Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.024
Μμμ, πολλα καλα εχουν γραφτει εδω γι'αυτα τα ηχεια, αλλα ειμαι λιγο επιφυλακτικος.
Πολυ μαρκετιγκ και ρετρο εμφανιση και ολα σε ενα πρακτικοτητα βλεπω και υποψιαζομαι οχι πολυ hi fi.
Σα να ακουω τον χαρακτηριστικα ενοχλητικο ηχο της κορνας σε ολο το φασμα και το ευθραυστο μπασο των χαρτινων, ελαφριων 15ιντσων κατω απο τους 80.
Μπορει να κανω και λαθος βεβαια.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Κοπέλια μαζευτείτε επαέ να κάμωμε ένα παρεάκι να πούμε και πράμα σοβαρό χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο μουστρούχος, σσσσσσσ..... :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

Έχω βάνει στο "μικρό" στέρεο τσι Σκύναρντ, τα "Υπό Εξαφάνισιν Είδη", τσι ακούω εντελώς κι΄ολοσδιόλου "λάθος" αλλά καραγουστάρω και κερνώ και ρακές. Εβίβα! :drinks:

Λοιπόν εσείς που σας διακρίνει ευρύτητα πνεύματος και δεν έχετε "μυστήρια" κολλήματα πρέπει να βάνετε χέρα βοηθείας στον ζόρε μου:

Μάλλον με ήψησε ο μυστήριος και σκέφτομαι σοβαρά, αν μαζευτεί το μπάτζετ, να πάρω τσι "όμορφες" :eek: :o:o τευτονικές, Μπαουχάουζ/Τζάμπο αισθητικής, μαυροτσίκαλες γκουμούτσες. :confused:

Σενάριο Α: τσι αγοράζω και προσπαθώ να κανονίσω πράμα τράμπα με τον Αρβανιτάκη, να τον απαλλάξω τον άνθρωπο από τα ξυλί, άσκημα, ο-Θεός-να-τα-κάνει-ηχεία του και να πάρει τα μαύρα...:wink: Ήντα λέτε;;;

Αν δεν κάτσει αυτό πάμε στο...

Σενάριο Βου: Κρατώ τσι γκουμούτσες για να ακούω σωστά (αλλά θα έχω και το "μικρό" για ν΄ακούω και λάθος... - το ψάρι ψήνεται και από τσι δγυό πλευρές :spiteful:).

Εδά ετελέψανε οι Σκύναρντ, και μια και με ήπιασε μια νοσταλγία, ήβανα τσι ΟΥΦΟ στο Στρέϊντζερς ιν δε Νάϊτ - Λάϊβ (όχι του Φράνκ) :wink:.

Ιδού, λοιπόν, οι ερωτήσεις:

1) Τί είδους ξύλο και τι απόχρωση να βάνω επάνω στα παντέρμα τα μαυρόκουτα για να τα αθρωπίσω μιάν ολιά; :confused::confused::confused:
2) Τα ξύλα να έχουν αιχμές ή να είναι στρογγυλεμμένα στσι άκρες για καλύτερο ήχο; :fuckyou: (εαρ)
3) Να είναι (τα ξύλα) ίσου πάχους ή ανισόρροπα για να μην δημιουργούντα στάσιμα κύματα; :boast:

Πές ότι τα σάσαμε και τα αθρωπίσαμε τα μαυρόκουτα και πλέον παίζουν σωστά και δείχνουν και ωραία.

4) Τί κα(β)λώδια να πάρω για να συνδέσω τον ανισόρροπο προενισχυτή μου με τα ισορροπημένα ηχεία; Να είναι από χαλκό, ασήμι, χρυσό, κανά παράξενο κράμα, ήντα; :help:
5) Θα χρειαστώ και πράμα βάσεις, ε;;; Δεν μπορείς να τα βάνεις στο πάτωμα τα παντέρμα...:headbang:

Ήντα είναι καλύτερο; (για τον ήχο πάντα):spiteful:

Αυτά τα στυλιάρια;

βάση Α.png

Η ετουτανέ τα "άσκημα";

βάση Β.jpg

Για ρίξτε γνώμες ρε κοπέλια, και μη μας πάρει χαμπάρι ο μυστήριος, έτσι; :hi:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Αυτό το ηχείο το θεωρώ γνήσια άσχημο.
hi-fi11.jpg

Είδα κι αυτή τη φωτό κι έμεινα μ@λ@κας ρε μ@λ@κα... Τί να πω δηλαδή. Μπροστά στη μπαλκονόπορτα, δηλαδή έλεος! Αγάπη μου σκόνταψες; Τα έβαλα εκεί προσωρινά για να σφουγγαρίσω....

A

AKARL

Guest
View attachment 71808
Είδα κι αυτή τη φωτό κι έμεινα μ@λ@κας ρε μ@λ@κα... Τί να πω δηλαδή. Μπροστά στη μπαλκονόπορτα, δηλαδή έλεος! Αγάπη μου σκόνταψες; Τα έβαλα εκεί προσωρινά για να σφουγγαρίσω....
Μα εντελώς.... χάλια δεν είναι;;;:rofl::rofl::rofl:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
Κι άμα σκονταψεις στον ενισχυτή, το πήρες το καλάμι παραμασχαλα, πας στον ντιμιφουτη για γύψο με τη μία.

Καγκουρες

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
Σοβαρά τώρα, η αισθητική του εντοιχισμένου ηχείου δεν αλλοιώνει το χώρο και για μένα αποτελεί την ομορφότερη επιλογή:

Το οποίο βεβαίως θέλει μία δουλειά για να γίνει:

Όπου δηλαδή τρως τις δύο γωνίες του χώρου:

Και είσαι άρχοντας.

Η πιο ψαγμένο λύση, εμπεριέχει απλώς λίγο παραπάνω εργασία στο χώρο.

Και στον πολυκάναλο ήχο η αισθητική των εντοιχισμένων, για μένα τουλάχιστον, είναι η απολύτως κορυφαία:

Και το πριν είναι αυτό:

Τώρα ξαναδες το σκατοηχειο μπροστά στην εξώπορτα που έβαλε ο Cόγιας, με τον ενισχυτή στη μέση. Χαλιεντιές.

Και μέσα στον τοίχο, αν με ρωτήσετε τι ηχεία να βάλετε, η απάντηση είναι απλή:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
Ναι, είναι απόλυτα λογική επιλογή, αρκεί να έχεις 4 μέτρα απόσταση ακρόασης. ;)

Reaction score
30.453
Τί κα(β)λώδια να πάρω για να συνδέσω τον ανισόρροπο προενισχυτή μου με τα ισορροπημένα ηχεία; Να είναι από χαλκό, ασήμι, χρυσό, κανά παράξενο κράμα, ήντα; :help:
Βαλτος είσαι ρε αδερφάκι μου;

A

AKARL

Guest
Αντιθέτως, στη δική μου αισθητική, το Άνταμ είναι ένα κουκλάκι, όπως και το 310, με το σέξυ λαμπάκι του.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το 310 είναι το πιο όμορφο 8" τριδρομο που ξέρω.
Ξερνάω στην ιδέα ηχείου που προσπαθεί να μου το παίξει έπιπλο ή άγαλμα. Να αποτελεί δήθεν διακοσμητικό στοιχείο.

Μου είναι πολύ πιο ελκυστική η ιδέα ενός σύγχρονου ηχείου, που δείχνει αυτό που είναι.

Ως εκ τούτου, πχ τα νέα Άνταμ είναι κουκλάκια για μένα.
Αυτό το ηχείο το θεωρώ γνήσια άσχημο.

Η ενοχλητική στη βόλεψη στο χώρο πλατιά του πρόσοψη, καταντάει ένα αποκρουστικό καρακιτσαριό ολκής με την χαλιεντική του διακόσμηση.

Η τεχνολογία της καμπίνας, από την άλλη, το καθιστά ένα γνήσιο αριστούργημα.
Σοβαρά τώρα, η αισθητική του εντοιχισμένου ηχείου δεν αλλοιώνει το χώρο και για μένα αποτελεί την ομορφότερη επιλογή
Ρε μπαγάσα είχες δεν είχες θα με βάλεις τέτοια ώρα να γράψω κάτι σοβαρό αν και είμαι σε τρελό μουντ για πλάκα και χαβαλέ επιπέδου καφενείου.

Ενυγουέϊ χαλάλι σου! :)

Τι θα έλεγες αν σου έλεγα ότι όχι μόνο πιστεύω απολύτως αυτά που λες παραπάνω αλλά ότι και τα θεωρώ απολύτως φυσιολογικά, αναμενόμενα και συνεπή με τη συνολική σχέση σου με το ώντιο;

Τι θα έλεγες, επίσης, αν σου έλεγα ότι ενώ μέσα σου "νοιώθεις" ή σου βγαίνει αβίαστα να χαρακτηρίσεις κάποια ηχεία ως όμορφα (όχι καλά ή κακά - σωστά ή λάθος) σου είναι μάλλον αδύνατο να εξηγήσεις αναλυτικά-φιλοσοφικά γιατί τα θεωρείς όμορφα (και όχι καλά ή κακά - σωστά ή λάθος) - ΕΚΤΟΣ και αν έχεις διαβάσει το Zen...... του R. Pirsig (κατά προτίμηση στα αγγλικά γιατί η ελληνική μετάφραση δεν είναι άριστη).

Είναι απόλυτα, κατά συνέπεια, αναμενόμενο να έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις περί ομορφιάς ηχείως ακριβώς επειδή εγώ έχω άλλου είδους σχέση με το ώντιο.

Hint: η ομορφιά που βλέπεις ή προσλαμβάνεις εσύ απέχει παρασάγγας από τη συμβατικά ορισμένη, από την περί αισθητικής θεωρία, ομορφιά.

Δεν σε λέω άλλα όμως, μεγάλο παιδί είσαι και το συγκεκριμένο "ταξίδι" θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου (δεν γίνεται αλλιώς) - τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις και από μια άλλη σκοπιά κάποια από τα κουλά που λέω στο συγκεκριμμένο θρέντ. ;)

HIGHLY RECOMMENDED!!! (το ταξίδι) :hi:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
Ναι, είναι απόλυτα λογική επιλογή, αρκεί να έχεις 4 μέτρα απόσταση ακρόασης. ;)
4.90 ειναι το μηκος του δωματιου....γινεται?

Reaction score
15.467
Κοπέλια μαζευτείτε επαέ να κάμωμε ένα παρεάκι να πούμε και πράμα σοβαρό χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο μουστρούχος, σσσσσσσ..... :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

Έχω βάνει στο "μικρό" στέρεο τσι Σκύναρντ, τα "Υπό Εξαφάνισιν Είδη", τσι ακούω εντελώς κι΄ολοσδιόλου "λάθος" αλλά καραγουστάρω και κερνώ και ρακές. Εβίβα! :drinks:

Λοιπόν εσείς που σας διακρίνει ευρύτητα πνεύματος και δεν έχετε "μυστήρια" κολλήματα πρέπει να βάνετε χέρα βοηθείας στον ζόρε μου:

Μάλλον με ήψησε ο μυστήριος και σκέφτομαι σοβαρά, αν μαζευτεί το μπάτζετ, να πάρω τσι "όμορφες" :eek: :o:o τευτονικές, Μπαουχάουζ/Τζάμπο αισθητικής, μαυροτσίκαλες γκουμούτσες. :confused:

Σενάριο Α: τσι αγοράζω και προσπαθώ να κανονίσω πράμα τράμπα με τον Αρβανιτάκη, να τον απαλλάξω τον άνθρωπο από τα ξυλί, άσκημα, ο-Θεός-να-τα-κάνει-ηχεία του και να πάρει τα μαύρα...:wink: Ήντα λέτε;;;

Αν δεν κάτσει αυτό πάμε στο...

Σενάριο Βου: Κρατώ τσι γκουμούτσες για να ακούω σωστά (αλλά θα έχω και το "μικρό" για ν΄ακούω και λάθος... - το ψάρι ψήνεται και από τσι δγυό πλευρές :spiteful:).

Εδά ετελέψανε οι Σκύναρντ, και μια και με ήπιασε μια νοσταλγία, ήβανα τσι ΟΥΦΟ στο Στρέϊντζερς ιν δε Νάϊτ - Λάϊβ (όχι του Φράνκ) :wink:.

Ιδού, λοιπόν, οι ερωτήσεις:

1) Τί είδους ξύλο και τι απόχρωση να βάνω επάνω στα παντέρμα τα μαυρόκουτα για να τα αθρωπίσω μιάν ολιά; :confused::confused::confused:
2) Τα ξύλα να έχουν αιχμές ή να είναι στρογγυλεμμένα στσι άκρες για καλύτερο ήχο; :fuckyou: (εαρ)
3) Να είναι (τα ξύλα) ίσου πάχους ή ανισόρροπα για να μην δημιουργούντα στάσιμα κύματα; :boast:

Πές ότι τα σάσαμε και τα αθρωπίσαμε τα μαυρόκουτα και πλέον παίζουν σωστά και δείχνουν και ωραία.

4) Τί κα(β)λώδια να πάρω για να συνδέσω τον ανισόρροπο προενισχυτή μου με τα ισορροπημένα ηχεία; Να είναι από χαλκό, ασήμι, χρυσό, κανά παράξενο κράμα, ήντα; :help:
5) Θα χρειαστώ και πράμα βάσεις, ε;;; Δεν μπορείς να τα βάνεις στο πάτωμα τα παντέρμα...:headbang:

Ήντα είναι καλύτερο; (για τον ήχο πάντα):spiteful:

Αυτά τα στυλιάρια;

View attachment 71803

Η ετουτανέ τα "άσκημα";

View attachment 71805

Για ρίξτε γνώμες ρε κοπέλια, και μη μας πάρει χαμπάρι ο μυστήριος, έτσι; :hi:
Μρε κουμπαρε μπας και να βρεις κιανενα καλλιτεχνη να σου τα μπογιαντισει μιολια ?
Επαε θωριε ...

A

AKARL

Guest
Μρε κουμπαρε μπας και να βρεις κιανενα καλλιτεχνη να σου τα μπογιαντισει μιολια ?
Επαε θωριε ...
Τα ξάνοιξα και μ΄αρέσανε κιανά με τα μάθια... α και με τσι νεκροκεφαλές είναι πολύ ροκ! :newrussian:

Θα πιούμενε καμμιά; :drinks::vinsent:

Reaction score
15.467
Τα ξάνοιξα και μ΄αρέσανε κιανά με τα μάθια... α και με τσι νεκροκεφαλές είναι πολύ ροκ! :newrussian:

Κιαμε ? κριμα δεν ειναι να τηνε αφησωμε απιωτη ?
(εγω πινω εδα μια να μη ξαργω ...)
θα σου πεψω πμ να συνεννοηθουμε ...
:drinks:

Reaction score
4.228
Να σου προτείνω κι εγω κατι για προβληματισμο.

Από την Ελληνικη ROIS, το KALYPSO (ενεργο μονοδρομο) και το πολύ καινουριο
MINOAS Δίπολο ηχείο δαπέδου, 2 δρόμων, ανοιχτής μπάφλας(http://roisacoustics.gr/el/minoas.html) Απ οσα διαβασα είναι ένα ηχειο πολύ προκλητικο με οσα σου παρεχει. Δεν είναι ενεργο, αρα θες το ενκορ το ντακ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρωην ROISTER και τωρα ROIS εχει να επιδειξει αξιολογη τεχνολογια σε πολύ καλες τιμες. Καποτε ο Β Τσαντουλης ειχε κανει εδώ μια εξαιρετικη παρουσιαση για το STATUS 8.2, ένα ηχειο με εξαρετικες μετρήσεις παρολο το σχετικα μικρο μέγεθος του ηχείου και την πολύ οικονομικη τιμη (τωρα η εταιρια εχει παρουσιασει προσφατα το 8.4, η παρουσιαση υπαρχει στο τευχος του Φεβρουαριου ΗΧΟΣ + soundvision). Δεν το αντιπαραθέτω σαν καλυτερη λυση αλλα σαν μια ακομη εναλλακτικη στα οσα σου εχουν προταθεί.

A

AKARL

Guest
Να σου προτείνω κι εγω κατι για προβληματισμο.

Από την Ελληνικη ROIS, το KALYPSO (ενεργο μονοδρομο) και το πολύ καινουριο
MINOAS Δίπολο ηχείο δαπέδου, 2 δρόμων, ανοιχτής μπάφλας(http://roisacoustics.gr/el/minoas.html) Απ οσα διαβασα είναι ένα ηχειο πολύ προκλητικο με οσα σου παρεχει. Δεν είναι ενεργο, αρα θες το ενκορ το ντακ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρωην ROISTER και τωρα ROIS εχει να επιδειξει αξιολογη τεχνολογια σε πολύ καλες τιμες. Καποτε ο Β Τσαντουλης ειχε κανει εδώ μια εξαιρετικη παρουσιαση για το STATUS 8.2, ένα ηχειο με εξαρετικες μετρήσεις παρολο το σχετικα μικρο μέγεθος του ηχείου και την πολύ οικονομικη τιμη (τωρα η εταιρια εχει παρουσιασει προσφατα το 8.4, η παρουσιαση υπαρχει στο τευχος του Φεβρουαριου ΗΧΟΣ + soundvision). Δεν το αντιπαραθέτω σαν καλυτερη λυση αλλα σαν μια ακομη εναλλακτικη στα οσα σου εχουν προταθεί.
Ευχαριστώ! Σε τι τιμή είναι ο Μίνωας;

Reaction score
30.453
Επαε θωριε ...

Κιαμε ? κριμα δεν ειναι να τηνε αφησωμε απιωτη ?
(εγω πινω εδα μια να μη ξαργω ...)
θα σου πεψω πμ να συνεννοηθουμε ...
:drinks:
Δεν υπάρχει λέξη στα κρητικά για το π.μ?:p

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk