- Reaction score
- 77.214
Για όποιον δε θέλει, υπάρχουν άλλες κατηγορίες στο forum.Και για όποιον δεν θέλει ?
Dolby Atmos?
Για όποιον δε θέλει, υπάρχουν άλλες κατηγορίες στο forum.Και για όποιον δεν θέλει ?
Dolby Atmos?
Η οδηγία για standard configuration στο 5.1.4 με χρήση των ακραίων τιμών για τα πάνω ηχεία (30 και 150 μοίρες)Για όποιον θέλει να διαβάσει
https://www.dolby.com/us/en/technol...tmos-home-theater-installation-guidelines.pdf
οι τιμες 30-55 μοιρες ανυψωσης ηχειου(εμπρος-πισω) κατα atmos υπαρχουν για να δειξουν τα ορια που μπορεις να κανεις τοποθετηση ωστε να μπεις στον κοσμο του immersive sound 3d .....Η οδηγία για standard configuration στο 5.1.4 με χρήση των ακραίων τιμών για τα πάνω ηχεία (30 και 150 μοίρες)
View attachment 90510
......η dolby προτείνει είτε ηχεία μεγάλης διασποράς, 45 μοίρες εκατέρωθεν του ακουστικού άξονα (και όσο το δυνατόν να μοιάζουν ηχητικά μεταξύ τους) και σε αυτή την περίπτωση θεωρεί ότι είναι καλύτερα να είναι στο ταβάνι και να στοχεύουν ευθεία κάτω είτε αν είναι μικρότερης διασποράς αν γίνεται να στοχεύουν στην κύρια θέση ακρόασης/θέασης.
Από εδώ: https://www.dolby.com/us/en/technol...tmos-home-theater-installation-guidelines.pdfΔεν είδα πουθενά για κλήση ηχείων, προς την θέση ακρόασης στην DOLBY!
Ίσως να είναι επιθυμητή η ελαφρά στρέψη των ηχείων προς τη θέση ακρόασης.Δηλαδή για να καταλάβω. Τι ισχύει για μένα;
Είμαι λάθος;
Είναι 47 μοίρες τα μπροστά και 119 τα πίσωΊσως να είναι επιθυμητή η ελαφρά στρέψη των ηχείων προς τη θέση ακρόασης.
Εξαρτάται απ' τη γωνία που έχουν τα ηχεία σε σχέση με αυτή.
Συγνώμη λάθοςΓιατί άνισες;
Άρα και στις 2 περιπτώσεις απέχεις περίπου 40 μοίρες από τον κάθετο άξονα, και έχεις ισομερή κατανομή.Συγνώμη λάθος
49 μοίρες τα μπροστά και 127 τα πίσω
Αν τραβήξω 5 εκατοστά τον καναπέ μπροστά, νομίζω θα έρθω στις 51 μπρος και 129 πίσω
δεν γνωρίζω τι διασπορά έχουν. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι με αυτό.Άρα και στις 2 περιπτώσεις απέχεις περίπου 40 μοίρες από τον κάθετο άξονα, και έχεις ισομερή κατανομή.
Αν τα ηχεία σου έχουν ευρεία διασπορά, δεν χρειάζεται να τα πειράξεις.
ούτε εγώ είχα βρει...οπότε τα έβαλα με βάση τις μοίρες που μας λέει η Δόλμπιδεν γνωρίζω τι διασπορά έχουν. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι με αυτό.
Και με τη βοήθειά σας και ιδιαιτέρως του ZiZik (γνωρίζει ο ίδιος γιατί αναφέρομαι σε αυτόν) ξεκίνησα να κάνω το παρακάτω:ούτε εγώ είχα βρει...οπότε τα έβαλα με βάση τις μοίρες που μας λέει η Δόλμπι
δοκίμασε να αλλάξεις τα ηχεία με τα τουίτερ προς την θέση ακρόασης να δεις πως ακούγεται
εγώ είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν τα άλλαξα
και το κατάλαβα κατά λάθος όταν έβλεπα ντέμο και κάποια στιγμή κουτσοέκατσα στον καναπέ...ανακάλυψα ότι λίιιγο πιο μπροστά από εκεί που κάθομαι συνήθως προς ξάπλα θέση ένιωσα τα ηχεία να χάνονται
στην αρχή αγχώθηκα μήπως ήθελαν αλλαγή στην τοποθέτηση αλλά μόλις τα άλλαξα μεριά ήρθαν στα ίσα![]()
Έβαλες Blu Tack;Και με τη βοήθειά σας και ιδιαιτέρως του ZiZik (γνωρίζει ο ίδιος γιατί αναφέρομαι σε αυτόν) ξεκίνησα να κάνω το παρακάτω:
Όχι βιδωτές βάσεις είναιΈβαλες Blu Tack;
το ξέρω φίλε μου..απλα αυτοί εδώ μέσα ειναι ξεβιδωμένοι και κολλημένοι..Όχι βιδωτές βάσεις είναι