Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
2.156
Ο Χρήστος Νικήτας έχει πιάσει ακριβώς το νόημα της κόντρας.

Θέλεις να γίνεις μέλος τις ομάδας ?

Υψος και κιλά παρακαλώ

Reaction score
297
Γιατί δεν θα κερδίσει? Πώς θα επικρατήσει η τιμιότητα και η ακεραιότητα αν οι διεφθαρμένοι δεν αποκαλυφθούν?

Reaction score
1
τα sonus faber grand piano ειχα ακουσει οχι τα domus
νομιζω ομως οτι δεν γινεται να συγκρινεις 2 ανομοια αντικειμενα
το ενα εχει 1500 και το αλλο 15000
εαν υποθεσουμε οτι τα μισα λεφτα απο τα 15000 ειναι marketing, διαφημιση, χρηματισμος και εγω δεν ξερω τι αλλο τα υπολοιπα 7500 πρεπει να ειναι RD ,εξωτικα υλικα, καμπινες και οτιδηποτε αλλο
η συγριση ειναι σωστο να γινει εαν 1 ηχειο των 7500-10000 παιζει καλυτερα απο ενα ηχειο των 15000
εαν υπαρχει ηχειο, ενισχυτης, σιντι, των 1500 ευρω και ειναι καλυτερο απο τα αντιστοιχα μηχανηματα των 15000 να μου το πειτε
οποιος το βρει εχει απο μενα 1500ευρω :D
παλι κερδισμενος θα ειμαι :D

Reaction score
2
μια μικρη διορθωση...τα grand piano κατεβαινουν μεχρι 40 hz αρα δεν ειναι full range...;)

Reaction score
14
Χρήστος Νικήτας said:
[Περί ορέξεως... :) Αν ρωτούσανε εμένα θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο γιατί έχω ακούσει Concerto vs 2/3. Οι προτιμήσεις μας φαίνονται από αυτό που αγοράσαμε.. :mrgreen:

Παρόλα αυτά την συμπαθώ πάρα πολύ την Spendor σαν εταιρία. Από τις λίγες βρεταννικές που διατηρήσανε τις μουσικές αξίες.. :wink:

Κοίτα Χρήστο....μπορεί να το άκουσε άστρωτο. Τα Spendor-άκια του αντιθέτως θα πρέπει να έχουν γίνει...μέλι...από τα χρόνια.

Όμως το ζήτημα είναι άλλο. Να ακούσουμε ηχείο που θεωρούμε "φτηνό" και giant killer και να το κοντράρουμε με ένα ακριβό και "high"..

Εγώ εδώ έχω λίγο διαφορετική άποψη.
Εξηγούμαι...
Μου κάνει μια χαρά η κόντρα του ...χιλιάρικου με το τριχίλιαρο.
Όπως μου κάνει και αυτή του τριχίλιαρου με το πεντοχίλιαρο.
Και του πεντοχίλιαρου με το δεκαχίλιαρο.

Από τέτοιες κόντρες μπορούν να εξαχθούν αφενώς πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τις κλιμακώσεις τιμών αφετέρου μπορεί να γίνει και κάποια αποκάλυψη.  Ή ξεβράκωμα.
Και μπορεί τελικά να προκύψει ότι μπορεί να έχει κάποιος ήχο πεντοχίλιαρου και με το τριχίλιαρο. Γιατι να τρέχει στο πεντοχίλιαρο....   :wink:

Η κόντρα τώρα του φτωχού πλήν τιμίου Rotel του χιλιάρικου με το γριππιασμένο αετό  του δεκαχίλιαρου... προυποθέτει το κατέβασμα του Θεού στη γη για να δούμε ανατροπές.
Σκοπός μας δεν έιναι να δούμε διασυρμούς.
Σκοπός μας είναι η επικοδομητική κόντρα.

Αν είναι να τα κονομήσει ο Μιχαλάκης και να πάρει και το κομίσιο ο gkar....   :p :lol:  ....    ας έχει τουλάχιστον λίγο σασπένς.   :wink:
Αλλιώς μιλάμε για κλοπή εκκλησίας.
Έτσι παίδες;

Reaction score
1
g.kar said:
NikosR said:
στα δικα μου τα αυτια η συγκριση αναμεσα σε sonus faber grand piano kai spendor 2/3 δεν υφισταται καν
εχω τα 2/3 απο το 97 και πηγα να κανω την αλλαγη με τα σονους φαμπερ
μολις τα ακουσα να παιζουν διπλα- διπλα πηρα τα ηχεια μου αγκαλια και τα πηγα παλι στη θεση τους
τα 2/3 εχουν περιπου 1500 ευρω
τα σονους εχουν αν δεν κανω λαθος 3000 ευρω
3000 ευρω εχουν παλι αν δεν κανω λαθος και τα harbeth
βαλτε και αυτα διπλα
ο αντωνης νομιζω εχει τα 2/3 και τα σονους
κανονιστε μια ακροαση :wink:

δεν έχεις καταλάβει αρκετά τι προσπαθούμε να βρούμε εδώ,
Δεν κοντράρουμε μηχανήματα της ίδιας περίπου κατηγορίας τιμής.
To Sonus piano και το Spendor δεν τα κοντράρουμε.
Θα κοντράραμε όμως το spendor σου ευχαρίστως με το Kharma των 15.000 Ευρώ.   Εισαι  φίλε μου ?   (200 Ε αν χάσεις).
ειναι διπλασια διαφορα τιμης ετσι εχει νοημα η κοντρα
εγω την εχω κανει βεβαια και ηταν και τα audio physic στη κοντρα
το πιο βασικο ομως ειναι η κολοκυθοπιτα

Reaction score
2
preve said:
Αν είναι να τα κονομήσει ο Μιχαλάκης και να πάρει και το κομίσιο ο gkar....   :p :lol:  ....    ας έχει τουλάχιστον λίγο σασπένς.   :wink:
Αλλιώς μιλάμε για κλοπή εκκλησίας.
Έτσι παίδες;
φτου...παλι μας καταλαβανε.... :lol:

Reaction score
297
Εμένα με ιντριγκάρει η επιμονή του g.kar. Προφανώς τα έχει πάρει με κάποιον αντιπρόσωπο/ους ή κάποιον κριτικό/ους. Γιατί δεν λέει ονόματα όμως δεν καταλαβαίνω. 8)

Reaction score
1
RDoherty said:
Εμένα με ιντριγκάρει η επιμονή του g.kar. Προφανώς τα έχει πάρει με κάποιον αντιπρόσωπο/ους ή κάποιον κριτικό/ους. Γιατί δεν λέει ονόματα όμως δεν καταλαβαίνω. 8)
κατι τετοιο εχω καταλαβει και γω
γι αυτο του σπαω τα νευρα με τα spendor :D :D

Reaction score
47
Αντώνης K. said:
RDoherty said:
Η παρομοίωση με τα πανάκριβα εστιατόρια είναι ατυχέστατη 8) Αυτά τα μέρη είναι Η επιτομή της κοροϊδίας 8)
Άσε που στα πανάκριβα εστιατόρια μου κόβεται η όρεξη! :wink:
Παρ'οτι έχει προχωρήσει πολύ το θέμα, και μιλάτε για κόντρες μηχανημάτων αναπαραγωγής ήχου, σαν να ήταν αυτοκίνητα ξεχνώντας την απίστευτη υποκειμενικότητα του hobby αυτου, θέλω να κάνω μία ερωτησούλα:
Μόνο τα εστιατόρια είναι η επιτομή της κοροϊδίας; (που δεν είναι πάντα φυσικά, εμένα πολλές φορές μου αρέσει να πάω σε ενα καλό εστιατόριο και να φάω καλά και να πιώ και ένα ακριβό κρασί) Το "highend" δεν είναι ποτε; Δεν έχετε ΠΟΤΕ αναρωτηθεί γιατι ένα ΤΟΥΒΛΟ απο κάποιο μαγικό υλικό "φτιάχνει" τον ήχο; Ή γιατί ένα μέτρο καλώδιο κοστίζει όσο ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο; Σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν φύκια που πωλούνται για μεταξωτές κορδέλες. Ομως, όπως η οικονομικές δυνατότητες του καθενός είναι διαφορετικές, ετσι είναι και τα γούστα. Το σκουπίδι κάποιου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου.
Και αυτό που αντέγραψα απο το wikipedia είναι και η αληθινή και σωστή μετάφραση του όρου high end.

Οπως εμείς ψαχνόμαστε για τον ήχο κάποιοι άλλοι:

http://www.letstalkwine.com/
http://www.fountainpennetwork.com/forum/
http://www.lighterforum.com/
http://forums.timezone.com/index.php?t=index

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Μάνο έτσι είναι ρε φίλε. Είπαμε μια "κόντρα" σαν αυτή που προτείνουμε δεν μπορεί να είναι άκρως αντικειμενική. Οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί. Γι αυτό και κάπου είπα ότι δεν υπάρχουν hi end συσκευές αλλά hi end συστήματα, οπότε κάθε σύγκριση θα πρέπει να έχει αυστηρά καθορισμένα πλαίσια και τέτοια θα είναι και τα αποτελέσματα.

Από την άλλη όμως, πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε, έστω και με λανθασμένο ως προς το ακριβές αποτέλεσμα τρόπο σύγκρισης, (γιατί χονδρικά σίγουρα καταλαβαίνει κάποιος τι γίνεται). Αυτό κυρίως γιατί έχω βαρεθεί να εξηγώ ότι δεν είναι ελέφαντας αυτός που δίνει 10Κ για ένα ενισχυτή και 20Κ για ένα ζεύγος ηχείων. Απλός χομπίστας είναι, ούτε τρελός, ούτε απλά λεφτάς, ούτε άμουσος μηχανάκιας είναι όπως ελπίζουν συνήθως αυτοί που δεν δίνουν τα αντίστοιχα χρήματα. Κάποιοι εξ ορισμού τοποθετούν αυτούς που έχουν καλά συστήματα στους μηχανάκηδες που δεν έχουν ιδέα από μουσική. Αντίστοιχα αυτοί που ακούνε από τρανζιστοράκι, μπαίνουν καλύτερα στην λογική της μουσικής, την αντιλαμβάνονται ευκολότερα και είναι μεγαλύτεροι λάτρεις της τέχνης από ότι οι άλλοι. Μα τι συγκρίσεις είναι αυτές, αν είναι δυνατόν δεν τις κατάλαβα ποτέ... μάλλον διότι είναι σαν τις αλεπούδες και τα κρεμαστάρια.

Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι ότι παρόλο που δεν βρίσκουμε αντίπαλο επί του παρόντος για τον diablo, σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να βρούμε. Δεν είναι κολλημένος κανένας με το ταμπελάκι τιμής των προϊόντων...

Reaction score
297
Δεν με πείθει η εξήγησή σου, Νίκε. Έβγαλε κανείς το μηχάνημα που λες (και του οποίου την ύπαρξη αγνοώ) παρακατιανό? Θα επιμείνω στη θεωρία μου ότι ο g.kar. τα έχει με κάποιον αντιπρόσωπο ή κριτικό, γι' αυτό και περιμένω να ακούσω ονόματα :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty said:
Δεν με πείθει η εξήγησή σου, Νίκε.  Έβγαλε κανείς το μηχάνημα που λες (και του οποίου την ύπαρξη αγνοώ) παρακατιανό?  Θα επιμείνω στη θεωρία μου ότι ο g.kar. τα έχει με κάποιον αντιπρόσωπο ή κριτικό, γι' αυτό και περιμένω να ακούσω ονόματα  :D
Για ποιό μηχάνημα λες και ποιά εξήγηση δεν κατάλαβα. :roll:
Είπα ότι κάποιοι βγάζουν τον αγοραστή ηλίθιο ή ότι μόνον οι μηχανές τον ενδιαφέρουν ή ότι δεν έχει ιδέα για την μουσική γιατί λέει οι συσκευές είναι ακριβές και υπερεκτιμημένες. Άσε που συνήθως λέει, πολλές φθηνότερες παίζουν καλύτερα. Που είναι ντε? :lol: :lol:

Αυτό λέμε.

Reaction score
2.156
RDoherty said:
Δεν με πείθει η εξήγησή σου, Νίκε. Έβγαλε κανείς το μηχάνημα που λες (και του οποίου την ύπαρξη αγνοώ) παρακατιανό? Θα επιμείνω στη θεωρία μου ότι ο g.kar. τα έχει με κάποιον αντιπρόσωπο ή κριτικό, γι' αυτό και περιμένω να ακούσω ονόματα :D
RDoherty,
δεν τα έχω πάρει με κανέναν reviewer ή αντιπρόσωπο και λάθος κατάλαβες το σκεπτικό της 'κόντρας'.
Τα ονόματα αυτών που χρηματίζονται γενικώς στη χώρα που ζούμε δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτά ας τα αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία του κράτους.   Τα  φακελάκια στα δημόσια έργα, στα κρατικά νοσοκομέια και στο  Hi-End δεν είναι το χόμπυ μας Αν σε ενδιαφέρει τόσο το παρασκήνιο δες αλλού σε άλλο φορουμ.
Σε αυτό το φόρουμ προστατεύουμε τους σωστούς επαγγελματίες του χώρου , τους reviewers των περιοδικών και περισσότερο από όλους σεβόμαστε τα μέλη αυτού του φόρουμ .
Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελα να σου μεταφέρω. Πρέπει να ξεχάσεις το παρελθόν και να δεις το avsite σαν ένα δικό μας χώρο.

Reaction score
5
Για να δεχθώ τον όρο όπως τον παρουσιάζετε θέλω να μου απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση. Αν hi-end το θεωρήσουμε σαν το ανώτατο επίπεδο ποιότητας σε πολλούς τομείς οι οποίοι μπορεί να είναι οι ακόλουθοι.

Ανώτατο επίπεδο κόστους
Ανώτατο επίπεδο ποιότητας κατασκευής
Ανώτατο επίπεδο κοινωνικού γοήτρου και υπόστασης που προσδίδει στον ιδιοκτήτη.

Μπορεί ένα σύστημα να θεωρηθεί hi-end όταν δεν έχει ανώτερο επίπεδο ηχητικής ποιότητας?

Εσείς όταν ψάχνετε για hi-end μηχανήματα πόσο απαραίτητες σας είναι οι τρεις πιο πάνω προϋποθέσεις? Εμένα δεν με απασχολεί καμία εκτός από την άριστη ηχητική ποιότητα.

Για σας ποια κριτήρια είναι απαραίτητα?

Reaction score
2.156
Πάμε τώρα ξανά στο αντικέιμενο και στο σκοπό της κόντρας.

Η αναζήτηση σε μορφή κόντρας έχει σκοπό να φέρει στην επιφάνεια κάποια μηχανήματα, ίσως άγνωστα σε εμάς , που κοστίζουν λίγα χρήματα αλλά σε ποιότητα ήχου δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά πράγματα από αυτά που θεωρούνται σήμeρα Hi-End.

Αν προτιμάτε, θα μπορούσαμε να θέσουμε και κάποιιες κατηγορίες ή ζώνες με βάση την τιμή λιανικής των συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έρχονται ορισμένοι και μας λένε ότι πετάμε τα λεφτα μας σε ακριβά μηχανήματα ενώ θα μπορούσαμε με πολύ λίγότερα χρήματα να πάρουμε ένα άλλο με την ίδια ή καλύτερη ποιότητα ήχου.
Αληθεύει αυτό ?
Αυτό είναι το ζητούμενο.

Reaction score
2.156
Εδώ , το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή. Μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.   ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η εταιρεία που το παράγει ούτε η εξωτερική εμφάνιση.   
Ας είναι ο ενισχυτής που ψάχνουμε σε ένα πλαστικό μαύρο κουτί.  Αν ακούγεται καλύτερα από τον Krell FBI και κοστίζει 3.000 Εuro μας κάνει μια χαρά για τη δουλειά που το θέλουμε.

Reaction score
2.156
και δεν ψάχνουμε μόνο για ενισχυτές . Ψάχνουμε για τα πάντα. Ακόμα και για πολύπριζα που θα κοντράρουν με τα πανάκριβα ξύλινα πολύπριζα από ξύλο κερασιάς .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αντώνης K. said:
Για να δεχθώ τον όρο όπως τον παρουσιάζετε θέλω να μου απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση.
Δεν βαρέθηκες ρε Αντουάν με τις φιλοσοφίες? :lol:
Δεν μας απαντάς εσύ καλύτερα αν ξέρεις κανα ενισχυτάκι καλό με λίγα λεφτά για να μας προστατέψεις? Αν δεν μπορείς για οποιονδήποτε λόγο, δέξου τον όρο ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ και όχι όπως νομίζεις ότι τον αντιλαμβανόμαστε. Μετά έλα για την ακρόαση γιατί σαφέστατα επί hi end συστημάτων μπορεί να μην έχουν άποψη όλοι, αλλά να ακούνε και να βγάζουν συμπεράσματα φυσικά μπορούν.

Δεν θέλει πολύ προσπάθεια. :wink:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads