DACs - τελειωμό δεν έχουν

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

QUAD Link D-1 USB DAC

USB DAC and converter to SPDIF

DAC Crystal CS4398
Sampling Frequency 44.1kHz - 192kHz
Maximum Sampling Frequency 192kHz
Digital input 1 x USB (asynchronous mode)
Digital output 1 x coaxial, 1 x Toslink optical
Output voltage 4V (unbalanced)
Output impedance 100Ω (unbalanced)
Frequency response 20Hz - 20kHz (+/-0.2dB)
Dynamic range 110dB

Unclear whether this DAC is USB audio class 2 compliant.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
που ακριβώς λέει η asus ότι είναι ΚΑΙ preamplifier?
είπαμε ότι έχει ποτενσιόμετρο δεν είναι αυτόματα και προ
δες ασ πούμε και ένα απο τα σουξεδιαρικα προϊόντα του είδους το weiss 202
http://www.weiss-highend.ch/dac202/index.html
δεν λέει πουθενά για προενισχυση
Η προενίσχυση δεν χρειάζεται να αναφερθεί. Όταν η έξοδος του DAC από ένταση, ρεύμα και αντίσταση είναι εφάμιλλη σε ικανότητα και καταλληλότητα για οδήγηση τελικού τα πράγματα είναι ταυτόσημα. Στην περίπτωση του 202 ισχύουν τα παραπάνω για την έξοδό του και ο ψηφιακός attenuator με dither δεν φαίνεται να άφησε σε κανέναν αμφιβολίες για περιοριμό της ποιότητας.
Γι αυτό και οι περισσότεροι κάτοχοι το προτιμούν κατευθείαν σε τελικό ή ενεργά ηχεία.

Reaction score
140
Η προενίσχυση δεν χρειάζεται να αναφερθεί. Όταν η έξοδος του DAC από ένταση, ρεύμα και αντίσταση είναι εφάμιλλη σε ικανότητα και καταλληλότητα για οδήγηση τελικού τα πράγματα είναι ταυτόσημα. Στην περίπτωση του 202 ισχύουν τα παραπάνω για την έξοδό του και ο ψηφιακός attenuator με dither δεν φαίνεται να άφησε σε κανέναν αμφιβολίες για περιοριμό της ποιότητας.
Γι αυτό και οι περισσότεροι κάτοχοι το προτιμούν κατευθείαν σε τελικό ή ενεργά ηχεία.
δλδ θέλετε να μας πείτε ότι υπάρχει μια συσκευή που κάνει κάτι ΟΛΟΣΩΣΤΑ με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αλλά ο κατασκευαστής δεν την αναφέρει καν αυτήν την ιδιότητα , μάλιστα...
άμα πχ βάλω ανάμεσα σε ένα SCM100SL AT και στο weiss 202 αυτόν τον προενισχυτη Viola Spirito ( http://www.violalabs.com/spirito.html ) θα παίξει χρωματισμένα και χειρότερα το σύστημα μου σε σχέση με το 202 απευθείας στο ηχείο ε?

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

δλδ θέλετε να μας πείτε ότι υπάρχει μια συσκευή που κάνει κάτι ΟΛΟΣΩΣΤΑ με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αλλά ο κατασκευαστής δεν την αναφέρει καν αυτήν την ιδιότητα , μάλιστα...
άμα πχ βάλω ανάμεσα σε ένα SCM100SL AT και στο weiss 202 αυτόν τον προενισχυτη Viola Spirito ( http://www.violalabs.com/spirito.html ) θα παίξει χρωματισμένα και χειρότερα το σύστημα μου σε σχέση με το 202 απευθείας στο ηχείο ε?
Αντωνη πιστευεις στο παραδειγμα που αναφερεις οτι μπορεις να εχεις ασφαλες συμπερασμα χωρις να τα βαλεις διπλα - διπλα τα δυο μηχανηματα?

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Αντωνη πιστευεις στο παραδειγμα που αναφερεις οτι μπορεις να εχεις ασφαλες συμπερασμα χωρις να τα βαλεις διπλα - διπλα τα δυο μηχανηματα?
τι είναι φθηνός αυτός που έβαλα , λες να μην κάνει για το παράδειγμα ? :204::204::204:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Όχι Αντώνη, δεν θα παίξει χειρότερα, αλλά ο οποιοσδήποτε προ θα βάλει τον χαρακτήρα του, κάτι δηλαδή που δεν υπήρχε προηγουμένως. Εκτός αυτού, το σήμα θα είναι αναπόφευκτα πιο processed, κάτι που εν τέλει μπορεί για σένα να είναι το ζητούμενο και να το θέλεις.
Επ' ουδενί όμως οτι θα είναι σωστότερο, αν, επαναλαμβάνω, η έξοδος του DAC οδηγεί σωστά σε όλες τις παραμέτρους.

Reaction score
2.049
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι, ποια η διάφορα του να χρησιμοποιήσεις το αναλογικό στάδιο του DAC σαν προ, απο το να χρησιμοποιήσεις ένα ενεργό προ? το ίδιο πράγμα είναι απλά στη δεύτερη περίπτωση έχεις δυο επιπλέον καλώδια αλλα πολυ καλύτερο και πιο πλήρες αναλογικό στάδιο μιας και το αναλογικό στάδιο πάσχει στα περισσότερα DAC, Μήπως υπερβαλουμε λίγο? δηλαδή το medea που έχει εξαιρετικό αλλα και εκτεταμένο αναλογικό στάδιο προσθέτει χαρακτήρα? άμα είναι έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αναλογικά στάδιο στα dac, να έβγαζαν όλα έξοδο 0.1V, να παίζαμε χωρίς προ και να έχουμε τελικό classd, μπρρρρ....:114:

Τι σημαίνει το dac να μπορεί να οδηγήσει το τελικό? να έχει ένα ικανό αναλογικο στάδιο, μήπως τελικά κοροιεδευομαστε μεταξύ μας?

Reaction score
140
ασ τα μεταφέρει τα μηνύματα σε ένα νέο θέμα ένας διαχειριστής
το θέμα να λέγεται
ΝΑ ΠΡΟ Η ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟ :204::204::204:

Reaction score
3.967

...........................................................................................................
Τι σημαίνει το dac να μπορεί να οδηγήσει το τελικό? να έχει ένα ικανό αναλογικο στάδιο, μήπως τελικά κοροιεδευομαστε μεταξύ μας?
Ξεκούτιανες μικρέ απ τις ξανθές με φαίνεται(ζηλεύω άτιμε!!), άη!

Να μπορει να "διεγείρει" την είσοδο του τελικού, αμα τον διεγείρει σε λέει είναι μια χαρά, ότι άλλο βάλεις είναι άρτιφακτ στο σήμα.

Τα λέω καλά?

Μια επιβεβαίωση θέλω γρήγορα..:142:

Reaction score
2.049

Αφού απανταω μόνος μου, αντε την άλλη φορά θα σε πάρω μαζί μου, θα στρωσεις! :116:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι, ποια η διάφορα του να χρησιμοποιήσεις το αναλογικό στάδιο του DAC σαν προ, απο το να χρησιμοποιήσεις ένα ενεργό προ? το ίδιο πράγμα είναι απλά στη δεύτερη περίπτωση έχεις δυο επιπλέον καλώδια αλλα πολυ καλύτερο και πιο πλήρες αναλογικό στάδιο μιας και το αναλογικό στάδιο πάσχει στα περισσότερα DAC, Μήπως υπερβαλουμε λίγο? δηλαδή το medea που έχει εξαιρετικό αλλα και εκτεταμένο αναλογικό στάδιο προσθέτει χαρακτήρα? άμα είναι έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει αναλογικά στάδιο στα dac, να έβγαζαν όλα έξοδο 0.1V, να παίζαμε χωρίς προ και να έχουμε τελικό classd, μπρρρρ....:114:

Από το λινκ που έδωσα πιο πάνω:

"Here is the typical circuit path with a preamp: DAC chip-I/V stage-output buffer stage (optional)-cable-preamp input buffer stage-analog volume control-preamp output buffer stage-cable-amplifier input=7 "stages" which all degrade sound (add noise/distortion). Now here is DAC direct with digital volume control: DAC chip with onboard volume-I/V stage-output buffer stage (optional)-cable-amplifier input=4 "stages" which will degrade sound. OK, so if the DAC in question uses an analog volume control, that would add one stage=5 "stages", between the I/V stage and the output buffer stage.
So, you can see without a preamp we have, at least, one less cable and its connections, and two less active gain/buffer stages. Without the preamp there are many less components in the signal path, and these components can only add distortion/noise."

Reaction score
2.049

Δηλαδή έχουμε δυο στάδια λιγότερα, για ψηφιακο volume δεν το συζητώ, αλλα ένα αναλογικο στάδιο της πλάκας! Διαλεξτε τελικά ποιο κάνει λιγότερο κακό!

Reaction score
3.967

Αφού απανταω μόνος μου, αντε την άλλη φορά θα σε πάρω μαζί μου, θα στρωσεις! :116:
Δεν είναι ανάγκη αγορίνα....πότε φεύγουμε????

Reaction score
2.049

Δηλαδή έχουμε δυο στάδια λιγότερα, για ψηφιακο volume δεν το συζητώ, αλλα ένα αναλογικο στάδιο της πλάκας! Διαλεξτε τελικά ποιο κάνει λιγότερο κακό!
Επαναλαμβάνω όσοι δεν έχετε dac με 0.1V έξοδο είστε ανακολουθοι αυτών που ισχυριζεστε! :116:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Τα λιγότερα στάδια. Εκτός αν μιλάς για μηχανήματα της πλάκας.
Υποθέτω μιλάμε για μηχανάκια απο ένα επίπεδο και πάνω.

Φαντάσου τώρα, τα λιγότερα στάδια να συνδιαστούν και με σχεδίαση τουλάχιστον ίδια η καλύτερη απο τους καλύτερους προ. Ξεκινάς τις ακροάσεις με γκόλ απο τα αποδυτήρια ... και άσε τους άλλους να ψάχνονται.

Με κορυφαίους διακοπτικούς έχεις κερδίσει και πέναλτι απο το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ...

¨Ασε μετά τους άλλους να προσπαθούν 90 λεπτά να ισοφαρίσουν

Is that simple , in a soccer way :126:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Μιχαλη θα σου προτεινα να βρεις καποιον καλο μετατροπεα με προενισχυτικο σταδιο και να τον καρφωσεις στον Sovereign.....και μετα παλι Α-Β με τον προ σου επανω!

Τα πραγματα αλλαζουν και πολλα μυστικα βγαινουν προς τα εξω για ολους μας....
Καντο φιλαρακι ....ειμαι σιγουρος οτι μπορει και να εκπλαγεις ....θα ηθελα ομως οταν το κανεις να εισαι αντικειμενικος και ειλικρινης στα γραπτα σου!!
Δεν εχεις λογο αλλωστε να μην .........το καλλιτερο κυνηγαμε στον ηχο και συνεχως ανακαλυπτουμε νεες αληθειες....και ας μας τρομαζουν!!!!!

Μπορουσαμε ποτε να διανοηθουμε οτι ηταν σωστο η μαλλον εφικτο να ακουσουμε ταπεινα flacs απο ενα παλιοπισι?
Τωρα?

Και συ μωρη φραγκοκοτα Geomiat για ριξε επι ταπητος καμια προχθεσινη εντυπωση απο το 903 πανω στα μονομπλοκια καρφωμενο στον τελικο(με την δικη του προενισχυση)!!!!!!!!

Μιλα ρε τομαρι............οπως μου τα ελεγες στης δυο την νυχτα που κουναγαμε τις συσκευες και ακουγαμε τα τρια τυφλα ποντικια!!!!!!!!!!
Μην μου πεις οτι το ξεχασες ???

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Γιατρουλινι μου............εδω εισαι!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Εχω καμια 40αρια ποντικια στα σκληρα μου!!!!!!!!!

:143::144:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Βρε Μιχάλη φυσικά και κάθε αναλογικό στάδιο εξόδου έχει τον χαρακτήρα του και αυτή είναι μία σοβαρή παράμετρος για την επιλογή της συσκευής. Ποιός όμως ο λόγος να προσθέσεις και δεύτερο χαρακτήρα στην αλυσίδα?
Κάνε ένα απλό, αλλά διαφωτιστικό τεστ: Βάλε και άκουσε έναν ενισχυτή ακουστικών πρώτα στην έξοδο ενός DAC και μετά στην έξοδο Tape out ένος προενισχυτή (χωρίς volume στο DAC και προενισχυτή) και άκουσε. Είμαι σίγουρος οτι έτσι θα καταλάβεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab