HUMAX 2000 HD! Οι πρώτες εντυπώσεις!

Reaction score
1
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ said:
Αν είναι κάθε εβδομάδα να ασχολούμαι με το κατέβασμα κλειδιών, και να έχω πληρώσει τόσο για την t-rex αλλά και για τον programmer ένα σωρό euronia, άσε καλύτερα προτιμώ την απλή μέθοδο της irdeto.

Εδώ λέμε να απλουστεύσουμε τη δουλειά και να απολαύσουμε. Αν είναι να παιδευόμαστε όλη την ώρα ...
ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΒΑ + HUMAX 2000 + AMOI = 0, λόγω ποιότητας εικόνας της NOVA που την "ξεμπροστιάζουν" τα δύο άλλα μηχανάκια.

Γιά να δούμε τώρα:
Σύνδεση με site κατεβάσματος (2 κλικ)
Navigation μέχρι και το download (4 κλικ)
Unzip file (2πλό κλικ)
Άνοιγμα προγράμματος (2πλο κλικ)
Σύνδεση Interface με USB καλώδιο και laptop = 2 ΚΛΑΚ.
Εισαγωγή κάρτας = 1 ΚΛΑΚ
φόρτωμα κλειδιών = (3 κλικ).
Σβήσιμο αποκωδικοποιητή = 1 ΚΛΑΚ
Κάρτα στην μοντούλα = 1 ΤΣΟΥΠ
Άνοιγμα αποκωδικοποιητή = 1 ΚΛΑΚ
Ενημέρωση μοντούλας = 5 κλικ (στο τηλεκοντρόλ).

Ε για 15 κλικ, 3 κλακ και 1 τσουπ, δεν είναι πολύ δύσκολη η ενημέρωση.

Reaction score
6
npapagri said:
deliol said:
Αφού έφαγα την Δευτέρα το μεσημέρι ρυθμίζοντας το τόξο του πιάτου μου, κατάφερα να πιάσω και τον Hispasat (και αρκετά εύκολα), οπότε είμαι ΟΚ από 30West-45East
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ενώ το τσέκαρα και στις 7east έχω όσο καλύτερο σήμα γίνεται , το Euro1080 παίζει μονίμως με σπασίματα (και σήμα στον Humax 30%, quality 84%)....
Επίσης στον Hispasat μου κάνει σπασίματα (χάνει το σήμα στιγμιαία και δείχνει "No signal) στην 12303V,27500 (στα Taquilla1,2,3,4) ενώ έχειι σήμα 35% με quality 93% - το οποίο όμως πέφτει στιγμιαία στο 0!!!)!!! Το κουφό είναι ότι συνδέω το καλώδιο στην skystar2 και εκεί τα Taquilla παίζουν κανονικά!!!!
Μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την 12303V στον Hispasat??

Πιάτο 1,10x1,00μ Gibertini, lnb 0.3 Invacom, Μοτέρ SG-2100A
στις ποσες μοιρες εχεις κεντραρει το πιατο ?
έχω κινητό πιάτο.....όπου θέλω κεντράρω.... :lol:

Reaction score
0
έχω κινητό πιάτο.....όπου θέλω κεντράρω.... :lol:

κι εγω αυτο κανω αλλα χωρις να εχω εικονα και ηχο.    :)  μου ειπαν στην αθηνα θα πρεπει να κεντραρω στις 26 μοιρες για να πιανω σωστα το τοξο οταν θα κινειται το πιατο. ισχυει αυτο ή πχ μπορω να κεντραρω στο hotbird και να περιστρεφω με αυτον το δορυφορο ως σημειο αναφορας ?

Reaction score
6
Ουπς, sorry , δεν είχα καταλάβει την ερώτησή σου....
Στην Αθήνα θα πρέπει να κεντράρεις το πιάτο στις 23.7E περίπου.....
Αν πιάναμε τον Astra 23.5E θα ήταν ιδανικό, καθώς θα είχαμε δορυφόρο ακριβώς στο κέντρο μας, οπότε ο συντονισμός του πιάτου θα ήταν παιχνιδάκι.....
Ο κοντινότερος δορυφόρος στο κέντρο του τόξου μας είναι πράγματι ο Arabsat 26Ε.

Εσύ μπορείς να κάνεις το εξής απλό (αρκεί ο δέκτης σου να υποστηρίζει Disecq 1.2 και USALS):
Αφού βεβαιωθείς ότι η βάση του πιάτου είναι εντελώς κάθετη στο έδαφος (με αλφάδι!!!), βιδώνεις πάνω της το μοτέρ (όχι πολύ σφιχτά) και πάνω στο μοτέρ το πιάτο (ούτε αυτό σφιχτά!!!) και ρυθμίζεις της γωνίες ανύψωσης σε μοτέρ (εδώ σφίγγεις) και πιάτο (εδώ δεν σφίγγεις!!). Τη γωνία ανύψωσης του μοτέρ θα βρεις στο Manual του μοτέρ πως θα την υπολογίσεις. Για τη γωνία του πιάτου αν δεν έχεις manual , μπορείς να συμβουλευτείς ένα περιοδικό δορυφορικής (στις τελευταίες σελίδες του!).
Το όλο σύστημα το προσανατολίζεις προς τον πραγματικό σου Νότο (δηλ. τις 23.7Ε) στο περίπου με μια πυξίδα...
Ανοίγεις τον δέκτη και δίνεις εντολή να κουνήσει το μοτέρ προς τον Arabsat 26E - θα δεις το μοτέρ να κάνει μια μικρή κίνηση... Συντονίζεις τον δέκτη σε ένα transpoder του Arabsat που να είναι εύκολος (τους βρίσκεις στο περιοδικό που λέγαμε)..
Πιάνεις το πιάτο και το κουνάς σιγά σιγά δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω μέχρι να πιάσεις σήμα όσο το δυνατόν καλύτερο. Μόλις πιάσεις σφίγγεις λίγο την γωνία του πιάτου και την βάση του μοτέρ και συντονίζεις σε άλλο δορυφόρο (πχ Hotbird).. Κουνάς και εκεί ελάχιστα μήπως και έχεις καλυτέρευση στο σήμα, αν όχι είσαι κομπλέ....
Τέλος τσεκάρεις και τους ακριανούς δορυφόρους (Hispasat 30W και Turksat 42E) , αν έχεις και εκεί καλό σήμα σφίγγεις καλά τις βίδες και είσαι έτοιμος για τρελλό zapping....!!!

Reaction score
0
deliol said:
Ουπς, sorry , δεν είχα καταλάβει την ερώτησή σου....
Στην Αθήνα θα πρέπει να κεντράρεις το πιάτο στις 23.7E περίπου.....
Αν πιάναμε τον Astra 23.5E θα ήταν ιδανικό, καθώς θα είχαμε δορυφόρο ακριβώς στο κέντρο μας, οπότε ο συντονισμός του πιάτου θα ήταν παιχνιδάκι.....
Ο κοντινότερος δορυφόρος στο κέντρο του τόξου μας είναι πράγματι ο Arabsat 26Ε.

Εσύ μπορείς να κάνεις το εξής απλό (αρκεί ο δέκτης σου να υποστηρίζει Disecq 1.2 και USALS):
Αφού βεβαιωθείς ότι η βάση του πιάτου είναι εντελώς κάθετη στο έδαφος (με αλφάδι!!!), βιδώνεις πάνω της το μοτέρ (όχι πολύ σφιχτά) και πάνω στο μοτέρ το πιάτο (ούτε αυτό σφιχτά!!!) και ρυθμίζεις της γωνίες ανύψωσης σε μοτέρ (εδώ σφίγγεις) και πιάτο (εδώ δεν σφίγγεις!!). Τη γωνία ανύψωσης του μοτέρ θα βρεις στο Manual του μοτέρ πως θα την υπολογίσεις. Για τη γωνία του πιάτου αν δεν έχεις manual , μπορείς να συμβουλευτείς ένα περιοδικό δορυφορικής (στις τελευταίες σελίδες του!).
Το όλο σύστημα το προσανατολίζεις προς τον πραγματικό σου Νότο (δηλ. τις 23.7Ε) στο περίπου με μια πυξίδα...
Ανοίγεις τον δέκτη και δίνεις εντολή να κουνήσει το μοτέρ προς τον Arabsat 26E - θα δεις το μοτέρ να κάνει μια μικρή κίνηση... Συντονίζεις τον δέκτη σε ένα transpoder του Arabsat που να είναι εύκολος (τους βρίσκεις στο περιοδικό που λέγαμε)..
Πιάνεις το πιάτο και το κουνάς σιγά σιγά δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω μέχρι να πιάσεις σήμα όσο το δυνατόν καλύτερο. Μόλις πιάσεις σφίγγεις λίγο την γωνία του πιάτου και την βάση του μοτέρ και συντονίζεις σε άλλο δορυφόρο (πχ Hotbird).. Κουνάς και εκεί ελάχιστα μήπως και έχεις καλυτέρευση στο σήμα, αν όχι είσαι κομπλέ....
Τέλος τσεκάρεις και τους ακριανούς δορυφόρους (Hispasat 30W και Turksat 42E) , αν έχεις και εκεί καλό σήμα σφίγγεις καλά τις βίδες και είσαι έτοιμος για τρελλό zapping....!!!
εισαι κατατοπιστικοτατος ευχαριστω. να διευκρινισω οτι κ ιεγω εχω το SG-2100 αλλα μεχρι να βρω δεκτη που να με ικανοποιει το χρησιμοποιω με skystar 2.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
"To see Pro7HD and Sat1HD in full screen with Humax:
switch in menu "TV Screen format" 4:3 and on the
remote control the button "wide" to Pan & Scan...
When you go to 16:9 switch with wide to"auto".

Reaction score
2
Μου φαινεται οτι ολα τα κανουμε για τα θηλυκα.Στηνω τον Humax με τον benq δοκιμαζω στα 1080i μενω με το στομα ανοιχτο, και φωναζω γυναικα ΕΛΑΑΑΑΑΑ....(να δει εννοειται).Παρεπιπτοντως δεν βλεπω Euro 1080 αλλα μου ειπαν απο την MSG οτι περιμενουν την συμφωνια σε 10 ημερες. Ξερει κανενας τιποτα περισσοτερο;

Reaction score
0
Καλημέρα.
Μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος με hd σήμα να βγάλει σε component και σε hdmi;
Καταρχάς η component δίνει hd; Αν ναι υπάρχουν διαφορές τέτοιεσ που να δικαιολογούν την αγορά switcher;

Ευχαριστώ.

Reaction score
1
mygiakis said:
Καλημέρα.
Μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος με hd σήμα να βγάλει σε component και σε hdmi;
Καταρχάς η component δίνει hd; Αν ναι υπάρχουν διαφορές τέτοιεσ που να δικαιολογούν την αγορά switcher;

Ευχαριστώ.
εχω δοκιμασει hd σε component με το προβολεα και ειναι οτι καλυτερο εχω δει ποτε
δεν μπορω να πω το ιδιο ομως και για τα sd καναλια. εχουν μια θολουρα οταν κανεις upscaling σε 720 και 1080
το switcher θεωρησε το δεδομενο οτι θα το παρεις καποια στιγμη
εκτος αν κυκλοφορησουν ενισχυτες,dvd,δεκτες με ενσωματωμενο swithcer
dvd, ps3, δεκτης, pc ολα πρεπει να δειχνουν στον προβολεα και στην τηλεοραση
που σημαινει, 4 input και 2 outpout
εκτος αν βαζεις και βγαζεις καλωδια

Reaction score
1
Σπύρος Μπλάτσιος said:
για να ρωτήσω κι εγώ κάτι....

η usb του Humax τι ρόλο βαράει???
για αναβαθμιση λογισμικου

αλλα μηπως μπορει να συνδεθει και σκληρος για εγγραφες???

θελω να ρωτησω τους κατοχους του humax
εσας το σημα ανεβοκατεβαινει??
απο 30% παει στο 100% και παλι πισω??
και γιατι εχει μονο τοσο σημα??
ειναι λογικο να εχεις ποιοτητα πανω απο 90% και ισχυς 30-40% ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
NikosR said:
Σπύρος Μπλάτσιος said:

Λογικό είναι ανάλογα το κανάλι, τον δορυφόρο, και το μέγεθος του πιάτου σου...

Reaction score
1
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
NikosR said:
Σπύρος Μπλάτσιος said:

Λογικό είναι ανάλογα το κανάλι, τον δορυφόρο, και το μέγεθος του πιάτου σου...
το πιατο ειναι 1,4,χ 1,15
το κανει και στον αστρα και στον hotbird
ανεξαρτητως καναλιου
το βλεπω στην αναζητηση καναλιων πριν πατησω ερευνα `η search

Reaction score
6
Κάτι παίζεται με το δείκτη σήματος στον Humax....
Εμένα με 9% signal strength , μου δείχνει 90% quality (Και τα κανάλια παίζουν κανονικά....!)

Πάντως απ'ότι ακούγεται πάμε για firmware upgrade και μάλιστα πολύ σύντομα....
(μέχρι τις 15 Μαίου - και πριν ξεκινήσουν επίσημα τα δοκιμαστικά του BBC HD γιστί με αυτά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα από την μεριά του Humax)  :wink:

Reaction score
6
WORLD CUP MATCHES CONFIRMED BY THE BBC TO BE BROADCAST IN HIGH DEFINITION

9th June – Germany v Costa Rica

10th June – England v Paraguay

11th June – Serbia & Montenegro v Netherlands

11th June – Mexico v Iran

12th June – USA v Czech Republic

12th June – Italy v Ghana

13th June – South Korea v Togo

13th June – France v Switzerland

13th June – Brazil v Croatia

14th June – Germany v Poland

16th June – Argentina v Serbia & Montenegro

17th June – Portugal v Iran

18th June – France v South Korea

19th June – Togo v Switzerland

19th June – Spain v Tunisia

22nd June – Czech Republic v Italy/Ghana v USA

22nd June – Japan/Brazil v Croatia v Australia

23rd June – Ukraine v Tunisia/S Arabia v Spain

23rd June – Togo v France/Switzerland v S Korea

The Remaining 16 Games will be split one by one between BBC & ITV, if England reach the semi-final stage, both BBC & ITV will show the game live.

Reaction score
1
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ??
ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ?

Reaction score
6
Astra 2 , 28,2East .....
10847 Vertical
SR 22000
FEC 5/6

Μάλλον,..... άπιαστος..... :cry:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Να κανω μια... χαζουλα ερωτηση; Γιατι με τον Humax 5400z δεν συντονιζει στη συχνοτητα που γραφεις; (οχι βεβαια να ανοιξει) αν κι εχω σημα 100%;
Και μια πιο ...λογικη! Εικονα απο τον 2000 και προβολεας τι... εντυπωσεις; Πεστε μου και μπηκα στην ουρα για την αγορα!

Reaction score
3
Εμένα μου τέλειωσαν την εγκατάσταση σήμερα το μεσημέρι. Βέβαια λόγω του ότι το HDMI καλώδιο ήταν μικρότερο απ' ότι χρειαζόμουν το έχω με SCART απ' ευθείας στη τηλεόραση. Συντόνισα σε Astra 1, Astra 2, HellasSAT και Hotbird. Πάρα πολλά κανάλια αλλά όλα που έχουν κάποιο περιεχόμενο είναι κλειδωμένα :(
Ετσι είναι η κατάσταση ρε παιδιά αν δεν έχεις συνδρομή κάπου βλέπεις ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi