Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Kαλά αυτή η σελίδα της nad είναι για φούτσο καβάλα. Δεν αναφέρει τίποτα. Τόση μεγάλη διαφορά με τον 7012 ε;
Ναι φιλε , μεγαλη.
Αντιληπτη εντονα και πλεον σε ολα τα reviews του εξωτερικου το dirac το εχουν αμεσως κατω απο το trinnov και μετα επονται οι υπολοιποι.
[DOUBLEPOST=1553693955][/DOUBLEPOST]Ωραια τα λεει στο hometheaterreview.com
Για την συγκριση μεταξυ τους:
My answer to him came in the form of an anecdote--an apocryphal one in which Michelangelo was supposedly asked how he managed to carve such lifelike sculptures, and he answered by saying that one simply starts with a block of marble and carves away anything that doesn't look like a horse. Except, in the case of room calibration and optimization, what you're trying to do is carve away with anything that doesn't sound like the source material. With something like Onkyo's AccuEQ, you're using a chainsaw. With the newest version of Audyssey--the one supported by the excellent MultEQ editor app--you're using a soft iron hammer and chisel. Step up to Dirac and you add tooth-chisels and point-chisels to the mix and a more delicate hammer.

With Trinnov, it's like you're using variable intensity orthodontic lasers and a jeweler's loupe.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.205
Μετα απο αυτη την αντιμετωπιση ανεβηκε πολυ στα ματια μου ο Λαιος αλλα επεσε η nad που την ειχα μια απο τις κορυφαιες στον χωρο .
Και επηρεάστηκα και γω και δεν πήρα Nad. Το θεωρώ και εγώ εξόφθαλμα λάθος.
Αλλά τρινοβ, από τον Λάιο (μέσω Ζαπαντη που είναι μεταπωλητης)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.205
Ελα ρε τοτε ειναι τρελο vfm o nad αν δε θες xlr.
Παίζει αξιοπρεπέστατα, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.
Για κάτω από 2000€ μάλλον ο,τι καλύτερο...ίσως και το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω πόσο κάνει. Και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει φουρνιά με προβλήματα.

Last edited:

Reaction score
6.205
Παίζει αξιοπρεπέστατα, μου έκανε πολύ θετική εντύπωση.
Για κάτω από 2000€ μάλλον ο,τι καλύτερο...ίσως και το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, αλλά δεν ξέρω πόσο κάνει. Και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει φουρνιά με προβλήματα.
Θα το προτιμουσες απο τον yamaha 5200 ας πουμε;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.205
Θα το προτιμουσες απο τον yamaha 5200 ας πουμε;
Δεν ξέρω. Πιθανότατα. Δεν θα αγόραζα εύκολα μηχάνημα χωρίς Dirac (τουλάχιστον ;))

Το Yamaha από την άλλη έχει χρήσιμα manual φίλτρα, ισως σε σωστό χώρο να παίζει καλά. Απο τον 5100 δεν είμαι ενθουσιασμένος. Απο την άλλη τα XLR είναι σημαντικό πλεονέκτημα.
Τελικά μετά απο σκέψη θα έπαιρνα Nad.

Είπαμε, παίζει πολύ καλά για τα χρήματά του. Και εξαιρετικό το Dirac 2, πάρα πολύ καλή ισοστάθμιση ακόμα και στο αυτόματο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.283
Yamaha (XLR) με Dirac = Emotiva.

NAD με Dirac, χωρίς XLR, στο 1/3 του Emotiva.

Η όποια θεωρητική διαφορά στον ήχο, ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, εννοείται με ακύρωση κάθε ισοστάθμισης, θα αντιστοιχεί στην διαφορά των dac τους, και τη χρήση ή όχι XLR.

Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να κρίνω ποιος μπορεί να ακούσει τα Ντακ. Όμως μπορώ ανέτως να πω το εξής:

Στην πράξη, αυτή η διαφορά παραμένει αυστηρά "θεωρητική", διότι καλύπτεται πλήρως από τις αλλοιώσεις του χώρου, τις αλλοιώσεις των ηχείων, τις αλλοιώσεις της ισοσταθμισης, το εκάστοτε target curve, την ποιότητα ενσωμάτωσης σαμπ και τον αριθμό των σαμπ.

Όλα τα ανωτέρω, όπως καταλαβαίνετε, γυροφέρνουν πάνω στην ισοσταθμιση.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το μηχάνημα με την καλύτερη και ποιοτικότερη ισοσταθμιση να ακούγεται καλύτερο, εκτός μεγάλης απόκλισης κάποιας παραμέτρου (πχ δεν έχει σαμπ, ή έχει ηχεία ντουλάπια).

Reaction score
6.205
Δεν ξέρω. Πιθανότατα. Δεν θα αγόραζα εύκολα μηχάνημα χωρίς Dirac (τουλάχιστον ;))

Το Yamaha από την άλλη έχει χρήσιμα manual φίλτρα, ισως σε σωστό χώρο να παίζει καλά. Απο τον 5100 δεν είμαι ενθουσιασμένος. Απο την άλλη τα XLR είναι σημαντικό πλεονέκτημα.
Τελικά μετά απο σκέψη θα έπαιρνα Nad.

Είπαμε, παίζει πολύ καλά για τα χρήματά του. Και εξαιρετικό το Dirac 2, πάρα πολύ καλή ισοστάθμιση ακόμα και στο αυτόματο.
Και τα nc400 που έχουμε θα τα συνδέσουμε με di box; Με ψιλοχαλαει η ιδέα.

Reaction score
4.327
Δεν χρειάζεται ρει. Τσέκαρε τι output voltage έχει ο nad πρώτα (αν το βρεις). Αν είναι ικανοποιητική η τιμή δεν θα χάσεις και πολλά

Reaction score
6.497
Γενικά μιλώντας, σιγουρευτείτε όταν βλέπετε xlr τι σημαίνει και εάν υποστηριζονται σωστά από τα μηχανήματα σας....

Reaction score
7.867
Ναι φιλε , μεγαλη.
Αντιληπτη εντονα και πλεον σε ολα τα reviews του εξωτερικου το dirac το εχουν αμεσως κατω απο το trinnov και μετα επονται οι υπολοιποι.
Να ρωτήσω? Έχω τον 7012 και είδα μεγάλη βελτίωση σε σχεση με yamaha rx a1030. Όχι όμως ότι δε ψάχνομαι για κάτι καλύτερο. Σε σαλόνι δλδ μη φροντισμένο χώρο το dirac θα εχει αντιληπτή διαφορά σε σχέση με το audyssey? Σε μη φροντισμένο χώρο το τονίζω. Ο nad υποστηρίζει 2 sub ή πρέπει να πας σε minidsp έτσι κι αλλιώς? Για να ετοιμαστώ για αγγελία γιαυτό ρωτάω ;):D

Reaction score
6.205
Να ρωτήσω? Έχω τον 7012 και είδα μεγάλη βελτίωση σε σχεση με yamaha rx a1030. Όχι όμως ότι δε ψάχνομαι για κάτι καλύτερο. Σε σαλόνι δλδ μη φροντισμένο χώρο το dirac θα εχει αντιληπτή διαφορά σε σχέση με το audyssey? Σε μη φροντισμένο χώρο το τονίζω. Ο nad υποστηρίζει 2 sub ή πρέπει να πας σε minidsp έτσι κι αλλιώς? Για να ετοιμαστώ για αγγελία γιαυτό ρωτάω ;):D
Στον αφροντιστο χώρο θα έχει μεγαλύτερη διαφορά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.283
Στον αφροντιστο χώρο θα έχει μεγαλύτερη διαφορά.
Σωστά.

Και σε φροντισμένο χώρο, σημαντικότερη.

Διαβάστε λίγο μπούτχια, δε κάνει κακό. Ό,τι καταλάβετε, κέρδος είναι.

Reaction score
4.327
Περίμενε πρώτα καθώς έχω ρωτήσει και έναν άλλο φίλο για την μουσικότητα :gotcha: του nad. (αν ακούς από πολυκάναλο μουσική φυσικά)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.981
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1