- Reaction score
- 15.546
κατι λαθος κανεις με το umik ...στα 75 θελει και εκει πρεπει να στα βγαζει
Last edited:
Καλημέρα σίγουρα κάτι κάνω λάθος με umik.Κατεβασα στο κινητό το decibel x και μου είχε απόκλιση από τα 75 στα 72, πάντως ήταν κοντά στο 75. φορτωμένο σωστά το έχω το αρχείο. Έβαλα το regular αρχικά και μετά το 90 deegres να δοκιμάσω ...εντέλει μέτρησα το left εφόσον μου το διάβασε 80 από audyssey και μέτρησα και έβαλα τα υπόλοιπα το ίδιο, τα οποία επίσης ήταν κοντά στα 80. Επισης μου έκανε εντύπωση πως το atmos ήταν +3db και το surround -3 dB.. περίεργο .Έβαλα ταινία και τελικά ορθός τα surround και τα atmos ήταν - και + 3 διότι σε δυνατές σκηνές επειδή τα surround είναι κοντά μου δεν ακούω καλά τα Front και ξεκάθαρα τα atmos. Θα κάτσω να δω τι κάνω λάθος στο rew. Τις επόμενες μέρες θα κάτσω να ασχοληθώ εντατικά με rew μόλις λύσω το θέμα με τον ενισχυτή που έχω .κατι λαθος κανεις με το umik ...στα 75 θελει και εκει πρεπει να στα βγαζει
Μήπως φταίει το input volume δε το έχω 0.530, θα το δω αυτό που λες. Σε ευχαριστωΣτα πόσα dbfs έχεις το rew? Αν είναι στο default 20 αυτή είναι η διαφορά.
Το audyssey μετράει στα 27.
οταν λες στα ποσα dbfs που? στο cal file? στο rew? θελω να μετρησω pink noise απο του audyssey με umik-1 να δω αποκλιση που εχει το audysseyΣτα πόσα dbfs έχεις το rew? Αν είναι στο default 20 αυτή είναι η διαφορά.
Το audyssey μετράει στα 27.
Όταν βάζεις pink noise στο rew σου λέει πιο κάτω στα πόσα dbfs. Από -20 βάλε -27.οταν λες στα ποσα dbfs που? στο cal file? στο rew? θελω να μετρησω pink noise απο του audyssey με umik-1 να δω αποκλιση που εχει το audyssey
Δε έχω συνδέσει ακόμα υπολογιστή rew με ενισχυτή . Αυτό που έκανα είναι να πάω στο αρχείο και να βάλω το sns factor +5 δλδ από -1.5 που είναι το δικό μου στα 3.5. Εφόσονμου τα έδειχνε 5 dB πάνω. Μπακαλίστικος τρόπος αλλά δεν έχει hdmi σο λαπτοπ, ούτε rca jack καλώδιο έχω να ενώσω, να δω μήπως βρω και πάρω toslink που έχει το laptop μου μπας και ενσωσω οπτική .Όταν βάζεις pink noise στο rew σου λέει πιο κάτω στα πόσα dbfs. Από -20 βάλε -27.
Ένωσα το umik στο λαπτοπ , πείρα το αρχείο 90degrees έθεσα το senfactor +5 db απ ότι ήταν, εφόσον ήξερα ότι το audyssey μου έδινε + 5 στο umik και μου έδειχνε τα ηχεία 80db , όρισα το αρχείο στο rew άνοιξα spl και πείρα μέτρηση, με ενισχυτή στο test tone και reference lvl volume 00 η 80 . Η μέτρηση στα 2 μπροστά ήταν κομπλέ από audyssey , το κεντρικό 1 dB κάτω , τα surround 3 dB κάτω και τα atmos dB πάνω . Μάλλον φυσιολογικό μου δείχνειδε σε κατάλαβα, το umik που το έχεις ενώσει? το cal file που το πέρασες
Θα το κάνω όπως το λες ! Θα τα ξαναπατήσω σε λίγο να δοκιμάσω .δεν νομίζω ότι πρέπει να πειράξεις το cal file.
στο rew βάλε εσύ sweep level -27dbfs και στο spl meter c weighting
βασικό όταν μετράς test tone μέσα από τον av είναι χωρίς ισοστάθμιση (audyssey)
Μετά απο κάποιους μήνες και πριν κλείσω χρόνοδεν νομίζω ότι πρέπει να πειράξεις το cal file.
στο rew βάλε εσύ sweep level -27dbfs και στο spl meter c weighting
βασικό όταν μετράς test tone μέσα από τον av είναι χωρίς ισοστάθμιση (audyssey)
Δεν λειτουργούν τόσο χαμηλά.στα χαμηλά πέφτει ομαλά αλλά νωρίς στα 100hz
απλά περίμενα να πεφτει το περίπου όπως και τα πισω υψουςΔεν λειτουργούν τόσο χαμηλά.