Atmos vs. Auro3D, part deux

Reaction score
15.543
Δηλαδή για να καταλάβω. Τι ισχύει για μένα;
Είμαι λάθος;
και αποτι βλεπω συνεχιζεις να εισαι λαθος αφου δεν εκμεταλευεσαι στο επακρον το ηχειο που εχεις βαλει για atmos....και οχι μονο εσυ φυσικα...

ούτε εγώ είχα βρει...οπότε τα έβαλα με βάση τις μοίρες που μας λέει η Δόλμπι

δοκίμασε να αλλάξεις τα ηχεία με τα τουίτερ προς την θέση ακρόασης να δεις πως ακούγεται;)
εγώ είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν τα άλλαξα

και το κατάλαβα κατά λάθος όταν έβλεπα ντέμο και κάποια στιγμή κουτσοέκατσα στον καναπέ...ανακάλυψα ότι λίιιγο πιο μπροστά από εκεί που κάθομαι συνήθως προς ξάπλα θέση ένιωσα τα ηχεία να χάνονται
στην αρχή αγχώθηκα μήπως ήθελαν αλλαγή στην τοποθέτηση αλλά μόλις τα άλλαξα μεριά ήρθαν στα ίσα:party:
προσεχε γιατι θα ζαλιστει το ηχειο με το γυρω γυρω :p:D

εγω πιστευω οτι αν του δωσεις 2 μοιρες απο πισω κατω και 4 μοιρες απο το πλαι που κοιταει ο καναπες πανω θα ειναι καλυτερα :laugh:

γιατι ακολουθειται την ομοιοπαθητικη και οχι την κλασικη ιατρικη για μεγιστο αποτελεσμα με βαση το ηχειο που καλως η κακως διαλεξατε γιαυτην την δουλεια !!!!! :D

που πηγαν τα object based atmos οεο ; :roflmao:

Reaction score
999
και αποτι βλεπω συνεχιζεις να εισαι λαθος αφου δεν εκμεταλευεσαι στο επακρον το ηχειο που εχεις βαλει για atmos....και οχι μονο εσυ φυσικα...

εγω πιστευω οτι αν του δωσεις 2 μοιρες απο πισω κατω και 4 μοιρες απο το πλαι που κοιταει ο καναπες πανω θα ειναι καλυτερα :laugh:

γιατι ακολουθειται την ομοιοπαθητικη και οχι την κλασικη ιατρικη για μεγιστο αποτελεσμα με βαση το ηχειο που καλως η κακως διαλεξατε γιαυτην την δουλεια !!!!! :D

Εκλεισα στις 4 - 5 μοίρες.
Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω διότι έβγαλα φρονιμίτη με 2 ενέσεις και 40 λεπτά προσπάθεια από τον γιατρό.
Τώρα είμαι ξάπλα και δε νιώθω ούτε τα αυτιά μου από την ξυλοκαΐνη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.028

Το επόμενο που θα κάνω είναι αυτό Κωστή...αφού συναρμολογήσω το κρεβατάκι;)
θα βάλω από την μία πλευρά των βάσεων αποστάτες (γιατί είναι σταθερές) και θα τις γυρίσω ένα κλικ προς τη θέση ακρόασης για δοκιμή ή θα δω πόσο μπορεί να παίξει το ηχείο εντός της βάσεως
αν και δεν νομίζω να θέλει κάτι...γιατί ακούω σωστά κατά τη γνώμη μου
απλά για να μας φύγει η απορία:) και για να μπορώ γράφω εντυπώσεις σε αυτό το νήμα:D

ήδη στο μυαλό μου έχω δρομολογήσει μελέτη αντικατάσταση όλων των surround :party:

Reaction score
15.543
δεν εχετε αντιληφθει το λαθος που κανετε οσοι ακουτε και πειραζεται τα ηχεια σε μοιρες κ.λ.π.!!!!
...μονο η κλασικη ιατρικη θα σας δωσει το καλυτερο αποτελεσμα και αυτο που πρεπει να ακουσετε...

ειδικα απο την στιγμη που εχει γινει λαθος στον τυπο ηχειου για atmos λαθος μοιρες τοποθετησης και λαθος τεχνικη ρυθμισης στο να μπορεσετε να ακουσετε αυτο που πρεπει και οχι αυτο που σας αρεσει.

νομιζω ειναι πολυ απλο αυτο που λεω.......

....ειπωθηκε οτι ολοι γυρνατε τα ηχεια σας ωστε να βρειτε την καταλληλη θεση !!!!!
ενα μηνα ετσι και τον αλλον μηνα γιουβετσι!!!!

μα ειναι δυνατον να γνωριζετε τι πρεπει να ακουσετε και τα τοποθετειται αναλογα !!

daharis666

Moderator
Reaction score
81.028
.
το rew που κολλάει Κωστή?
η ισοστάθμιση του ήχου θα γίνει έτσι κ αλλιώς αλλά και τι σημασία έχει?
το θέμα-πρόβλημα είναι η σκηνή-είδωλο που πρέπει να βγει από εκεί πάνω...

και το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που λες...
ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με ακρίβεια το τι πρέπει να ακούσουμε και
ότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι(λες και είμαστε για όλα τα άλλα που έχουμε)
η dolby δίνει έναν μπούσουλα για την τοποθέτηση και από εκεί και πέρα κοιτάμε με βάση διάφορους παράγοντες του χώρου μας,των ηχείων μας κλπ
να φτιάξουμε αυτό που πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ακούγοντας κυρίως ντεμο όπου η ηχογράφηση είναι ξεκάθαρη

daharis666

Moderator
Reaction score
81.028
Αυτες οι ρυθμισεις με τα ντεμο μονο ειναι που κανουν τα καλα γιουβετσια...:smile:
άλλος τρόπος για να κατανοήσουμε την πληροφορία που πρέπει να βγει από εκεί?:idk:

Reaction score
999
Γιατί έχω την εντύπωση πως στην αίθουσα των village είδα ότι τα άτμος όσο απομακρυνόταν από το κέντρο της αίθουσας είχαν και μία κλίση;
Επίσης γιατί τα χωνευτά ηχεία οροφής διαθέτουν ρύθμιση γωνίας των twiter και στις οδηγίες μιλούν ότι σε περίπτωση τοποθέτησης για atmos θα πρέπει να κοιτούν στη θέση ακρόασης;

Last edited:

Reaction score
15.543
.
το rew που κολλάει Κωστή?
μηπως θες να στο βαλω και στην τρυπα ; :roflmao::roflmao:

Γιατί έχω την εντύπωση πως στην αίθουσα των village είδα ότι τα άτμος όσο απομακρυνόταν από το κέντρο της αίθουσας είχαν και μία κλίση;
γιατι ετσι ειναι το σωστο

Reaction score
15.543
κι ομως παρολο τα οποια προβληματα τοποθετησης και τυπου ηχειου χρειαζεται για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα, εχει περασει στον κοσμο με μεγαλη ευκολια οτι μπορεις να ακους και ετσι..!!!!

daharis666

Moderator
Reaction score
81.028
Επίσης γιατί τα χωνευτά ηχεία οροφής διαθέτουν ρύθμιση γωνίας των twiter και στις οδηγίες μιλούν ότι σε περίπτωση τοποθέτησης για atmos θα πρέπει να κοιτούν στη θέση ακρόασης;
https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-specifications.pdf
στις αίθουσες πρέπει να έχουν κλίση...δες σελίδα 18;)
[DOUBLEPOST=1519252957][/DOUBLEPOST]
κι ομως παρολο τα οποια προβληματα τοποθετησης και τυπου ηχειου χρειαζεται για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα, εχει περασει στον κοσμο με μεγαλη ευκολια οτι μπορεις να ακους και ετσι..!!!!

αυτό το έχουμε λύσει Κωστή εδώ και καιρό...δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι γίνεται η δουλειά με τέτοια τοποθέτηση;)

melina

Cargo 200
Reaction score
43.484

Σε χαμηλοτάβανους χώρους ίσως είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση :wink:

daharis666

Moderator
Reaction score
81.028
γιατι ετσι ειναι το σωστο
από όσο έχω καταλάβει πας να καταλήξεις στο ότι στις αίθουσες η τοποθέτηση γίνεται σχεδόν κατά Auro
ενώ στο σπίτι η δόλπμι μας δουλεύει ψιλό γαζί...δοκιμάζοντας τις αντοχές τις δικές μας και των κυράδων μας και μας λέει να τα βάζουμε ταβανέ?:D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.388
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa