EV ταξίδια και φορτίσεις

Reaction score
5.405
Οι Sentry κάμερες έγραψαν κάτι ενδιαφέρον από περίεργους περαστικούς; Ή περνά το quicksilver Y απαρατήρητο σε κείνα τα μέρη;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Ή περνά το quicksilver Y απαρατήρητο σε κείνα τα μέρη;
Έχουν ποικιλία χρωμάτων εδώ, δε βγάζεις άκρη, πχ:

1000006184.jpg

Βράδυ από το βουνό, ανηφόρες τρελές και μετά κατηφόρες φυσικά, τα τελευταία 146 χλμ, με αλλεπάλληλες στροφές και τούνελ, με 110 στο κοντέρ (σα διάολος πήγαινα δηλαδή, κανονικά θέλει με 70), έβγαλε 15,8 μέση κατανάλωση:

1000006185.jpg

Το 11,4 ήταν κυρίως κατηφορικό..

Και τα τελευταία μυνήματα στο κινητό, δις με idle fees

1000006193.png

Εδώ, στην ευρύτερη περιοχή του Μονακό, φορτιστές έχει παντού.

Όχι μόνο Τέσλα, διάφορους.

Πολιτισμός.

ΥΓ. Στα διόδια της Ιταλίας, αν έχεις Tele pass, τα EV έχουν 30% έκπτωση.

Επίσης πολλές θέσεις δωρεάν στάθμευσης, μόνο για EV, εδώ μια στη Βερόνα, το κατέλαβε τεσλάκιας:

1000006152.jpg

Και στο ΙΚΕΑ, πέραν από Τέσλα superchargers, είχε και Τέσλα λουνζ

1000006167.jpg

🤣🤪😁

Α, με ένα μηχανάκι Tele pass, πληρώνεις διόδια χωρίς στάση, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενδεικτικά αναφέρω Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουγγαρία, κλπ.

Επίσης με το ίδιο πληρώνεις σε πολλά πάρκινγκ. Όπως στο μεγάλο πάρκινγκ που μπήκα στη Βερόνα, δίπλα στην τεράστια και διάσημη αρχαία αρένα.

Έχω τέτοιο, πανευρωπαϊκό:

1000006195.png

Για τις υπόλοιπες, έχω βγάλει ηλεκτρονική βινιετα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Όλα καλά, αλλά φωτό από το βυζί της Ιουλιέτας πουθενά... Φταίω να ρίξω warning?
Δεν έχω βγάλει "καλή", μόνο αυτή έχω διαθέσιμη, που κάποιος της το πιάνει το δεξί:

1000006147.jpg

Καλύτερη βγήκε αυτή της Κάλας (όχι το βυζί):

1000006156.jpg

Γιατί οι "καλές" είναι στη "μνήμη" της ολύμπους, βγάζω ελάχιστες με το κινητό, έχω μαζί μου τον εξοπλισμό, και δε δέχομαι αντιρρήσεις:

1000006191.jpg

Σα Μεγαλέξανδρος ο Μακεδών.

1000006196.jpg

1000006197.jpg

Φεύγουμε για Eze.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Σε όλα τα ξενοδοχεία που πήγα ως τώρα, είχε δωρεάν φορτίσεις, που δε τις χρησιμοποίησα (ήμουν γεμάτος) μέχρι σήμερα:

1000006348.jpg

1000006347.jpg

1000006369.jpg

Το σημερινό μενού, περιλαμβάνει 11-ρηδες, και μπριζες σουκο. Μια χαρά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Το λοιπόν, να σας δείξω πως οργανώνω μια ημερήσια διαδρομή.

Καταρχήν με Google maps, όπου ξεκινάει η διαδρομή από ένα ξενοδοχείο σε μια πόλη, και καταλήγει σε ένα άλλο ξενοδοχείο στην πόλη προορισμό, συν τις ενδιάμεσες στάσεις:

1000006591.png

Εδώ είναι η διαδρομή από Βαρκελώνη προς Μούρθια, με μόνον μία ενδιάμεση στάση.

Αυτές τις ημερήσιες διαδρομές, τις έχω σώσει στην "επιφάνεια εργασίας" στο κινητό

1000006593.png

Οπότε ανοίγω μια, και από την επιλογή "Share directions" το στέλνω στο Τέσλα.

Στο Τέσλα τώρα, αναλόγως επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, προσθέτει (αυτόματα και χωρίς να σε ρωτήσει) τις αναγκαίες ενδιάμεσες στάσεις φόρτισης σε Τέσλα superchargers.

1000006483.jpg

Εδώ βλέπουμε πως δίνει οδηγίες για να πας σε 309 χλμ σε κάποιο σταθμό φόρτισης.

Και πας.

Δηλαδή, σε πάει.

Και σε πάει χωρίς σφάλματα. Σωστά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Destination chargers της Τέσλα υπάρχουν κανονικά στο ξενοδοχείο μας σήμερα, αλλά με προσωρινή βλάβη, οπότε φορτίζουμε δωρεάν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, κατ'εντολην της Τέσλα (καλύπτει αυτή το κόστος φόρτισης, λόγω βλάβης).

Οι υπόλοιποι ηλεκτροκίνητοι, πληρώνουν 10€ τη μέρα για φόρτιση στο ξενοδοχείο. Το οποίο βέβαια είναι λίγο, για να κάνεις μια πλήρη φόρτιση. Μια χαρά δηλαδή.

1000006626.jpg

1000006625.jpg

Λίγο παραπέρα, στη Murcia, έχει αυτή τη συστάδα φορτιστών, από όπου περάσαμε να πούμε ένα "γεια" στα σύντομα, χωρίς να χρειάζεται καθόλου φόρτιση:

1000006621.jpg

1000006620.jpg

1000006622.jpg

Ακόμα δε λερώθηκε ιδιαίτερα

1000006618.jpg

1000006617.jpg

Οι φωτογραφίες είναι χωρίς καμία επεξεργασία..

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 4.000 χλμ του ταξιδιού, ούτε στη μέση δε φτάσαμε..

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.496
Next level σχεδιασμός ταξιδιού. :thumbsup:
Όταν με το καλό επιστρέψετε να μας πεις και πως σώζεις τις διαδρομές στην επιφάνια του κινητού.

Το παραπάνω, θεωρώ, πως είναι θέμα χρόνου να μπει και από άλλους κατασκευαστές. Η Renault για παράδειγμα στο Megane E-Tech εκτός του Android Auto έχει και προεγκατεστημένο Google Maps ως βασικό χάρτη του οχήματος. Επίσης έχει Google Assistant με κουμπί για φωνητικές εντολές στο τιμόνι. Του μιλάς και σε πάει (navigation). Θεωρώ επίσης θέμα χρόνου, αν δεν το κάνει ήδη, να σου έχει μέσα όλους τους φορτιστές, που, πότε και πόση φόρτιση θα χρειαστείς και άλλα. Δηλαδή, αν δεν το κάνει η Google, ποιος;

Tον συνδυασμό Google Maps - Google Assistant τον χρησιμοποιώ ήδη από το κινητό μου. Όταν βάζω navigation (και με φωνητική εντολή), ξεκινάει αυτόματα και βάζει στο backround όλα τα άλλα apps. Αν χτυπήσει τηλέφωνο με ρωτάει (με ομιλία) αν θέλω να απαντήσω. Αν έρθει μήνυμα (από οπουδήποτε, SMS, Messenger, Viber, Pumble, Slack etc) μου μιλάει και λέει ότι ήρθε μήνυμα από τον/την τάδε, αν θέλω να μου το διαβάσει και μετά αν θέλω να απαντήσω. Μιλάω, γράφει, στέλνει.

Reaction score
2.812
Το παραπάνω, θεωρώ, πως είναι θέμα χρόνου να μπει και από άλλους κατασκευαστές. Η Renault για παράδειγμα στο Megane E-Tech εκτός του Android Auto έχει και προεγκατεστημένο Google Maps ως βασικό χάρτη του οχήματος. Επίσης έχει Google Assistant με κουμπί για φωνητικές εντολές στο τιμόνι. Του μιλάς και σε πάει (navigation). Θεωρώ επίσης θέμα χρόνου, αν δεν το κάνει ήδη, να σου έχει μέσα όλους τους φορτιστές, που, πότε και πόση φόρτιση θα χρειαστείς και άλλα. Δηλαδή, αν δεν το κάνει η Google, ποιος;
Η Volvo το κάνει αυτό. Android Auto + Google maps (+Assistant). Στους χάρτες βγάζει φορτιστές (αρκετά ενημερωμένους νομίζω) και σε πάει αν χρειάζεται, δυνατότητα που δεν έχει στο κινητό ακόμα (απ' όσο ξέρω). Δε το έχω δοκιμάσει αρκετά, γιατί δε χρειάστηκα πραγματικά μεγάλες διαδρομές σε "άγνωστους" προορισμούς.
Μια φορά πρόσφατα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη (έγραψα σχετικά 😭🤪) , βάζοντας τον προορισμό, σχεδίασε την πορεία, μ΄ενημέρωσε πως δε φτάνω χωρίς φόρτιση και υπολόγισε πλάνο φόρτισης παρόμοιο με του ABRP (αυτό που και εφάρμοσα τελικά).
Δεν είναι Tesla προφανώς, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο που δείχνει καλά ενσωματωμένο στο σύνολο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
να μας πεις και πως σώζεις τις διαδρομές στην επιφάνια του κινητού.
Πανευκολο.

Αφού φτιάξεις τη διαδρομή, πας στις 3 τελιτσες πάνω κει, και τις πατάς

1000006630.png

Οπότε βγαίνει αυτό το μενού

1000006631.png

Με το add route to home screen βγαίνει αυτή η καρτέλα

1000006632.png

Κι αυτό το εικονίδιο το πατάς με το δάχτυλο και το αφήνεις σε όποια σελίδα θες, σε κάποια από τις επιφάνειες εργασίας του κινητού σου.

Η άλλη επιλογή που έχω βελάκι, το "share your location", άμα έχεις Tesla app, το στέλνει εκεί κατευθείαν.

Στο iD.3 μέσω android auto μια χαρά μεταφέρεται αυτόματα στο τάμπλετ του αυτοκινήτου οποιαδήποτε διαδρομή έχεις σχεδιάσει στο κινητό σου.

Αλλά στο Google maps του android auto που έχεις μεταφέρει τη διαδρομή, στο iD.3 δεν θα βάλει στάσεις φόρτισης, πρέπει να ασχοληθείς εσύ. Να ανοίξεις plug and share, να δεις που βολεύει, σε τι απόσταση είναι, να υπολογίσεις με τι μπαταρία θα φτάσεις, κλπ.

Στο Τέσλα, δεν ασχολείσαι με τίποτα. Βάζεις μόνον το που θες να πας, και τα υπόλοιπα είναι ήδη λυμένα.

Reaction score
23.515
βασικά share directions δεν μπορείς να κάνεις απευθείας στο αυτοκίνητο; υποτίθεται πάει σε οποιαδήποτε συσκευή που διαχειρίζεται το maps.
εκτός αν γίνεται αλλά όπως είπες στο ιδ3 δεν βάζει σημεία φόρτισης

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.496
Στο Τέσλα, δεν ασχολείσαι με τίποτα. Βάζεις μόνον το που θες να πας, και τα υπόλοιπα είναι ήδη λυμένα.
Σου δίνει μόνο Superchargers ή και όλα τα υπόλοιπα;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.158
στο iD.3 δεν θα βάλει στάσεις φόρτισης
Εάν βάλεις τον προορισμό στο navi του αυτοκινήτου απευθείας, σου βγάζει και σημεία φόρτισης. Επίσης, εάν κάνεις μεγαλύτερη από το αναμενόμενο κατανάλωση κατα την διαδρομή, υπολογίζει και προτείνει άλλα σημεία φόρτισης

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Εάν βάλεις τον προορισμό στο navi του αυτοκινήτου απευθείας, σου βγάζει και σημεία φόρτισης. Επίσης, εάν κάνεις μεγαλύτερη από το αναμενόμενο κατανάλωση κατα την διαδρομή, υπολογίζει και προτείνει άλλα σημεία φόρτισης
Σωστά.

Αλλά πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς στο τάμπλετ του αυτοκινήτου.

Για να οργανώσεις μια εκδρομή με πολλαπλές στάσεις κάθε μέρα, αντί να κάτσεις στον καναπέ σου με την άνεσή σου και με τη γυναίκα σου να το συζητάτε, πρέπει να κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο να δω πως θα προσθέτεις στάσεις.

Εκτός αυτού, βγάζει διαθέσιμους μόνον τους ελάχιστους φορτιστές που έχει σύμβαση η φολγκζβάγκεν, δηλαδή κάτι άχρηστους. Κάτι 11-ρηδες. Τα έχω δει..

Κι άμα είσαι έξω, άρχισε να ψάχνεις apps και συνδρομές. Άσε με παιδάκι μου..

Δεν δουλεύει.

Εγώ έκατσα στον καναπέ μου, και προγραμμάτισα πχ αυτή τη διαδρομή με αυτές τις στάσεις

1000006638.png

Στάσεις για να δω συγκεκριμένα πράγματα.

Όπως το βλέπεις, από το Google maps, το έστειλα πακέτο στο Τέσλα.

Το Τέσλα πρόσθεσε (ούτε που ξέρω που) 2 ή 3 (δε θυμάμαι) ενδιάμεσες στάσεις φόρτισης, και ήξερα πχ ότι θα φτάσω στην 1η στάση φόρτισης με 13% μπαταρία, θα κάτσω εκεί 12' για να πάει 46% και φεύγω για την επόμενη στάση μου.

Δεν ασχολείσαι καθόλου με την μπαταρία, είναι θέμα που δεν σε απασχολεί. Άμα το πατήσεις σα διάολος και δει το αυτοκίνητο ότι δε φτάνει η αυτονομία για την επόμενη στάση, ούτε που καταλαβαίνεις το πότε σου αλλάζει διαδρομή για να πας σε πιο κοντινή στάση φόρτισης, και αναπροσαρμόζει τα δεδομένα κατανάλωσης στον τρόπο οδήγησής σου για τις επόμενες στάσεις φόρτισης, ανάμεσα στις στάσεις που θες εσύ να κάνεις.

Και μόνο σε Τέσλα σουπερτσάρτζερς σε πάει, κάνει preheating την μπαταρία πριν φτάσει στη θέση φόρτισης, φορτίζει με 250 kW και χωρίς apps, χωρίς κινητό, χωρίς τίποτα.

Σταματάς, καρφώνεις το καλώδιο, ξεκαρφώνεις, φεύγεις. Σου'στειλε και τιμολόγιο.

Εσύ ασχολείσαι μόνον με το ταξίδι σου, με τους προορισμούς που θες να δεις, με την εκδρομή σου. Για τις φορτίσεις, ασχολείται μόνον το αυτοκίνητο.

Ακόμα και βενζίνη να είχες, περισσότερο άγχος θα είχες για να βρεις βενζινάδικα, θα έπρεπε κάπως να ασχολείσαι και με αυτό το θέμα. Με Τέσλα, δεν ασχολείσαι καθόλου.

Πιο δύσκολο θα μου ήταν να βάζω βενζίνη στη διαδρομή. Θα έπρεπε να κοιτάζω τη ρεζέρβα, να σταματάω σε βενζινάδικα, να βάζω μόνος μου βενζίνη από κάποια αντλία και να πληρώνω με κάρτα κι αν παίρνει αυτή την κάρτα ή την επόμενη, και πως στο δγιάολο δουλεύει αυτό το ρημαδι. Και κάτσε να πα να πλυθω, γιατί βρωμάνε τα χέρια μου βενζίνη από την αντλία. Ουστ.

ΥΓ.

Για να το πάμε με παράδειγμα.

Πες ότι θες να πας από το σπίτι σου, στην Ηγουμενίτσα, με μια στάση στα Γρεβενά για φαγητό στα μανιτάρια, και μια στάση στο Μέτσοβο για καφέ.

Εγώ αυτό το σενάριο στο προγραμματίζω τώρα σε μερικά δευτερόλεπτα στο Google maps, και το στέλνω στο Τέσλα επιτόπου, ή το σώζω για μια άλλη μέρα.

Τη διαδρομή τη βγάζω χωρίς φόρτιση. Εσύ θες 2 στάσεις. Όταν με το καλό μπει Τέσλα σημείο φόρτισης στα Γιάννενα, θα με περάσει μια βόλτα από κει. Αυτά.

Για πάνε τώρα στο iD.3 να δω πόση ώρα θα σε πάρει να το κάνεις αυτό το πρόγραμμα διαδρομής στο μαμά navigation του αυτοκινήτου 😂😜😁, και πες μου κιόλας τι στάσεις φόρτισης θα σου βγάλει στο δρόμο, να γελάμε 3 μέρες όλοι μαζί εδώ πέρα. ΔΕΗ blue πάντως, δε βάζει. 😜😂😁

Οπότε, για να στο κάνω λιανά, πρέπει να ανοίξεις plugshare, να δεις σε ποιους φορτιστές θα πρέπει να σταματήσεις βάσει εμπειρίας, ή να παίξεις με το a better route planner για να σου πει αυτό το να κάνεις, μετά να τα περάσεις όλα στο Google maps, και τις στάσεις φόρτισης εννοείται, και στο τέλος να το δεις στην πλοήγηση του αυτοκινήτου μέσω android auto.

Πάντα ενέχει ο κίνδυνος να πέσεις σε φορτιστή που δε θα δουλεύει, ή να είναι καρφωμένος άλλος. Οπότε χαλαρά, μπορεί να ταλαιπωρηθείς, γιατί ο τάδε της ΔΕΗ Blue σήμερα δε δουλεύει. Τι α κάεις; Α κατς α μαλώεις; Φεύγεις από τον Καψιόχα στα Γιάννενα, και πας μέσα στα Γιάννενα σε κάνα 50-ρη σε κάποιο shell πρατήριο να κάτσεις 1 ωρίτσα να στανιαρεις.

Τε

Σλα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
Άσε που εδώ και 11 μέρες δεν επικοινωνεί καν η εφαρμογή μου με το iD.3 είναι ασύνδετο.

1000006641.png

Κατάντια.

Το άλλο, δουλεύει κανονικά.

Να.

1000006642.png

Βλέπω λάιβ και τι κοιτάζουν οι κάμερες γύρω γύρω και μέσα στο αυτοκίνητο, βλέπω θερμοκρασία μέσα και έξω, τα βλέπω όλα, και την πίεση στα λάστιχα βλέπω. 😂😜😁

Ανοίγω πορτπαγκαζ από δω που κάθομαι άμα θέλω, και το κλείνω κιόλας. Ανοίγω λίγο τα τζάμια για εξαερισμό. Κάνω ότι θέλω στο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο πάρκινγκ, και γω στην πισίνα πίνω καφέ.

Για το iD.3 μου, αντιθέτως, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, δεν συνδέεται λέμε. Κα τα ντια.

Μετά λένε μείωσε την παραγωγή η φολγκζβάγκεν γιατί δεν έχει ζήτηση.

Η Τέσλα αυξάνει συνεχώς την παραγωγή, και η ζήτηση έχει εκτοξευτεί τόσο πολύ, που αρχίζουν να γκρινιάζουν από τις αναμονές παράδοσης.

Γιατί άραγε; 😂😜😁

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.158
Άσε που εδώ και 11 μέρες δεν επικοινωνεί καν η εφαρμογή μου με το iD.3 είναι ασύνδετο.
Το φτιάξανε, έχει μέρες, όταν το ανάψεις θα συνδεθεί
IMG_5415.png

Για πάνε τώρα στο iD.3 να δω πόση ώρα θα σε πάρει να το κάνεις αυτό το πρόγραμμα διαδρομής στο μαμά navigation του αυτοκινήτου
Θα το δοκιμάσω το ΣΚ, για πλάκα, και θα γράψω τι μου έβγαλε. Πάντως κατεβαίνοντας Αθήνα είχα βάλει κάποια παρόμοια σενάρια και έβγαζε κανονικά στάσεις και σε διάφορους φορτιστές, ανεξαρτήτως εταιριών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
βασικά share directions δεν μπορείς να κάνεις απευθείας στο αυτοκίνητο;
Όχι στο iD.3.

Απλώς μέσω android auto, βλέπεις στο τάμπλετ του αυτοκινήτου, το κινητό σου, και τις συμβατές εφαρμογές.

Το android auto είναι εξαιρετικό εργαλείο, τόσο για πλοήγηση όσο και για λοιπές εφαρμογές (Spotify, Tidal, plugshare, κλπ).

Η Τέσλα έχει ενσωματώσει όλες αυτές τις εφαρμογές στο δικό της infotainment, μαζί με Netflix, YouTube, Disney+ και ένα σωρό άλλες.

Οπότε, δεν έχει καμία ουσιαστική χρησιμότητα το android auto στο οικοσύστημα της Τέσλα.

Ωστόσο λένε θα το ανοίξουν κι αυτό, για όσους το θέλουν. Ήδη ανοίξανε το αντίστοιχο της apple.

Reaction score
23.515
άσχετο με AA στο περιβάλλον του maps μπορείς να κάνεις share directions σε συσκευή που χρησιμοποιεί το maps πχ το tesla , το ζήτημα είναι αν την διαδρομή που θα ανοίξει το τεσλα την εμπλουτίζει με σημεία φόρτισης ή την κρατάει παρθένα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.004
άσχετο με AA στο περιβάλλον του maps μπορείς να κάνεις share directions σε συσκευή που χρησιμοποιεί το maps πχ το tesla , το ζήτημα είναι αν την διαδρομή που θα ανοίξει το τεσλα την εμπλουτίζει με σημεία φόρτισης ή την κρατάει παρθένα.
Την "εμπλουτίζει" αυτομάτως με τις αναγκαίες στάσεις φόρτισης, έτσι, ώστε να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται συνολικά η διαδρομή.
Αυτό, ξέρει καλύτερα.

Εσύ πχ μπορεί να σκεφτείς να κάνεις μόνο μια στάση φόρτισης για πιο "σύντομα", αλλά δεν είναι "πιο σύντομα" το δικό σου, αυτό που λέει η Τέσλα είναι πιο σύντομο.

Βεβαίως είναι στο χέρι σου να διαγράψεις τα σημεία φόρτισης που θα εισάγει αυτό, ή/και να επιλέξεις/προσθέσεις άλλα.

Δηλαδή, εάν θες σε 1 στάση φόρτισης να κάτσεις 1,5 ώρα πχ για να φας, σβήνεις μια άλλη στάση φόρτισης και αναπροσαρμόζονται αυτόματα οι απαραίτητοι χρόνοι φόρτισης και η προβλεπόμενη στάθμη της μπαταρίας σε κάθε άφιξη.

Ότι θες κάνεις.

Όλες οι ενδιάμεσες στάσεις φόρτισης διαγράφονται με 1 κίνηση αν θες. Και ξαναμπαίνουν αυτόματα αν θες. Ότι θες, εύκολα και γρήγορα. Με μια κίνηση σου δείχνει όλους τους σταθμούς φόρτισης στο χάρτη της διαδρομής σου. Όποιον πατήσεις, έχεις επιλογή να τον προσθέσεις στη διαδρομή. Όλα γίνονται εύκολα.

Στην πράξη, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απολύτως.

Το αποδεικνύει η δικιά μου διαδρομή, αύριο φτάνω Γιβραλτάρ, αν θέλω περνάω Αφρική, Μαρόκο. Όλα εύκολα είναι, όλα γίνονται χωρίς να ασχολείσαι καθόλου.

Αύριο βράδυ, θα βρισκόμαστε Σεβίλλη!
Ιδέαν δεν έχω που θα με πάει για φορτίσεις, και δε με νοιάζει κιόλας! 😎

1000006648.png

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.614
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29