ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Reaction score
11
Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Δεν χρειάζεται να σου πω τι έχω ακούσει και τι όχι, διότι το συμπέρασμα που νομίζεις ότι με βεβαιότητα θα βγάλεις από αυτή την πληροφορία, είναι από τη μεριά μου με βεβαιότητα λάθος, όποιο κι αν είναι αυτό! Επίσης, για να στο κάνω ακόμα χειρότερο, μπορώ μετα βεβαιότητας να πω το ίδιο και για άλλα ηχεία που έχω ή δεν έχω ακούσει...

εν ολίγοις, κανείς δε πείθεται ότι δεν είσαι κουφός, ασχέτως των δικών σου εντυπώσεων ή της πραγματικότητας. κάποια πράγματα όμως, είναι και θα είναι εκεί. όπως ένα έξτρα "s" σε κάποιο μεγάφωνο μεσαίων....
"Είναι με βεβαιότητα λάθος όποιο και αν είναι αυτό!"
Πολύ ενδιαφέρον! Δηλαδή ναι=όχι! Μπαρδόν! Θέλω να πω:Όχι=ναι!
Xειρότερο δεν γίνεται! Μάλλον δεν πρέπει να επιμείνω...

Το έξτρα s στο μεγάφωνο μεσαίων του ATC, φυσικά και δεν αμφισβητείται! Άλλωστε επιβεβαίωσα τις καταπληκτικές μεσαίες και ήταν ένα από τα πρώτα που παρατήρησα στον χώρο ακρόασης.

:107:

Reaction score
11

@ CostasEar:

Τώρα είδα το υστερόγραφο!

Ευχαριστώ πολύ!

Πάντως με την ευκαιρία θα ήθελα να παρατηρήσω:

1)Όσες φορές πίεσα συμφορουμίτες για συγκεκριμένες απαντήσεις, πάντοτε υπήρξαν ειλικρινείς όσο και αν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ήταν λιγότερο η περισσότερο άβολο!

2)Διακρίνω πλέον το φαινόμενο, να εκφράζονται με βεβαιότητα απόψεις για συσκευές που δεν έχουν περάσει την βάσανο της, έστω και πρόχειρης, ακουστικής δοκιμής!

3)Και άλλα πολλά που άπτονται κοινωνιολογικής ερμηνείας!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.875

αν τυχόν δεν ήταν σαφές, το:

<<εν ολίγοις, κανείς δε πείθεται ότι δεν είσαι κουφός, ασχέτως των δικών σου εντυπώσεων ή της πραγματικότητας.>>

δεν απευθύνεται σε σένα - ή μόνο σε σένα, αλλά και σε μένα και σε όλους. δηλαδή, το τι ακούει ο καθένας, είναι σίγουρα διαφορετικό (βλέπε μπούτχια), αλλά και επίσης σίγουρα εντελώς υποκειμενικό, και κατ'επέκταση αμφισβητήσιμο.

αντιθέτως, το:

<< κάποια πράγματα όμως, είναι και θα είναι εκεί.>>

αναδεικνύει το ..."άλλο στρατόπεδο", αυτό της μη αμφισβητούμενης αντικειμενικότητας.

Reaction score
11

αν τυχόν δεν ήταν σαφές, το:

<<εν ολίγοις, κανείς δε πείθεται ότι δεν είσαι κουφός, ασχέτως των δικών σου εντυπώσεων ή της πραγματικότητας.>>

δεν απευθύνεται σε σένα - ή μόνο σε σένα, αλλά και σε μένα και σε όλους. δηλαδή, το τι ακούει ο καθένας, είναι σίγουρα διαφορετικό (βλέπε μπούτχια), αλλά και επίσης σίγουρα εντελώς υποκειμενικό, και κατ'επέκταση αμφισβητήσιμο.

αντιθέτως, το:

<< κάποια πράγματα όμως, είναι και θα είναι εκεί.>>

αναδεικνύει το ..."άλλο στρατόπεδο", αυτό της μη αμφισβητούμενης αντικειμενικότητας.

Aυτά ήταν σαφέστατα και συμφωνούμε απόλυτα!

Reaction score
2
ως κάτοχος ATC, ας μου πεί κάποιος με το σσσ, πως κρίνονται συγκριτικά 2 ηχεία... Να υποθέσω οτι μια σωστή τονικότητα ηχείου ισοδυναμεί με χαμηλότερο σσσσσ??? Ρωτάω χωρίς ιχνος σκωπτικής διάθεσης.

Reaction score
498
ως κάτοχος ATC, ας μου πεί κάποιος με το σσσ, πως κρίνονται συγκριτικά 2 ηχεία... Να υποθέσω οτι μια σωστή τονικότητα ηχείου ισοδυναμεί με χαμηλότερο σσσσσ??? Ρωτάω χωρίς ιχνος σκωπτικής διάθεσης.
Εγώ δεν κατάλαβα ακόμη για ποιό σίγμα μιλάμε.Για το μιντ με το s που έχει το 50άρι έναντι του 40ριού (εάν έχει),για το συριστικό "σσσςς" των ηχογραφήσεων κυρίως σε γυναικείες φωνές,ή για κάτι άλλο?Εάν είναι το 2ο αναλόγως εάν υπάρχει αυτό μέσα στην ηχογράφηση...Διαλέγεις τί προτιμάς...:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Δεν μπορεί να υπάρξει σωστή και πλήρης απάντηση σ' αυτή σου την ερώτηση γιατί υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά σίγμα στις ηχογραφήσεις και σε μερικές σκόπιμα είναι έντονα.
Σίγουρα ένας μέσος όρος των σίγμα δεν πρέπει να είναι συριστικός και να εξέχει πολύ από το φάσμα.
Συνήθως έντονο σίγμα έχουν ηχεία με σκόπιμα ανεβασμένα μεσοπρίμα (4-8 ΚΗz) για "ανάλυση" & "εικόνα" και συνήθως τα ηχεία με μεταλλικά τουίτερ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έλα μωρέ, ένα κατοσταρικάκι πιο ακριβό είναι το S... Έτσι κι αλλιώς χλωμό να φοράει πιο ακριβό mid από της ATC άλλο ηχείο στην κατηγορία του SCM40 (για καλύτερο δεν το συζητάω καν). :p

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

Ακριβώς! (Εάν έτσι είναι γραμμένο φυσικά).

Όταν όμως δεν ξέρουμε πως είναι γραμμένο, αναγκαστικά κρίνουμε από το αισθητικό αποτέλεσμα και κυρίως, από το εάν το "σ" ακούγεται σαν παραμόρφωση, σαν ένας τόνος που ανεβοκατεβαίνει γύρω από μία κεντρική συχνότητα ανεξέλεγκτα, περίπου όπως θα έκανε ένας σχισμένος κώνος ηχείου.

Ως προς την σύγκριση τώρα: αν άκουγες μια τέτοια συγκριτική άποψη, από ένα κατ' εξοχήν έγκυρο περιοδικό και δημοσιογράφο, π.χ. Atkinson/Stereophile, θα την δεχόσουνα; Εγώ τουλάχιστον όχι! Το ίδιο λέει και ο CostasEar, που αντιμετωπίζει μία χαραχτηριστική αντίσταση στην αποδοχή των ενεργών ηχείων από το "κοινό" που απευθύνεται. "Δεν σε πιστεύει κανείς", λέει λίγα post νωρίτερα.

Άρα "κρεῖττον σιωπᾶν ἐστιν ἢ λαλεῖν μάτην."
(Μένανδρος)

Reaction score
11

τελικά ρε φιλαρακ caravelle θα μας πεις στα ίσα πιο σου άρεσε περισσότερο?
Θα μας πει ο vet που σκοπεύει να κάνει ακρόαση και είναι και hiendas!

Πάντως τώρα που βλέπω πως υπάρχει πολύ έδαφος για εξερεύνηση, θα ... κτυπήσω και αλλού!

Κάπου είχα αποκοιμηθεί με όσα διαβάζουμε, θεωρώντας πως είναι αρκετό! Την άποψη που έλεγε "εμπιστεύσου τα αυτιά σου", δεν την... εμπιστευόμουν η την εμπιστευόμουν περιορισμένα!

Reaction score
1.831

Πάντως τώρα που βλέπω πως υπάρχει πολύ έδαφος για εξερεύνηση, θα ... κτυπήσω και αλλού!

Κάπου είχα αποκοιμηθεί με όσα διαβάζουμε, θεωρώντας πως είναι αρκετό! Την άποψη που έλεγε "εμπιστεύσου τα αυτιά σου", δεν την... εμπιστευόμουν η την εμπιστευόμουν περιορισμένα!

Αυτό δεν είναι απάντηση ρε αδρεφέ.

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε?

Λες να πέσει λογοκρισία?

Δεν είσαι σίγουρος?

Reaction score
11

Αυτό δεν είναι απάντηση ρε αδρεφέ.

Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε?

Λες να πέσει λογοκρισία?

Δεν είσαι σίγουρος?
Φίλε μου αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα μίλαγα! Ωστόσο δες ποια δέσμευση έχω αναλάβει στο # 1.

Ας πει ο vet την άποψή του και εγώ θα πω συμφωνώ-διαφωνώ.

Απορώ όμως για την ερώτηση!
Το ένα ηχείο κάνει, στην μορφή που το άκουσα, αλλά επιδαπέδιο, (αυτό στην έκθεση ήταν βάσης, μια μικρή διαφορά στην καμπίνα έχουν), 12.650 € + και κάποια ακόμα χιλιάρικα αν θέλουμε εξωτερικούς ενισχυτές ενεργής λειτουργίας που δεν ρώτησα πόσο κάνουν και που τέτοιους είχε αυτό που άκουσα, το άλλο 4.500 €. Τα χωρίζει δηλαδή ένα χάος 8.150 € (+ αν πάμε σε εξωτερική ενεργή ενίσχυση), αλλά και μία συντριπτικά θετική φήμη του ενός κατασκευαστή. Το ένα ενεργό με ότι πιο special hightec υπάρχει σήμερα, το άλλο με ένα κατηραμένο παθητικό crossover!

Άρα πως μπορεί να τίθεται θέμα;

:111:

Reaction score
1

Φίλε μου αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα μίλαγα! Ωστόσο δες ποια δέσμευση έχω αναλάβει στο # 1.

Ας πει ο vet την άποψή του και εγώ θα πω συμφωνώ-διαφωνώ.

Απορώ όμως για την ερώτηση!
Το ένα ηχείο κάνει, στην μορφή που το άκουσα, αλλά επιδαπέδιο, (αυτό στην έκθεση ήταν βάσης, μια μικρή διαφορά στην καμπίνα έχουν), 12.650 € + και κάποια ακόμα χιλιάρικα αν θέλουμε εξωτερικούς ενισχυτές ενεργής λειτουργίας που δεν ρώτησα πόσο κάνουν και που τέτοιους είχε αυτό που άκουσα, το άλλο 4.500 €. Τα χωρίζει δηλαδή ένα χάος 8.150 € (+ αν πάμε σε εξωτερική ενεργή ενίσχυση), αλλά και μία συντριπτικά θετική φήμη του ενός κατασκευαστή. Το ένα ενεργό με ότι πιο special hightec υπάρχει σήμερα, το άλλο με ένα κατηραμένο παθητικό crossover!

Άρα πως μπορεί να τίθεται θέμα;

:111:
Όλα αυτά που αναφέρεις τα γνώριζες και πριν πας να ακούσεις τα ηχεία. Οπότε για ποιο λόγο άκουσες και τα δύο; Για να καταλήξουμε άσε την θεωρία και πάμε στην πράξη, όλα τα παραπάνω "μειονεκτήματα" του ΧΤΖ τα άκουσες στην πράξη;

Εγώ λοιπόν αν μου βάζαν μπροστά μία κουρτίνα, είναι πολύ πιθανόν να διάλεγα τα ΧΤΖ, συμφωνείς ή διαφωνείς; (Εδώ πρέπει να απαντήσεις μιας και δεσμεύτηκες πως θα το κάνεις). :138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Μοιάζει με την φωνή ενός υποψήφιου αγοραστή των συγκεκριμένων ηχείων!
:116:
(Στη ζώνη 4-8 KHz,εκτός από την άρθρωση...γνωστών λαϊκών τραγουδιστριών περιέχονται και χρήσιμες χωρικές πληροφορίες που αφορούν το αναπαραγόμενο σήμα...)

Μιλάω με τη φωνή αυτών που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι αγοραστές...Kατά τ'άλλα,σε παραπέμπω σ'εκείνον που ξεκίνησε το παρόν θέμα:126:

Reaction score
11

Όλα αυτά που αναφέρεις τα γνώριζες και πριν πας να ακούσεις τα ηχεία. Οπότε για ποιο λόγο άκουσες και τα δύο; Για να καταλήξουμε άσε την θεωρία και πάμε στην πράξη, όλα τα παραπάνω "μειονεκτήματα" του ΧΤΖ τα άκουσες στην πράξη;

Εγώ λοιπόν αν μου βάζαν μπροστά μία κουρτίνα, είναι πολύ πιθανόν να διάλεγα τα ΧΤΖ, συμφωνείς ή διαφωνείς; (Εδώ πρέπει να απαντήσεις μιας και δεσμεύτηκες πως θα το κάνεις). :138:
:405:

Λοιπόν! Δεν πάει έτσι! Όταν εκείνο το πρωϊνό της Τετάρτης βρέθηκα με τα πόδια στην Αθήνα, δεν είχα προγραμματίσει τίποτα γιατί ήθελα να είμαι άνετος μια και είχαν απεργία τα μέσα μεταφοράς και ήμουν χωρίς αυτοκίνητο.
Και επειδή η Locationsound ήταν κοντά και έτυχε να συνδυάζει τον μύθο με την, (ενδεχόμενη), απομυθοποίηση σε ένα ιδανικό πακέτο, εφ' όσον δεν θα μπορούσα να κατηγορηθώ ότι είμαι υπέρ αυτής και κατά της άλλης αντιπροσωπείας, έκανα... ντου χωρίς καθόλου να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω σε επίπεδο μηχανημάτων και ανθρώπων!

Τώρα ως προς την δέσμευση θα φανώ συνεπής! Εσύ όμως για να εκφέρεις γνώμη, τα έχεις ακούσει και τα μεν και τα δε; Γιατί η δέσμευσή μου προβλέπει να συμφωνήσω/διαφωνήσω με όποιον έχει άποψη κατόπιν ακρόασης!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ATC SCM 50T ACTIVE VS XTZ DIVINE 100.49

τι λε βρε φιλε που θα σου πω?
αρκετα εχεις μαθει εδω, θα επρεπε ηδη να ξερεις.
οσο για το highends το αντιπαρερχομαι...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef