κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε κατηγορία

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε

Πες μου τον κριτή και θα σου πω εγώ.Αλλά όχι μόνο ηχεία...
Ωραια, πες οτι κριτης ειμαι εγω, ποια ηχεια θα μου άρεσαν?
Και μετα, πες οτι κριτης εισαι εσυ, ποια ηχεια θα σου άρεσαν?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη καθε

Ηχειάρες !!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ωραια, πες οτι κριτης ειμαι εγω, ποια ηχεια θα μου άρεσαν?
Και μετα, πες οτι κριτης εισαι εσυ, ποια ηχεια θα σου άρεσαν?
Σου είπα , ''οχι μόνο ηχεία''
Και δεν μιλάω για το επάρατο μάτσινγκ, αλλά για ισχύ , πολλή ισχύ και active cross.
Kατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Σου είπα , ''οχι μόνο ηχεία''
Και δεν μιλάω για το επάρατο μάτσινγκ, αλλά για ισχύ , πολλή ισχύ και active cross.
Kατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.
Εχεις βγαλει επομενως εκτος: μεμβρανες, ribbon.... αν κανω λαθος, κι αυτο γιατι? γιατι σου αρεσει καποιο συγκεκριμενο ειδος μουσικης. Αυτο μου αφηνεις να καταλαβω.... μπορει να κανω και λάθος....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.705

Reaction score
373

Όπως προείπε και ο Vet καλό ηχείο, κακό ηχείο, τέλος.

Δεν έχω δει κανέναν κατασκευαστή να φτιάχνει ηχεία και να λέει πως τα δικά μου είναι μόνο για να παίζουν τζαζ ή μουσική δωματίου, ή κάποιον άλλον να λέει πως τα δικά του είναι μόνο για rock...

Ούτε έχω δει και ξέρω κάποια δισκογραφική εταιρία να έχει genre studios με ξεχωριστά ηχεία και χώρους για κάθε είδος μουσικής... Πλην κλασική που απαιτείται και ο ανάλογος χώρος για την ορχήστρα...:O_o:

Reaction score
373

Κι όμως..... βρήκα ηχεία για ROCK!

36_image1_Niles_Rock_Speakers.jpg

:laugh:

Reaction score
4.250

Τα Quad 2905 τα ακουσα 2 φορες στο Νακκα Θεσσαλονικη. Φοβερο ηχειο, παιζει δυνατα αλλα οχι εκκωφαντικα. Ειναι πολυ ευκολο (επαιζε με SE λυχνια 11 βατ και ζωγραφιζε) κι εχει καταπληκτικο μπασο. Απλα θελει μεγαλο χωρο. Απο κει και περα οι καθε σχολη εχει και τα διαμαντια της.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Όπως προείπε και ο Vet καλό ηχείο, κακό ηχείο, τέλος.

Δεν έχω δει κανέναν κατασκευαστή να φτιάχνει ηχεία και να λέει πως τα δικά μου είναι μόνο για να παίζουν τζαζ ή μουσική δωματίου, ή κάποιον άλλον να λέει πως τα δικά του είναι μόνο για rock...

Ούτε έχω δει και ξέρω κάποια δισκογραφική εταιρία να έχει genre studios με ξεχωριστά ηχεία και χώρους για κάθε είδος μουσικής... Πλην κλασική που απαιτείται και ο ανάλογος χώρος για την ορχήστρα...:O_o:
Πανο, επειδη εισαι νεος και αβγαλτος στο χωρο, ασε πρωτα να περασουν απο τα χερια σου αρκετα ηχεια και μετα να διαπιστωσεις αυτο που λέω....
Αυτο ελειπε οι κατασκευαστες ηχειων να λενε για τι ειδους μουσικη ειναι ποιο καταλληλα αυτα που φτιαχνει, ΕΛΕΟΣ!!!!

Αλλιως αποδιδει την κλασσικη μουσικη ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο και αλλιως ενα διπολο μεμβρανης η ribbon με σαφη υπεροχη του δευτερου, ενω για την μουσικη rock ισχυει το αναποδο... Οσο δε τα ηχεια κορνας, εκει μεγαλες ορχηστρες αποδιδονται θαυμασια, εχουν ομως λίγο θεμα σε μικρα συνολα και μεμονωμενα οργανα που τα υπερμεγενθυνουν...

Αυτα σε γενικες γραμμες!

Reaction score
8.905

Τα ονόματα ειναι τυχαια...

άλλοι ψαχνουν τα vintage,
πχ. Σταμάτης...

αλλοι ψαχνουν τις τεχνικες προδιαγραφες,
πχ. Κόγιας & ΣΙΑ...:biggrin:

αλλοι ψαχνουν τα 120 dB,
πχ. Αντωνάκης...

αλλοι ψαχνουν για καμια γκομενα...
πχ. Yiannis_B :roflmao:

Πανο, επειδη εισαι νεος και αβγαλτος στο χωρο, ασε πρωτα να περασουν απο τα χερια σου αρκετα ηχεια και μετα να διαπιστωσεις αυτο που λέω....

Reaction score
1.815

Κάνουν εκπτώσεις τώρα και στο ACA, λόγω εποχής?:roflmao:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.191
Re: Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη

Κάνουν εκπτώσεις τώρα και στο ACA, λόγω εποχής?:roflmao:
??? δε το πιασα
για βοηθησε μας να καταλαβουμε λιγο...

Reaction score
1.815

Βρε συ Τζώνυ εγώ ξέρω ότι στο ACA για να μπεις, θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον γκουρού, να διαθέτεις σύστημα επιπέδου "πακέτου", και αν μη τι άλλο να έχεις κάνει έστω μια πανεπιστημιακή διατριβή, πχ ας πούμε στην ηχητική αντιβαρύτητα, για να σε δεχθούν.
Ο Tom Danley για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα υποψήφιο μέλος, βάση δεδομένων.

Συμπερασματικά λοιπόν, από τα λεγόμενα του Skal, φαίνεται ότι η περίοδος εκπτώσεων ξεκίνησε...:tongue:
(Sorry για το off topic, αλλά που και που η κουβέντα σε μια παρέα ξεφεύγει...)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.191
Re: Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιριαζει στη

Βρε συ Τζώνυ εγώ ξέρω ότι στο ACA για να μπεις, θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον γκουρού, να διαθέτεις σύστημα επιπέδου "πακέτου", και αν μη τι άλλο να έχεις κάνει έστω μια πανεπιστημιακή διατριβή, πχ ας πούμε στην ηχητική αντιβαρύτητα, για να σε δεχθούν.
Ο Tom Danley για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα υποψήφιο μέλος, βάση δεδομένων.

Συμπερασματικά λοιπόν, από τα λεγόμενα του Skal, φαίνεται ότι η περίοδος εκπτώσεων ξεκίνησε...:tongue:
(Sorry για το off topic, αλλά που και που η κουβέντα σε μια παρέα ξεφεύγει...)
Aν κ Σταματη μου δεν ειμαι κ αρμοδιος να απαντησω, καταλαβαινεις, νομιζω εισαι ..υπερβολικος!!

:smile:

Δε νομιζω πως ισχυει κατι τετοιο...Αλλωστε, αν δεις τα μελη, δε νομιζω να ναι ολοι γκουρου, ουτε "πακετοι" ουτε επιστημονες...Αλλα πανω απ ολα νομιζω ειναι καλοι ανθρωποι, εχουν κι ενα ομορφο ηχοσυστημα, αγαπη για το χομπυ μας κτλπ...

Αλλα ας μην ειμαι εκτος θεματος..!

Λοιπον, ποιος αλλαζει το Verity με μια μεγαλη σουπερ κορνα???!

:smile:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιρ

Λοιπον, ποιος αλλαζει το Verity με μια μεγαλη σουπερ κορνα???!:smile:
Έλα από εδώ και σου έχω κάτι σπέσιαλ...:roflmao:

Έχω και την ορίτζιναλ συσκευασία... :tongue:

Last edited by a moderator:

Reaction score
373

Αυτο ελειπε οι κατασκευαστες ηχειων να λενε για τι ειδους μουσικη ειναι ποιο καταλληλα αυτα που φτιαχνει, ΕΛΕΟΣ!!!!

Αλλιως αποδιδει την κλασσικη μουσικη ενα ηλεκτροδυναμικο ηχειο και αλλιως ενα διπολο μεμβρανης η ribbon με σαφη υπεροχη του δευτερου, ενω για την μουσικη rock ισχυει το αναποδο... Οσο δε τα ηχεια κορνας, εκει μεγαλες ορχηστρες αποδιδονται θαυμασια, εχουν ομως λίγο θεμα σε μικρα συνολα και μεμονωμενα οργανα που τα υπερμεγενθυνουν...

Αυτα σε γενικες γραμμες!
Αγαπητέ Χρήστο.
Δεν ξέρω πως είναι να είσαι άβγαλτος στον χώρο ξαφνικά σαν άνθρωπος όταν μέχρι πριν υποστήριζες το αντίθετο για εμένα... Αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Πιστέυω πως αντιλαμβάνεσαι έτσι το θέμα των ηχείων επειδή σου αρέσουν πολύ υα ηχία πάνελ, κάτι που έχεις πει και στο παρελθόν. Απόλυτα δεκτό και σεβαστό. Το ότι δεν έχω την δυνατότητα να αλλάζω ηχεία σαν πουκάμισα δεν σημαίνει ότι δεν θα έχω και άποψη ή ότι μόνο η αλλαγή πολλών ηχείων θα μου φέρι και το διδακτορικό.
Αν ρωτήσεις έναν κορνάκια θα σου πει κι αυτός πως μόνο οι κόρνες παίζουν.

Και για μια ακόμη φορά λέω αφήστε την πόλωση με τις τεχνολογίες.

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: κατηγοριες ηχειων, τα (+) και τα (-), ειδος μουσικης που ταιρ

Δεν είναι όλα τα ηχεία ίδια... Ακόμα και τα ηλεκτροδυναμικά μεταξύ τους.

Άλλα μεγάφωνα έχει το τάδε και άλλα τι δίνα.... Το ίδιο ισχύει και για τα πάνελ, το ίδιο και για τις κόρνες κλπ.

Κάθε τεχνολογία έχει και κάτι να επιδήξει που τα κάνει όλα καλά. Μάλλον, που παίζει σωστά την μουσική.

gonis

Luger
Reaction score
12.463

Έλα από εδώ και σου έχω κάτι σπέσιαλ...:roflmao:

Έχω και την ορίτζιναλ συσκευασία... :tongue:
Ωραιο μηχανημα αλλα ο χωρος θελει βελτιωση...Εχει πολλες αντηχησεις ...

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo