- Reaction score
- 1.238
Πολύ εύκολο. Κάνεις τη σύνδεση της εφαρμογής ewelink με το google home και περνάνε αυτόματα όλα
Σχεδόν σίγουρα θα δουλέψει. Εγώ χρησιμοποιώ παρόμοιο, άλλης μάρκας και η Ugreen θεωρείται και ημι-επώνυμη.ο ssd που θα βάλω στο rasberry είναι με sata 3.Νόμιζα είχα αντάπτορα να δοκιμάσω δε τον βρίσκω.
Αν πάρω ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/25090714/Ugreen-USB-3-0-to-SATA-III-Adapter.html ξέρετε αν θα δουλέψει;
Αμέσως στα δύσκολα! Οι φαινομενικά απλές ερωτήσεις σου κρύβουν πολλες ιδιατερότητεςΕπειδή δεν έχω ιδέα από raspberry. Απο ότι έχω καταλαβει θα βάλω το λειτουργικό που είναι της raspberry και μετά θα εγκαταστήσω το home assistant η το open hab. Μπορώ να βάλω να τρέχει και ο controller της UniFi; Η θα είναι πρόβλημα να τρέχουν μαζί;
Αν τα βάλω ξέρει κανείς πως θα κάνω τον controller να βλεπει όλα τα access point που έχω (5 στο σύνολο) αλλά είναι σε διαφορετικά δίκτυα χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους;
Έχω πάρει το raspberry pi4 model b με τα 8gbΑμέσως στα δύσκολα! Οι φαινομενικά απλές ερωτήσεις σου κρύβουν πολλες ιδιατερότητες
Ξεκινάω από τα εύκολα: Για αναβάθμιση firmware, η καλύτερη επιλογή είναι Raspberry Pi OS. Μπορείς να το κάνεις και από άλλα Linux based λειτουργικά, όπως LibreElec.
Τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν αρκετά σύνθετα. Αρχικά, ποιο Pi έχεις;
Άλλα σημαντικά ερωτήματα: θα χρησιμοποιήσεις virtualization (πχ vmware ESXi) ή containers (πχ docker);
Εάν δεν αξιοποιήσεις τέτοιες τεχνικές, εν γένει μπορείς να "μπλέξεις" ένα έτοιμο λειτουργικό σύστημα (πχ Home Assistant) με κάτι επιπλέον όπως το Unifi Controller, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι οι παρεμβάσεις που κάνεις για να δουλέψει η δεύτερη υπηρεσία δεν θα χαλάσουν την πρώτη (πχ στις ρυθμίσεις του web server).
Δυστυχώς για να χειριστεί τα AP o Unifi controller θα πρέπει να είναι σε ίδιο δίκτυο. Εάν πχ έχεις διακριτά VLANs, μπορείς να περάσεις όλα τα VLANs σε trunk θύρα στο Pi. Εναλλακτικά, μπορείς να αξιοποιήσεις και το WiFi του Pi ώστε να μπεις σε ίδιο δίκτυο με κάποια AP.
Μήπως σε εξυπηρετεί και τo Unifi app για standalone διαχείριση των AP χωρίς controller; Λείπουν αρκετές λειτουργίες (πχ πολλαπλά SSID), αλλά τη βασική δουλειά την κάνει.
Οκτώ και κάτι μήνες μετά το αρχικό post, ε, there, I fixed it!Δεν είναι ακριβώς θέμα home automation, αλλά δεν είναι εντελώς άσχετο με το thread.
Στο κουτί των ασθενών ρευμάτων, φρόντισα και πέρασα δύο πλαστικούς σωλήνες Φ14, έναν ψηλά κι έναν χαμηλά έτσι ώστε να πετύχω εξαερισμό του κουτιού (οι σωλήνες έχουν τη μία άκρη μέσα στο κουτί και την άλλη στον φωταγωγό). Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να "κοτσάρω" δύο αθόρυβους 12άρηδες ανεμιστήρες για PC στις άκρες των σωλήνων εντός του κουτιού για να βοηθήσω την εισαγωγή και την εξαγωγή αέρα - κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία στην Κύπρο "ψήνονται" τα πάντα! Το πρόβλημά μου είναι ότι οι ανεμιστήρες αυτοί (νόμιζα ότι) ήταν (μόνο) 12V και δεν ήξερα πώς θα τους κάνω να παίρνουν ρεύμα από μία από τις πρίζες (220V) που έχω στο κουτί.
Έστειλα μήνυμα στον @symos ζητώντας του βοήθεια, δεδομένου του ελλείματος γνώσης που έχω σχετικά με κυκλώματα κτλ. Ο @symos σκέφτηκε το όλο θέμα πιο πρακτικά και μου πρότεινε την αγορά ενός ανεμιστήρα για PC case, στα 5V με καλώδιο που καταλήγει σε USB και τροφοδοσία από έναν απλό φορτιστή κινητού με θύρα USB (έχω πολλούς που "κάθονται"). Επίσης, μου εξήγησε για ποιο λόγο δεν χρειάζονται δύο ανεμιστήρες και μου επέστησε την προσοχή στην πιθανή ανάγκη παρεμβολής USB extension cable μεταξύ της πρίζας (φορτιστή) και του ανεμιστήρα. Αυτό το τελευταίο το είχα ήδη στο μυαλό εξαιτίας της απόστασης της πρίζας από τη θέση του ανεμιστήρα, είναι όμως κάτι που θα φανεί στην υλοποίηση.
Με αυτά και με αυτά (η ιστορία αυτή έχει πάνω από ένα χρόνο που εξελίχθηκε), σήμερα εδέησα να παραγγείλω τον ανεμιστήρα από το AliExpress με πιθανή παράδοση κάποια στιγμή εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Αναμονή λοιπόν κα βλέπουμε.
Ευχαριστώ θερμά τον @symos για τη βοήθεια, τις ιδέες και τις λύσεις που πρότεινε.
Με τι θα είναι συνδεδεμένη η οθόνη; Με το Raspberry;Έχετε εμπειρία απο τέτοιες οθόνες;
sonoff zigbee είναι και οι άλλες συσκευές ή άλλης εταιρίας?Νομίζω δε βλέπει σωστά τις συσκευές sonoff λέτε να φταίει το hab;
Έχω πάρει αυτό
Να χρειάζομαι αυτό που είπε και ο @ankokdog ;