Το σύστημα μου

Reaction score
1.045
Να που γίναμε,τουλάχιστον,τεσσερις όσοι επιμένουμε ότι τα Mogami τσιριζουν.Αλλοιμονο στο σύστημά στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν! Ως και η ισοστάθμιση δηλώνει αναρμόδια.
Δεν ξέρω αν λες για εμένα, αλλα εγώ ποτέ δεν το έχω ακούσει αυτό. Απλά το έχω δει κανα 2-3 φορες να το λενε διαφορα ατομα
Αυτόν στον οποίο τα χάρισα,τον μισούσα.Εσυ,φαίνεσαι καλός άνθρωπος.
Χαρισε τα σε εμένα !! 🤣
Αυτά να πάρει :D , είναι φθηνά.

Και το ρολο του κωλοχαρτου εχω δει να χρησημοπιείται

Last edited:

Reaction score
1.575
Μ' επισκέφθηκε χθες ο @kazdem ,ανταποδίδοντας την δική μου επισκεψη που έγινε πριν από μερικές μέρες.Αντιληφθηκε αμέσως όλες τις ηχητικές διαφορες των δύο ics σε τυφλό τεστ και στα cds που έφερε μαζί του.Συμφωνησαμε και στο ποιο είναι το καλυτερο σε όλους τους τομείς.Υστερα,ακούγοντας μουσική και των δύο μας,έκανε κριτική του συστήματος μου.Δε με ενοχλει η κριτική.Αλλως τε τα PMC έχουν διαφορετικό ήχο από τα Harbeth όπως και οι χώροι είναι διαφορετικοί αλλά και το στήσιμο.Τον Gamut έτσι κι αλλιώς δεν πρόλαβα να τον ακούσω στο σύστημά μου ομως τα συστήματα μας έχουν και αρκετές άλλες διαφορές στη σύσταση τους άρα θα άκουγε διαφορετικό ήχο σε μένα.Μαλιστα,πριν ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι προς τις Κολομβιανες Αχαρνές(έπαθε σοκ,βλέποντας μεσα στο λεωφορείο μια μεγάλη παρεα ναρκομανών να κάνουν χρήση επί τόπου)έστησε το σύστημα του όπως του είχα προτείνει και μου είπε ότι η διαφορά ήταν μέρα vs νύχτας υπέρ του νέου.
Ενώ λοιπόν το σύστημα μου του άρεσε πολύ σε χαμηλη και μέτρια ενταση,η εντύπωση αυτή μετριαζοταν σε υψηλη(οπως την εννοώ εγώ γιατί αυτός ακούει σε ένταση...ψιθυρισματος στο σπίτι του)ένταση.
Εγώ τον προέτρεπα ν' ανοίξει κι άλλο,αυτός το χαμήλωνε!
Υπήρξε και μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συστήματος μου όταν ο kazdem επεμεινε και έπαιξε ένα cd ενός τύπου που γεννήθηκε πιο μαύρος απ' την πίσσα και πέθανε πιο λευκός απ' το χιόνι! Μου είπε ότι παραγωγός ήταν ο Κουίνσι Τζόουνς.Η συνέχεια είναι γνωστη.Οταν ο Τζόουνς το έμαθε αυτό,πέθανε το ίδιο βράδυ.
Τελικά όμως το φόρουμ απέκτησε άλλον έναν garage-πανκη και οπαδό των διαβοητων μπιλιων.Οι νέες θα μπουν κάτω από το dac του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.619
Τι ωραία που τα λες ρε παιδάκι μου, γιατί δε γράφεις ένα βιβλίο σα το Θήβα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.619
Δεν είναι επενδύσεις αυτές που κάνω ρε, απλώς τρώω λεφτά.

Επενδύω στην ψυχική μου υγεία όμως.
Διαβάζω Δρ. Τουλ. Δε α με τρελάνετε εσείς.

Reaction score
10.893
Ενώ λοιπόν το σύστημα μου του άρεσε πολύ σε χαμηλη και μέτρια ενταση,η εντύπωση αυτή μετριαζοταν σε υψηλη(οπως την εννοώ εγώ γιατί αυτός ακούει σε ένταση...ψιθυρισματος στο σπίτι του)ένταση.
Εγώ τον προέτρεπα ν' ανοίξει κι άλλο,αυτός το χαμήλωνε!
Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις;

Reaction score
4.650
Κανονικα και για κανενα λογο,
δεν πρεπει να προκυπτει ενοχληση με την αυξηση της εντασης ενος συστηματος,
που τα στοιχεια του εχουν επιλεχθει και στηθει σωστα.
Εκτος του τερματισμου φυσικα και εντος των οριων του χωρου.

Reaction score
10.893
Όχι.Το ίδιο συνέβη και στο συστημα του.Υπαρχει σχετικό νήμα για το θέμα της έντασης.
Εγώ μπορώ. Η απόκριση του συστήματός σου έχει το γνωστό χαϊεντικό χαμόγελο. Ισοδύναμο της ισοστάθμισης Loudness. Οπότε στις χαμηλές εντάσεις παίζει καλά και στις υψηλές αρχίζουν να τονίζονται τα χαμηλά και τα πρίμα και ενοχλούν.
Απόδειξέ μου ότι κάνω λάθος.

Reaction score
111
Όχι.Το ίδιο συνέβη και στο συστημα του.Υπαρχει σχετικό νήμα για το θέμα της έντασης.
Στο δικό μου πάντως, με την προηγούμενη διάταξη του συστήματος στον χώρο, ο ακροατής και τα ηχεία στριμώχνονταν μεταξύ αντικριστων τοίχων (στη στενή πλευρά του δωματίου, δηλαδή χωρίς επαρκή χώρο πίσω από τα ηχεία ή τη θέση ακρόασης) και μπουμαρε.

Reaction score
12.133
Δεν μιλάμε για νορμάλ εντάσεις βρε 😆
Δεν ισχύει αυτό. Γι'αυτό υπάρχει η φροντίδα χώρου, γι'αυτό υπάρχουν οι περιβόητες target curves, γι'αυτό υπάρχουν και τα subs. Σε ένα τονικά ισορροπημένο σύστημα ( όχι να παίζει φλατ, το αντίθετο, πρέπει να έχει πολλαπλάσια ενέργεια χαμηλά ), όχι μόνο δεν κουράζεσαι, αλλά αντίθετα, δεν το χορταίνεις.

Reaction score
111
Δεν ισχύει αυτό. Γι'αυτό υπάρχει η φροντίδα χώρου, γι'αυτό υπάρχουν οι περιβόητες target curves, γι'αυτό υπάρχουν και τα subs. Σε ένα τονικά ισορροπημένο σύστημα ( όχι να παίζει φλατ, το αντίθετο, πρέπει να έχει πολλαπλάσια ενέργεια χαμηλά ), όχι μόνο δεν κουράζεσαι, αλλά αντίθετα, δεν το χορταίνεις.
Εμένα πονάνε τα αυτιά μου, αλλά δεν έχω ακούσει μουσική σε τέτοιο περιβάλλον που περιγράφεις οπότε... δεν έχω άποψη.

Reaction score
12.133
Εμένα πονάνε τα αυτιά μου, αλλά δεν έχω ακούσει μουσική σε τέτοιο περιβάλλον που περιγράφεις οπότε... δεν έχω άποψη.
Με το σωστό τρόπο, ούτε κι εγώ. Με ταλιμπάν τρόπο, το έχω ακούσει στο σπίτι μου με σιδέρωμα άνω των 200 κύκλων ώστε να εξισορροπήσω τη τρελή πτώση λόγω χώρου κάτω απο αυτούς. Εις γνώση μου ότι αυτός ο τρόπος εισήγαγε αρκετά σφάλματα στο σύνολο της ακρόασης, αλλά ήθελα να δοκιμάσω πως στο καλό ακούγεται αυτή η αναθεμαστισμένη target curve. Απο εκεί που δεν άντεχα να κάθομαι στο δωμάτιο απο μια κάποια ένταση και μετά, έφτασα στο σημείο να τρίζουν πόρτες, να τρίζουν πόμολα, να κουνιέται το μπατζάκι της πιτζάμας μου και να θέλω κι άλλο. Και το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρ'όλο που η ένταση ήταν αρκετά υψηλή, πέραν του ότι δεν με κούραζε καθόλου, το αποτέλεσμα ήταν και πιο λεπτομερές. Οι δόκτωρες θα το εξηγήσουν καλύτερα που κατέχουν και την ορολογία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.293
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants