Hawkwind78's Multichannel System

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Ρε φίλε, χάθηκαν τα "κανάλια" (=tracking) για να κρύψεις τα καλώδια από την κοινή θέα; Δηλαδή, να πουλήσεις τα πάντα, πλην του ενισχυτή, για να μην βλέπει τα καλώδια η σύζυγος, μου φαίνεται κάπως. Φυσικά, εσείς (το ζεύγος) ξέρετε καλύτερα, απλώς έδωσα μια εναλλακτική.
Έχω κανάλια αλλά είναι τετράγωνα Legrand άσπρα χοντρά και άσχημα. Μέσα απο αυτά περνάνε καλωδια κεραίας για την τηλόραση, τρία καλώδια UTP, καλώδια rca και ρεύματος για τα πίσω ηχεία. Αυτά φαίνονται πολύ άσχημα μέσα στο σαλόνι όσο και να τα έχω φτιάξει καλά. Θα ήθελα να καταργήσω το χοντρό κανάλι, να βάλω ένα πιο λεπτό απο το οποίο θα περνάει μόνο το καλώδιο της κεραίας και των ηχείων αν βάλω παθητικά και τα UTP να τα κατάργήσω και να βάλω WIFΙ. Λόγω δουλειάς έχω WIFI της Extreme Networks που είναι enterprise προιόν και έχει δυνατόττητες πολύ καλές σε quality of service. Αυτά αφορούν τα κανάλια. Το δεύτερο που θέλω να μειώσω σε καλωδιομάνι είναι πίσω απο το σύστημα που έχω ενα κάρο καλώδια ρεύματος και ήχου. Συνολικά 13 καλώδια ρεύματος + άλλα τόσα ήχου. Γενικώς θέλω να απλοποίησω το σύστημα όσο το δυνατόν καλήτερα γιατί έχει καταντήσει κουραστικό. Ενισχυτής, streamer, sheild, πικαπ τέλος. Ηχεία 5.2.2. Οχι παραπάνω.
Σύζυγο δεν αλλάζουμε γιατί αγαπάμε και ας είνα παντόφλα στον ήχο χιχιχιχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.200
Κοίτα να σε πω ένα μυστικό.

Υπάρχει καλώδιο διασύνδεσης (ιντερκονεκτ) με καλώδιο ρεύματος ενσωματωμένο, μέσα σε μια κάλτσα δηλαδή, για ενεργά ηχεία.

Η διατομή του εν λόγω καλωδίου, είναι μικρότερη από ένα τυπικό καλώδιο ηχείων.

Οπότε, όλοι οι ενεργοί δορυφόροι μπορούν να παίρνουν ρεύμα από ένα πολυμπριζο πίσω από τον AV, και δε χρειάζεται χοντρά κανάλια να περνάνε 2 καλώδια, αλλά μόνο 1.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Κοίτα να σε πω ένα μυστικό.

Υπάρχει καλώδιο διασύνδεσης (ιντερκονεκτ) με καλώδιο ρεύματος ενσωματωμένο, μέσα σε μια κάλτσα δηλαδή, για ενεργά ηχεία.

Η διατομή του εν λόγω καλωδίου, είναι μικρότερη από ένα τυπικό καλώδιο ηχείων.

Οπότε, όλοι οι ενεργοί δορυφόροι μπορούν να παίρνουν ρεύμα από ένα πολυμπριζο πίσω από τον AV, και δε χρειάζεται χοντρά κανάλια να περνάνε 2 καλώδια, αλλά μόνο 1.
Αυτο είναι ενδιαφέρον για πες περισσότερα. Κάποιο λινκ?

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.854
Αυτο είναι ενδιαφέρον για πες περισσότερα. Κάποιο λινκ?
Genelec, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα αν το σήμα και το ρεύμα έρχονται από διαφορετικά σημεία ανά ηχείο. Θα πρέπει αναγκαστικά να τα βάλεις όλα δίπλα στον Marantz σε ένα πολύπριζο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Genelec, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα αν το σήμα και το ρεύμα έρχονται από διαφορετικά σημεία ανά ηχείο. Θα πρέπει αναγκαστικά να τα βάλεις όλα δίπλα στον Marantz σε ένα πολύπριζο.
Ετσι τα έχω και τώρα όλα σκάνε στο πολυπρίζο πίσω απο τον ενισχυτή.

alexis

Reaction score
30.854
Genelec 1510-303b, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να αγοράσεις όλη τη συσκευασία.
Πολύ δύσκολα να βρεις με το μέτρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.200
Ρε έχει πολλά, ψάξτε.

Belden 1502R

Last edited:

alexis

Reaction score
30.854
Αν το πάρεις τσέκαρε ότι κάνει και για analog signal (λένε πως κάνει, δεν τα ξέρω αυτά), και πως ο συνολικός όγκος του καλωδίου είναι αρκετά μικρότερος από αυτά που έχεις σήμερα πακέτο. Αν δεν είναι δεν υπάρχει λόγος αγοράς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.200
Επειδή ο κυρίως όγκος είναι το καλώδιο ρεύματος, ενώ οι αγωγοί για το ιντερκονεκτ είναι πολύ λεπτοί, υπάρχουν τέτοια combo καλωδίων με συνολικό πάχος μικρότερο από τυπικό καλώδιο ρεύματος 3*1 mm.

Αυτά έχουν 3*0.75mm για ρεύμα (μια χαρά) και 3 πολύ λεπτούς αγωγούς για το ιντερκονεκτ, ο ένας εξ αυτών (γη) χωρίς σλιβ.

Όπως και να'χει, επειδή δεν είναι 2 διακριτά καλώδια που μπλέκονται μεταξύ τους κι έχουν το καθένα την κάλτσα του, είναι πολύ πιο λεπτά τα combo από τα ξεχωριστά.

Κάντε ερώτημα σε μαγαζιά που εισάγουν τέτοια καλώδια, δεν είναι δα τίποτα σπάνιο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Πρίζα για πολύμπριζο στα πίσω ηχεία έχεις;
Υπάρχουν αλλά λόγω της RCA to XLR σύνδεσης δημιουργείται θόρυβος. Ο θόρυβος δεν υπάρχει μόνο όταν είναι όλα συνδεδεμένα πάνω στην ίδια πρίζα/πολύπριζο.

Reaction score
2.528
Είναι να το πάρω επειδή θα φύγουν τα χαλιά και από κάτω έχω τα καλώδια, θες να στο δώσω να το δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει;

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.012
Παιδιά πάτε να μπλέξετε τζάμπα κι άδικα.
Ολα αυτά τα ασύρματα κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εισάγουν θόρυβο σε ποικίλες μορφές.
Καλύτερα να το αποφύγετε .

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Θα κάνω μια δοκιμή να δω αν θα φύγουν κάποια πράγματα που έχω και θα δω τι θα μαζεψω απο χρήματα. Αν το κεφάλαιο είναι καλό θα πάω σε παθητικά. Συμφωνήσαμε με την συζηξ να ανακαινήσουμε το σαλόνι και εκεί θα δω σε τι θα καταλήξω. @billpeppas ενδιαφέρον η πρόταση σου.

alexis

Reaction score
30.854
Αν πας σε άλλα ηχεία, προτείνω τα παρακάτω.

- Κάντε μια λίστα ΜΕ τη σύζυγο πια ηχεία σας αρέσουν γενικά στο μάτι, ανεξαρτήτου τιμής. Με ποια ηχεία ζείτε άνετα στο χώρο. Google search is your friend.
- Μετά βγάλτε έξω ότι δεν θέλετε να πληρώσετε.
- Από αυτά που έμειναν να πάτε να τα δείτε από κοντά.
- Όσα μείνουν στη λίστα δες πια κάνουν για τα specs του AVR.
- Από όσα έμειναν, βρες ποιο - ποια έχουν τις καλύτερες μετρήσεις.

Αν κάνεις τα παραπάνω στο τέλος θα σας μείνουν μία άντε δύο επιλογές.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.202
Αν πας σε άλλα ηχεία, προτείνω τα παρακάτω.

- Κάντε μια λίστα ΜΕ τη σύζυγο πια ηχεία σας αρέσουν γενικά στο μάτι, ανεξαρτήτου τιμής. Με ποια ηχεία ζείτε άνετα στο χώρο. Google search is your friend.
- Μετά βγάλτε έξω ότι δεν θέλετε να πληρώσετε.
- Από αυτά που έμειναν να πάτε να τα δείτε από κοντά.
- Όσα μείνουν στη λίστα δες πια κάνουν για τα specs AVR.
- Από όσα έμειναν, βρες ποιο - ποια έχουν τις καλύτερες μετρήσεις.

Αν κάνεις τα παραπάνω στο τέλος θα σας μείνουν μία άντε δύο επιλογές.
Αυτο θέλουμε να κάνουμε. Εισαι μέσα στο μυαλό μας.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.947
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak