Barista Corner

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Τον ίδιο πήρα (χ2) αλλά δεν τον έχω ανοίξει ακόμη, περιμένω να τελειώσουν οι προηγούμενοι. Αξίζει δλδ;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144
Τον ίδιο πήρα (χ2) αλλά δεν τον έχω ανοίξει ακόμη, περιμένω να τελειώσουν οι προηγούμενοι. Αξίζει δλδ;
Αν σου αρέσει το προφίλ του, ναι, αξίζει. Είναι και τίμιος ως προς τις περιγραφές. :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368
Εν τω μεταξύ και από το Roosters που έτρεχε (ακόμη καλύτερη) προσφορά πάλι κοσταρίκα πήρα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144
Το προφίλ των νοτιοαμερικάνικων γενικώς μου αρέσει, αυτή η σοκολατίλα.
Αρέσουν περισσότερο σε όσους βάζουν γάλα στο ρόφημα. Λογικό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144
Γάλα.

Τι εφεύρεση θεέ μου..
Αν δεν υπήρχε το γάλα και η ζάχαρη ο καφές δεν θα ήταν τόσο δημοφιλής. :biggrin:

Στοιχεία για τις ΗΠΑ:

According to our recent survey conducted with 1,300+ people across the U.S. in January 2024, here are some interesting coffee preferences:

• 39% of people prefer their coffee with only milk or creamer.
  • 38% prefer coffee with sweetener and milk/creamer.
  • 18% of people prefer their coffee black.
  • 6% of people take their coffee with just sweetener.
On average, people use 3 packets of sweetener in each cup of coffee.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Θες να πεις ότι στην Αμερική αυτό το μαύρο ζουμί που πίνουν είναι καφές;

Πάσο.

Κάνα στατιστικό τέτοιο από Ιταλία, θα το έδινα μια σημασία.

Reaction score
5.354
Φίλοι baristas, επειδή ετοιμάζω ένα airbnb, όταν μείνετε σε ένα κατάλυμμα, τι θα εκτιμούσατε να υπάρχει από εξοπλισμό;

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, η μηχανή Nespresso είναι no-no για σας. Π.χ. Sage Creatista Plus
Προτιμότερο ένα Bialetti Moka Express; Ή και τα δύο;
Στην Ιταλία που είχα μείνει, είχαν ένα Bialetti, δεν το άγγιξα. Έξω ήπια καφέ. :)

Αλλιώς, ένα Sage Bambino;

Reaction score
5.354
Μονοκατοικία στη Χαλκιδική, 90% ξένοι.
Δυο οικογένειες οι διαμένοντες.

Bambino και καφέ συσκευασμένο προτιμότερο από Barista Plus και κάψουλες ε;
Γιατί και Grinder για το Bambino θα είναι too much μάλλον.

Reaction score
1.495

Προσωπικά θα το συσχέτιζα με το προφιλ των ενοικιαστών που θα έχω ή θα ήθελα να έχω :rolleyes:

Reaction score
5.354
Νορμάλ οικογένειες από το εξωτερικό για διακοπές 7-10 μέρες είναι αυτοί που έρχονται.
Πλήρως ανακαινισμένη λουξ μονοκατοικία, 3 δωμ/2 μπάνια, 300/βραδιά για δύο οικογένειες.

Θέλω να προσφέρω κάτι ιδιαίτερο, όσον αφορά τον καφέ, χωρίς να φοβίσω με κάτι περίπλοκο και να αποφύγω τυχόν προβλήματα.

Σε αντίστοιχη μονοκατοικία έχω φτάσει μέχρι Creatista Plus, διατηρώντας αποθηκευμένη μια απλή Nespresso για backup. Δεν είχα φυσικά παράπονο, αλλά δεν ξέρω αν υπήρξαν κάποιοι που θα ήθελαν κάτι διαφορετικό.

Η σκέψη στο νέο πρότζεκτ είναι μήπως ξεφύγω από το industry standard για airbnb, δηλαδή τις κάψουλες Nespresso.

Εξ ου και η απορία, εσείς που βλέπω έχετε απαιτητικό ουρανίσκο, όταν πάτε σε ένα κατάλυμα για διακοπές, τι θα σας ικανοποιούσε να δείτε στον εξοπλισμό του καφέ; (χωρίς υπερβολές όμως, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα θέλει να κάνει έναν καφέ κι ένας απλός χρήστης)

Last edited:

Reaction score
535
Συμφωνώ με τον προλαλησαντα. Θεωρώ ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται τόσο πολύ με την παρασκευή του καφέ ώστε να υπάρχει τέτοιος εξοπλισμός. Οι περισσότεροι θεωρώ ότι επιθυμούν την ευκολία της κάψουλας. Σε όσα καταλύματα έχω επισκεφτεί, έχουν καφετέριες φίλτρου και νεσπρεσο.

Reaction score
23.187
μια μηχανή επιπέδου gaggia brera είναι υπερ αρκετή και τιμιότατη λύση για αυτά τα προβλήματα, προσφέρει καλό ρόφημα (μακράν καλύτερο από κάψουλες) με πάτημα ενός κουμπιού κυριολεκτικά.
ακόμα και αυτή όμως θέλει έναν καθαρισμό, μια τυπική συντήρηση κλπ μια φορά στο τόσο, κάτι που οι καψουλομηχανές δεν έχουν, άρα δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να χρησιμοποιηθεί σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144

Προσωπικά θα έβαζα ένα "καλό" μοντέλο Nespresso. Πιο πολύ για το εφέ αφού από λειτουργικότητα είναι όλες ίδιες.
Και θα έδινα έμφαση στην ποικιλία των capsules. H Creatista Plus είναι πολύ καλή επιλογή.

Υ.Γ. Ο αλεσμένος καφές χάνει πολύ γρήγορα όλα τα θετικά του οπότε ακόμα και ο ψαγμένος επισκέπτης θα τον αποφύγει.

Reaction score
5.354
μια μηχανή επιπέδου gaggia brera είναι υπερ αρκετή και τιμιότατη λύση για αυτά τα προβλήματα, προσφέρει καλό ρόφημα (μακράν καλύτερο από κάψουλες) με πάτημα ενός κουμπιού κυριολεκτικά.
ακόμα και αυτή όμως θέλει έναν καθαρισμό, μια τυπική συντήρηση κλπ μια φορά στο τόσο, κάτι που οι καψουλομηχανές δεν έχουν, άρα δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να χρησιμοποιηθεί σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα.
Δεν είναι πρόβλημα ένας καθαρισμός, τον κάνω.
Ακόμα και καψουλομηχανές ένα descaling το θέλουν.
Πρόβλημα είναι όσες μηχανές χωρίς προειδοποίηση αρνούνται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για κάποιον χαζό λόγο.
Π.χ. να μην έχει νερό ο κάδος. Να προστεθεί νερό εκ των υστέρων, off-on, και η μηχανή να εξακολουθεί να δείχνει error.

Με την ευκαιρία, ποιο σύστημα αφαλάτωσης προτείνετε; Όχι μόνο για τον καφέ, αλλά για όλο το σπίτι. Για να μη μένουν άλατα και γενικά στoν πάγκο της κουζίνας, βρύσες και μπάνιο.
Προσωπικά θα έβαζα ένα "καλό" μοντέλο Nespresso. Πιο πολύ για το εφέ αφού από λειτουργικότητα είναι όλες ίδιες.
Και θα έδινα έμφαση στην ποικιλία των capsules. H Creatista Plus είναι πολύ καλή επιλογή.

Υ.Γ. Ο αλεσμένος καφές χάνει πολύ γρήγορα όλα τα θετικά του οπότε ακόμα και ο ψαγμένος επισκέπτης θα τον αποφύγει.
Φρεσκοκομμένο καφέ από μαγαζί, θα τον χρησιμοποιούσες αν υπήρχε σε βαζάκι στο κατάλυμα;
Έχω διαβάσει κάποιους να λένε ότι δεν αγγίζουν καφέ που δεν είναι σφραγισμένος-συσκευασμένος.
Και γενικά ο κανόνας υγιεινής αυτός είναι, να μην προσφέρεται κάτι χύμα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
μια μηχανή επιπέδου gaggia brera είναι υπερ αρκετή και τιμιότατη λύση
Συμφωνώ.

Αν θες ανώτερη εμπειρία καφέ, η ιδανική επιλογή για όλους είναι μια αυτόματη μηχανή με ενσωματωμένο μύλο άλεσης, ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνει καφέ κι ο πιο αδαής.

Το "κόλπο" για καλό καφέ σε τέτοια μηχανή, είναι να έχεις μια ροή από μικρές συσκευασίες (200γρ) φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, και με το που μπαίνουν στο δωμάτιο, να γεμίζει η θήκη της μηχανής, δηλαδή να μην είναι "παρατημένοι" οι κόκκοι εκεί για βδομάδες, να είναι φρέσκοι, άρα να βρεις ένα καφέ που να ταιριάζει με τη μηχανή, και να έχεις ροή παραγγελίας καφέδων, ανά βδομάδα.

Η σύνδεση με το νερό του δικτύου, είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να μην αδειάζει ο κάδος. Ομοίως, η σύνδεση με την αποχέτευση για τα νερά που τρέχουν.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.368

Η καλύτερη επιλογή.
Θα εκτιμηθεί και από περισσότερο κόσμο. Πάνω κάτω όλοι όσοι πίνουν καφέ είναι εξοικειωμένοι με την εικόνα και απλότητα λειτουργίας μιας τέτοιας μηχανής, ακόμη και οι die-hard coffee junkies θα την εκτιμήσουν, ακόμη και εάν γελάσουν ενδομύχως για τον υποδεέστερο αυτό εξοπλισμό.

Reaction score
5.354
Η σύνδεση με το νερό του δικτύου, είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να μην αδειάζει ο κάδος. Ομοίως, η σύνδεση με την αποχέτευση για τα νερά που τρέχουν.
Προλαβαίνω να προβλέψω σύνδεση νερού και αποχέτευσης. Δεν έχει μπει ακόμα η κουζίνα.

Σύστημα φίλτρου για τα άλατα τι να βάλω;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS