Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
7.867
Περίμενε πρώτα καθώς έχω ρωτήσει και έναν άλλο φίλο για την μουσικότητα :gotcha: του nad. (αν ακούς από πολυκάναλο μουσική φυσικά)
Μόνο πολυκάναλο. Πιο παλιά extended stereo. Μετά την αγορα του marantz auro 2d.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
20190327_005307.jpg

Εδω ειναι η οθονη του remapping
Πρασινα ειναι εκει που πρεπει να βρισκονται , γαλαζια ειναι εκει που τα εχω και τα μεταφερει στις πρασινες θεσεις

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Αυτό είναι το σενάριο για άτμος;

Πολύ μπροστά φέρνει τα πίσω ηχεία, ε;
Ναι του ατμος.
Γιατι Κωστα τα φερνει μπροστα?
[DOUBLEPOST=1553705685][/DOUBLEPOST]Ποιο πισω και ποιο ανοιχτα τα θελει
[DOUBLEPOST=1553705722][/DOUBLEPOST]Ολα τα θελει στον ιδιο κυκλο δηλ ιδια αποσταση απο την θεση ακροασης

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.905
Αυτό είναι το σενάριο για άτμος;

Πολύ μπροστά φέρνει τα πίσω ηχεία, ε;
σχεδόν auro:whistling::p

Ναι του ατμος.
Γιατι Κωστα τα φερνει μπροστα?
[DOUBLEPOST=1553705685][/DOUBLEPOST]Ποιο πισω και ποιο ανοιχτα τα θελει
[DOUBLEPOST=1553705722][/DOUBLEPOST]Ολα τα θελει στον ιδιο κυκλο δηλ ιδια αποσταση απο την θεση ακροασης
που να ξερ ο χριστιανός ακόμα μωρέ?!....
μπάστα να παραλάβει και μετά:roflmao::roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Ολα τα θελει στον ιδιο κυκλο δηλ ιδια αποσταση απο την θεση ακροασης
Αυτό το λέω εδώ και χρόνια, μη μου το λες για νέο! Χαχαχαχαχα

Ρε συ, το Lrs (& Rrs) το βάζει στις 135 μοίρες χονδρικά, δηλαδή στον κύκλο έρχεται πιο μπροστά σε σχέση με τις 150 μοίρες, που είναι "απέναντι" από τα μεϊν.

Νταξ. Καλά που δε κάρφωσα μόνιμα τα πίσω. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Εγώ τα πίσω τα είχα να σταθεροποιηθούν στις 150 μοίρες και τα δύο (όπως είχες το δεξί πίσω), φυσικά σε ίδια απόσταση ακρόασης με όλα τα υπόλοιπα.

Να μια αλλαγή που χρειάζεται να κάνω, να τα πάω στις 135 μοίρες. Εύκολο, βολεύει κιόλας. ;)

Τα υπόλοιπα τα έχω όπως τα λέει, δε θα κουνηθούν ούτε χιλιοστό.

Αν μπορείς να τους αλλάξεις φυσική θέση ώστε να μη χρειάζεται διόρθωση, κάντο. ;)

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Αυτό το λέω εδώ και χρόνια, μη μου το λες για νέο! Χαχαχαχαχα

Ρε συ, το Lrs (& Rrs) το βάζει στις 135 μοίρες χονδρικά, δηλαδή στον κύκλο έρχεται πιο μπροστά σε σχέση με τις 150 μοίρες, που είναι "απέναντι" από τα μεϊν.

Νταξ. Καλά που δε κάρφωσα μόνιμα τα πίσω. :D
Και εγω εβαλα τα ατμος στην ιδια ευθεια με τα left right αλλα τα θελει πιο ανοιχτα
[DOUBLEPOST=1553707257][/DOUBLEPOST]
Εγώ τα πίσω τα είχα να σταθεροποιηθούν στις 150 μοίρες και τα δύο (όπως είχες το δεξί πίσω), φυσικά σε ίδια απόσταση ακρόασης με όλα τα υπόλοιπα.

Να μια αλλαγή που χρειάζεται να κάνω, να τα πάω στις 135 μοίρες. Εύκολο, βολεύει κιόλας. ;)

Τα υπόλοιπα τα έχω όπως τα λέει, δε θα κουνηθούν ούτε χιλιοστό.

Αν μπορείς να τους αλλάξεις φυσική θέση ώστε να μη χρειάζεται διόρθωση, κάντο. ;)
Εκτος απο το left back και left back atmos τα υπολοιπα μπορω ακριβως

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Και εγω εβαλα τα ατμος στην ιδια ευθεια με τα left right αλλα τα θελει πιο ανοιχτα
Υποθέτω πως δεν έχεις αρκετό ύψος για την σωστή θέση των άτμος.

Θέλει την ίδια απόσταση ακρόασης και για τα άτμος, οπότε η αποτύπωση σε 2D βγαίνει έτσι.

Έχει καμία 3D αποτύπωση ύψους για όλα; Έχει. Για δώσε πόνο...
[DOUBLEPOST=1553707584][/DOUBLEPOST]
Σε ποιο post του μπούτια αναφέρεσαι;
Όλα. Ξεκίνα.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

Εδω ειναι η οθονη του remapping
Πρασινα ειναι εκει που πρεπει να βρισκονται , γαλαζια ειναι εκει που τα εχω και τα μεταφερει στις πρασινες θεσεις
Με sonar μοιάζει, η πολεμική μηχανή τώρα ετοιμάζεται..:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Τα πάνω ηχεία πρέπει να έχουν ύψος από το έδαφος (για το ακουστικό κέντρο του ηχείου μιλάμε) τουλάχιστον διπλάσιο του ύψους των υπολοίπων ηχείων, και τα υπόλοιπα ηχεία περίπου στο 1.2μ, άρα στα 2,4μ τουλάχιστον.

Ταυτόχρονα πρέπει να έχουν ίδια απόσταση ακρόασης.

Αν το ύψος δεν αρκεί, βγαίνουν πιο έξω, με όριο της μεταξύ τους απόστασης το 0.7 της απόστασης των απέναντι σαραουντ (Ls-Rs) που ισούται με το διπλάσιο της απόστασης ακρόασης, άρα απέχουν μεταξύ τους το πολύ 1,4 φορές την απόσταση ακρόασης.

Αν έχεις το απαιτούμενο ύψος, τότε απέχουν μεταξύ τους όσο είναι και η απόσταση ακρόασης, δηλαδή άλλο ένα ισόπλευρο τρίγωνο.

Γι'αυτό ο "κανόνας" του να μπαίνουν τα άτμος στην ευθεία των κυρίως ηχείων, δεν ισχύει πάντα, δηλαδή όταν δε φτάνει το ύψος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.171
Δεν υπάρχει κάποιο εύρος αποδεκτής τοποθέτησης;

Θα ήθελα αν μπορούσα να βάλω τα ατμος σε θέση που να πλησιάζει την τοποθέτηση οοορο. Για να ακούω την δικαναλη μουσική με οοροματικ απμιξ.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.220
Δεν υπάρχει κάποιο εύρος αποδέκτης τοποθέτησης;
Το σημαντικότερο στοιχείο δεν νομίζω να είναι άλλο από την σταθερή απόσταση ακρόασης σε όλα τα ηχεία.

Τα κανάλια του άτμος έχουν ελαστικότητα στην τοποθέτηση τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να επιτύχεις ακριβώς αυτό, την απόσταση ακρόασης. ;)

Πρόσεξε: ελαστικότητα στη γωνία, στο ύψος (2-3*ύψος δορυφόρων), στην μεταξύ τους απόσταση (1-1,4 απόσταση ακρόασης). Όλα, για να πετύχεις την σταθερή απόσταση ακρόασης σε όλα τα ηχεία.

Αυτό νομίζω πως είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας ακρόασης.

Όποιος νομίζει το αντίθετο, ας προσπαθήσει να ακούσει δικάναλο με διαφορετική απόσταση ακρόασης του κάθε ηχείου. :p

Reaction score
6.204
Το σημαντικότερο στοιχείο δεν νομίζω να είναι άλλο από την σταθερή απόσταση ακρόασης σε όλα τα ηχεία.

Τα κανάλια του άτμος έχουν ελαστικότητα στην τοποθέτηση τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να επιτύχεις ακριβώς αυτό, την απόσταση ακρόασης. ;)

Πρόσεξε: ελαστικότητα στη γωνία, στο ύψος (2-3*ύψος δορυφόρων), στην μεταξύ τους απόσταση (1-1,4 απόσταση ακρόασης). Όλα, για να πετύχεις την σταθερή απόσταση ακρόασης σε όλα τα ηχεία.

Αυτό νομίζω πως είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας ακρόασης.

Όποιος νομίζει το αντίθετο, ας προσπαθήσει να ακούσει δικάναλο με διαφορετική απόσταση ακρόασης του κάθε ηχείου. :p
Αν αυξησεις- μειωσεις την ενταση και το delay του ηχειου γιατι να μη γινεται; Δε νομιζω να εχει πολυ διαφορα απο το μεσο οικακο χωρο ακροασεων οπου το ενα ηχειο ειναι στη γωνια και το αλλο στη μεση του τοιχου ενω τα πλαινα ορια ειναι οπου να ναι και οτι να ναι.

Reaction score
3.293
Αν το ύψος δεν αρκεί, βγαίνουν πιο έξω, με όριο της μεταξύ τους απόστασης το 0.7 της απόστασης των απέναντι σαραουντ (Ls-Rs) που ισούται με το διπλάσιο της απόστασης ακρόασης, άρα απέχουν μεταξύ τους το πολύ 1,4 φορές την απόσταση ακρόασης.
Σωστά,αλλα στον χώρο δεν είναι σίγουρα αυτή η θέση που δείχνει στο πρόγραμμα.
Δείχνει την σωστή απόσταση,αλλά λόγο της διαφοράς ύψους κανονικά θα έπρεπε να τα δείχνει ποιο κοντά.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
Πάτα σε εκείνο το tab που λέει elevation view και δείξε μας.
Χωρίς την τρίτη διάσταση δεν μπορείτε να ξέρετε ποια είναι η απόσταση του κάθε ηχείου από την mlp.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid