίπου 50 ευρώ/κιλό.
Μοσχάρι υπάρχει ντόπιο, αγελάδα βέβαια, με τιμή περίπου 7-8 ευρώ/κιλό, ανεξαρτήτως κομματιού (ότι βρεις).
Δεν είναι άνοστο, αλλά τόσο σκληρό, που ακόμα μου πονάει εδώ και καιρό μια ρίζα από τραπεζίτη...
Μακαρόνια Κινέζικα (δεν τα πλησιάζεις) 0,5 ευρώ το πακέτο, ενώ Barilla (Αραβικής προέλευσης), 5 ευρώ το πακέτο.
Λάδι Ισπανίας (της πλάκας) 12 ευρώ/800 ml,
Ντοματάκια τύπου κονκασέ Ιταλίας , 4 ευρώ το κουτάκι, (υπάρχει και Κίνας στο 20%).
Ρύζι σε συσκευασία...2 κιλών, (η μικρότερη δυνατή) Basmati Iνδίας, περίπου 13 ευρώ.
Ζάχαρη ντόπια (εξαιρετική) 3 ευρώ το κιλό.
Γάλα εβαπορέ Ολλανδίας 2 ευρώ το κουτί.
Τυρί Έμενταλ Ελβετίας...45-50 ευρώ /κιλό.
ΜΙσθός ενός υπαλλήλου σούπερ μάρκετ...50 ευρώ/μήνα.
Δάσκαλου, 100 ευρώ το μήνα
Αστυνομικού, περίπου από 600-700 ευρώ το μήνα, ενώ....
Μηχανικού στην εδώ..."ΔΕΗ" με 10 χρόνια υπηρεσία, 2.000 ευρώ το μήνα...
Ο απόλυτος τρίτος κόσμος, όπου μπορείς να βρεις πολλά, αλλά ελάχιστοι μπορούν να αγοράσουν...
Όχι ρε, εδώ τουλάχιστον έχουν και τρώνε.Σε χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού βρίσκεσαι Βαγγέλη μου;
Έλα ρε...τόση φτώχεια στον καπιταλισμό;Όχι ρε, εδώ τουλάχιστον έχουν και τρώνε.
Ρύζι, καπνιστό ψάρι ,βολβούς ρίζες και ζύμες...
Όσπρια ΕλληνικάΕμ, γύρνα πίσω σε λέω.
Kοίτα βασικά αν εξαιρέσεις "την Π Ι Τ Σ Α"!! που έφαγα παλιά όσο ήμουν ιταλία λόγω σπουδών, οι υπόλοιπες είναι πολύ μικρές γευστικά μπροστά στις ντόπιες ιταλιάνικες.Fan ρε φιλε? σ αρεσει η Fan ??
Όταν το μπρόκολο είναι το πιο λαχταριστό πιάτο, κάτι δεν πάει καλά!Με το ένα, με το δύο.....φύγαμε!!View attachment 111817
Πες το στον Αλέξη να τους σώσουμε κι αυτούς.Γκάνα, σε μια πόλη 200.000 κατοίκων με 4 σουπερμάρκετ...
Είναι που δεν σε έχω πάει βόλτα ακόμα εσένα....γι αυτό τα λες αυτάΌταν το μπρόκολο είναι το πιο λαχταριστό πιάτο, κάτι δεν πάει καλά!![]()
Είναι που δεν σε έχω πάει βόλτα ακόμα εσένα....γι αυτό τα λες αυτά
Σοβαρά, το κυρίως πιάτο ήτο μαγεία, απλά πεινούσα μετά από μια δυνατή 80ντάρα και δεν είχε το στήσιμο που του αρμόζει.
Που έχετε τέτοια κόλπα στην Αθήνα;Λαχματζούν και χούμους με τηγανιτό παστουρμά. Τα μετά δεν τα φωτογράφισα.
View attachment 111982 View attachment 111983
Σε πολλά μέρη Δημήτρη. Επειδή κατάγομαι από Καππαδοκία αυτά τα θεωρώ βασικά πιάτα και επισκέπτομαι όποιο μαγαζί τα προσφέρει όσο πιο κοντά στην αυθεντική τους σύνθεση.Που έχετε τέτοια κόλπα στην Αθήνα;
Από εσένα δεν το περίμενα...You had me at
![]()