- Reaction score
- 138.200
Α να γεια σου.
Έχω κανάλια αλλά είναι τετράγωνα Legrand άσπρα χοντρά και άσχημα. Μέσα απο αυτά περνάνε καλωδια κεραίας για την τηλόραση, τρία καλώδια UTP, καλώδια rca και ρεύματος για τα πίσω ηχεία. Αυτά φαίνονται πολύ άσχημα μέσα στο σαλόνι όσο και να τα έχω φτιάξει καλά. Θα ήθελα να καταργήσω το χοντρό κανάλι, να βάλω ένα πιο λεπτό απο το οποίο θα περνάει μόνο το καλώδιο της κεραίας και των ηχείων αν βάλω παθητικά και τα UTP να τα κατάργήσω και να βάλω WIFΙ. Λόγω δουλειάς έχω WIFI της Extreme Networks που είναι enterprise προιόν και έχει δυνατόττητες πολύ καλές σε quality of service. Αυτά αφορούν τα κανάλια. Το δεύτερο που θέλω να μειώσω σε καλωδιομάνι είναι πίσω απο το σύστημα που έχω ενα κάρο καλώδια ρεύματος και ήχου. Συνολικά 13 καλώδια ρεύματος + άλλα τόσα ήχου. Γενικώς θέλω να απλοποίησω το σύστημα όσο το δυνατόν καλήτερα γιατί έχει καταντήσει κουραστικό. Ενισχυτής, streamer, sheild, πικαπ τέλος. Ηχεία 5.2.2. Οχι παραπάνω.Ρε φίλε, χάθηκαν τα "κανάλια" (=tracking) για να κρύψεις τα καλώδια από την κοινή θέα; Δηλαδή, να πουλήσεις τα πάντα, πλην του ενισχυτή, για να μην βλέπει τα καλώδια η σύζυγος, μου φαίνεται κάπως. Φυσικά, εσείς (το ζεύγος) ξέρετε καλύτερα, απλώς έδωσα μια εναλλακτική.
Αυτο είναι ενδιαφέρον για πες περισσότερα. Κάποιο λινκ?Κοίτα να σε πω ένα μυστικό.
Υπάρχει καλώδιο διασύνδεσης (ιντερκονεκτ) με καλώδιο ρεύματος ενσωματωμένο, μέσα σε μια κάλτσα δηλαδή, για ενεργά ηχεία.
Η διατομή του εν λόγω καλωδίου, είναι μικρότερη από ένα τυπικό καλώδιο ηχείων.
Οπότε, όλοι οι ενεργοί δορυφόροι μπορούν να παίρνουν ρεύμα από ένα πολυμπριζο πίσω από τον AV, και δε χρειάζεται χοντρά κανάλια να περνάνε 2 καλώδια, αλλά μόνο 1.
Genelec, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα αν το σήμα και το ρεύμα έρχονται από διαφορετικά σημεία ανά ηχείο. Θα πρέπει αναγκαστικά να τα βάλεις όλα δίπλα στον Marantz σε ένα πολύπριζο.Αυτο είναι ενδιαφέρον για πες περισσότερα. Κάποιο λινκ?
Ετσι τα έχω και τώρα όλα σκάνε στο πολυπρίζο πίσω απο τον ενισχυτή.Genelec, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα αν το σήμα και το ρεύμα έρχονται από διαφορετικά σημεία ανά ηχείο. Θα πρέπει αναγκαστικά να τα βάλεις όλα δίπλα στον Marantz σε ένα πολύπριζο.
Υπάρχουν αλλά λόγω της RCA to XLR σύνδεσης δημιουργείται θόρυβος. Ο θόρυβος δεν υπάρχει μόνο όταν είναι όλα συνδεδεμένα πάνω στην ίδια πρίζα/πολύπριζο.Πρίζα για πολύμπριζο στα πίσω ηχεία έχεις;
Τι απόδοση θα έχει αυτό; Θα χάσει σε ποιότητα?SoundPath Tri-Band Wireless Audio Adapter
Wirelessly connect a subwoofer, powered speakers, and more in congested signal areas.www.svsound.com
Το έχεις σκεφτεί αυτό;
Αυτο θέλουμε να κάνουμε. Εισαι μέσα στο μυαλό μας.Αν πας σε άλλα ηχεία, προτείνω τα παρακάτω.
- Κάντε μια λίστα ΜΕ τη σύζυγο πια ηχεία σας αρέσουν γενικά στο μάτι, ανεξαρτήτου τιμής. Με ποια ηχεία ζείτε άνετα στο χώρο. Google search is your friend.
- Μετά βγάλτε έξω ότι δεν θέλετε να πληρώσετε.
- Από αυτά που έμειναν να πάτε να τα δείτε από κοντά.
- Όσα μείνουν στη λίστα δες πια κάνουν για τα specs AVR.
- Από όσα έμειναν, βρες ποιο - ποια έχουν τις καλύτερες μετρήσεις.
Αν κάνεις τα παραπάνω στο τέλος θα σας μείνουν μία άντε δύο επιλογές.