stathis
Ultra Home Theater
- Reaction score
- 36.424
Η σειρά είναι τυχαία;Audyssey - arc - dirac - ypao.
Η σειρά είναι τυχαία;Audyssey - arc - dirac - ypao.
Αφού δεν είναι ανήλικα, δένπραζ.πάλι τα χεριάζεις εσύ?
Λιγο μπασακι ακομα δεν πειραξε κανεναν.πάλι τα χεριάζεις εσύ?
Να σου πω ρε Κώστα , αυτά εδω που μοστράρεις απο που τα πήρες? Απο το Umik ναι? ή μήπως όχι?να σας το πω απλα.....αλλα trinnov ......για σενα και τον Γιαννη που δεν καταλαβαινετε.....
αυτη η καρτα με τα 3 διαγραμματα ειναι ακριβως οτι κανει και το audyssey....
View attachment 150427
η πανω δειχνει πως ειναι πριν τα ηχεια......
η κατω τι εκανε για να φερει αυτο που βλεπουμε στο κεντρικο διαγραμμα ...
οποτε ξεχαστε αυτα που λετε ......
Βεβαίως όσο φτιάχνει το μπάσο σε ένα σύστημα-χώρο, τόσο πιο πολύ ...εξαφανίζεται. Όμως δε νομίζω ότι η διόρθωση της φάσης που κάνουν τα dsp έχει σχέση με την αντιληπτή ποσότητα μπάσου. Η διόρθωση φάσης αυτό που κάνει είναι να φέρνει το μπάσο πιο κοντά στα πρίμα, ώστε να ακούγονται όλα μαζί. Ναι, βελτιώνει την ατάκα αλλά όχι την αντιληπτή ποσότητα. Νομίζω μπορούμε να ορίσουμε την αντιληπτή ποσότητα μπάσου ως το ολοκλήρωμα του πλάτους των χαμηλών συχνοτήτων στο χρόνο. Το οποίο δεν αλλάζει μετακινώντας το πλάτος πέρα δώθε στο χρόνο.View attachment 150468
Όπως έχουμε ξαναπεί, χρειάζεται προειδοποίηση για τέτοια παιχνίδια:
Το θέμα της ισοστάθμισης στο πεδίο του χρόνου, είναι ευχή και κατάρα.
Άμα στο κάνει σωστά, μειώνεται η αντιληπτή ποσότητα, ο αντιλαμβανόμενος όγκος του μπάσου που ακούς στο 1/3 της ποσότητας που είχες πριν. Πρακτικά; Σα να το εξαφανίζει το μπάσο. Μπάι μπάι μπάσο.
Πώς γίνεται;
Κοφτερό σα ξυράφι, απότομο, το "μπουμμ", ακόμα και το πιο ελεγχόμενο "μπαπ" γίνονται "πατ". Με τ στο τέλος, και τελεία.
Άμα το συνηθίσεις όμως, μετά όλα τα υπόλοιπα σου ακούγονται απλώς μπουγιο, φασαρία.
Σαφώς όμως, η πρώτη εντύπωση είναι "που πήγε το μπάσο οεο".
Άμα δε το νιώσεις αυτό, δεν έχει γίνει δουλειά, να ξέρεις.
Όταν στρώσει το μπάσο, εξαφανίζεται.
Αυτό είναι το κλειδί στην υπόθεση.. Η διόρθωση φάσης αυτό που κάνει είναι να φέρνει το μπάσο πιο κοντά στα πρίμα, ώστε να ακούγονται όλα μαζί.
Δεν τα δείχνει Χάρη μου.τέλειο σαλόνι!
τα συγχαρητήρια μου στην οικοδέσποινα!
Υ.Γ. SUB δεν βλέπω στο audyssey
Εχω βάλει και εγω το χεράκι μου.τέλειο σαλόνι!
τέλειο σαλόνι!
Σίγουρα το έχεις βάλει το χεράκι σου..... Το wd 40 αποκλείεται να το έβαλε η κυρά πάνω στο σαμπ.....Εχω βάλει και εγω το χεράκι μου.
Καλά το wd 40 ξεχάστηκε. Παντόφλα όντως δεν παίζει.Σίγουρα το έχεις βάλει το χεράκι σου..... Το wd 40 αποκλείεται να το έβαλε η κυρά πάνω στο σαμπ.....
Σίγουρα επίσης δεν παίζει παντόυφλα.....
Ωραίος χώρος είναι πράγματι....
εμ τι κάνουμε για?Δεν τα δείχνει Χάρη μου.
ναι.....φαίνεται πουΕχω βάλει και εγω το χεράκι μου.