Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
4.804
πω πω... όσο σας διαβάζω ... άλλο τόσο μου φεύγει κάθε σκέψη για πολυκάναλο !
πολύ ... "μανούρα" o_O
Μπαααα
Μόνο εάν είσαι ψυχακιας των μετρήσεων .
Στήνεις οσο καλύτερα μπορείς και απολαμβάνεις
Πάρε ότι μπορείς, φωνσξε καλιμπρατορα για το μέγιστο αυτων που έχεις σε ήχο κ εικόνα και μετά Μπενάκης γβενακης.
Πετάς κ ένα είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχω δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω γιατί δεν μπορώ και τελειώνει η κουβέντα
Απλά μόνο μετά μην λες ότι έχω το τέλειο

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
πω πω... όσο σας διαβάζω ... άλλο τόσο μου φεύγει κάθε σκέψη για πολυκάναλο !
πολύ ... "μανούρα" o_O
Μπα.. κοιτά, άπαξ και έχεις σε καλό σημείο τα τρία μπροστά, το εφέ που παίρνεις δεν μπορείς να το φανταστείς.
-Είναι άλλη αίσθηση με 2, άλλη με 3 (ιδια ηχεία όμως, ή έστω πολύ κοντινά). Σχεδόν άλλο χόμπι.
-Μετά πάμε στα γύρω γύρω, ακόμα και όχι πολύ καλά τα surround να είναι, είναι άλλο χόμπι και αίσθηση.
-Μετά πας σε subs, ε, εντάξει, πάλι άλλο χόμπι σε αίσθηση.
-και μετά με ένα ωραίο καλιμπραρισμα όλα μαζί (μέχρι καλό audyssey έχω βιώσει προσωπικά), απλά μπαίνεις σε ένα θόλο ευχαρίστησης και λες τι εχανα τόσο καιρό..

Προσωπικές εμπειρίες αυτές, δίκη σου απόφαση πάντα. Αλλά για εμένα, καλύτερα μέτριο-καλά surround και subs, παρά καθόλου subs και surrounds. Τώρα αν είσαι σε αξιοπρέπεια επίπεδα... μιλάμε για άλλη αίσθηση

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.058
Μμμμμμμμμμμμμμμμ.... χορτάσαμε σχόλια!
Να σου πω:
Αφού τελείωσε ο Καστρουνής την ρύθμιση του 9400 ( :hi:) ακούσαμε μουσική, πολυκάναλη, δικάναλη, με και χωρίς upmix. Και ταινία.
Συμπέρασμα:
Αν εξαιρέσουμε το λιιιιιιιιιιιιιιίγο :roflmao: έξτρα μπάσο που έβαλε ο τερματογκάζης, ο ήχος ήταν σοβαρά καθαρότερος και ακριβέστερος, από την προηγούμενη μου επίσκεψη (με Marantz+ Dirac minidsp). Εντυπωσιακή η κατανομή στον χώρο.

Ακόμα και το μπάσο, το οποίο ήταν πολύ για τα γούστα μου (το υπολογίζω γύρω στα 5-6db παραπάνω απο όσο θα ήθελα, και αυτό αφού το κατέβασε αρκετά :o) ήταν πολυ σωστότερο χρονικά και πιο χορταστικό από πριν. Δεν πιστεύω να εχει παράπονο πλέον, ήμαρτον δηλαδή.

Και όλα αυτά με την πολύ μικρή εμπειρία που έχει στον τρινοβ.
Αυτό έλειπε, με τόσα χρήματα και να μην παίζει.

Reaction score
6.204
Οταν ειχα παει εγω το ειχες κατεβασει το μπασο εσυ στα ταρταρα. Εκει που το ειχες επαθα πλακα. Πιστευω αν το ειχε βαλει ο Μιχαλης εκει που γουσταρει θα ειχα φυγει με ασθενοφορο απο εκει. Στο ορκιζομαι τα σαμπ απλα ξυνοντουσαν οση ωρα επαιζαν... Ουτε τα δοντια τους δεν εδειξαν και ηδη ποναγαν τα σφραγισματα....

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Οταν ειχα παει εγω το ειχες κατεβασει το μπασο εσυ στα ταρταρα. Εκει που το ειχες επαθα πλακα. Πιστευω αν το ειχε βαλει ο Μιχαλης εκει που γουσταρει θα ειχα φυγει με ασθενοφορο απο εκει. Στο ορκιζομαι τα σαμπ απλα ξυνοντουσαν οση ωρα επαιζαν... Ουτε τα δοντια τους δεν εδειξαν και ηδη ποναγαν τα σφραγισματα....
Οποτε μπορεσεις ξαναελα για εξαγωγη τωρα.
Εχω και αλλο headroom τωρα .
Παιζαμε -28 και παει +20

Reaction score
6.803
Να σου πω:
Αφού τελείωσε ο Καστρουνής την ρύθμιση του 9400 ( :hi:) ακούσαμε μουσική, πολυκάναλη, δικάναλη, με και χωρίς upmix. Και ταινία.
Συμπέρασμα:
Αν εξαιρέσουμε το λιιιιιιιιιιιιιιίγο :roflmao: έξτρα μπάσο που έβαλε ο τερματογκάζης, ο ήχος ήταν σοβαρά καθαρότερος και ακριβέστερος, από την προηγούμενη μου επίσκεψη (με Marantz+ Dirac minidsp). Εντυπωσιακή η κατανομή στον χώρο.

Ακόμα και το μπάσο, το οποίο ήταν πολύ για τα γούστα μου (το υπολογίζω γύρω στα 5-6db παραπάνω απο όσο θα ήθελα, και αυτό αφού το κατέβασε αρκετά :o) ήταν πολυ σωστότερο χρονικά και πιο χορταστικό από πριν. Δεν πιστεύω να εχει παράπονο πλέον, ήμαρτον δηλαδή.

Και όλα αυτά με την πολύ μικρή εμπειρία που έχει στον τρινοβ.
Αυτό έλειπε, με τόσα χρήματα και να μην παίζει.
Μια ερώτηση για εμένα και ίσως για άλλους που ψαχνόμαστε αναφορικά με τη μουσική. όταν λες ακούσαμε μουσική ( άσε το δικάναλο ). Πολυκάναλη λοιπόν. Βάζεις να ακούσεις. Είτε άϋλη , είτε σιντί είτε βινύλιο . Διευκρινίσεις λοιπόν για το δικό μου το μυαλό στο πολυκάναλο επειδή και εγώ πειραματίζομαι.
Π.χ. bluray , κάποιο live , το αφήνεις εκεί που κλειδωνει ο ενισχυτής σου , δηλαδή σε ένα που είδα σήμερα κλείδωσε σε DTS MASTER AUDIO και έπαιξε μια χαρά δηλαδή τα τρία μπροστινά συν σαμπ το φυσιολογικό δηλαδή σα να έχεις πάει στο live, ή το βάζεις σε κάποια άλλη επιλογή π.χ. all chanell stereo ή κάτι άλλο . Για δώστε πληροφορία να κάνουμε τα πειράματα μας.....

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.058
Μια ερώτηση για εμένα και ίσως για άλλους που ψαχνόμαστε αναφορικά με τη μουσική. όταν λες ακούσαμε μουσική ( άσε το δικάναλο ). Πολυκάναλη λοιπόν. Βάζεις να ακούσεις. Είτε άϋλη , είτε σιντί είτε βινύλιο . Διευκρινίσεις λοιπόν για το δικό μου το μυαλό στο πολυκάναλο επειδή και εγώ πειραματίζομαι.
Π.χ. bluray , κάποιο live , το αφήνεις εκεί που κλειδωνει ο ενισχυτής σου , δηλαδή σε ένα που είδα σήμερα κλείδωσε σε DTS MASTER AUDIO και έπαιξε μια χαρά δηλαδή τα τρία μπροστινά συν σαμπ το φυσιολογικό δηλαδή σα να έχεις πάει στο live, ή το βάζεις σε κάποια άλλη επιλογή π.χ. all chanell stereo ή κάτι άλλο . Για δώστε πληροφορία να κάνουμε τα πειράματα μας.....
Το πολυκάναλο άστο εκεί που κλειδώνει

Reaction score
6.803
Το πολυκάναλο άστο εκεί που κλειδώνει
άρα όλη η ιστορία για τον ήχο της ταινίας γίνεται.. ( χωρίς να το υποτιμάω καθόλου και εγώ γουστάρω πολύ )

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
ο ήχος ήταν σοβαρά καθαρότερος και ακριβέστερος, από την προηγούμενη μου επίσκεψη (με Marantz+ Dirac minidsp).
:lol::lol::lol::lol: δεν έπρεπε να αναφέρεις καν την σύγκριση κ την διαφορά με τον μαραντζ, κ λίγα είπες......:gotcha: για πες μας Μιχάλη με τον εμοτίβα σύγκρισης..... τον τρινοβ ποιός τον ρύθμισε? Μιχάλης η Μανώλης?
Εχω και αλλο headroom τωρα .
Παιζαμε -28 και παει +20
Γιατί με τον μαραντζ πού το έφτασες? Γιατί ηχεία κ τελικούς δεν άλλαξες......

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
:lol::lol::lol::lol: δεν έπρεπε να αναφέρεις καν την σύγκριση κ την διαφορά με τον μαραντζ, κ λίγα είπες......:gotcha: για πες μας Μιχάλη με τον εμοτίβα σύγκρισης..... τον τρινοβ ποιός τον ρύθμισε? Μιχάλης η Μανώλης?

Γιατί με τον μαραντζ πού το έφτασες? Γιατί ηχεία κ τελικούς δεν άλλαξες......
Τον τρινοβ εγω τον εχω ρυθμισει , αρκετα επιπολαια και βιαστικα ωστε να παιξω μαζι του. Μεσα στην εβδομαδα θα ξανακανω ρυθμιση.
Ο Μανωλης θα ξαναερθει σε καναδυο μηνες για ρυθμιση ηχου.
Το headroom που σου δινει ο trinnov ειναι πολυ μεγαλο. Δινει 18 volt στα xlr , ωστε να μπορει να οδηγησει οτι τελικο και να του δωσεις .
Πριν ημουν με rca δεν συγκρινεται.

Συγκριση με τον nad παλι δεν μπορω να κανω , η διαφορα τους ειναι πολυ μεγαλη .
Για τα λεφτα του ο nad ειναι πολυ vfm αλλα αυτα που σου προσφερει ο trinnov ( και ακομα ουτε ξερω τι μπορει να κανει πραγματικα) ειναι εκτος συγκρισης . Μια κατηγορια μονος του.

Οσον αφορα τον epson 9400 ειναι αρκετα βελτιωμενος στα σημεια , ειδα καλυτερο contrast και εχουν δωσει αρκετη βαση στο να μπορεις να ρυθμισεις καλυτερα το hdr .
Αν καποιος με λιγα εξτρα χρηματα μπορει να αναβαθμιστει απο τον 9300 του προτεινω να το κανει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.058
με τον εμοτίβα σύγκριση
Δεν μπορουμε να συγκρίνουμε. Ο εμοτιβα παίζει σε άλλο χώρο, με αλλα ηχεία, και σύστημα σε άλλη «κατεύθυνση».
Ελπίζω να εχουν σημαντική διαφορά. Τόσα χρήματα δώσαμε, πρέπει να δικαιολογηθούν.

Reaction score
6.495
Yποοδηγουνταν οι τελικοι; δε σου γεμιζαν τα εκδεικτικα; xlr εχει νοημα σε πραγματικα balanced σχεδιασεις, οι pa αυτο το πετυχαινουν με τελεστικους στην εισοδο ,εκτος και εαν χανω κατι...για το θορυβο και μεγαλες αποστασεις εκει εχει νοημα ναι και γιαυτο χρησιμοποιουνται τετοιες σε pa εγκαταστασεις....αν και ενα διπλοθωρακισμενο rca για οικιακη γιατι να εχει θορυβο;
Τα 18v δεν ειναι υπερβολικα; στα ρυθμιστικα πισω των ενισχυτων θα πρεπει να τα εχεις πολυ χαμηλα για υπεροδηγηση ,εκτος και εαν εχεις πολυ αναισθητους τελικους ,ναι οι πολυ μεγαλης ισχυος συνηθως ζητουν αλλα παλι 18v..το κατι θα ξερουν δε μου κανει :D

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Δινει 18 volt στα xlr , ωστε να μπορει να οδηγησει οτι τελικο και να του δωσεις .
18v :thumbsup: είναι πολύ καλό, σε βοηθάει αν έχεις κάποιο θόρυβο στα ηχεία λόγο ευαισθησία να μην ακούγεται καθόλου.
Εμένα με Τους cts έβγαζαν θόρυβο τα ηχεία και ακουγόταν από την θέση ακροάσεις μόνο όταν δεν έπαιζε ταινία η μουσική, κάτι πού αν είχα τρινοβ δεν θα άκουγα το παραμικρό . Με τον classe δεν ακουγόταν τίποτα. Με τον μαραντζ πόσο το έφτανες το volume? Γιατί εγώ όταν έπαιζα εντάσεις (τώρα έχω πρόβλημα δεν παίζω) αναλόγως την ταινία το έβαζα από -25 έως -14 παραπάνω δεν άντεχα, είδη έπαθα ζημιά:mad:

Πόσο + / - έχει ο τρινοβ στο καθε κανάλι?
Οσο πιο κοντά στο 0 έχεις τα ηχεία τόσο το καλύτερο.
Ο εμοτιβα παίζει σε άλλο χώρο, με αλλα ηχεία, και σύστημα σε άλλη «κατεύθυνση».
Στον Μιχάλη απευθυνομουν, που αναφέρθηκε ότι ο εμοτιβα ηταν ότι καλύτερο είχε ακούσει στον χώρο τού!
Με ίδια ηχεία κτλ
Ελπίζω να εχουν σημαντική διαφορά. Τόσα χρήματα δώσαμε, πρέπει να δικαιολογηθούν.
Σίγουρα θα την έχει δεν τίθεται θέμα για συζήτηση, το θεμα είναι να έχεις τον κατάλληλο χώρο, τα κατάλληλα ηχεία και τα κατάλληλα τελικά σταδια. Εκεί θα πάρεις το μέγιστο του τρινοβ:party:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
18v :thumbsup: είναι πολύ καλό, σε βοηθάει αν έχεις κάποιο θόρυβο στα ηχεία λόγο ευαισθησία να μην ακούγεται καθόλου.
Εμένα με Τους cts έβγαζαν θόρυβο τα ηχεία και ακουγόταν από την θέση ακροάσεις μόνο όταν δεν έπαιζε ταινία η μουσική, κάτι πού αν είχα τρινοβ δεν θα άκουγα το παραμικρό . Με τον classe δεν ακουγόταν τίποτα. Με τον μαραντζ πόσο το έφτανες το volume? Γιατί εγώ όταν έπαιζα εντάσεις (τώρα έχω πρόβλημα δεν παίζω) αναλόγως την ταινία το έβαζα από -25 έως -14 παραπάνω δεν άντεχα, είδη έπαθα ζημιά:mad:

Πόσο + / - έχει ο τρινοβ στο καθε κανάλι?
Οσο πιο κοντά στο 0 έχεις τα ηχεία τόσο το καλύτερο.

Στον Μιχάλη απευθυνομουν, που αναφέρθηκε ότι ο εμοτιβα ηταν ότι καλύτερο είχε ακούσει στον χώρο τού!
Με ίδια ηχεία κτλ

Σίγουρα θα την έχει δεν τίθεται θέμα για συζήτηση, το θεμα είναι να έχεις τον κατάλληλο χώρο, τα κατάλληλα ηχεία και τα κατάλληλα τελικά σταδια. Εκεί θα πάρεις το μέγιστο του τρινοβ:party:
Με τον marantz επαιζα μεχρι +3 .
Για το που παιζεις παιζει μεγαλο ρολο η καμπυλη που εχεις δημιουργησει αν κοψεις τα ψηλα και τσιτωσεις τα χαμηλα ζημια δεν παθαινεις.

Nad οχι emotiva

Δεν ξερω ποσο +- εχει αλλα νομιζω πολυ

Νομιζω οτι οσο χειροτερο χωρο , ηχεια κτλ εχεις τοσο μεγαλυτερη διαφορα θα ακουσεις απο ενα μηχανημα σαν τον trinnov.

Reaction score
4.804
Μμμμμμμμμμμμμμμμ.... χορτάσαμε σχόλια!

Πας κόντρα στο Μακούλη εσύ..
Εάν ειμαι εγώ αυτός , δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για τρινοβ διότι δεν έχω
Epson 9400 δεν έχω δει ούτε κάτι αξιόλογο
Εκτός κ αν εννοείς κάτι άλλο που δεν ξέρω ...

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Nad οχι emotiva
:biggrin::idk:ουπς μπερδευτικα:thumbsup:
Με τον marantz επαιζα μεχρι +3 .
πολυ! δεν εκανε ο marantz για το συτημα σου......
Για το που παιζεις παιζει μεγαλο ρολο η καμπυλη που εχεις δημιουργησει αν κοψεις τα ψηλα και τσιτωσεις τα χαμηλα ζημια δεν παθαινεις.
παθενεις μιχαλη......εχω x curve καλο, δεν με ενοχλουσαν η υψηλες. ΠΡΟΣΕΧΕ!!:)
Δεν ξερω ποσο +- εχει αλλα νομιζω πολυ
Αφου εσυ το ρυθμησες δεν ειδες ποσο εχει? στο ποσο εχεις εσυ τα ηχεια σου, την τριαδα?
πρεπει να εχει τουλαχιστων 18+/-
Νομιζω οτι οσο χειροτερο χωρο , ηχεια κτλ εχεις τοσο μεγαλυτερη διαφορα θα ακουσεις απο ενα μηχανημα σαν τον trinnov.
Σε αυτο συμφωνο μαζι σου αλλα!!! Οταν εχει τα καταλληλα συνοδα, χωρο κτλ θα παιξει πολυ καλυτερα απο εναν αλλο τρινοβ που δεν τα εχει..... εξαλου αυτο λεει η τρινοβ οτι πρεπει να μπει σε ριδικο διαμορφομενο χωρο. ετσι νωμιζω δλδ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.083
Το προφεσιοναλ στάνταρ του line level απαιτεί 18 βολτ maximum.

Κι η μέτρικ, τόσο βγάζει. Είναι το full output.

Κάθε προ μηχάνημα, έχει έξοδο λίγο πάνω από 12 βολτ, για την ακρίβεια 12.282Vrms.

Οι στανταρισμένες προ διαβαθμίσεις είναι 5:

Monitor
Line -10
Line -4
Line +4
Line +10

Το στανταράκι είναι line +4 dBu, κοινώς line +4.

Τα κονσουμεράδικα είναι line -10 dBv, κοινώς line-10.

Η διαφορά τους είναι 11,78 ντεσιμπελ, κι όχι 14 ντεσιμπέλ, διότι το ένα είναι dBu και το άλλο dBv.

0dBu = 0.775 volts και 0dBV = 1.0 volts.

Το απαιτούμενο headroom στο line +4 είναι +26dBu max, δηλαδή 22dB headroom.

Link.

Welcome to the pros. ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.256
Νεότερο μέλος
dimtsibos