Build Your Dreams (BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.507
Καλησπέρα σας, είμαι νέος κάτοχος ATTO 3, παρατήρησα ότι για να έχει αποτέλεσμα η θέρμανση πρέπει να ρυθμίσω την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Το ίδιο πρόβλημα το διάβασα σε μια ομάδα για το ATTO 3 στο facebook της UK , στο οποίο αναφέρουν ότι εμφανίστηκε μετά την τελευταία αναβάθμιση, γνωρίζει κάποιος κατι;
Υπάρχει Ελληνική ομάδα στο FB για το Atto 3. Καλύτερα να ρωτήσεις και εκεί. Εδώ μόνο ο Maxheadroom μπορεί να απαντήσει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.745
Καλησπέρα σας, είμαι νέος κάτοχος ATTO 3, παρατήρησα ότι για να έχει αποτέλεσμα η θέρμανση πρέπει να ρυθμίσω την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Το ίδιο πρόβλημα το διάβασα σε μια ομάδα για το ATTO 3 στο facebook της UK , στο οποίο αναφέρουν ότι εμφανίστηκε μετά την τελευταία αναβάθμιση, γνωρίζει κάποιος κατι;
Το διάβασα κι εγώ, νομίζω ότι κάτι άλλαξαν τον προγραμματισμό του κλιματισμού στην 1.7.1 που δημιουργεί θέμα στα ψυχρότερα κλίματα.
Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα: το έχω σταθερά στους 23C με απενεργοποιημένο A/C και η θερμοκρασία είναι απόλυτα ικανοποιητική. Για παράδειγμα, χθες το βράδυ που γυρίζαμε στη Χαλκίδα από βόλτα στην Αθήνα, με χαμηλές θερμοκρασίες στην Εθνική Οδό (6-7C), κανένας από τους επιβαίνοντες δεν παραπονέθηκε.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ορίστε τη λειτουργία του κλιματιστικού στην Άνεση (αντί για Eco) και ενεργοποιήστε όλους τους αεραγωγούς (παρμπρίζ, κεντρικούς και πόδια -αν θέλετε να βγάζει ζεστό αέρα και πίσω, πρέπει απαραίτητα να ενεργοποιήσετε τους κεντρικούς). Θυμίζω ότι μπορείτε να ενεργοποιείτε από πριν τον κλιματισμό και τα θερμαινόμενα καθίσματα, ακόμα και από μακριά χρησιμοποιώντας το App της BYD, ώστε να βρίσκετε το όχημα ζεστό όταν επιβιβάζεστε.
Διάβασα τέλος κάποιον να λέει ότι σε αυτόν διορθώθηκε το πρόβλημα κάνοντας Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του infotainment. Δε γνωρίζω αν ισχύει, αλλά είναι γενικά μια καλή πρακτική μετά από κάθε μεγάλη αναβάθμιση οποιουδήποτε... τάμπλετ. Θα χρειαστεί όμως να ξανακάνετε pairing το κινητό σας, να ορίσετε σταθμούς ραδιοφώνου, σύνδεση σε εξωτερικό WiFi, διαμόρφωση επιφάνειας εργασίας και όλων των υπόλοιπων ρυθμίσεων και εφαρμογών του infotainment.

ΥΓ Μόλις διάβασα κάπου ότι στην Αγγλία είναι διαθέσιμο νέο update που διορθώνει το πρόβλημα, προς το παρόν μόνο για εγκατάσταση μέσω USB. Εντός ολίγων ημερών και μέσω ΟΤΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Last edited:

Reaction score
0
Το διάβασα κι εγώ, νομίζω ότι κάτι άλλαξαν τον προγραμματισμό του κλιματισμού στην 1.7.1 που δημιουργεί θέμα στα ψυχρότερα κλίματα.
Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα: το έχω σταθερά στους 23C με απενεργοποιημένο A/C και η θερμοκρασία είναι απόλυτα ικανοποιητική. Για παράδειγμα, χθες το βράδυ που γυρίζαμε στη Χαλκίδα από βόλτα στην Αθήνα, με χαμηλές θερμοκρασίες στην Εθνική Οδό (6-7C), κανένας από τους επιβαίνοντες δεν παραπονέθηκε.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ορίστε τη λειτουργία του κλιματιστικού στην Άνεση (αντί για Eco ή όπως το λέει τέλος πάντων) και ενεργοποιήστε όλους αεραγωγούς (παρμπρίζ, κεντρικούς και πόδια). Θυμίζω ότι μπορείτε επίσης να ενεργοποιείτε από πριν τον κλιματισμό και τα θερμαινόμενα καθίσματα, ακόμα και από μακριά χρησιμοποιώντας το App της BYD, ώστε να βρίσκετε το όχημα ζεστό όταν επιβιβάζεστε.
Διάβασα τέλος κάποιον να λέει ότι σε αυτόν διορθώθηκε το πρόβλημα κάνοντας Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του infotainment. Δε γνωρίζω αν ισχύει, αλλά θα χρειαστεί να ξανακάνετε pairing το κινητό σας, να ορίσετε σταθμούς ραδιοφώνου, σύνδεση σε εξωτερικό WiFi, διαμόρφωση επιφάνειας εργασίας και όλων των υπόλοιπων ρυθμίσεων και εφαρμογών του infotainment.

ΥΓ Μόλις διάβασα κάπου ότι στην Αγγλία είναι διαθέσιμο νέο update που διορθώνει το πρόβλημα, προς το παρόν μόνο για εγκατάσταση μέσω USB. Εντός ολίγων ημερών και μέσω ΟΤΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ok, θα ελέγξω την τρέχουσα ρύθμιση και βλέπουμε...

alexis

Reaction score
30.507
Ένα πρόσφατο 44λέπτο video από το CNBC που χωρίζεται σε τρία μέρη:
- Μια σύντομη αναφορά στη ιστορία της BYD.
- Γιατί η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χάνει στη Κίνα.
- Γιατί οι φόροι δεν θα τους σταματήσουν.

Γενικότερα έχει αρκετή πληροφορία για την αγορά.

Όπως φαίνεται η BYD ετοιμάζεται για πόλεμο τιμών εντός και εκτός Κίνας. Πρόσφατη διαρροή επικοινωνίας της την θέλει να ζητά μείωση τιμών 10% από τους προμηθευτές ως προαπαιτούμενο για το 2025.

Reaction score
1.561
Στο παρελθόν αυτές οι πρακτικές εκβιασμού των προμηθευτών δεν είχαν καλά αποτελέσματα για το προϊόν και τους καταναλωτές. Η Mercedes ακολούθησε αντίστοιχες πρακτικές στα μέσα της δεκαετίας του 90, και το αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσουν σε όλους τους δείκτες αξιοπιστίας για μία δεκαετία, να πάρει πόδι ο CEO τους και τα αυτοκίνητά της από εκείνη την εποχή να θεωρούνται σήμερα γενικώς σκουπίδια.

alexis

Reaction score
30.507
Εξαρτάται και τι μπαίνει μέσα. Πρόσφατα μπήκα και στα δύο Leapmotor που έχουν στην Ελλάδα. Το μικρό Τ03 των 16.000€ (μετά την επιδότηση) έχει καλή ποιότητα και εξοπλισμό για τα λεφτά του. Δεν το περιμένεις με τίποτα. Το μεγάλο τους SUV κατηγορίας Model Y έχει μια ποιότητα πλαστικών, κυρίως στην κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα, που μου θύμισε κινεζικές θήκες κινητών του 1€.

Reaction score
1.561
Μα αυτό είναι το θέμα. Ότι τώρα τα κινέζικα που έρχονται στην Ελλάδα είναι καλά ποιοτικά (σε αντιληπτή ποιότητα κατασκευής τουλάχιστον). Με 10% κάτω θα είναι;

Ενημερωτικά, η διαφορά στο κόστος μεταξύ ποιοτικών, μαλακών στην υφή πλαστικών και σκληρών που παραπέμπουν σε χαμηλή ποιότητα είναι ΑΣΤΕΙΑ. Μπορεί για όλο το αυτοκίνητο π.χ. το φτηνό ταμπλό να κοστίζει 100€ και το καλό ταμπλό να κοστίζει 150€. Μιλάμε για διαφορές ποιότητας που μπορεί να αντιστοιχούν σε αυτοκίνητα πολλαπλάσιας μεταξύ τους αξίας.

Ταπεινή άποψη, τον πόλεμο τιμών οι Κινέζοι τον έχουν κερδίσει, δεν έχουν να κερδίσουν περαιτέρω μειώνοντας παραπάνω τις τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήδη είναι φτηνότεροι για συχνά καλύτερο προϊόν.

alexis

Reaction score
30.507
Μα δεν το κάνουν για τους έξω. Για τους μέσα το κάνουν. Αναμεταξύτονε. 🙂

Μόνοι τους τα λένε. Η Κινεζική αγορά θυμίζει λουτρό αίματος. Αρχές δεκαετίας 2010 ήταν πάνω από 1000 εταιρείες. Κάπου στο 2016-17 ήταν σχεδόν 500. Πλέον είναι κάπου στις 150.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder