HXOS EIKONA SHOW 2016

Reaction score
523
Παραφράζοντας μια διαφημιστική καταχώρηση που εμφανίστηκε στην παρούσα σελίδα:
΄΄Χαιενδ γι αρχάριους-Μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε και σεις ένας αξιοσέβαστος χαϊενδικός επενδυτής΄΄
;)
Και το ζορι....τραβάει την ανηφόρα....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.908
Επιστρέφω Σαλονίκη μετα απο ενα ευχάριστο weekend.

Πάνω απο ολα η κοινωνική πλευρά του hifi. Καλοί φίλοι, καλο φαΐ, πολυ γέλιο. Γιαυτο και μονο άξιζε η κάθοδος.

Όσον αφορά την έκθεση, ειναι φυσικα ψευδαίσθηση πως μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα κάτω απο αυτές τις συνθήκες. Δύσκολοι χώροι, κακοστημενα συστηματα σε αρκετά δωμάτια, φασαρία, περιορισμένος χρόνος, "εύκολα" tracks. Και ειναι και ο Ταλιμπάν-Εαρ που λέει πως δεν εχει καν νόημα η ακρόαση συστημάτων.

Με αυτα τα δεδομένα ας μοιραστώ μαζί σας τα συστήματα που μου έκαναν θετική εντύπωση, σε τυχαία σειρά:

• Rockport-Lamm παρόλο που μόλις που χωρούσαν στο δωμάτιο
  • Spendor-Τσακιρίδης. Μου αρέσουν οι "κουδουνιστρες", γιατι να το κρύψωμεν άλλωστε;
  • Magnepan 0.7/Rega. Οπως και πέρσι, άριστο value for money απο τον βιντεορυθμό.
  • Atc50 (passive)/benchmark
  • B&W 802d3/Classe, και ας αδικούνταν απο τον χώρο των 150+τμ. (Είμαι φαν της εταιρίας, τίποτα απο οσα λεω για την B&W δεν ειναι αντικειμενικό :D)
Ακόμα, να πω και πως εντυπωσιάστηκα απο το jbl ηχοσύστημα-μπάρα (δεν ξέρω ποια ειναι η κατηγορία) με το ρετρό look απο τον δικό μας Nick.

Reaction score
523
)
Ακόμα, να πω και πως εντυπωσιάστηκα απο το jbl ηχοσύστημα-μπάρα (δεν ξέρω ποια ειναι η κατηγορία) με το ρετρό look απο τον δικό μας Nick.
Σωστος....αν δε κάνω λάθος λέγεται l16

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Πάνω απο ολα η κοινωνική πλευρά του hifi. Καλοί φίλοι, καλο φαΐ, πολυ γέλιο. Γιαυτο και μονο άξιζε η κάθοδος.
Ακριβως αυτό. Πανω απο όλα η κοινωνική πλευρά. Χαρηκα ιδιαίτερα για τους πολλους φιλους που ειδα, ιδιαίτερα τους εκτος Αθηνών που δε βλεπω συχνα. Μακαρι να ειχαμε περισσότερες ευκαιρίες για τέτοιες αποδράσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.897
η παρουσια της samsung και lg αξιζε μονο και μονο για τα κοριτσια τους...!!!!!!
Φωτογραφίες δε βλέπω όμως! Γιαααααα δώστε πράμα..

Όλο το hi end σε μια εικόνα και τρεις αράδες...
Τρείς αράδες τραγικογραφικότητας. (Τραγικότητα και γραφικότητα μαζί.) Ίσως και γκέι, χωρίς φωτό από τα κορίτσια, όλα περνούν απ'το μυαλό μου.. :gotcha:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.897
Και ειναι και ο Ταλιμπάν-Εαρ που λέει πως δεν εχει καν νόημα η ακρόαση συστημάτων.
Φυσικά. Νόημα έχει να ακούς τη μουσική σου, όχι τα συστήματα. :fuckyou:
Κι είσαι και συ που δήθεν διαφωνείς και ακροαστηκες και μας μεταδίδεις την συμπυκνωμένη σοφία των ακροάσεών σου:

Μου αρέσουν οι "κουδουνιστρες",
Είμαι φαν της εταιρίας, τίποτα απο οσα λεω για την B&W δεν ειναι αντικειμενικό
Τόση συμπυκνωμένη σοφία από ακροάσεις και γω ο ταλιμπαν να μη θέλω, πφφφφ, τες πα, είμαι απόλυτος εγώ, άσε με. Ρε μαφία, φωτογραφίες τα κορίτσια τα έβγαλες; Ή μόνο το Μελιδη έβγαζες φωτογραφίες;:gotcha:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Επειδή δεν τα κατάφερα να πάω, και μάλλον δεν θα τα καταφέρω ούτε αύριο, έχω την εύλογη απορία...

Μετά την τόση κουβέντα που έχει γίνει, κανείς δεν έχει εκφέρει ακόμα άποψη για τα Focal Sopra με τους Mola-Mola.
............
Μου αρεσαν πολυ, αντιθετα απο αλλον ....σκληροπυρηνικο, αν ηταν και φθηνοτερα...

Last edited by a moderator:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741
Ωραία η έκθεση, πολυ ωραίοι οι μεγάλοι χώροι κάτω, πάνω άστα να πάνε.
Τα μεγάλα συστήματα πνίγηκαν πριν καν ανάψουν.
Με το που μπήκα σε Wilson & Rockport βγήκα σε 5".
Με εξέπληξε ευχάριστα το πακέτο B&W - Classe - Supra, δεν το περίμενα.
Μου άρεσαν τα ATC, έπαθα πλάκα με κάτι μικρά Elac, αγαπημένο Nagra - YG και ψηφίζω Martin Logan δαγκωτό, όπως και το μελαχρινό στην LG.
Sorry αλλά το πακετάκι Focal - Μοla Mola ήταν φόλα φόλα για τα λεφτά που ζήταγε. Στεγνό ακούστηκε στα αυτιά μου. Δεν είναι του γούστου μου.
Μου αρέσει ο κρυστάλλινος και μεγάλος ήχος και απουσίαζαν και τα 2. Απορώ που είδαν την φροντίδα χώρου.

Από εικόνα σε cost no object ο 4Κ JVC που ειχε ο Λάμπρου πάνω. Αν και δεν είναι έτοιμο, χαριστικά ήρθε στην έκθεση, με αρκετά προβλήματα, είχε ΤΗΝ εικόνα. Φαντάσου να φτιάξει.

Ο Epson 9300 απίθανος, ο laser 10500 στο διπλανό δωμάτιο απίστευτος.
Όποιος δεν είδε το δωμάτιο αυτό έχασε. Βέβαια προβολή γινόταν καθε 30' για 10 άτομα γιατί τόσο κρατούσε το Demo με το intro του Βαγγέλη να μας παρουσιάζει τα μηχανήματα.
Εικόνα και κυρίως ήχος από άλλο πλανήτη για τα οικιακά δεδομένα.
Τα μηχανήματα αναφέρθηκαν πρίν, να προσθέσω ότι τα Sub 21" ηταν 5 και οχι ένα. Τα ceiling και αυτα James. Ceiling & subs έπαιρναν φαγάκι απο ICE.
Από TV αν θέλουμε να πάρουμε τον απόλυτο κορεσμό στα χρώματα ο δρόμος οδηγεί στην LG.

Όποιος έχει χρήμα για home cinema, η ταμπέλα λέει Λάμπρου. Δεν κάνω διαφήμιση (δεν την εχει ανάγκη νομίζω), αλλά η PSA το έχει το θέμα και άσχημα.

Reaction score
433
Και ακόμη ένα σύστημα που ακουγόταν θαυμάσια....
+1.
Τα verity finn με έκαναν να μην θέλω να βγω απο το δωμάτιο, παρόλο που έπαιζαν κλασσική μουσική το πρωι που πήγα.

Reaction score
424
Τα συμπεράσματά μου από τη σημερινή Έκθεση εικόνας και ήχου 2016 όσον αφορά τον ήχο και μόνο είναι τα εξής έχοντας περιορισμένη εμπειρία από το χώρο:
1.Καταρχήν κατάλαβα πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που είτε από τύχη είτε από καλό αυτί είτε από γνώσεις (όσες ο καθένας "αντέχει") έχουμε μηχανήματα από μέσα δεκαετίας του 70 από τέλη δεκαετίας 80 και ιδιαίτερα από αρχές του 90 ως το 2000 (καταληκτική υποκειμενικά χρονολογία). Στην Έκθεση από την άλλη ακριβοί συνδυασμοί - αμφιβόλου αποτελέσματος η ηχητική εικόνα. Ήχοι συμπιεσμένοι, κάποιοι ευχάριστοι αλλά οι περισσότεροι ελλιπείς. Πολλά ηχεία άνευρα ή πυροτεχνήματα - τενεκέδες. Ηχεία που λες : Γιατί να σκάσω γι' αυτό τον συνδυασμό ένα σκασμό λεφτά; Ή να εμπιστευτώ την τύχη και να αγοράσω ενισχυτή ή πηγή ή ηχεία και από κει και πέρα ό,τι με φωτίσει ο καλός Θεούλης...
2. Πολύ πεσμένη η κίνηση στα δωμάτια του Park. Μπορούσες άνετα να κινηθείς, οι καρέκλες άδειες. Αισθανόσουν ανθρώπους γύρω σου είτε με ικανοποιητική οικονομική άνεση είτε ανθρώπους που αναζητούσαν "φως στο τούνελ" της τσέπης τους (και δεν το λέω ειρωνικά) με εύλογες ερωτήσεις οι οποίοι λάμβαναν αναμενόμενες απαντήσεις.
3. Πολύ παράξενο καθώς κάποια μαγαζιά (ονόματα δεν λέμε) προωθούσαν προϊόντα νέα (ηχεία, ενισχυτές κ.λ.π.) αλλά τα προϊόντα αυτά δεν ήταν τα κατεξοχήν καλύτερα που είχαν. Χαρακτηριστική δήλωση κάποιου υπεύθυνου που ρώτησα για κάποια ηχεία που όντως ήταν ηχητικά καλύτερα από αυτά που προωθούσε και η απάντηση ήταν : - Ναι είναι καλύτερα αλλά δεν τα παίρνει κανένας. Θέλουμε να προωθήσουμε και την καινούρια σειρά (από τα άλλα).
4. Εντύπωση μου έκαναν κάποια καναδέζικα ηχεία τα Fidelio (αν θυμάμαι καλά) παιγμένα σε συνδυασμό με ένα ενισχυτή Zeus. Ο ήχος χανόταν στον χώρο. Σχέση απόδοσης - τιμής πάντα οι Tsakirides πρώτοι. Εντυπωσιακά τα μικρά Focal που μόνο μικρά δεν ήταν αλλά πολύ συμπιεσμένα αδελφοί μου. Τα νέα Magnepan με καλό χαμηλό για μαγνητοστατικά που οδηγούνταν αξιοπρεπέστατα από έναν Rega ολοκληρωμένο 2 Χ 70. Απογοήτευση τα Wilson. Για γέλια κάποιοι συνδυασμοί που πάλευαν να παίξουν ο ένας το Walk of life των Dire Straits και ο άλλος το Where do you think you're going των ιδίων. Λες και το ακούγαμε από λατέρνα.
5. Οι πηγές πια σαν να μου φαίνεται ότι μπήκαν σε τέταρτη μοίρα. Λέγαμε πάντα σημαντικότατες οι πηγές. Τελικά η Έκθεση σαν να μας φώναζε: Τι να τις κάνεις όμως αν δεν έχεις καλά ηχεία, προενισχυτή και ενισχυτή ;
6. Χίλιες φορές να κάνεις ένα καλό service στα μηχανήματα σου παρά να μπεις σε νέες περιπέτειες.
Είναι η πρώτη φορά από τις 3 τελευταίες φορές που έφυγα χωρίς τύψεις για κάτι που θα μπορούσα να αγοράσω αλλά δεν μπορώ.
7. Πόσο τυχεροί είμαστε που το Avsite μας επιτρέπει να "ανακυκλώνουμε" τα μηχανήματά μας και να πειρατιζόμαστε χωρίς μεγάλες χασούρες.

Καλό βράδυ!

D

Deleted member 38719

Guest
15194372_1379791178699808_5640670555114731104_o.jpg
15259296_1296468763747416_6988835673595057540_o.jpg
DSC_0452.JPG
DSC_0454.JPG
DSC_0456.JPG
Προφανώς το μικρά συστήματα έπαιξαν καλύτερα από τα ultra, τα δωμάτια δεν βοηθούσαν καθόλου, ωστόσο το μεράκι κάποιον ανθρώπων να υποτάξουν τα φαινόμενα με πολύ προσεκτικό tuning κατάφεραν να παρουσιάσουν συστήματα με πολύ καλά ηχητικά αποτελέσματα... Η jazz κυριαρχούσε στις ακροάσεις, ακροάσεις -στημένες- δεν υπήρξαν πολλές. Oι Έλληνες κατασκευαστές για άλλη μια φορά έδωσαν ένα πολύ θετικό παρόν, με αξιόλογες κατασκευές, αγγίζοντας πολλές φορές το λεγόμενο hi end. Η δεύτερη μέρα, σαφώς ήταν και η καλύτερη - ηχητικά, αφού, μηχανήματα και χειριστές είχαν ζεσταθεί αρκετά, έτσι, κατάφεραν ν' ανεβάσουν σε υψηλότερα επίπεδα την παρουσίαση... Ακούσαμε και είδαμε πολλή βινύλιο, ξανακούσαμε ταμπλέτες και κινητά, καλώδια λεπτά και χοντρά, ανθρώπους με χιούμορ και ανθρώπους πωλητές... Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που αποκόμιζες ήταν θετική, εκτός από κάποια παράπονακια που έπιανε το αυτί σου στους διαδρόμους... Τέλος, εγώ, πήγα και τις δύο αυτές μέρες, μοιράζοντας παντού το χαμόγελο μου, γνώρισα κόσμο, αγόρασα μουσικέ, γενικά, πέρασα καλά και αποκόμισα όμορφες εμπειρίες. hes2016 - ραντεβού το 17.

Last edited by a moderator:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members