Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.756
Δεν μπορείς να βάλεις ενεργό κρος γιατί δεν μπορείς να του δώσεις σήμα από τον ολοκληρωμένο. Με επιφύλαξη γιατι δεν ξέρω τι εξόδους έχει ο Yamaha.

A

AKARL

Guest
Έχω κάτι απίστευτα υλικά στη ντουλάπα..

View attachment 72245
Μου αρέσει πολύ η μάρκα τους!!!!! ;) :D
[DOUBLEPOST=1490549884][/DOUBLEPOST]
Ίσως κάποιο minidsp για να γίνει καλή ενσωμάτωση του σαμπ και μπόνους ισοσταθμιση χώρου
Έτσι ξερά; Παραδείγματα και εύρος τιμών πλήζζζζζζζ!:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Yamaha 1000 έχει ο φίλος, υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσει σήμα στο ενεργό κρος; Δεν έχει τελικό
Το ενεργό κρος (πχ μίνι ντιεσπι) μπαίνει πριν τον τελικό, και στη συγκεκριμένη περίπτωση πριν τον ολοκληρωμένο.

Όμως το ενεργό κρος έχει 4 εξόδους, είναι τετρακαναλο, κι ο ολοκληρωμένος είναι δικαναλος, άρα δε μπορεί να διαχειριστεί το βολιουμ από αυτόν.

Μπορεί να τον χρησιμοποιήσει τον ολοκληρωμένο μόνο ως τελικό, με βολιουμ κοντρόλ από το ενεργό Κρος.

A

AKARL

Guest
Το ενεργό κρος (πχ μίνι ντιεσπι) μπαίνει πριν τον τελικό, και στη συγκεκριμένη περίπτωση πριν τον ολοκληρωμένο.

Όμως το ενεργό κρος έχει 4 εξόδους, είναι τετρακαναλο, κι ο ολοκληρωμένος είναι δικαναλος, άρα δε μπορεί να διαχειριστεί το βολιουμ από αυτόν.

Μπορεί να τον χρησιμοποιήσει τον ολοκληρωμένο μόνο ως τελικό, με βολιουμ κοντρόλ από το ενεργό Κρος.
Κουλή πρόταση: Yamaha pre out => cross => Yamaha aux in => sub => ηχεία.

Παίζει ή σας κούφανα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Και καλωσήρθατε στα "χωράφια μου", στο χώρο της ενεργούς πολυενίσχυσης. ;) :drinks:

Εδώ έχουν νόημα 6-καναλα σεταπ για δικάναλο ήχο με 3-ενισχυση, ή 8-καναλα σεταπ για δικάναλο ήχο με 3-ενισχυση συν σαμπ.8-)

Εδώ τα δικάναλα ενισχυτικά σας, είναι έξω από τα νερά τους, είναι εν ολίγοις ασύμβατα.:p

Εδώ δε χρειάζεται ένα δικάναλο Ντακ, αλλά 6 ή 8 κανάλια Ντακ, κι όλα αυτά για δικάναλο ήχο.8-)

Σε 7-καναλο ήχο, ο αριθμός των ντακ είναι αστείος, να μη σας πω καλύτερα...:p

Κι επειδή τα έχω κάνει αυτά, ξέρω ότι και να έρθω σπίτι σας και να τα υλοποιήσω, μόλις φύγω δε θα ξέρετε από πού ανοίγει το στέρεο, που είναι το πόβερ. :fuckyou:

Γι'αυτό λέω τόσο καιρό: πάρτε ενεργά, με ψηφιακή είσοδο μίνιμουμ, και κατά προτίμηση ασύρματα. Ώστε άλλοι να έχουν επιλύσει όλα αυτά τα θέματα. 8-)

Αλλιώς, ναι, κάπως έτσι ξεκινάει το θέμα της διενισχυσης, ψάχνεις να βρεις τρόπο να τα συνδέσεις! :p:D:p
[DOUBLEPOST=1490551132][/DOUBLEPOST]

Παίζει ή σας κούφανα;
Δε μας κουφανες, τα'χουμε ξανακουσει, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.:D:p

Όχι, δε παίζει βέβαια.:fuckyou:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.756

Η μοναδική λύση για να βάλεις ενεργό κρος.

Να θυσιάσεις τον Yamaha και από ολοκληρωμένο να τον βάλεις να παίζει σαν τελικός.
Εν ολίγοις να κάτσεις στα αυγά σου:acute:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.959

Παίζει ή σας κούφανα;

Θα μπορούσε να παίξει , αν είχε pre out , main in. Δλδ αν χώριζε ο ολοκληρωμένος σε προ και τελικό. Τότε θα μπορούσε να παρεμβληθεί το ενεργό κροςς , και να χρησιμοποιηθεί ο τελικός του ολοκληρωμένου.
Αρα γενικά ότι σου λέει ο αυτιάς. Βέβαια παίζει και να κρατήσεις τον Yamaha σαν προ και να πάρεις ενεργό κρος και δύο τελικούς.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Καλησπέρα στην παρέα!

Το παρόν μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά σε γνώστες μεν ανοικτόμυαλους δε και παρακαλώ να μείνει αυστηρά μεταξύ μας μήπως και γλυτώσω το κράξιμο από τους γνωστούς ωντιοτζιχαντιστές.

Το σύστημά μου αποτελείται από αυτόν τον ενισχυτή και αυτά τα ηχεία. Σε προηγούμενο ποστ αυτού του θρέντ υπάρχει και σχέδιο του χώρου ακρόασης του συγκεκριμένου συστήματος.

Αφορμής δοθείσης εκ των απαντήσεων του Ν. Αρβανιτάκη και του Bhutia σε αυτό το θρέντ σκέφτομαι μία άλλη λύση για το θέμα μου:

Χρήση ενός ή δύο υποβαθυφώνων μονάδων σαν αυτή που δύναμαι να βρω σε εξαιρετικά καλή τιμή.

Η συνδεσμολογία θα γίνει μέσω των εξόδων για ηχεία του ενισχυτή και από τις εξόδους για ηχεία της υποβαθυφώνου μονάδος.

Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται διαχωρισμός συχνοτήτων στην υποβαθύφωνη μονάδα; Το μάνιουαλ δε με κατατόπισε.

Γενικά, χωρίς να μιλάμε για το σωστό, το θεωρείτε καλή ιδέα σε όρους ουσιαστικής βελτίωσης με (πολύ) λογικό κόστος;

Ευχαριστώ.
Όχι.
Θα πας και θα πάρεις ένα ή δύο τέτχοια:

http://www.nakas.gr/prd/PRESONUS-TEMBLOR-T-10-ACTIVE-SUBWOOFER

Και μια συνδεσμολογία που μπορείς να κάνεις είναι η ακόλουθη:

Έξοδοι πηγής σε sub, έξοδοι line sub σε είσοδο line του ενισχυτή.
Αλλά volume control από την πηγή.

Δες κι εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/Προτάσεις-ηχείων-για-ενισχυτή-denon1300w.156858/page-2#post-2162532

Για εναλλακτικές συνδέσεις δες στις σελίδες 14-15 του manual του ενισχυτή.

Από το link που έβαλες:
https://europe.yamaha.com/files/download/other_assets/1/326631/A-S1000_G.pdf

Αλλά μάλλον θα χρειαστείς τον πυκνωτή που λέει ο Κώστας.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Λοιπόν γκάϊς το τοπίο ξεκαθαρίζει κάπως :confused::confused::confused:

Επιλογές:

1) 1 ή 2 Yamaha ns sw 700 (περίπου 350 έουρος έκαστο) ή τα Πρεσόνους συν πυκνωτές Ζεν (μόνο) με τον ολοκληρωμένο.
2) Χρησιμοποιώ προ και τελικό Perreaux SA2 & PMF 1050 που έχω με το ενεργό κρος και τα ανωτέρω σαμπ.
3) Χρησιμοποιώ τον ολοκληρωμένο με 1 ή 2 σαμπ που έχουν ενσωματωμένο κρος και είναι προσιτά οικονομικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα Ρόις επιτελούν χρέη δορυφόρων.

Ποιά είναι η πιο απλή στην υλοποίηση και κοστ εφφέκτιβ επιλογή;

Κώστα πας να ξεφύγεις πάλι.... Μαζέψτε τον!!!!!:help:

A

AKARL

Guest
Πάρε αυτά .Την ψιλοκάνουν την δουλειά.
Εξαιρετικό ηχοσύστημα, στην ... ταμπλέτα μου ακούστηκε ακριβώς ίδιο με το λάϊβ!!! :rolleyes:
Που το παραγγέλνω; :newrussian:
[DOUBLEPOST=1490557842][/DOUBLEPOST]
Ή ένα ζευγάρι ενεργά.:p:D
Άντε πάλι....:biggrin:
Θέλω τα Ρόις για δορυφόρους - έχουν τόσο γλυκές και υγρές μεσοϋψηλές που έχω κάνει ειδική εγκατάσταση αφύγρανσης του χώρου!!!!!

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Αλλά μάλλον θα χρειαστείς τον πυκνωτή που λέει ο Κώστας.
Το ερώτημα που τίθεται, είναι σε ποιο σημείο να κάνει κρος 1-ης τάξης με τον πυκνωτή στο ηχείο, ώστε να ξαλαφρωσει ο ενισχυτής και το ηχείο από τα μπάσα, τα οποία ανετως θα γεμίσουν από τα σαμπ.

Λόγω της πολύ χαλαρής πτώσης των 8 ντιμπι ανά οκτάβα του κρος πρώτης τάξης, αν τεθεί ως σημείο κρος το πέρας της δεύτερης οκτάβας, τότε στο όριο των υποήχων θα έχει πτώση μόλις 16 ντιμπι, πολύ οριακό, και θα αφήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας σε όλη τη δεύτερη οκτάβα, που είναι η πιο σημαντική.

Οπότε ίσως στη μέση της επόμενης οκτάβας, της τρίτης.

Και η αντίσταση του ηχείου είναι 4, οπότε για υπολόγισε εύρος μικροφαραντ του πυκνωτή, και πες αν είναι κοντά στην δική μου εκτίμηση.

Εδώ σε θέλω, στο δια ταύτα.
[DOUBLEPOST=1490558148][/DOUBLEPOST]
Πάρε αυτά .Την ψιλοκάνουν την δουλειά.
Ηχειάρα.
Αν ήταν ενεργή, θα τη γουσταρα ακόμα περισσότερο.
Και οι σολεν καλοί είναι, δε λέω, αλλά έχω άλλες εμπειρίες. ;)
[DOUBLEPOST=1490558295][/DOUBLEPOST]
Ποιά είναι η πιο απλή στην υλοποίηση και κοστ εφφέκτιβ επιλογή;
Πρισόνους ή τζιμπιελ και πυκνωτής.

Last edited:

Reaction score
446

A

AKARL

Guest
Last edited by a moderator:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads