Hawkwind78's Multichannel System

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.879
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα "πολυκάναλα¨ σαλόνια είναι τα καλώδια. Μερικές φορές σου έρχεται να τα πετάξεις όλα. Τα κανάλια ΔΕΝ είναι λύση. Μια μ@λ@κ1α και μισή είναι. Ιδιαίτερα αυτά που πάνε στα Atmos. Αν τώρα τα ηχεία θέλουν ρεύμα ακόμα χειρότερα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.328
Σαλάτα του σεφ το λεν αυτό.
Ο ίδιος θα το αποκαλούσα... ΄΄Σταδιακή αναβάθμιση πολυκαναλικού΄΄ με προοπτική συνεχόμενης εξέλιξης, καλή ώρα σε αναλογία μ'εκείνο το νήμα που είχε ξεκινήσει κάποτε ο Dimi... :wink:

alexis

Reaction score
30.879
Αν είναι όλα από την ίδια εταιρεία μια χαρά θα είναι. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις Studio για να ακούσεις. Εξάλλου ένα σαλόνι δεν θα έρθει ποτέ όπως πρέπει οπότε κάποιοι περιορισμοί των specs όπως τα ηχεία δεν πρέπει να μας κρατάνε πίσω.

Δεν χρειάζεται δε να πω πως στο εξωτερικό φτιάχνουν dedicated με ενεργά και παθητικά στον ίδιο χώρο.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα "πολυκάναλα¨ σαλόνια είναι τα καλώδια. Μερικές φορές σου έρχεται να τα πετάξεις όλα. Τα κανάλια ΔΕΝ είναι λύση. Μια μ@λ@κ1α και μισή είναι. Ιδιαίτερα αυτά που πάνε στα Atmos. Αν τώρα τα ηχεία θέλουν ρεύμα ακόμα χειρότερα.
Εξάλλου ένα σαλόνι δεν θα έρθει ποτέ όπως πρέπει οπότε κάποιοι περιορισμοί των specs όπως τα ηχεία δεν χρειάζεται μας κρατάνε πίσω.

Εχθρός του καλύτερου.. καμμιά φορά είν' το βολικότερο.
Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις (και τι χάνεις) ώστε να μην αλλάξεις γνώμη μετά από 2 μήνες.. :whistling:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.754
Οποιαδήποτε ανακαίνιση χώρου περιλαμβάνει βάψιμο και σέβεται εαυτόν, οφείλει να εμπεριέχει κατ'ελάχιστον και πέρασμα καλωδίων με αναμονές (σήματος/ρεύματος) στα επιτρεπτά/σωστά σημεία. Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει σωστά και άπαξ.

alexis

Reaction score
30.879
Οποιαδήποτε ανακαίνιση χώρου περιλαμβάνει βάψιμο και σέβεται εαυτόν, οφείλει να εμπεριέχει κατ'ελάχιστον και πέρασμα καλωδίων με αναμονές (σήματος/ρεύματος) στα επιτρεπτά/σωστά σημεία. Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει σωστά και άπαξ.
Συμφωνώ. Όποτε και να κάνω το update, ότι ηχεία και να πάρω, όλα τα καλώδια θα είναι μέσα στους τοίχους. Άσε που σκέφτομαι να περάσω και για παθητικά και για ενεργά just in case. Αν βάλω προτζέκτορα και αυτά. Έτσι έχω φτιάξει το 5.1 και της αδελφής μου και του ξαδέλφου. Εγώ τα πέρασα όταν ήταν ακόμα στα τούβλα. Όλα πάτωμα και πάνω το καθένα στο σημείο του..

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Λούκια περνάς καλέ μου, όχι καλώδια.

Λούκια.

ΥΓ.
Σε κάθε περίπτωση, ας μη ξεχνάμε τις βασικές αρχές λειτουργίας του WAF:

409423_9d84c160c0884130c6469ac0394bb4c3~2.png

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Γιατί τα σπιράλ δεν είναι λούκια; Πφφφχχχχχχ

Τέλος πάντων, σπιράλ λούκια. Νταξ; 😁😂🤪

Παλιά είχα περάσει τέτοια χοντρά ηλεκτρολογικά λούκια στο δάπεδο, εκεί που έβαζα ηχεία και σαμπ. Πριν μπουν τα πλακάκια τελοσπαντων. Μια χαρά λύση ήταν. Ότι καλώδιο ήθελες περνούσε από κει. Είχα βγάλει και για τον προβολέα, για όλα.

alexis

Reaction score
30.879
Γιατί τα σπιράλ δεν είναι λούκια; Πφφφχχχχχχ

Τέλος πάντων, σπιράλ λούκια. Νταξ; 😁😂🤪
Εσύ το immersive το λες δικάναλο;
Σε λίγο θα περάσουμε θεμελιακή για το ρολόι νερού όπως το πάτε. :dance2:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.754
Μετά την πρόσφατη επιτυχία έχω να πω 2 πράγματα:

α) οπωσδήποτε βάλε πλάνο που να αφορά το σύστημα (όπως κι αν καταλήξει) για την ανακαίνιση
β) αν θες βοήθεια για το πέρασμα καναλιών/σπιράλ κλπ μου λες. Έχω τα κατάλληλα εργαλεία και τη γνώση, μέχρι και για σκάψιμο αυλακιών. Ένα ΣΚ δουλειάς είναι.

Το στοκάρισμα όμως καλό είναι να το αναλάβει επαγγελματίας. :rolleyes:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.328
Μετά την πρόσφατη επιτυχία έχω να πω 2 πράγματα:

α) οπωσδήποτε βάλε πλάνο που να αφορά το σύστημα (όπως κι αν καταλήξει) για την ανακαίνιση
β) αν θες βοήθεια για το πέρασμα καναλιών/σπιράλ κλπ μου λες. Έχω τα κατάλληλα εργαλεία και τη γνώση, μέχρι και για σκάψιμο αυλακιών. Ένα ΣΚ δουλειάς είναι.

Το στοκάρισμα όμως καλό είναι να το αναλάβει επαγγελματίας. :rolleyes:
Να του ξεκαθαρίσεις επί τη ευκαιρία άμα αναλαμβάνεις και σκάψιμο ... λάκων βαθύτερων σε σχέση με ενταφιασμούς καλωδίων. Εννοείται ότι η σχετική με τέτοιον λάκο πράξη θα τελεστεί είτε από τον άμεσα ενδιαφερόμενο είτε από... επαγγελματία όπως θα προέτρεπες και ο ίδιος. :roflmao:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Dear hawkwind 78 , προσφέρομαι να βοηθήσω .
Εαν σου κάνει νερά η σύζυξ , και γενικά σου δημιουργεί προβλήματα με waf και τέτοια , έλα όποτε θέλεις μαζί με την σύζυγο φυσικά μία βόλτα από εδώ.
Σου εγγυώμαι ότι όταν δεί το δικό μου σετ απ , και τα καλώδια που διατρέχουν το μισό σαλόνι , μαζί με ηχεία , και όλα τα υπόλοιπα συν την συναίνεση της συζύγου μου δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πλέον πρόβλημα .
Το υπογράφω αυτό.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.211
Λοιπόν μέχρι στιγμής πάμε καλά. Έδιωξα τα παλια sub που δεν της άρεσαν (ούτε και μενα) και ήρθε το καινούργιο με τις ευλογίες της καλής μου. SVS SB1000PRO. Αν και μου κάνει παράπονα για τα sub το τωρινό είναι ένα ενώ πριν τα yamaha τα 8αρακια που είχα ήταν δύο χιχιχι. Μην πείτε για δεύτερο δεν παίζει κάτι τέτοιο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.211
Είχαμε που είχαμε γκρίνια με δύο τώρα πήγαμε σε ένα και καλύτερο και με μειωμένα μηχανήματα, άμα βάλω δεύτερο θα πρέπει να φύγω εγώ χαχαχα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89