Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
1
g.kar said:
NikosR said:
μηπως πρεπει να ωρισετε κατηγοριες τιμων??
αληθεια θελετε να συγκρινετε αντικειμενο 1000-2000 ευρω με αντιστοιχο αντικειμενο 10000-15000 ευρω??? :shock:
αυτο θεωρειτε giant killer??
Και βέβαια μας ενδιαφέρει . Υπάρχει όμως ?
και βεβαια δεν υπαρχει!!
με τετοια διαφορα τιμης σιγουρα δεν υπαρχει
σε οτιδηποτε οχι μονο στον ηχο
οτι πληρωνεις παιρνεις συνηθως

Reaction score
2.156
RDOherty, εδώ δεν πιστεύουμε σε μύθους και μυθοπλάστες.
Αρκετοί από εμάς έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν πότε ένα μηχάνημα παίζει καλύτερα από ένα άλλο.
Πίστεψέ με .  Οταν θα γίνει η επόμενη ακρόαση έλα και θα διαπιστώσεις από μόνος σου πόσο εύκολο είναι.
Αν οι διαφορές είναι πολύ μικρές, τότε το προϊόν με την μισή ας πούμε αξία σε ευρώ μας ενδιαφέρει να το μάθει ο κόσμος .

Reaction score
2.156
NikosR said:
g.kar said:
NikosR said:
αληθεια θελετε να συγκρινετε αντικειμενο 1000-2000 ευρω με αντιστοιχο αντικειμενο 10000-15000 ευρω??? :shock:

και βεβαια δεν υπαρχει!!

Πόσο κοστίζει το CDplayer που έχεις ?

Πιστεύεις ότι έχει ποιότητα ήχου κατηγορίας Ηι-End ?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.591
Είδα λίγο στα γρήγορα το θέμα, να δώσω εν συντομία τα εξής:
@Rdoherty πως περιμένεις να σου δώσει κάποιος στοιχεία όταν δεν σε ξέρει, αν επιμένεις στείλε π.μ. στον g.kar ή πάρε τον τηλέφωνο. Αν δεις πίσω από τις γραμμές στα περιοδικά θα καταλάβεις περισσότερα, αν δεις το stereophile Ιουνίου θα δεις κάποια ενδιαφέροντα από τους ίδιους τους ριβιούερς.
@NikosR στον φίλο μας που άκουσες τα Piano ποτέ δεν έπαιξαν καλά, το ματσάρισμα είναι κολοσσιαίος παράγων, π.χ. εκεί άκουσα τα concerto μια φορά με τον Stingray τόσο καλά που δεν παίζει έτσι στου Χρήστου (ακόμη..), τα Piano όμως είναι δύστροπα πρέπει να ψάξεις να τα ματσάρεις κι ο φίλος μας δεν είχε το σωστό αντίδοτο, επίσης μην περιμένεις ποτέ από ένα κατάστημα να έχει όλα για όλα, αυτό που μετράει είνα ότι βρήκες αυτό που σου άρεσε και το ματσαρες καλά.
@ΜanosR είναι υποκειμενικές οι γνώμες σωστόν, αν βρεθεί ένα καλοματσαρισμένο σύστημα (δείτε θέμα Audio SF+Krell) τότε μπορεί να έχουμε υπέρβαση.
@Υπάρχει φθηνό hiend?.........μάλλον όχι......δανείζομαι την εκφραση g.Kar με πορδές δεν βάφονται αυγά.
@Υπάρχει value for money highend?  ΝΑΙ!!! και αν προσθέσεις σωστό matching --> Bingo
@AnonisK. αν δεις τα 2 παραπάνω τότε θυμίσου τό άσμα "τα ριάλια ριάλια πεντόλιρα" κλπ
@ Βάλτε και τις προταιρότητες στα υπ'οψιν σας, δηλαδή πχ. εμένα με κάλυψε ο FBI τι να τον κάνω τον μεγάλο EVO, δηλαδή αφού με 15.500 γίνεται σωστά δουλειά γιατί να δώσω τα 80.000? τα EVO απευθύνονται σε άλλο ηχείο-ματσάρισμα. {θεωρητικά τα ονόματα}
@ Λέτε για Κόντρες, κόντρες χωρίς ματσάρισμα? δεν γίνεται φίλοι μου....δηλαδή άμα βάλω Densen σε Spendor και μετά Densen σε Sonus είναι σαν να κλέβω εκκλησία, ποτέ δεν θα παίξει το Sonus έτσι, το ίδιο άμα βάλω Pathos σε Spendor θα έχω έναν ωραίο γλυκό ύπνο.......χρχρχρφχ......Την μόνη κόντρα που δέχομαι είναι σε σύστημα γνωστό που ο κάτοχος του ενδιαφέρεται να αγοράσει π.χ. έναν νέο ενισχυτή να φέρει τον υποψήφιο να ζήσει μαζί του μία εβδομάδα να επιστρέψει στον παλιό μετά...και αμέσως θα καταλάβει ο κάτοχος ποιό του κάνει, ούτε τυφλά ούτε μαγικά...τόσο απλά (να έχει και μια σχετική εμπειρία ο άνθρωπος)
Άρα αυτο που λέτε κόντρες είναι δοκιμές, που δεν έιναι τίποτα άλλο από μία στιγμιάια ακτινογραφία σε ένα σύστημα-χώρο όπου το όποιο αποτέλεσμα προκρίνει αυτόν που κατάφερε να ματσαριστεί καλύτερα και τα ευρήματα της δεν ενδιαφέρουν περισσότερους από τον κάτοχο του συστήματος-χώρου όπου έγινε η δοκιμή. Η οποία δοκιμή δίνει χρήσιμα συμπεράσματα αλλά δεν είναι πανάκεια.

ας ψάξουμε λοιπόν το value for money highend και value for our needs highend........

Reaction score
297
Μα το θέμα δεν είναι να μάθω εγώ τα βρώμικα παρασκήνια (που είμαι και εκ φύσεως δύσπιστος και δεν τρώω πρόλογο), το θέμα είναι να γίνει η αλήθεια κοινό κτήμα όλων.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.591
RDoherty said:
Επαινετέα η προσπάθεια, αλλά καταδικασμένη σε αποτυχία. Κατ' αρχήν δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος αντιπρόσωπος που να ρισκάρει τη δοκιμή που λένε τα παιδιά. Κατά δεύτερον, η διπλή-τυφλή μέθοδος είναι η πιο αποτυχημένη στο να αποκαλύπτει ηχητικές διαφορές. Aπό όσο έχω διαβάσει, όχι μόνο δεν αποκαλύπτει, αλλά συγκαλύπτει υπαρκτές διαφορές:
http://www.stereophile.com/features/113/index.html
http://www.stereophile.com/asweseeit/805awsi/index1.html
http://www.stereophile.com/asweseeit/705awsi/index.html
Αυτό που εγώ θα προέκρινα είναι όχι κάποιο τεστ όπως το σκέφτεστε, αλλά τη δική σας γνώμη, που έχετε ζήσει όλα αυτά τα υπέροχα μηχανήματα και τα ξέρετε: πόσο καλύτερος είναι ο Diablo από τον XYZ των 3 ή των 5 χιλ. ευρώ? 10%? 20%? 50%? Η μέρα με τη νύχτα?
φιλε Rdoherty,
υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο, η αξία κτήσης ενός προιόντος και εκεί θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει και "προσιτό highend",
για παράδειγμα ο φίλος μου ο Adam αποφάσισε ότι θέλει να πουλήσει τον 6μηνών LAMM 1.2 ενισχυτή του (ήθελε τον 18βατο λαμπάτο Λαμμ) και μου στέλνει ενημερωτικό mail και ζητάει 12.000 από τα 22.000 που κάνει, επίσης σήμερα το πρωί μου έστειλε ο Tommy(La traviata/audiogon) έναν γρυπαετό με 6750$ περίπου 5500 ευρώ, αν αυτά τα 2 π.χ. ματσαρουν με τα υπόλοιπα μέρη του σύστήματος μου και μου κάνουν είναι ευκαιρίες, δεν είναι?

παίζει λοιπόν και η αξία κτήσης ειδικά για τους παλιούς στο χώρο, που έχουν πληρώσει πολλά στο παρελθόν αλλά έχουν δικτυωθεί καταλλήλως πλέον.

Reaction score
1
Γ. ΚΟΨ. said:
Είδα λίγο στα γρήγορα το θέμα, να δώσω εν συντομία τα εξής:
@Rdoherty πως περιμένεις να σου δώσει κάποιος στοιχεία όταν δεν σε ξέρει, αν επιμένεις στείλε π.μ. στον g.kar ή πάρε τον τηλέφωνο. Αν δεις πίσω από τις γραμμές στα περιοδικά θα καταλάβεις περισσότερα, αν δεις το stereophile Ιουνίου θα δεις κάποια ενδιαφέροντα από τους ίδιους τους ριβιούερς.
@NikosR στον φίλο μας που άκουσες τα Piano ποτέ δεν έπαιξαν καλά, το ματσάρισμα είναι κολοσσιαίος παράγων, π.χ. εκεί άκουσα τα concerto μια φορά με τον Stingray τόσο καλά που δεν παίζει έτσι στου Χρήστου (ακόμη..), τα Piano όμως είναι δύστροπα πρέπει να ψάξεις να τα ματσάρεις κι ο φίλος μας δεν είχε το σωστό αντίδοτο, επίσης μην περιμένεις ποτέ από ένα κατάστημα να έχει όλα για όλα, αυτό που μετράει είνα ότι βρήκες αυτό που σου άρεσε και το ματσαρες καλά.
@ΜanosR είναι υποκειμενικές οι γνώμες σωστόν, αν βρεθεί ένα καλοματσαρισμένο σύστημα (δείτε θέμα Audio SF+Krell) τότε μπορεί να έχουμε υπέρβαση.
@Υπάρχει φθηνό hiend?.........μάλλον όχι......δανείζομαι την εκφραση g.Kar με πορδές δεν βάφονται αυγά.
@Υπάρχει value for money highend? ΝΑΙ!!! και αν προσθέσεις σωστό matching --> Bingo
@AnonisK. αν δεις τα 2 παραπάνω τότε θυμίσου τό άσμα "τα ριάλια ριάλια πεντόλιρα" κλπ
@ Βάλτε και τις προταιρότητες στα υπ'οψιν σας, δηλαδή πχ. εμένα με κάλυψε ο FBI τι να τον κάνω τον μεγάλο EVO, δηλαδή αφού με 15.500 γίνεται σωστά δουλειά γιατί να δώσω τα 80.000? τα EVO απευθύνονται σε άλλο ηχείο-ματσάρισμα. {θεωρητικά τα ονόματα}
@ Λέτε για Κόντρες, κόντρες χωρίς ματσάρισμα? δεν γίνεται φίλοι μου....δηλαδή άμα βάλω Densen σε Spendor και μετά Densen σε Sonus είναι σαν να κλέβω εκκλησία, ποτέ δεν θα παίξει το Sonus έτσι, το ίδιο άμα βάλω Pathos σε Spendor θα έχω έναν ωραίο γλυκό ύπνο.......χρχρχρφχ......Την μόνη κόντρα που δέχομαι είναι σε σύστημα γνωστό που ο κάτοχος του ενδιαφέρεται να αγοράσει π.χ. έναν νέο ενισχυτή να φέρει τον υποψήφιο να ζήσει μαζί του μία εβδομάδα να επιστρέψει στον παλιό μετά...και αμέσως θα καταλάβει ο κάτοχος ποιό του κάνει, ούτε τυφλά ούτε μαγικά...τόσο απλά (να έχει και μια σχετική εμπειρία ο άνθρωπος)
Άρα αυτο που λέτε κόντρες είναι δοκιμές, που δεν έιναι τίποτα άλλο από μία στιγμιάια ακτινογραφία σε ένα σύστημα-χώρο όπου το όποιο αποτέλεσμα προκρίνει αυτόν που κατάφερε να ματσαριστεί καλύτερα και τα ευρήματα της δεν ενδιαφέρουν περισσότερους από τον κάτοχο του συστήματος-χώρου όπου έγινε η δοκιμή. Η οποία δοκιμή δίνει χρήσιμα συμπεράσματα αλλά δεν είναι πανάκεια.

ας ψάξουμε λοιπόν το value for money highend και value for our needs highend........
συμφωνω απολυτα
δεν μπορει να γινει κοντρα μεταξυ δυο ηχειων ας πουμε, παρα μονο μεταξυ συστηματων ματσαρισμενων
στο συγκριτικο με τα cd, το δικο μου το cd το εβγαλα αχρηστο
οταν ειχα ακουσει ομως το πριμαρε και audionet στο συστημα μου διαλεξα το audionet
αλλα ομως προτεινα τα spendor γιατι ειναι μια πολυ τιμια εταιρια, φτηνη σχετικα με αυτα που προσφερει
στα δικα μου αυτια για να παρω καλυτερο ηχο με διαφορα θα πρεπει να δωσω τα τριπλασια χρηματα για ηχεια

υ.γ. κοψ αν ποτε πουλησεις τα ηχεια σου μην με ξεχασεις :)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.591
RDoherty said:
Μα το θέμα δεν είναι να μάθω εγώ τα βρώμικα παρασκήνια (που είμαι και εκ φύσεως δύσπιστος και δεν τρώω πρόλογο), το θέμα είναι να γίνει η αλήθεια κοινό κτήμα όλων.
Μέγα θέμα αυτό, προσωπικά δεν ασχολούμαι παλιά με έιχαν αποκαλέσει Ρομπέν των δασών γιατί το έψαχνα και έγώ έτσι, τώρα βαρέθηκα.

Όμως σε θέματα προστασίας καταναλωτών πρέπει δρούμε μαζικά και μέσω των φόρουμς να υπάρχει αλληλοβοήθεια και exposure.

Reaction score
1
g.kar said:
NikosR said:
g.kar said:
NikosR said:

και βεβαια δεν υπαρχει!!

Πόσο κοστίζει το CDplayer που έχεις ?

Πιστεύεις ότι έχει ποιότητα ήχου κατηγορίας Ηι-End ?
το player ειχε 1εκ. δραχμουλες περιπου
αν ειναι κατηγοριας high end δεν το ξερω και δεν με νοιαζει
μ αρεσει οπως παιζει, το θεωρω τιμιο για τα λεφτα του και νομιζω οτι επαιζε πολυ καλυτερα στο συστημα μου απο καποια αλλα πιο φτηνα που ειχα ακουσει.
πιστευω οτι μπορει να παιξει σε πολυ ακριβοτερο συστημα απο το δικο μου

Reaction score
2.156
Οι δυσκολίες του ματσαρίσματος είναι γνωστές, υπάρχουν όμως και κάποια μηχανήματα που ξεχωρίζουν σε ότι αφορά το value for money.

Τα περιοδικά που τεστάρουν μηχανήματα και δίνουν στο δικό μου CD player 1 πράσινο αστεράκι και στο άλλο CD player 3 πράσινα , με ποιο τρόπο τα ματσάρουν  ?

Εχετε την εντύπωση ότι δοκιμάζουν όλους τους πιθανούς συνδιασμούς ?  Oχι βέβαια .

O FBI  έπαιξε μεν πολύ καλά με το Amati Universario, αλλά δεν θα έβαζα και στοίχημα για το αν ήταν και το καλύτερο ταίριασμα στον κόσμο.

Δεν αποκλείω επομένως την πιθανότητα  να υπάρχει κάπου στην Κινα ένας άλλος ενισχυτής με πολύ λιγότερα χρήματα που θα έπαιζε το ίδιο καλά όσο ο FBI.

Reaction score
2.156
RDoherty said:
"αλληλοβοήθεια και exposure": αυτό ακριβώς! Χαίρομαι που συμφωνούμε :)
Η χαρά σου είναι χαρά μου και χαρά μας.

Η ημίγυμνη αλήθεια είναι πιο προκλητική από την γυμνή αλήθεια.

g.kar 

Reaction score
2.156
Οσο δεν γίνονται συγκριτικά  από εμάς τους ίδιους , τόσο πιο πολύ θα αρχίζω να πιστεύω ότι ένα πανάκριβο CD player αξίας 45.000 ευρώ αξίζει 100% τα χρήματά του.

Επομένως όποιος δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο, να μην ξαναγράψει μπούρδες για υπερτιμημένα μηχανήματα Hi-End.
Να δεχτούμε ότι κάθε μηχάνημα είναι διαφορετικό και μόνο για αυτό αξίζει τα χρήματά του μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας.

Εννοείται ότι αν υπάρχουν προσκλήσεις για κόντρες θα είμαστε παρόντες.

Μέχρι τότε, σας εύχομαι καλές αγορές και καλές ακροάσεις.

Reaction score
297
Αξίζει τα χρήματά του ή όχι? Ψευδοδίλημμα! Αυτό αφορά μόνο εκείνον που πλήρωσε.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.591
g.kar said:
Οσο δεν γίνονται συγκριτικά από εμάς τους ίδιους , τόσο πιο πολύ θα αρχίζω να πιστεύω ότι ένα πανάκριβο CD player αξίας 45.000 ευρώ αξίζει 100% τα χρήματά του.

Επομένως όποιος δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο, να μην ξαναγράψει μπούρδες για υπερτιμημένα μηχανήματα Hi-End.
Να δεχτούμε ότι κάθε μηχάνημα είναι διαφορετικό και μόνο για αυτό αξίζει τα χρήματά του μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας.

Εννοείται ότι αν υπάρχουν προσκλήσεις για κόντρες θα είμαστε παρόντες.

Μέχρι τότε, σας εύχομαι καλές αγορές και καλές ακροάσεις.
ριξε και ενα τετραστιχο τωρα!

Reaction score
14
Γ. ΚΟΨ. said:
@Υπάρχει value for money highend? ΝΑΙ!!! και αν προσθέσεις σωστό matching --> Bingo

Και τα 2 και τα 3 και τα 4 cents μου! Και τα ρέστα μου επίσης. :D

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.591
τα βλέπω

και μην ξεχνάς κι αυτό:

Reaction score
47
RDoherty said:
Αξίζει τα χρήματά του ή όχι? Ψευδοδίλημμα! Αυτό αφορά μόνο εκείνον που πλήρωσε.
Συμφωνώ 100% - δεν έχουμε όλοι το ίδιο πορτοφόλι. Οπότε μην είμαστε "κακοί" και κοροϊδευουμε κάποιον που πλήρωσε 100.000 για το σύστημα του, αυτά μπορεί να
βγάζει σε ένα μήνα και φυσικά να μήν αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά κάποιον που ψάχνει το "value for money" και θελει να ακούει καλά με 1000 - μπορεί να είναι οικονομίες ενός χρόνου.

Εγώ πάντως για να ξεκινήσουμε θεωρώ οτι αυτά τα μηχανήματα θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στην αγορά ακόμα και αν κόστιζαν τα διπλά (ή σχεδόν τελος πάντων):

QUAD CDP-99 & ESL-989
Leben CS300X
Focal Electra Be 1007 & 1027
Krell KAV-400xi
Audiolab 8000 (όλα)
Usher Dancer
Musical Fidelity X-LPs, X-10v3, X-DAC
Van den Hul (όλες!)
Audio Note Meishu
VTL MB-185
McIntosh MA6300
Unison Unico CD & SE
NAD 320BEE
Goldring GR1.2
B&W CM1

Αυτά σκέφτηκα τώρα, δεν είναι όλα "τζάμπα" αλλά δεν αυτός ο σκοπός άλλωστε...

Υ.Γ. Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, δεν προωθώ τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζομαι, απλά με αυτές έχω ασχοληθεί και μπορώ να εκφέρω άποψη...

Reaction score
2.156
Για να πετύχεις το BINGO πόσo πρέπει να έχεις ήδη πληρώσει  ???

Τα bingos που βρίσκονται ?  στις αγγελίες ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon