Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
1.769
Just make sure the signal going to each coil is exactly the same, or the differences will cause distortion.
αυτο το βρηκα στο internet ισχυει τελικα ή οχι?

οχι δεν ισχυη.τα woofer των ηχειων μου ειναι διπλοπηνιακα και το καθε πηνιο δουλευη σε διαφορετικες συχνοτητες απο τη μανα του.

αυτο που θα παιξη θα ειναι το αθροισμα του σηματος (η αφαιρεση αν εχουν αντιθετη φαση)των δυο πηνιων.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.045
Πως θα γίνει αυτό ? Αφού και τα δυο πηνία είναι πάνω στον ίδιο κώνο. Τα διπλοπηνικά γούφερς παίρνουν ίδιες συχνότητες και στα δυο πηνία. Αν το ένα τρώει μέχρι 80hz και το άλλο μέχρι 140hz, δεν είναι καθόλου σίγουρο , ότι θα βγάλει ο κώνος τα 140 hz. Η οτιδήποτε άνω των 80hz που θα τροφοδοτεί το πρώτο πηνίο , ΄λεω τώρα εγω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
tea μουρθε τωρα
στην παλια μου δουλεια πριν 22 στρογγυλα χρονια
στειλαν ενα μακακα να φερει 40ρι λαδι
του δειξαν το βαρελι και ηρθε με δυο δοχεια στο χερι
Τι ειναι αυτα τον ρωτησαν ? αν ειναι 40αρι λαδι
και λεει ναι εβαλα απο τον δοχειο με το 20σαρι
20 + 20 σαραντα......
μετα εκανε μπανιο με 40αρι λαδακι για πρεσα εξελασεως

Reaction score
1.769
Πως θα γίνει αυτό ? Αφού και τα δυο πηνία είναι πάνω στον ίδιο κώνο. Τα διπλοπηνικά γούφερς παίρνουν ίδιες συχνότητες και στα δυο πηνία. Αν το ένα τρώει μέχρι 80hz και το άλλο μέχρι 140hz, δεν είναι καθόλου σίγουρο , ότι θα βγάλει ο κώνος τα 140 hz. Η οτιδήποτε άνω των 80hz που θα τροφοδοτεί το πρώτο πηνίο , ΄λεω τώρα εγω.

αυτο ειναι το σχεδιο του crossover των ηχειων μου.
http://www.infinity-classics.de/mod...2/Renaissance-90/Renaissance_90_crossover.jpg

το ενα πηνιο παιζη >50hz και το αλλο 50-200hz.

γιατι να μην βγαλη 140hz; τα δυο πηνια ειναι ανεξαρτητα.οτι παρουν το μετατρεπουν σε κινηση του κωνου.

Reaction score
5.597
Καλώς τα δέχτηκες!
Ξεκίνησε τις καμπίνες ο Μάριος; Σε τι διαστάσεις τελικά αποφάσισες να τις κάνεις;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Καλώς τα δέχτηκες!
Ξεκίνησε τις καμπίνες ο Μάριος; Σε τι διαστάσεις τελικά αποφάσισες να τις κάνεις;
στου μαριου το μαγαζι ειναι η φωτο.
θα ξεκινησει αφου τελειωσει τα δικα σου...
διαστασεις ιδιες με την πρωτη.

Reaction score
5.597
θα ξεκινησει αφου τελειωσει τα δικα σου...
Α, καλά, αν σκεφτείς ότι τα δικά μου είναι υπό κατασκευή τους τελευταίους τέσσερις μήνες (από τις 20 Ιουνίου) και βρίσκονται ακόμη στη μέση, κατά το Πάσχα να υπολογίζεις ότι θα τα έχεις στάνταρ τα σαμπ σου! :D

Reaction score
5.597
Η ξύλινη συσκευασία αποστολής τους είναι. Παλιά ήταν στρόγγυλη, τώρα τα στέλνουν σε τετράγωνη.
Τα συγκεκριμένα είναι demo παλιότερης φουρνιάς, γι' αυτό είναι στρόγγυλη η συσκευασία.

Reaction score
150
αυτο που θα παιξη θα ειναι το αθροισμα του σηματος (η αφαιρεση αν εχουν αντιθετη φαση)των δυο πηνιων.
Με άλλα λόγια το συνολικό τελικό μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται θα έχει ένταση και συχνότητα ανάλογη του αθροίσματος των επί μέρους μαγνητικών πεδίων του εκάστοτε πηνίου. Αν η πολικότητα του ρεύματος που δέχεται το κάθε πηνίο είναι διαφορετική έχουμε αφαίρεση/μείωση εντάσεως, αν είναι ίδια αύξηση/πρόσθεση. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση το κώνου ως αποτέλεσμα έλξης ή απώθησης θα είναι η ίδια όπως και στην περίπτωση χρήσης του ενός πηνίου. Φυσικά υπάρχουν τα επί μέρους πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της κάθε περιπωσης.

Μπορείς επίσης να βραχυκυκλώσεις το ένα πηνίο με αποτέλεσμα την αύξηση της αντίστασης της ανάρτησης ή ακόμα και να τοποθετήσεις ένα ποντεσιόμετρο στο ένα πηνίο και να αυξομειώνεις δυναμικά το Q του συστήματος από την αλλαγή του επιπέδου της αντίστασης μέσω του μαγνητικού πεδίου που δημιουργεί στο ασύνδετο πηνίο ο ηλεκτρισμός που παράγεται από την κίνηση του κώνου ο οποίος φυσικά κινείτα από το ενεργό πηνίο. Το θέμα είναι τι θες να κάνεις, πως και τι ανάγκες έχει ο χώρος σου.

Συνέχισε να προσθέτεις σαμπ και κάποια στιγμή δεν θα χρειάζεται τίποτα. Θα είναι θέμα απλής φυσικής και πλεονάζουσας ισχύος........:smg:

Υ.Γ. Αυτά αν δεν έχω ξεχάσει κι αυτά που ξέρω τόσο καιρό που έχω ν'ασχοληθώ.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ο δευτερος κλωνος ειναι καθοδον ...
αν πανε ολα καλα μεχρι τελος της αλλης εβδομαδας θα εχουμε 3 re στο μικρο σπιτι στο λιβαδι...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σωτηρη
εχεις φαει ποσα ζευγαρια τακακια και εχεις σκασει μπρος πισω τσιμουχες απο το πολυ downhill
(κανε κρατει)
μιχαλη ,
οταν μπορεις σαξε ενα μπετουδενιο σπιτακι
εκει θα αρχισεις να πουλας σαμπ γιατι θα κανεις αυτο που ονειρευεσαι με λιγοτερα σαμπ

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.045
Με άλλα λόγια το συνολικό τελικό μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται θα έχει ένταση και συχνότητα ανάλογη του αθροίσματος των επί μέρους μαγνητικών πεδίων του εκάστοτε πηνίου. Αν η πολικότητα του ρεύματος που δέχεται το κάθε πηνίο είναι διαφορετική έχουμε αφαίρεση/μείωση εντάσεως, αν είναι ίδια αύξηση/πρόσθεση. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση το κώνου ως αποτέλεσμα έλξης ή απώθησης θα είναι η ίδια όπως και στην περίπτωση χρήσης του ενός πηνίου. Φυσικά υπάρχουν τα επί μέρους πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της κάθε περιπωσης.

Μπορείς επίσης να βραχυκυκλώσεις το ένα πηνίο με αποτέλεσμα την αύξηση της αντίστασης της ανάρτησης ή ακόμα και να τοποθετήσεις ένα ποντεσιόμετρο στο ένα πηνίο και να αυξομειώνεις δυναμικά το Q του συστήματος από την αλλαγή του επιπέδου της αντίστασης μέσω του μαγνητικού πεδίου που δημιουργεί στο ασύνδετο πηνίο ο ηλεκτρισμός που παράγεται από την κίνηση του κώνου ο οποίος φυσικά κινείτα από το ενεργό πηνίο. Το θέμα είναι τι θες να κάνεις, πως και τι ανάγκες έχει ο χώρος σου.

Συνέχισε να προσθέτεις σαμπ και κάποια στιγμή δεν θα χρειάζεται τίποτα. Θα είναι θέμα απλής φυσικής και πλεονάζουσας ισχύος........:smg:

Υ.Γ. Αυτά αν δεν έχω ξεχάσει κι αυτά που ξέρω τόσο καιρό που έχω ν'ασχοληθώ.

Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν συχνότητα βρε, μόνο ένταση. Επίσης τά ρεύματα που διαρρέουν τα πηνία είναι εναλάσόμενα .
Αν βραχυκυκλώσει το πηνίο , το ενα απο τα δυο του κώνου , απλά αυτό το βραχυκυκλωμένο δεν θα λειτουργεί.

Reaction score
1.769
το βραχυκυκλωμενο πηνιο φρεναρη τον κωνο ενω αυτο που ειναι στον αερα τα ακρα του δεν κανη τιποτα.

Reaction score
6.559
Περαν της παραλληλης συνδεσμολογιας, ή της διαφορετικης προληψης ισχυος του καθε πηνιου ποιος ο λογος να ακυρωσεις ενα απο τα δυο πηνια? μιας και τα μεγιστα δεινει με την λειτουργια και των δυο? επελεξε ενα μονοπηνικο εξαρχης τοτε.

Reaction score
150
Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν συχνότητα βρε, μόνο ένταση. Επίσης τά ρεύματα που διαρρέουν τα πηνία είναι εναλάσόμενα .
Αν βραχυκυκλώσει το πηνίο , το ενα απο τα δυο του κώνου , απλά αυτό το βραχυκυκλωμένο δεν θα λειτουργεί.
Αναφέρομαι στην "συχνότητα" on/off δηλαδή εμφάνισης τους αναλόγως του ρεύματος που παίρνει το πηνίο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members