Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
30.456
Θα σας δώσω μια εικόνα λοιπόν....

Χοιρινό, δεν υπάρχει, παρά μόνο κτψ Δανίας συσκευαμένο, τιμή περίπου 50 ευρώ/κιλό.
Μοσχάρι υπάρχει ντόπιο, αγελάδα βέβαια, με τιμή περίπου 7-8 ευρώ/κιλό, ανεξαρτήτως κομματιού (ότι βρεις).
Δεν είναι άνοστο, αλλά τόσο σκληρό, που ακόμα μου πονάει εδώ και καιρό μια ρίζα από τραπεζίτη...

Μακαρόνια Κινέζικα (δεν τα πλησιάζεις) 0,5 ευρώ το πακέτο, ενώ Barilla (Αραβικής προέλευσης), 5 ευρώ το πακέτο.

Λάδι Ισπανίας (της πλάκας) 12 ευρώ/800 ml,
Ντοματάκια τύπου κονκασέ Ιταλίας , 4 ευρώ το κουτάκι, (υπάρχει και Κίνας στο 20%).
Ρύζι σε συσκευασία...2 κιλών, (η μικρότερη δυνατή) Basmati Iνδίας, περίπου 13 ευρώ.
Ζάχαρη ντόπια (εξαιρετική) 3 ευρώ το κιλό.
Γάλα εβαπορέ Ολλανδίας 2 ευρώ το κουτί.
Τυρί Έμενταλ Ελβετίας...45-50 ευρώ /κιλό.

ΜΙσθός ενός υπαλλήλου σούπερ μάρκετ...50 ευρώ/μήνα.
Δάσκαλου, 100 ευρώ το μήνα
Αστυνομικού, περίπου από 600-700 ευρώ το μήνα, ενώ....

Μηχανικού στην εδώ..."ΔΕΗ" με 10 χρόνια υπηρεσία, 2.000 ευρώ το μήνα...

Ο απόλυτος τρίτος κόσμος, όπου μπορείς να βρεις πολλά, αλλά ελάχιστοι μπορούν να αγοράσουν...
Σε χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού βρίσκεσαι Βαγγέλη μου;

D

Deleted member 23222

Guest
Εμ, γύρνα πίσω σε λέω.
Όσπρια Ελληνικά

BB446403-B942-4465-B342-07B59F39ECC2.jpeg

Όσπρια Ελλάδας ( μαύρη σακούλα - κιλά) - παξιμαδια

AA1FB6E3-1404-460F-8BE7-BDF6F4F538D1.jpeg

Μπαχαρικά από εδώ Αμερικάνικα, ρίγανη, πάπρικα δυόσμος, βασιλικός Ελλαδας
B4B7B52F-0097-4373-BADC-4509D9035232.jpeg

Λάδια κρασιά κονσέρβες ψαρικών, λιαστές ντομάτες, σάλτσες, πουρέδες, παξιμάδια, πορτσίνι,Ελλάδας.

053F138C-5CBD-46F9-9398-150557B9104F.jpeg

Μίγματα κέικ Αμερικάνικα.κρέμες Γιώτη ( τις βραστερές),σαλτσες σόγιας, ψαριού, oyster, σησαμέλαια, ηλιέλαια, κομπόστες, Ελλάδας.
Αλεύρι, σιμιγδάλι, Ελλάδας επίσης...
Μακαρόνια , κριθαράκια και αλάτι, Ελλάδας

2E9C75CE-7019-4B88-A1AB-3D162AF26421.jpeg

Στην κατάψυξη φέτα ,κρέατα από εδώ, πεκορίνο, παρμεζάνα, από Ελλάδα επίσης...

Αν πέσει χιόνι εδώ και αποκλειστώ, έχω για δυο τρεις μήνες φαγητό...

Last edited by a moderator:

Reaction score
14.362
Fan ρε φιλε? σ αρεσει η Fan ??
Kοίτα βασικά αν εξαιρέσεις "την Π Ι Τ Σ Α"!! που έφαγα παλιά όσο ήμουν ιταλία λόγω σπουδών, οι υπόλοιπες είναι πολύ μικρές γευστικά μπροστά στις ντόπιες ιταλιάνικες.
Από εκεί κ πέρα η πίτσα μου αρέσει γενικότερα κ τρώω από παντού..
Εχω δοκιμάσει από άπειρες πιτσαρίες εδώ ελλάδα, κ τρώω ακόμη κ αυτές τις ατομικές των ταχυφαγείων (ΖΕΝΙΘ-ΤΖΑΝΤΕ κλπ κλπ):D
Τόσο μου αρέσει φίλε Τζών..
Τώρα για την Fan (εγώ Fun την λέω έτσι γιατί τρώμε για πλάκα!! Χα Χα) κοίτα δεν είναι από τις καλύτερες, αλλά θεωρώ η γερμανική με 4 τυριά κ σαλάμια κλπ με την λεπτή ζύμη είναι από τις κορυφαίες (υποκειμενικά πάντα;)) όπως επίσης κ η μαργαρίτα με την μοτσαρέλα κ φρέσκια ντομάτα.
Σαφώς όμως κ υπάρχουν ανώτερες, κ αρκετές!!:)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.473
Όταν το μπρόκολο είναι το πιο λαχταριστό πιάτο, κάτι δεν πάει καλά! :p:D
Είναι που δεν σε έχω πάει βόλτα ακόμα εσένα....γι αυτό τα λες αυτά:D:p
Σοβαρά, το κυρίως πιάτο ήτο μαγεία, απλά πεινούσα μετά από μια δυνατή 80ντάρα και δεν είχε το στήσιμο που του αρμόζει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Είναι που δεν σε έχω πάει βόλτα ακόμα εσένα....γι αυτό τα λες αυτά:D:p
Σοβαρά, το κυρίως πιάτο ήτο μαγεία, απλά πεινούσα μετά από μια δυνατή 80ντάρα και δεν είχε το στήσιμο που του αρμόζει.
:lolsign:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.564
Που έχετε τέτοια κόλπα στην Αθήνα;
Σε πολλά μέρη Δημήτρη. Επειδή κατάγομαι από Καππαδοκία αυτά τα θεωρώ βασικά πιάτα και επισκέπτομαι όποιο μαγαζί τα προσφέρει όσο πιο κοντά στην αυθεντική τους σύνθεση.
Η μόνη μου διαφορά είναι ότι δεν γουστάρω την καθαρόαιμη πολίτικη κουζίνα με τα πολλά μπερδέματα και τα μυρωδικά. Πιο απλά και πικάντικα πιάτα.

Ορίστε μία πρόχειρη πεντάδα με μαγαζιά που τα έχω δοκιμάσει αρκετές φορές. Οι δικές μου φωτογραφίες είναι από τον Παπαγεωργίου.
Υπάρχει επίσης το Mutfak στη Γλυφάδα, το Aladdin στο Παλαιό Φάληρο, η Suzanna που δυστυχώς έχει χαλάσει κλπ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.800
Πολλά νεράκια.

Γιατί δεν το περίμενες; Τα καίω τα αλλαντικά και στον Ελευθεριάδη τρώμε (και το Ντολμαδάκι) αποκλειστικά με διπλό παστουρμά κι αυγό. :party:

https://www.avsite.gr/forum/threads/Τι-θα-φάτε-σήμερα.102202/page-98#post-2191249

https://www.avsite.gr/forum/threads/Τι-θα-φάτε-σήμερα.102202/page-181#post-2330386

https://www.avsite.gr/forum/threads/Τι-θα-φάτε-σήμερα.102202/page-184#post-2332703

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON