Audio People Fan Club

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
JBL Bar 500 με 10ιντσο sub σε σπιτι γνωστου στα 2μ
Ο εν λόγω συνδυασμός, είναι κόστους <500€ αυτή τη στιγμή.

Είναι μάλλον άδικο να συγκρίνεις ένα σεταπ αξίας <500€ με το 6-πλασιας + αξίας δικό σου σεταπ:

3χιλ περιπου κοστιζει το συστημα μου
Στα 3 χιλιάρικα παίζει το φουλ σεταπ της σονος, και η μεσαία ηχομπαρα της Sennheiser μαζί με ένα σαμπ, όπως και τα quad της Sony, μαζί με ένα σαμπ.

Είμαι βέβαιος πως θα τα βρει παλούκια το τωρινό σεταπ σου άμα κάνεις σύγκριση τα ανωτέρω με το δικό σου, στο δικό σου χώρο, και με όμοιες αποστάσεις ακρόασης, εφόσον βεβαίως τοποθετήσεις την όποια ηχομπαρα στο χώρο σου με την ίδια φροντίδα που έδωσες στην τοποθέτηση των δικών σου τωρινών ηχείων. 😎

Κι άμα "τα σπάει" (όπως χαρακτηριστικά λες) σε ταινίες το σεταπ των 500€, σκέψου τι γίνεται με σεταπ των 3 και 3,5 χιλιάδων ευρώ, σκέψου το λιγάκι. 😎

Στην πραγματικότητα, μια ηχομπαρα προσφέρει πολλαπλά κανάλια και δυνατότητα αναπαραγωγής των πολυκάναλων και ιμερσιβ φορμάτς, οπότε όταν πας από 2 ηχεία σε 7-9 ηχεία με σαμπ, τηρουμένων των αναλογιών, θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για να παραμείνεις στο επίπεδο "ποιότητας" που αγόρασες (με vfm συσκευές) για 2 μόνο κανάλια.

Με αυτό το σκεπτικό, η μεγάλη ηχομπαρα της Sennheiser, μαζί με σαμπ, είναι πολύ "φτηνή" αναβάθμιση για σένα, αρκεί να μπορείς να την τοποθετήσεις όπως προβλέπεται.

Ομοίως ένα υπερπλήρες σεταπ της σονος, που θα κοστίσει λόγο πάνω από 3,5 χιλιάρικα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
Οπως πάντα υπερβάλεις . Αλλά δεν γ...μεις . Σιγά για τα στέρεα θα τσακωθούμε ?
Εχουμε άλλα πράματα , πχ μπριζόλα , medium rare ή medium , ή medium to well ?
Εμένα η μπριτζόλες θέλω να είναι το πολύ medium rare.

Ήδη στο medium τη βλέπω "παραψημένη".

Εάν δε, πρόκειται για σοβαρή κοπή, το rare είναι το μάξιμουμ ψήσιμο, ενώ το blue μου έχει δώσει εξαιρετική γεύση ουκ ολίγες φορές, γεύση που θα έχανε ακόμα και σε rare.

Medium well θα ψήσω μόνον φτηνά κρέατα, όχι τοπ ποιότητας, για γυναικόπαιδα που δε θέλουν να βλέπουν "αίματα", τις γνωστές σάχλες. Καμιά Μπλάκ Άνγκους Αργεντινής λόγου χάριν, εκεί τους την ψήνω, κι είναι όλοι ευτυχισμένοι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
Το blue μου φαίνεται πολύ άψητο .
Για να γίνει σωστά blue, πρέπει να έχει αφεθεί η μπριζόλα τουλάχιστον 2 ώρες να πιάσει θερμοκρασία δωματίου (20-22°) και να μπει σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να προλάβει να καραμελώσει απ'έξω, να φαίνεται με το μάτι άριστα ψημένη, χωρίς να "αρπάξει" μέσα θερμοκρασία >45°C.

Και πρέπει να είναι καλά στεγνό το κρέας, ωρίμανσης, όχι να στάζει νερά, φρέσκο.

Δεν είναι εύκολο ψήσιμο το blue, και θέλει σοβαρά κρέατα, και πολύ σοβαρή ψησταριά, υψηλών θερμοκρασιών.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.492
Πάντα τις μπριζόλες τις έχω δύο+ ώρες εκτός ψυγείου να πιάσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις ψήσω.
Το medium rare έως rare παίζει σχεδόν πάντα. Οχι blue .

Reaction score
8.788
Δεν πειράζει βλέπω κάτι άλλα βίντεο με 24 clusters μινί πυραύλους .... μην κάνεις σχέδια για τα Χριστούγεννα, δεν θα σου χρειαστούν.
Έρχεται το τέλος του κόσμου μαζί με το τέλος του χρόνου? :biggrin:
Τι έργα βλέπεις βρε Θήβα και επιρρεαζεσαι? :D

Reaction score
1.156
Ο εν λόγω συνδυασμός, είναι κόστους <500€ αυτή τη στιγμή.

Είναι μάλλον άδικο να συγκρίνεις ένα σεταπ αξίας <500€ με το 6-πλασιας + αξίας δικό σου σεταπ:

Στα 3 χιλιάρικα παίζει το φουλ σεταπ της σονος, και η μεσαία ηχομπαρα της Sennheiser μαζί με ένα σαμπ, όπως και τα quad της Sony, μαζί με ένα σαμπ.

Είμαι βέβαιος πως θα τα βρει παλούκια το τωρινό σεταπ σου άμα κάνεις σύγκριση τα ανωτέρω με το δικό σου, στο δικό σου χώρο, και με όμοιες αποστάσεις ακρόασης, εφόσον βεβαίως τοποθετήσεις την όποια ηχομπαρα στο χώρο σου με την ίδια φροντίδα που έδωσες στην τοποθέτηση των δικών σου τωρινών ηχείων. 😎

Κι άμα "τα σπάει" (όπως χαρακτηριστικά λες) σε ταινίες το σεταπ των 500€, σκέψου τι γίνεται με σεταπ των 3 και 3,5 χιλιάδων ευρώ, σκέψου το λιγάκι. 😎

Στην πραγματικότητα, μια ηχομπαρα προσφέρει πολλαπλά κανάλια και δυνατότητα αναπαραγωγής των πολυκάναλων και ιμερσιβ φορμάτς, οπότε όταν πας από 2 ηχεία σε 7-9 ηχεία με σαμπ, τηρουμένων των αναλογιών, θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω για να παραμείνεις στο επίπεδο "ποιότητας" που αγόρασες (με vfm συσκευές) για 2 μόνο κανάλια.

Με αυτό το σκεπτικό, η μεγάλη ηχομπαρα της Sennheiser, μαζί με σαμπ, είναι πολύ "φτηνή" αναβάθμιση για σένα, αρκεί να μπορείς να την τοποθετήσεις όπως προβλέπεται.

Ομοίως ένα υπερπλήρες σεταπ της σονος, που θα κοστίσει λόγο πάνω από 3,5 χιλιάρικα.
Μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράγματα για το Sonos στον ήχο και να τα ειχες "ολα" σε ενα.

Προσωπικά θεωρώ για τον ήχο που έχω ότι είναι αδύνατο να προσεγγιστεί από ηχομπαρα και ηχειακια. Δε θα το έβαζα καν στην ίδια πρόταση

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.542
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof