JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 27.882
Νίκο Γιατί τα γράφεις δύο φορές?
Αλλο ειπα εγω, δεν αφορουσε τα καλωδια.Καλημέρα ανώνυμε!! Ήδη έχω δοκιμάσει τύπου belden καλώδια, όπως και μια εκδοχή της ισοστάθμισης. Ακόμα και αν ο Dimifoot επέμεινε να μη παρέμβω άνω της συχνότητας Schroeder, εγώ το έκανα επειδή ήθελα να ακούσω αυτή τη καμπύλη, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το σωστό. Ακόμα και έτσι, στο +-1db απο τη καμπύλη στόχο χωρίς ενίσχυση στο σήμα και μόνο ταπείνωση, αυτό που αποκόμισα σαν αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση ισορροπίας, σαν να ήταν αλληλοεπικαλυπτόμενες πληροφορίες που "καπάκωναν" η μια την άλλη. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστεί σωστά η ισοστάθμιση και φυσικά θα πρέπει να ασχοληθώ με την εύρεση της ιδανικής για τα γούστα μου καμπύλης, αλλά τώρα είμαι στη φάση των δοκιμών.
Για τα ενεργά έχω πειστει για λόγους που έχω εξηγήσει. Ειδικά τα genelec που έχουν class ab ενισχυτές με συνολική ισχύ μεγαλύτερη του Bryston μου και με λειτουργία σε συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή ο καθένας ( λόγω του κροσαρίσματος πριν την ενίσχυση ), κατάφεραν να με πείσουν αλλά δεν με έπαιρνε οικονομικά να τα χτυπήσω άμεσα. Ομολογώ ότι φοβήθηκα λίγο τη καραφλάτ λειτουργία τους βέβαια.
Κατανοώ και γιατί δεν πρέπει να θεοποιώ την ισοστάθμιση και γιατί πρέπει να δοθεί έμφαση στη φροντίδα του χώρου.
Ένα είναι σίγουρο όμως: αυτό που κάνει η ισοστάθμιση, αυτή η ισορροπία που μπορεί να επιφέρει, ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχω ακούσει απο οποιοδήποτε καλώδιο έχω δοκιμάσει. Μια χαρά είναι τα μπελντενάκια λοιπόν, γιατί πολύ απλά όλη η δουλειά γίνεται απο άλλο κομμάτι της αλυσίδας.
Καλημέρα ανώνυμε!! Ήδη έχω δοκιμάσει τύπου belden καλώδια, όπως και μια εκδοχή της ισοστάθμισης. Ακόμα και αν ο Dimifoot επέμεινε να μη παρέμβω άνω της συχνότητας Schroeder, εγώ το έκανα επειδή ήθελα να ακούσω αυτή τη καμπύλη, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το σωστό. Ακόμα και έτσι, στο +-1db απο τη καμπύλη στόχο χωρίς ενίσχυση στο σήμα και μόνο ταπείνωση, αυτό που αποκόμισα σαν αποτέλεσμα είναι μια αίσθηση ισορροπίας, σαν να ήταν αλληλοεπικαλυπτόμενες πληροφορίες που "καπάκωναν" η μια την άλλη. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστεί σωστά η ισοστάθμιση και φυσικά θα πρέπει να ασχοληθώ με την εύρεση της ιδανικής για τα γούστα μου καμπύλης, αλλά τώρα είμαι στη φάση των δοκιμών.
Για τα ενεργά έχω πειστει για λόγους που έχω εξηγήσει. Ειδικά τα genelec που έχουν class ab ενισχυτές με συνολική ισχύ μεγαλύτερη του Bryston μου και με λειτουργία σε συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή ο καθένας ( λόγω του κροσαρίσματος πριν την ενίσχυση ), κατάφεραν να με πείσουν αλλά δεν με έπαιρνε οικονομικά να τα χτυπήσω άμεσα. Ομολογώ ότι φοβήθηκα λίγο τη καραφλάτ λειτουργία τους βέβαια.
Κατανοώ και γιατί δεν πρέπει να θεοποιώ την ισοστάθμιση και γιατί πρέπει να δοθεί έμφαση στη φροντίδα του χώρου.
Ένα είναι σίγουρο όμως: αυτό που κάνει η ισοστάθμιση, αυτή η ισορροπία που μπορεί να επιφέρει, ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε έχω ακούσει απο οποιοδήποτε καλώδιο έχω δοκιμάσει. Μια χαρά είναι τα μπελντενάκια λοιπόν, γιατί πολύ απλά όλη η δουλειά γίνεται απο άλλο κομμάτι της αλυσίδας.
Ναι,απάντησα και στην αναφορά των μπελντενακίων.Αλλο ειπα εγω, δεν αφορουσε τα καλωδια.
Ειπα προχωρα σε αγορα ενεργων κλπ. αφου πιστευεις οτι θα ειναι καλυτερα.
Προτασεις σου εγιναν.
Οσο για τα χρηματα, θα πρεπει να πουλησεις τα ηδη υπαρχοντα μηχανηματα.
Αναφερα τα μπελντεν γιατι πανε πακετο σαν προταση ενος τετοιου σεταπΝαι,απάντησα και στην αναφορά των μπελντενακίων.
O ίδιος έχω επιδείξει σε σχετικό νήμα πως άμα γνωρίζουμε το ΄΄γιατί΄΄ και το ΄΄πώς΄΄,η πρακτική εφαρμογή μπορεί ν'αποβεί ακόμα καλύτερη από τη θεωρητική.Βρε Νικολα, θα ηθελα καποια στιγμη να παρεις ενεργα ηχεια και υπογουφερ, να τα παιζεις με μπελντενακια εφαρμοζοντας ισοσταθμιση και ταργκετ κερβς, και να εχω τη χαρα να ερθω να τα ακουσω κι εγω. Πραγματικα καντο ομως, για να δεις και συ, και γω, και οι υπολοιποι τι χανεις - χανουμε. Το λεω μονο και μονο γιατι η θεωρια ξεχειλιζει απο παντου στο νημα, στην πραξη ομως??
Τα δορυφοράκια τα τζενελεκ έφυγαν, ξέρετε ποιος τα πήρε;
Jiovani75, Μάλλον αυτοί οι δύο....Δεν ξέρουμε ούτε και καταλάβαμε......
Τα ηχεία αν κάποια στιγμή αλλαχτούν, θα πάνε σε συγγενικό μου πρόσωπο που τα χαλβαδιάζει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι τόσα λίγα τα χρήματα που μπορώ να πάρω απο αυτά τα ηχεία που προτιμώ να τα κάνω δώρο και να πιάσουν περισσότερο τόπο έτσι.4,5 ιντσες είναι αυτό...
Ανήκει η διάμετρος αυτή στην γκάμα των μιντ, ούτε καν μιντγουφερ δε θα το έλεγα...
Νομίζω πως χρειάζεται να τα πουλήσεις όσο όσο, το συντομότερο δυνατόν.
Ναι, αυτά έχω....αναφερομαστε στα Monitor Audio 705 PMC ?
μουσικη για pc θα φτιαξεις ;Τα ηχεία αν κάποια στιγμή αλλαχτούν, θα πάνε σε συγγενικό μου πρόσωπο που τα χαλβαδιάζει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι τόσα λίγα τα χρήματα που μπορώ να πάρω απο αυτά τα ηχεία που προτιμώ να τα κάνω δώρο και να πιάσουν περισσότερο τόπο έτσι.
Προσγειώνομαι στη πραγματικότητα και ξανακοιτάζω τα presonus T10 ( ωραία και ενδιαφέροντα τα genelec, αλλά πάει πολύ το μαλλί ). Βολικά στο μέγεθος, αρκετά εύκολα στην απόκτηση απο οικονομικής άποψης. Τι μπορώ να περιμένω απο δαύτα και τί όχι; Μπορούν να σταθούν επάξια σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή των ηχείων ( δορυφόρων ) ;
Μετά το καλοκαίρι μου φαίνεται δυνατή η απόκτηση δύο τεμαχίων για αρχή ( και για οικονομικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους: δεν έχω τρόπο να περάσω τα καλώδια για τα επιπλέον 2 subs και αρχικά θα τα ελέγχει ο υπάρχων δικάναλος προενισχυτής με τον τελικό να οδηγείται απο τις κροσαρισμένες εξόδους των subs, αν και βλέπω μια sub out που εικάζω ότι μπορεί να οδηγήσει ένα δεύτερο σετ subs? ).
Κάνε λοιπόν μια πρόταση όταν ξυπνήσεις.μουσικη για pc θα φτιαξεις ;
....αυτα τα sub ειναι να τα βαζεις στα ποδια να ακουμπας και νακους....
Έχω εγώ μία πρόταση: να τα βγάλει όλα από την πρίζα και για ένα δίμηνο να ακούει μόνο από τρανζίστορ ή από ηχειάκι bluetooth. Όταν μπει ο Σεπτέμβρης, με το καλό, να τα ξανασυνδέσει όλα και να ακούσει με φρέσκο αυτί το σύστημά του και τότε να το αξιολογήσει, γιατί πραγματικά όλες οι μονάδες που το αποτελούν είναι εξαιρετικές και δεν μπορώ να φανταστώ τι περισσότερο περιμένει να ακούσει σε χώρο αφρόντιστο που εκτελεί και χρέη καθιστικού. Άλλο τρόπο να αποφύγει αυτό το rabbit hole που θα τον βάλει σε έξοδα, ενώ δεν γνωρίζει τι αποτέλεσμα θα πάρει, δεν μπορώ να σκεφτώ. Από κει και πέρα, φίλε @Astronaut Jr. , it's your money, που λέμε και στο χωριό μου, αλλά φοβάμαι ότι πας να μπλέξεις σε έξοδα και ταλαιπωρία για να κερδίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι.Κάνε λοιπόν μια πρόταση όταν ξυπνήσεις.
Μόνο μην τού πεις να πάρει 18ιντσα σαν του Γιάνννη.
να κατσει σταβγα του ....να δει τι εχουν τα ηχεια του πρωτα....Κάνε λοιπόν μια πρόταση όταν ξυπνήσεις.
Μόνο μην τού πεις να πάρει 18ιντσα σαν του Γιάνννη.
Πρόταση για σαμπ εννοούσα.και αν θελει sub